forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Paradiranje - jovo nanovo
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 113

sawitch
Advanced Member

Serbia
40266 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/10/2012 : 12:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ali oni propagiraju stvar koja se kosi prirodi i Bibliji. Da rade to samo za sebe, OK, ali reklamiraju.. Ne mislim ja da sa verom u Boga vodim krstaski rat, ali to je licno meni ogavno i ne podnosim ih, gade mi se itd..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40266 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/10/2012 : 12:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Mhejle, da se nadovezem.

Sto se tice hriscanstva, pravoslavlja, trudim se da se drzim nekih odredjenih principa - da ne lazem, da ne kradem, da ne varam, da nikom ne nanosim zlo, zivim maksimalno posteno i da cuvam svoj obraz. E sad, posto karakterno nisam slican ni jednom asketi malo varira to ponasanje. Zlo ne nanosim nikom prvi i iz cista mira. Ko me dira, odvrnem mu glavu. I tako... Nadam se da me razumes..

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 02/10/2012 : 13:00:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Vec rekoše da vecina sisara praktikuje homoseksualizam.

U Bibliji je toliko stvari smješano, sjeceno i dodavano da je suludo u njoj tražiti moralni kodeks za pravedan život - uostalom, moralne norme su relativne i mijenjaju se sa vremenom. Nekada je i spaljivanje "vještica" bilo sasvim normalno i pobožna stvar za uciniti. Nekada žene nisu imale pravo glasa, niti su "bile dorasle tome"... ukratko, društvo je fluidno i u stalnom pokretu.

Pa vidi, Savicu, u nekim zemljama to možda i jeste promovisanje i bahanalije. Ali kod nas, gdje postoji diskriminacija, gdje njihova bracna zajednica nije priznata, ja to posmatram kao vid protesta, opravdane borbe za svoja prava.

I ne traži (izvorno) hrišcanstvo od ikoga krstaške ratove, vec prihvatanje i neosudivanje; što je znatno teže, da.

Edited by - Mhejl on 02/10/2012 13:03:10
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40266 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/10/2012 : 13:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

Vec rekoše da vecina sisara praktikuje homoseksualizam.

Ovo ne prihvatam!

quote:
Pa vidi, Savicu, u nekim zemljama to možda i jeste promovisanje i bahanalije. Ali kod nas, gdje postoji diskriminacija, gdje njihova bracna zajednica nije priznata, ja to posmatram kao vid protesta, opravdane borbe za svoja prava.

Bracna zajednica izmedju osoba istog pola je neprirodna, to ne treba da postoji nigde na svetu. A paradiraju pod izgovorom "borbe za prava" dok u stvari promovisu svoj uzas..

Eto, hocemo li krenuti u neku tesku hipotetiku i pokusati zamisliti da se pederi toliko rasire da na kraju izumre vrsta. Da li bi onda mogli da pricamo da je to prirodno, da ih treba pustiti da promovisu svoje ideje? Da dele flajere? Da organizuju festivale?

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 02/10/2012 : 13:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Eto, hocemo li krenuti u neku tesku hipotetiku i pokusati zamisliti da se pederi toliko rasire da na kraju izumre vrsta. Da li bi onda mogli da pricamo da je to prirodno, da ih treba pustiti da promovisu svoje ideje? Da dele flajere? Da organizuju festivale?

Nije to infektivna bolest, pa da se prenosi

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 02/10/2012 : 13:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Aha, pogrešno sam se izrazio - "vecina vrsta sisara".

Pa tebi je neprirodna. Medutim, ne-regulisanje tog pitanja homoseksualcima stvara velike probleme u svakodnevnom životu. Zar bismo mi, kao "dobri ljudi", trebali dozvoliti necije objektivno teške prilike iskljucivo na osnovi subjektivnog animoziteta?

Uostalom, mnogo je veca šansa da nas nuklearno oružje sve sahrani nego ovaj tvoj scenario, koji mi je, izvini, paranoican. :) Ni u najliberalnijim zemlja homoseksualci ne cine znacajan procenat stanovništva. Opet vršiš inverziju, "mi moramo represijom ograniciti njih", ali oni nisu "žrtve", iako jesu objekt nad kojim se vrši represija, vec "potencijalna opasnost". :D

Edited by - Mhejl on 02/10/2012 13:11:34
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40266 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/10/2012 : 13:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ma cista hipotetika...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/10/2012 : 13:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Prvi homoseksualci se bore za svoja prava, izlaze ponosno na ulice i pokazuju se javnosti.
Podrzavam tu ideju, zasto da se stide jer imaju drugaciju seksualnu sklonost!
Iz istog razloga predlazem da se svi homoseksualno orijentisani forumasi jave u ovom topiku i autuju.
Ne vidim razlog zasto da se kriju ili stide, jer upravo pokusavaju u javnosti da urade suprotno.
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 02/10/2012 : 13:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
U svim evropskim zemljama u kojima sam bio bih bar jednom video likove koji se drze za ruke. big deal. Pa opet, nesto nisam primetio da se tamosnji heteroseksualni stanovnici nesto cimaju oko toga. Ah, da, problem je sto je tamo ima gomila drugih vaznijih problema, sve neuredjeno, nezaposlenost, ekonomija, korupcija, dok kod nas, naprotiv... oh, wait...

To sta je prirodno, a sta neprirodno nije na coveku da sudi jer covek nije veci od prirode. Recimo u Stutgartu je gej parada dogadjaj koji okuplja sve. Ljudi normalno posmatraju stvar: kao sansu da doprinesu gradskom budzetu. I to je jedino ispravno glediste jer je ocigledno da ove parade NE promovisu nasilje. A taj licemerni olos kome je smisao zivota da bije pedere, cigane, dzedaje, eskime, dopisati-po-zelji, treba pohapsiti i deportovati da tucaju kamen po kejptaunskim kamenolomima.

Slazem se da istaknuti gej-aktivisti u Srbiji lose rade svoj posao i da paradom zapravo tesko da ce nesto postici. Ali s druge strane, razularena rulja nije tornado pa da ne moze da se zaustavi nego skupina neuspesnih pobacaja bez kojih bi svet svakako bio lepse mesto.

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40266 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/10/2012 : 13:42:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Razularena rulja ti je dobijala ratove, smenjivala kraljeve, rusila vlade a sada ih nazivas neuspesnim pobacajima! Da li bi u slucaju nekih nemira, rata svoju decu i rodbinu sakrio iza tih pedera ili neuspelih pobacaja?

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 02/10/2012 : 13:47:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Originally posted by johnhartson

U svim evropskim zemljama u kojima sam bio bih bar jednom video likove koji se drze za ruke. big deal. Pa opet, nesto nisam primetio da se tamosnji heteroseksualni stanovnici nesto cimaju oko toga. Ah, da, problem je sto je tamo ima gomila drugih vaznijih problema, sve neuredjeno, nezaposlenost, ekonomija, korupcija, dok kod nas, naprotiv... oh, wait...

To je to. Da imamo pare i posao, bolelo bi uvce ljude
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 02/10/2012 : 13:48:52  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
quote:

Razularena rulja ti je dobijala ratove, smenjivala kraljeve, rusila vlade a sada ih nazivas neuspesnim pobacajima! Da li bi u slucaju nekih nemira, rata svoju decu i rodbinu sakrio iza tih pedera ili neuspelih pobacaja?

Slažem se sa ovim stavom, samo ja bih decu i rodbinu krio iza sebe.

Ista takva rulja je jednog Lenjina i jednog Robespjera dovela na vlast.

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 02/10/2012 : 13:49:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
Bas zbog takvih su ratovi i vodjeni. Takve likove je lako izmanipulisati, a apsolutno svaki rat vodjen u ljudskoj istoriji je vodjen zbog necije moci i pohlepe.

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 02/10/2012 : 13:49:22  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message
quote:

Pa zar nismo, što se tice pitanja boga, bukvalno svi na istom nivou znanja - tacnije, neznanja? Ni najveci teolozi ne mogu dokazati postojanje takvog entiteta naucnim metodom, i stoga je i moje odbijanje predstave boga i vrhunska misticka saznanja monaha ili gurua, logicki gledano, u istoj ravni...

quote:

Pa mora imati i svoj materijalni aspekt da bi djelovao u našem svijetu, buduci da hrišcani vjeruju u cuda i božanske intervencije.

U svakom slucaju, covjek uvijek ostaje dio materijalne stvarnosti, i sva njegova promišljanja poticu iz nje; ukoliko boga u toj stvarnosti nema, onda ga ne možemo ni pojmiti, niti bismo se trebali baviti takvim pitanjima.

Ateisti ne vjeruju u boga zato što se on ne može dokazati naucnim metodom, i prema tome, i ne bih rekao da se zasnivaju na "predrasudama", Noemis... vec na onome logicnom i naucno verifikovanom. Ukoliko nauka dostigne stepen razvica na kome je moguce naucnim metodom dokazati boga, ili ukoliko dobijemo nedvosmisleni fizicki dokaz njegove prisutnosti, onda cu i ja promijeniti svoj stav.

ajoj, pa kod tebe je sve to zbrkano...
posle se busaš u grudi kada ti neko kaže da si
adolescent i po razmišljanju...
e sad, probacu da ti ukažem na osnovne greške (u koracima)
a da li ceš ih razumeti, tu ti vec ne mogu pomoci...

kao prvo nismo svi na istom nivou znanja... to što ni najveci teolozi
(adolescentski pristup) ne mogu dokazati postojanje boga naucnim metodama
je greška u samom pristupu, fenomen boga sa svim svojim iplikacijama predstavlja
poseban entitet i promišljanje o istom podleže zakonima drugacije paradigme
od naucnih... dakle, da pojednostavim bog nije pod jurisdikcijom nauke i ako ga
želiš razumeti moraš pokušati da "izadeš iz svoje paradigme i udeš u tudu"...

(takode, da dodam, nauka je podjednako nesposobna da dokaže nepostojanje boga
koliko i njegovo postojanje, a ti si "izabrao" nepostojanje)

mislim, razumem ja da si ti protiv svih autoriteta, ali ti vredaš ljude koji provode
decenije i decenije izucavajuci razne spise od filozofskih do teoloških
pokušavajuci da uhvate tragove božanskog providenja stavljajuci njihovo "znanje" u istoj ravni
sa svojim ne-znanjem jer, pobogu, oni ne mogu dokazati boga naucnom metodom...
ti ljudi ceo život provod etražeci izlaz iz "savremene paradigme" tražeci davno izugljeni ulaz u
doba kada je covek živeo u novome zavetu i kada je svaki njegov pokret, svaka njegova misao, svaki dah...
imao svoj impetus i svoje odredište u bogu...

ali što bi se ti zamarao sa svim tim ti si ionako pronikao u mistiku isusovog ucenja, sa
svojih 17 leta... "bog je ljubav".. i nema više nicega... a ovi što poludeše krceci put u potrazi su budale...

pri tome ti ne znaš ni šta je naucna metoda, niti si je ikada koristio, niti si je ikada video,
ne znaš ni šta su njene prednosti, niti njene mane, ne znaš ni šta je nauka, a kažeš da bi promenio verovanje
kada bi ti nauka dala fizicki dokaz da bog postoji... to je slepa vera...
to je takode opijum za malogradane, nauka i njene moci...

da citiram ono što je bor rekao mladom i pobesnelom diraku kada je ovaj
izneo na sto pitanje ajnštajnove religioznosti...
"i mladi dirak je vernik, slepi vernik, samo on veruje u nauku..."

e sad, hrabra i pogrešna recenica usijane glave je i ovo o logickom
utemeljenju tvojeg odbijanja predstave boga i vrhunska misticka saznanja monaha ili gurua
po tebi se izgleda logika utemeljuje na naucnom dokazu, ili su medusobno u neraskidivoj vezi

to nažalost nije tacno, osnovni aksiom logike je da
iz tautologije može da sledi samo još tautologije i nema
nikakve veze sa naukom

(nauka koristi logicka zakljucivanja u jednom delu svog istraživanja, i to jako loše)

s druge strane, razumem da je vulgarno pozitivisticki stav kojim nastupaš po pitanju
nekih delikatnih problem, daleko pristupacniji i naizgled u skaladu sa zdravim razumom
od nekih drugih...
ali pozitivizam se urušio kao i sve velike ideje 19. veka (i poc.20.)...
medutim, to su price iz nekih drugih knjiga koje ce ti tek doci pod ruku
knjiga koje su pune laži kao i one koje su im prethodile a koje trenutno citaš...

ali to je vec neka treca prica...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 02/10/2012 : 13:51:02  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
Za tzv. ljude ovde jedan savet

ako mislite da ste postali od majmuna onda brisi u sumu i tamo zivi,jer je nemoralno sa ljudske prave/Bozije strane da se sirite po gradovima i selima...brisi bre u prirodu pa izucavajte svog malog boga darvina...

za pedere sa ovog sajta...ako mislite da je normalno sto trazite i zhtevate,ne ljutite se dragi moji ako slucajno sutra neki od nas budu trazili da protestuju jer im nije dozvoljeno pravo da miluju decje nogice i guze...i oni onda imaju pravo..svi imamo pravo...da budemo ne ljudi,pa da nas Bog ovako jedne sve redom zbrise..mnogo je kukolja...a kvalitetnog zita malo...mozda tako i treba da bude..i ne palamudite vise u beskraj...kakve su to gluposti...alo,pogledajte i oslusnite..pa vreme se ubrzalo i priblizava se kraj zivota zemlji...dosta praznih prica....molitva bre..molitva MOLITVA
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40266 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/10/2012 : 13:51:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:

Bas zbog takvih su ratovi i vodjeni. Takve likove je lako izmanipulisati, a apsolutno svaki rat vodjen u ljudskoj istoriji je vodjen zbog necije moci i pohlepe.

Apsolutno netacno! Cak sam sebe demantujes u drugom boldu. Istorija nam govori da je nas narod uglavnom vodio odbrambene ratove. Ali da ne sirimo temu.

Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 02/10/2012 : 13:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
Hahaha... nasa istorija i odbrambeni ratovi? Pa brate mili, to uopste nije tacno, ali uopste. Pa od kog smo se branili pod carem Dusanom? Ili 1885? Da ne ulazim u ove nove sukobe. Problem ovog drustva je upravo to: sto svi misle da znaju istoriju iz skole a nikog ne zanima da zagrebe o tome. Procitaj nesto od Dubravke Stojanovic ili Mirka Djordjevica. Verujem da je njihovo znanje istorije mnogo vece od mog ili tvog.

I ne demantujem sebe. Kazem da su ratovi vodjeni zbog pohlepe i zelje za moci vlastodrzaca koji su koristili izmanipulisane likove i prodavali im neke vise ciljeve (tipa: da su krstaski ratovi vodjeni u ime hrista a ne zarad bogacenja i sl).

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 02/10/2012 : 13:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Originally posted by kosmajac

ako mislite da ste postali od majmuna onda brisi u sumu i tamo zivi,jer je nemoralno sa ljudske prave/Bozije strane da se sirite po gradovima i selima...brisi bre u prirodu pa izucavajte svog malog boga darvina...

za pedere sa ovog sajta...ako mislite da je normalno sto trazite i zhtevate,ne ljutite se dragi moji ako slucajno sutra neki od nas budu trazili da protestuju jer im nije dozvoljeno pravo da miluju decje nogice i guze...i oni onda imaju pravo..svi imamo pravo...da budemo ne ljudi,pa da nas Bog ovako jedne sve redom zbrise..mnogo je kukolja...a kvalitetnog zita malo...mozda tako i treba da bude..i ne palamudite vise u beskraj...kakve su to gluposti...alo,pogledajte i oslusnite..pa vreme se ubrzalo i priblizava se kraj zivota zemlji...dosta praznih prica....molitva bre..molitva MOLITVA

Molitva, kao žar na mojim usnama je,
Molitva, mesto re
i samo ime tvoje.
(I) Nebo zna, kao ja,
Koliko puta sam ponovila,
To nebo zna, baš kao ja,
Da je ime tvoje moja jedina
Molitva.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 02/10/2012 : 13:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Istorija nam govori da je nas narod uglavnom vodio odbrambene ratove.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/10/2012 : 14:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:

Ja bih te zamolio za malo lijepšu i ugladeniju komunikaciju Jer vidiš, ja sam ateista ali ne vrijedem i ne napadam suprotnu stranu rijecima tipa:ako mislite da ste postali od majmuna onda brisi u sumu i tamo zivi,jer je nemoralno sa ljudske prave/Bozije strane da se sirite po gradovima i selima...brisi bre u prirodu pa izucavajte svog malog boga darvina...

hvala na pažnji

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 02/10/2012 : 14:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:

Hahaha... nasa istorija i odbrambeni ratovi? Pa brate mili, to uopste nije tacno, ali uopste. Pa od kog smo se branili pod carem Dusanom? Ili 1885? Da ne ulazim u ove nove sukobe. Problem ovog drustva je upravo to: sto svi misle da znaju istoriju iz skole a nikog ne zanima da zagrebe o tome. Procitaj nesto od Dubravke Stojanovic ili Mirka Djordjevica. Verujem da je njihovo znanje istorije mnogo vece od mog ili tvog.

I ne demantujem sebe. Kazem da su ratovi vodjeni zbog pohlepe i zelje za moci vlastodrzaca koji su koristili izmanipulisane likove i prodavali im neke vise ciljeve (tipa: da su krstaski ratovi vodjeni u ime hrista a ne zarad bogacenja i sl).

Posto si tako pismen evo da ti pljunem jednu cinjenicu od koje mozes samo da pregrizes neku pofeznu ili slicno i zamislis se
Hrist se javlja Velikom caru Konstantinu u snu i pokaze znamenje krsta i kaze
S ovim ces pobediti
Dostojevski kaze LEPOTA CE NAPOSLETKU SPASITI SVET...ali ne moja ili tvoja nego lepota ljubavi hricanske pravoverne Isusovske
Ne kaci se falsifikate istorije da je Dusan silni ubio oca...da je Milos Obilic izmisljen...da je Srbija tlacila komsije...da je Sveti Sava ubijao bogumile....shvati,da smo uvek mi najebali(sto zato sto smo naivni i glupi,te ne ucimo iz gresaka),sto zato sto smo pravoslavni
Vidi zapad je praktican i centralizovan..odavno truo i siri zarazu svojim zapahom...
S druge strane Istok(onaj hriscanski deo mislim),poceo je da izjeda sebe iznutra jos od Firentinske proklete unije
Ovaj svet je kao nasa dva oka u glavi..jedno gleda i tvori dobro,drugo se kaci za greh i bakanalije...to sve naravno srce treba da iznivelise i eto resenja i za svet...samo ljubav druze,nauci,samo ljubav za bliznjeg i Boga..nema druge nauke koju covek treba savladati dok je ovo kratko vreme na zemlji
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 02/10/2012 : 14:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Hrist se javlja Velikom caru Konstantinu u snu

E?!
Steta sto tavori po trecim ligama
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 02/10/2012 : 14:11:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Noemis, ništa mi novo nisi rekao... jednostavno, navodiš klasicnu argumentaciju (obrazovanijih) pripadnika svoje identitetske grupe, baš kao i ja... zastupajuci jedno religiozno, mistifikovano shvatanje, baš kao što ja biram suprotno - materijalisticko i naucno.

Nikoga nisam htio da omalovažam, za razliku od tebe, koji me direktno napada i pokušava da još gore tipizuje kao "adolescenta usijane glave", za koga je jedini nacin napretka prihvatanje tvojih superiornijih pozicija...

Naucni metod je pokriven gimnazijskim obrazovanjem, u osnovama, i nepristojno je pretpostavljati ono što sagovornik zna ili ne zna.

I da, vrijeme "kada su ljudi odisali rijecju božjom" objektivno ne postoji... pitaj istoriografiju...

P.S. Ja sam za one autoritete koje sopstvenim prosudivanjem ocijenim kao opravdane i neophodne... što je korak unaprije u odnosu na kruti dogmatizam...
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 02/10/2012 : 14:13:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
quote:

quote:

Posto si tako pismen evo da ti pljunem jednu cinjenicu od koje mozes samo da pregrizes neku pofeznu ili slicno i zamislis se
Hrist se javlja Velikom caru Konstantinu u snu i pokaze znamenje krsta i kaze
S ovim ces pobediti
Dostojevski kaze LEPOTA CE NAPOSLETKU SPASITI SVET...ali ne moja ili tvoja nego lepota ljubavi hricanske pravoverne Isusovske
Ne kaci se falsifikate istorije da je Dusan silni ubio oca...da je Milos Obilic izmisljen...da je Srbija tlacila komsije...da je Sveti Sava ubijao bogumile....shvati,da smo uvek mi najebali(sto zato sto smo naivni i glupi,te ne ucimo iz gresaka),sto zato sto smo pravoslavni
Vidi zapad je praktican i centralizovan..odavno truo i siri zarazu svojim zapahom...
S druge strane Istok(onaj hriscanski deo mislim),poceo je da izjeda sebe iznutra jos od Firentinske proklete unije
Ovaj svet je kao nasa dva oka u glavi..jedno gleda i tvori dobro,drugo se kaci za greh i bakanalije...to sve naravno srce treba da iznivelise i eto resenja i za svet...samo ljubav druze,nauci,samo ljubav za bliznjeg i Boga..nema druge nauke koju covek treba savladati dok je ovo kratko vreme na zemlji

Hahaha... E, pa nije ga ubio, oci mu valjda izvadio. Sitnica
Ipak meni je Milutin najomiljeniji. Taj se valjda vise puta zenio nego sto se kupao

Ne znam da li trolujes ili stvarno tako mislis, ali za tvoju informaciju, Hrist uopste nije pokazao krst Konstantinu vec hristogram. Cudi me da takvu najosnovniju stvar ne znas s obzirom na to koliko si "glasan".

Edited by - johnhartson on 02/10/2012 14:13:35
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 02/10/2012 : 14:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

quote:

Ja bih te zamolio za malo lijepšu i ugladeniju komunikaciju Jer vidiš, ja sam ateista ali ne vrijedem i ne napadam suprotnu stranu rijecima tipa:ako mislite da ste postali od majmuna onda brisi u sumu i tamo zivi,jer je nemoralno sa ljudske prave/Bozije strane da se sirite po gradovima i selima...brisi bre u prirodu pa izucavajte svog malog boga darvina...

hvala na pažnji

Naravno providjenje je i ovog puta poslalo tebe da mi utres put spoznaje..naravno ugladjenost,ugladjenost..to je majka laznog puritanstva...ako je to ono sto neguje ovaj sajt,zasto gospodine dozvoljavate da se otvaraju ove teme..da niste dobili tajne naredbe da se ipak pusti javno mnjenje ovde da diskutuje kako bi neki Vas gospodin piplmetar pravio statistike i sve suptilno analizirao..pa znaju oni to i bez ovog sajta...
Ako sa rekao "brisi" to je zbog one cuvene "digao mi se vise ....ac da slusam pojedince kako napadaju i posprdaju se sa mojom verom
Inace,Vi gospodine kazete da ste ateista?
Dakle Vi ste ipak vernik jer verujete da ne verujete
Utoliko mi je draze,jer shvatam da ipak moram razlikovati vernika u zivotu od ateiste na poslu
Hvala
Go to Top of Page
Page: of 113 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000