Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
asmojver
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/clip_image002(1).jpg)
Croatia
101 Posts
Member since 31/08/2002 |
Posted - 13/03/2011 : 16:36:15
|
Nisam jedini, to ti je sigurno (što se tice primanja novca preko paypall-a), a i da jesam, to nije problem to je ZAKON!
Nadrkanost je?? Stanje uma? ili... ne nemam volje se prepucavati, samo sam se zgrozio da postoje ljudi koji za to ne znaju. Paypall me spasio i rasteretio one gluposti trcanja po bankama i uplacivanja novaca na racune di te velicina bankovne transakcije "ubija".
Definitivno si onda nazvao krivo "topic" (citat:Fala kurcu-PayPal dostupan i u Hrvatskoj). I definitivno se slažem da je ovo JAKOOO dobra vijest i stvarno mi je žao ako ljudi za to nisu znali prije. Clan "no1" se pozvao na vijest sa komercijalnog sitea, na koji sam ja reagirao "bilo na netu"
Ima ih još, mislim na krive informacije, kviz na nacionalnoj televiziji, pitanje (prva Africka država koja je nastupila na svjetskom prvenstvu u nogometu? Ponudeni odgovori: Maroko, Zair, Egipat. Tocan odgovor na kvizu je pod a MAROKO... KEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE?! Pa zar je pomicanje tektonskih ploca bilo nakon 1934?! Pa što onda "kipaju" (=seru) da je jura bila pred 135 milijona godina.
poz
možeš vidjeti da sam clan stripovi.com vec nekih 8 i kusur godina, a postova skupio 60. Ja kad pišem, pišem a ne prepucavam se po postovima
|
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 22/09/2012 : 15:50:04
|
Našao sam nešto iz Hong Konga šta mi treba i vidio placanje: Paypal. Pobijedio sam svoju lijenost i registrirao se na brzinu. Iako piše da je besplatno, skinuli mi 0.18$ sa racuna. Da li je to tako treba? Onda sam platio to što treba i odmah stiže poruka da je uplaceno koliko treba. No, na mojoj kartici iznos nije isti - odstupanje neka 2-3 dolara više. Placanje je bilo u dolarima i dolari su i na kartici pa ne bi smjelo biti troškova konverzije. Da li je to kao i na Amazonu rezervacija pa kada bude bill, štimat ce? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
1Euro
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/1euro1.jpg)
12544 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 23/09/2012 : 09:29:36
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Našao sam nešto iz Hong Konga šta mi treba i vidio placanje: Paypal. Pobijedio sam svoju lijenost i registrirao se na brzinu. Iako piše da je besplatno, skinuli mi 0.18$ sa racuna. Da li je to tako treba? Onda sam platio to što treba i odmah stiže poruka da je uplaceno koliko treba. No, na mojoj kartici iznos nije isti - odstupanje neka 2-3 dolara više. Placanje je bilo u dolarima i dolari su i na kartici pa ne bi smjelo biti troškova konverzije. Da li je to kao i na Amazonu rezervacija pa kada bude bill, štimat ce?
ne, ta razlika je zbog tog ajer oni koriste neki svoj tecaj euro-usd. To se i meni desilo par puta....recimo vidio na internetu da je npr tecaj euro usd 1,2 (npr) ali su oni imali 1,17....ali možeš ti ionako vidjeti kada uplatiš dolarima (imaš neki konverter) gdje ti ispod napiše i koliko je to u eurima KOD NJIH, PO NJIHOVOM KURSU i onda ti toliko i uzmu i toliko ce ti pisati i na ispisku kada ti dode iz banke. |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/09/2012 : 09:50:50
|
Nema nikakvih eura, sve u dolarima (moj racun, potvrda od paypala, kupljena oprema). Nigdje se euri ne spominju. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 23/09/2012 09:51:20 |
|
1Euro
Advanced Member
12544 Posts
Posted - 23/09/2012 : 09:58:07
|
Nema nikakvih eura, sve u dolarima (moj racun, potvrda od paypala, kupljena oprema). Nigdje se euri ne spominju.
pa imaš konverter, i ti možeš namjestiti na koju valutu želiš. Ti ocito imaš namješteno na dolare....onda ne znam odakle ti uzimaju 2-3 dolara više nego bi trebao platiti? Ali ja imam namješteno na euro pa onda kada placam dolarima, kod mene dode do te razlike koje sam napisao. Pošto je kod nas euro, ja više volim da imam namješteno na euro....to je stvar osobne odluke, a svaki paypal nudi mogucnost da si namjestiš na koju valutu želiš.... |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 23/09/2012 : 11:30:48
|
Nema nikakvih eura, sve u dolarima (moj racun, potvrda od paypala, kupljena oprema). Nigdje se euri ne spominju.
Paypal ti uzima proviziju od nekih 2-3-4% nisan siguran sad koliko. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/09/2012 : 11:54:31
|
quote: Originally posted by Paka01
Paypal ti uzima proviziju od nekih 2-3-4% nisan siguran sad koliko.
Zar kupcima? Piše da je besplatno. Možda ipak misliš na proviziju za prodavaca? |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Posted - 23/09/2012 : 12:15:32
|
Ne. Ne znan jesi to uzima priko ebaya ili nekako drugacije... Al uglavnom kad se ja s nekim dogovorim neku kupovinu koja ne ide priko ebaya, nego ovako amo rec dogovor priko maila, ja njemu pošaljem novce kroz paypal. Kad idem poslat novce tamo ima jedno polje na kojem piše nešto tipa je li ja placam paypal fees ili prodavac placa paypal fees. Ako taj neki predmet amo rec košta 10$ i ja placam paypal fees (za ovaj primjer uzmi da su eto 4% jer ne znam sad napamet koliko je tocno), prodavac dobiva 10$, a meni s racuna skida 10,4$. Ako stavim da prodavac placa paypal fees, onda meni s racuna diže 10$, a njemu dolazi na racun 9,6$. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/09/2012 : 13:16:56
|
Prvo mi je skinuto 0.18 dolara kod registracije na Paypal prije ikakve kupovine. I onda 8% više od iznosa koji je trebao biti skinut. Nema mi neke logike ništa od toga. No, cekat cu još neko vrijeme pa cemo vidjeti... |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/09/2012 : 13:26:28
|
[quote]Originally posted by Paka01
Huh, meni nisu nikad baš toliko skidali... [/quote Osim toga, piše: fee amount=0 Dakle nije provizija za paypal. |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/09/2012 : 09:35:19
|
Takoder se spominje neka verifikacija. Treba li mi to? Možda je to razlog prevelikog naplacivanja? |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Posted - 25/09/2012 : 10:04:04
|
Ne triba, bar ne za sada... Kad napraviš racun, postoji granica koliko možeš potrošit prije nego li budeš triba napravit verifikaciju kartice, no neka te to ne brine jer je granica nekih 1000$ dolara koliko se sjecam. Uostalom, imaš na My Account botun "View Limits" ili tako nekako, pa ti tu piše koliko još možeš poslat novaca prije nego verifikacija bude potrebna. |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 25/09/2012 : 16:49:31
|
mislim da ti za verifikaciju prvi put skine 1,96 dolara koje ti kasnije vrati. imas ga cijelo vrijeme u paypal balance. |
Mrzim mrznju! |
|
stripofil
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/muhica.gif)
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 25/09/2012 : 18:19:40
|
quote: Originally posted by mamlaz
mislim da ti za verifikaciju prvi put skine 1,96 dolara koje ti kasnije vrati. imas ga cijelo vrijeme u paypal balance.
Upravo to, vjerojatno su ti napravili autorizaciju kartice pri cemu se ona tereti za odredeni iznos. Taj iznos se nikada ne skine sa tvog racuna, ali stoji rezerviran i tebi izgleda kao da je naplaceno. Za par dana ce ti taj iznos osloboditi rezervacije. |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/09/2012 : 22:09:42
|
Nije to. Evo sada sam je sam verifircirao. Paypal skida 1.95 $ Meni na racunu stoji 2.01$ skinuto (2.9% više). 0.18 $ kada sam se ulogirao (zašto?) i umjesto 34.71 za robu skinuto 37.29 (to je puno više od 2.9%). Ništa mi to nema logike. Sitno je pa nije problem, ali šta vrijedi kada ne znam šta se dešava...
U pitanju je PBZ viza $ koju vec dugo koristim za kupnju sa Amazona i uvijek sve štima u cent. |
Edited by - Obi-wan on 25/09/2012 22:12:16 |
|
1Euro
Advanced Member
12544 Posts
|
stripofil
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/muhica.gif)
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 25/09/2012 : 22:30:27
|
Pogledaj payment history u paypalu tamo ti mora tocno pisati što su ti naplatili. Meni kad kupujem nešto preko paypala koliko piše na ebay ili kod kineza toliko mi i skinu. |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Posted - 25/09/2012 : 22:58:54
|
jel imas mozda paypal preko deviznog racuna? trebao ti je biti u eurima a ne u dolarima jer ti radi konverziju jer si evropljanin:) ako ti je paypal preko deviznog u eurima ili zirota ne bi smjeo to imat |
Mrzim mrznju! |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 26/09/2012 : 09:19:43
|
quote: Originally posted by stripofil
Pogledaj payment history u paypalu tamo ti mora tocno pisati što su ti naplatili. Meni kad kupujem nešto preko paypala koliko piše na ebay ili kod kineza toliko mi i skinu.
Kod njih piše kako treba, na izvodima PBZ druge sume. |
Edited by - Obi-wan on 26/09/2012 09:21:25 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 26/09/2012 : 09:20:52
|
jel imas mozda paypal preko deviznog racuna? trebao ti je biti u eurima a ne u dolarima jer ti radi konverziju jer si evropljanin:) ako ti je paypal preko deviznog u eurima ili zirota ne bi smjeo to imat
devizni u dolarima, paypal u dolarima, kupljene stvari u dolarima... |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Posted - 26/09/2012 : 11:38:31
|
a da odes do banke?:) nemam ideje. ja imam devizni u eurima i nemam tih problema osim konverzije u dolare ponekad. |
Mrzim mrznju! |
|
1Euro
Advanced Member
12544 Posts
Posted - 26/09/2012 : 12:02:58
|
a da odes do banke?:) nemam ideje. ja imam devizni u eurima i nemam tih problema osim konverzije u dolare ponekad.
![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_approve.gif) |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
|
asmojver
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/clip_image002(1).jpg)
Croatia
101 Posts
Member since 31/08/2002 |
Posted - 29/09/2012 : 22:12:30
|
Obi_wan... cuj ja se koristim Paypallom, vec nekih a dobrih 8-10 godina, i sjecam se da sam napravio u banci kreditnu karticu (necu reklamirati koju) i kada sam je registrirao na paypall-u skinuli su mi neku smiješnu cifru, ali to samo da provjere da li sam to ja, i pri prvoj kupnji racun mi je bio umanjen za taj iznos koji su mi skinuli
Koristim dvije kreditne kartice, jer ova prva nakon nekog vremena, nisam vise mogao placati u Europi, vec samo preko bare... nikada mi se nije desilo da mi cifra ne stima, vec dapace, da mi zaracunaju manje u nasim bankama (ne previse ali recimo na nekih 1000kn oko 10-15kn manje), ali samo kada sam kupovao preko bare...
pripazi, prilikom placanja imas one neke gluposti za aktivirati, donacije nekim glupostima (uglavnom neka pomoc nekome negdje u svijetu) tako da možda ti je to ostalo ukljuceno... stvarno mi nije jasno kako ti se to desilo...
ali istraži sve, imas na ebayu, My eBay Summary pa onda pokraj itema sa desne strane view Order details... tamo ti sve pise a ako ti i tamo ne štima na paypall. tamo imas isto ispis što kako zašto... |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|