Author |
Topic |
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 10/10/2011 : 22:24:02
|
quote: Originally posted by sawitch Veruj da sam jako osetljiv po tom pitanju... Ali jako... I jako me zaboli kada neki civilizovani gradjanin sere po primitivnim seljacima...
da li je neko primitivan ili civilizovan nema veze sa selom ili gradom |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 10/10/2011 : 22:25:13
|
quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by Mairosu Ne bih bas rekao da je selo primitivno. Primitivizam je neka druga stvar. Konzervativnije, to da. Recimo, ti ovde u Vrcinu ne bi smeo da izadjes u kafanu ako bi se deklarisao kao grobar. :D (ozbiljan sam)
ti si iz Vrcina? sjajno, imam jednog drugara odatle
Ja sam Beogradjanin, iz centra...zivim u Vrcinu otkako sam dobio dete, zena mi je ovdasnja. Ja sam inicirao bekstvo na selo, ne mogu vise u gradu, pogotovo sad sa malim detetom. Pravo ti kazem, ne bih se nikad vratio u BG, ako moram tamo - tamo sam za 20 min...a mir koji imam u kuci sa svojim dvoristem je nenadoknadiv. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 10/10/2011 : 22:26:00
|
quote: Originally posted by Mairosu Ne bih bas rekao da je selo primitivno. Primitivizam je neka druga stvar. Konzervativnije, to da. Recimo, ti ovde u Vrcinu ne bi smeo da izadjes u kafanu ako bi se deklarisao kao grobar. :D (ozbiljan sam)
Ne, nego jos jedino u selima opstaju tradicionalne vrednosti... Dok se u gradovima ubise od amerikanizacije, pomodarstva, paristine itd... Kad si poslednji put popio sok od zove, pojeo slatko od dunja, pekmez od sljiva, domaci hleb, cistu mesinu, domaci sir i sveze mleko? Ali ovo je presiroka tema.. Iskljucicemo je.... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 10/10/2011 : 22:26:29
|
HEHEHE kako vas ne mrzi? Moze jedno pitanje za Imrahila,Kinga i ostale koji podrzavaju gej paradu i kazu da je homoseksualnost nesto najnormalnije.Odmah da se ogradim boli me tuki da li je neko gej ili ne ali nisam za paradiranja te vrste i nisam za to da usvajaju decu sto sam i pricao po forumu vise puta.Jednostavno nije prirodno da dva muskarca odgajaju dete i verujem da bi to dete imalo nekakve psihicke posledice dalje u zivotu isto kao sto ga ima kad mu je otac alkos i tuce majku svaki dan. A sad pitanje.Vidim da je vecina vas reklo da se ne bi odreklo sina da dodje kuci i da kaze da je gej(ne bi ga se ni ja odrekao),ali da ne bi bili srecni da cuju tako nesto.Zbog cega?Ako mislite da je to potpuno normalno zbog cega ne biste bili srecni,zbog cega ne bi podrzali i reli sinu "Bravo sine tako treba".Nadam se da se razumemo. Inace nisam radikalan kao Sawic i ne bi prestao da se druzim sa nekim ako bi saznao da je gej i ne bi se odrekao deteta ako je gej ali ne mislim da je to nesto potpuno normalno. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 10/10/2011 : 22:27:10
|
quote: Originally posted by Imrahil Da si procitao pažljivo sve što sam napisao, od pocetka do kraja, shvatio bi zašto sam rekao "zatucane seoske sredine". Zilion puta sam bio na selu, ostajao i po mesec dana ponekad, pa znam koliko bi homoseksualcu bilo teško da se tamo uklopi, a koliko je to lakše u gradu. Svakako da nisam mislio da vredam ljude koji žive na selu. A džabe nekome na selu da osnuje porodicu ako je gej, kad ce to njemu biti samo mucenje. Zar nije bolje da bude sa nekim slicnim sebi?
Ma kakvo uklapanje??? Nema ga!!! Ne postoji... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 10/10/2011 : 22:27:53
|
quote: Originally posted by sawitch
Ne, nego jos jedino u selima opstaju tradicionalne vrednosti... Dok se u gradovima ubise od amerikanizacije, pomodarstva, paristine itd... Kad si poslednji put popio sok od zove, pojeo slatko od dunja, pekmez od sljiva, domaci hleb, cistu mesinu, domaci sir i sveze mleko? Ali ovo je presiroka tema.. Iskljucicemo je....
Veliki tradicionalisto, pises sa DSL linije, koja verovatno rootuje iz nekog grada :P Ne kaki previse.
Ja sam gradjanin koji postuje selo, ako ti se ne svidja u gradovima, ne idi tamo. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Posted - 10/10/2011 : 22:28:47
|
quote: Originally posted by Mairosu Ja sam Beogradjanin, iz centra...zivim u Vrcinu otkako sam dobio dete, zena mi je ovdasnja. Ja sam inicirao bekstvo na selo, ne mogu vise u gradu, pogotovo sad sa malim detetom. Pravo ti kazem, ne bih se nikad vratio u BG, ako moram tamo - tamo sam za 20 min...a mir koji imam u kuci sa svojim dvoristem je nenadoknadiv.
meni je npr najveca želja da živim na selu ili u nekom omanjem gradicu od Beograda mi je muka.. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 10/10/2011 : 22:30:05
|
quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by Mairosu Ja sam Beogradjanin, iz centra...zivim u Vrcinu otkako sam dobio dete, zena mi je ovdasnja. Ja sam inicirao bekstvo na selo, ne mogu vise u gradu, pogotovo sad sa malim detetom. Pravo ti kazem, ne bih se nikad vratio u BG, ako moram tamo - tamo sam za 20 min...a mir koji imam u kuci sa svojim dvoristem je nenadoknadiv.
meni je npr najveca želja da živim na selu ili u nekom omanjem gradicu od Beograda mi je muka..
Dodji u Zrenjanin,mi smo kao seloSawic i ja cemo ti pomoci da se uklopis |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 10/10/2011 : 22:30:37
|
quote: Originally posted by okiboki
HEHEHE kako vas ne mrzi? Moze jedno pitanje za Imrahila,Kinga i ostale koji podrzavaju gej paradu i kazu da je homoseksualnost nesto najnormalnije.Odmah da se ogradim boli me tuki da li je neko gej ili ne ali nisam za paradiranja te vrste i nisam za to da usvajaju decu sto sam i pricao po forumu vise puta.Jednostavno nije prirodno da dva muskarca odgajaju dete i verujem da bi to dete imalo nekakve psihicke posledice dalje u zivotu isto kao sto ga ima kad mu je otac alkos i tuce majku svaki dan. A sad pitanje.Vidim da je vecina vas reklo da se ne bi odreklo sina da dodje kuci i da kaze da je gej(ne bi ga se ni ja odrekao),ali da ne bi bili srecni da cuju tako nesto.Zbog cega?Ako mislite da je to potpuno normalno zbog cega ne biste bili srecni,zbog cega ne bi podrzali i reli sinu "Bravo sine tako treba".Nadam se da se razumemo. Inace nisam radikalan kao Sawic i ne bi prestao da se druzim sa nekim ako bi saznao da je gej i ne bi se odrekao deteta ako je gej ali ne mislim da je to nesto potpuno normalno.
Ja nisam za to da usvajaju decu. Detetu treba majka. Ostala prava im ne bi uskracivao. |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 10/10/2011 : 22:31:50
|
quote: Originally posted by Mali_Mate U svim drustvima, u svim vremenima, na isti nacin?
Naravno da ne.. Ali brak je opstao i postao jedan od osnova ljudskog bivstvovanja...
tja, opstale su i druge forme, nisu se izbrisale.....dakle i one imaju svoju tradiciju, dakle su ispravne....
al nista to ne znaci....da je covjek po prirodi monogaman, ni tebi ni meni se ne bi dizala kita na druge zene jednom kad bi se ozenili....biologija je zajeban igrac...sve ostalo je stvar kulturne tradicije
|
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 10/10/2011 : 22:31:51
|
quote: Originally posted by Mairosu Veliki tradicionalisto, pises sa DSL linije, koja verovatno rootuje iz nekog grada :P Ne kaki previse.
Ja sam gradjanin koji postuje selo, ako ti se ne svidja u gradovima, ne idi tamo.
Da je meni posla u mom selu izvirio ne bih iz njega... Sam si rekao.. Dvoriste i mir koji imas ne moze da se nadje nigde drugo... Da ne govorim o drzanju zeceva, kucica itd... |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/10/2011 : 22:31:52
|
ajde bre savicu, pretera ga u žitištu nijednog pedera ma ajde, pa vi ste svetski fenomen |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 10/10/2011 : 22:32:40
|
quote: Originally posted by okiboki
HEHEHE kako vas ne mrzi? M A sad pitanje.Vidim da je vecina vas reklo da se ne bi odreklo sina da dodje kuci i da kaze da je gej(ne bi ga se ni ja odrekao),ali da ne bi bili srecni da cuju tako nesto.Zbog cega?Ako mislite da je to potpuno normalno zbog cega ne biste bili srecni,zbog cega ne bi podrzali i reli sinu "Bravo sine tako treba".Nadam se da se razumemo.
Kao što rekoh, ponajviše zbog idiota koji bi ga smatrali da je manje vredan, da je bolestan i slicno. Ovo "idiota" zato što se ovde hipoteticki radi o mom detetu.
A sa druge strane, zbog onog "tradicionalnog" koje je nama usadeno. Mada bih preko toga lako mogao da predem. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47138 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 10/10/2011 : 22:33:21
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by lwood
ma pusti markosa,nego reci mi kako komentiraš Brazilce i Argentince? kako su oni tolerantniji od npr. Hrvata a vecinom su iste religije (katolicke) i cak je crkva tamo i jaca nego u HR?
Sad sam tek procitao one tvoje postove, nisam prije stigao... Koliko sam vidio uglavnom je neka trenutna vlast donijela takve zakone. Dakle nigdje nije bilo referenduma. Spominje se stanje "svijesti" od prije 20-ak godina i danas. Zanimljivo je da su Meksiko i Kolumbija, gdje je desnica na vlasti, isto donijeli neke zakone koji idu u tom pravcu (Kolumbija je, kako se spominje, prva u Latinskoj Americi omogucila gej parovima ista prava glede socijalnog osiguranja, kakva imaju i heteroparovi). Uglavnom se spominju najveci gradovi u Latinskoj Americi... Istraživanja, barometri...sve to ne mora pokazivati pravu sliku odnosa društva prema njima, i kako ljudi doista razmišljaju, tu može biti manipulacija. Valjda ne vjeruješ previše anketama. Ako mediji godinama sapunaju mozak ljudima, i bezobrazno im namecu odredene svjetonazore, tu može doci do nekih rezultata u korist onih koji to namecu. Ali mislim da je sve to na klimavim nogama. Kad bi se proveo referendum o tome, cisto sumnjam da bi rezultat bio kako 70% Brazilaca smatra da je istospolna dezorijentacija nešto normalno.
opet krivo interpretiraš. ne radi se o normalnosti ili nenormalnosti nego o tome da dobar dio ljudi to tolerira. ako je u paradi u Sao Paulu bilo 4 milijuna ljudi i nije bilo incidenata valjda to samo za sebe nešto govori. šta se tice manipulacija,to su opet nekakve teorije zavjera. jer iman na svom kompu (trenutno san izvan HR) snimljenu gomilu podataka sa tog Latinobarometra i on je na glasu ka najpouzdaniji za lat. ameriku. ovo je samo jedno od pitanja iz tih anketa.i ima prilicnih razlika medu zemljama. mislin da je Urugvaj bia najliberalniji a Gvatemala najkonzervativnija.nisan siguran.provjericu to kad se vratin pa obisit ovde.no problemos |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 10/10/2011 : 22:34:05
|
quote: Originally posted by Mairosu Veliki tradicionalisto, pises sa DSL linije, koja verovatno rootuje iz nekog grada :P Ne kaki previse.
Ja sam gradjanin koji postuje selo, ako ti se ne svidja u gradovima, ne idi tamo.
Da je meni posla u mom selu izvirio ne bih iz njega... Sam si rekao.. Dvoriste i mir koji imas ne moze da se nadje nigde drugo... Da ne govorim o drzanju zeceva, kucica itd...
glavno da imate tradicionalne vrijednosti....one ocito stvaraju radna mjesta |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 10/10/2011 : 22:34:41
|
quote: Originally posted by Mali_Mate tja, opstale su i druge forme, nisu se izbrisale.....dakle i one imaju svoju tradiciju, dakle su ispravne....
al nista to ne znaci....da je covjek po prirodi monogaman, ni tebi ni meni se ne bi dizala kita na druge zene jednom kad bi se ozenili....biologija je zajeban igrac...sve ostalo je stvar kulturne tradicije
Ozenio sam se pre tacno mesec dana.. Sada ti mogu potpisati da nikad u zivotu zenu necu prevariti... Ali NIKAD!!! Kao sto je pederizam bruka, tako mi je i mrlja na obrazu brljanje po svetinji poput braka i porodice... Treba dete da mi se rodi, ako Bog da, za 7 meseci i ja da serem po njemu i zeni, mojim roditeljima... NE! |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Posted - 10/10/2011 : 22:34:52
|
quote: Originally posted by okiboki A sad pitanje.Vidim da je vecina vas reklo da se ne bi odreklo sina da dodje kuci i da kaze da je gej(ne bi ga se ni ja odrekao),ali da ne bi bili srecni da cuju tako nesto.Zbog cega?Ako mislite da je to potpuno normalno zbog cega ne biste bili srecni,zbog cega ne bi podrzali i reli sinu "Bravo sine tako treba".Nadam se da se razumemo.
Voleo bih da imaju svoju porodicu, decu, verovatno iz razloga što to isto želim i ja. Da postanem deda jednog dana npr. Ali mi je iznad toga da budu srecni u životu. To je njihov život, a ne moj. Mogu da im dam neke smernice, ali svojim životom treba sami da upravljaju.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 10/10/2011 : 22:36:02
|
quote: Originally posted by ken2
ajde bre savicu, pretera ga u žitištu nijednog pedera ma ajde, pa vi ste svetski fenomen
Celu opstinu ne znam bas komplet, ali recimo da znam 60% i ni za jednog pedera nisam cuo a kamoli da ga znam... Ne znam sto ti je to svetski fenomen... |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Posted - 10/10/2011 : 22:36:19
|
quote: Originally posted by Imrahil Da si procitao pažljivo sve što sam napisao, od pocetka do kraja, shvatio bi zašto sam rekao "zatucane seoske sredine". Zilion puta sam bio na selu, ostajao i po mesec dana ponekad, pa znam koliko bi homoseksualcu bilo teško da se tamo uklopi, a koliko je to lakše u gradu. Svakako da nisam mislio da vredam ljude koji žive na selu. A džabe nekome na selu da osnuje porodicu ako je gej, kad ce to njemu biti samo mucenje. Zar nije bolje da bude sa nekim slicnim sebi?
Ma kakvo uklapanje??? Nema ga!!! Ne postoji...
Uklapanja ce biti. Kako vreme prolazi, svest ljudi ce se menjati i sve ce manje biti onih koji tako razmišljaju.. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 10/10/2011 : 22:36:54
|
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 10/10/2011 : 22:37:14
|
quote: Originally posted by Mali_Mate glavno da imate tradicionalne vrijednosti....one ocito stvaraju radna mjesta
Da mi ne 'ranimo mnogo vise ljudi nego sto kod nas zivi ne bi nama nista falilo... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
|
Topic |
|