Author |
Topic |
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 04/10/2012 : 17:36:00
|
"Sveti Oci" su ti koji su nadogradivali svoja fantaziranja i "modifikovali" Hristove rijeci da bi odgovarale trenutnim politickim zahtijevima. Ništa od Hristovih rijeci nije do nas stiglo ne-cenzurisano, u izvornoj varijanti, sve je propušteno kroz vjekove interesa profitne organizacije koju znamo kao Crkva.
Da budem jasan, imam isti stav i o ostalim religijama.
Hrista poštujem, kao covjeka koji se borio za svoje ideale, sirotinju, protiv hipokrizije, i koji je glavom platio. Jedan u nizu mucenika i neprihvacenih, veliki po misli, svakako... ali ne mogu prihvatiti koncepiju "svetog".
Opet, ako se na ovom forumu mogu cuti desnicarsko-tradicionalna moralisana i žigosanja citavih grupacija, ne znam zašto i potpuno oprecna mišljenja ne bi bila saslušana. Ja se slažem sa Tontom i Ninelom, jer ne volim organizovanu religiju, niti posvecene vjernike... ali mislim da je to dio mnogo šireg problema i da ja, kao pojedinac, moram imati toleranciju prema mnogo cemu što mi se ne svida - dok ne dolazi do prelaženja u sferu drugih ljudi, tacnije ugrožavanja. (Gej parada za mene nije "ugrožavanje", ne morate je gledati ako necete i oprsvdani je protest.) |
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Member since 07/09/2010 |
Posted - 04/10/2012 : 17:36:47
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by kosmajac
nisi se nalupetao...tvoje misljenje....ali secam se da sam i ja slicno mislio pre nekih 18 godina...a onda sam shvatio koliko je vazna ta Hijerarhija..koliko je vazan Duh Sveti..PREVAZAN...receno je "mozete psovati Oca svoga i Sina njegovog,i sve sveto..ali ko se drzne da psuje na Duha Svetog tome nema spasa"..eto poruke Hristosa koju valjda nisi procitao u Novom zavetu Moras citati momce,i citati i povezivati sa prkasom...tumaciti uvek sumnjati u ono sto ti se na ovoj zemlji servira...i zapamti..sve se placa na Zemlji..nista nije besplatno osim Hristosa...
Ne bi li otac, sin i duh sveti trebali biti jedno? Kako onda možeš psovati dvojicu, a treceg ne? Psujuci njih, ne psuješ li i njega?
Nemam Zitija Svetih u malom prstu da bih ti napravio razliku...Bog prasta kad covek na njega huli(do neke mere) i na Sina svog..mnogi ga pljuju ceo zivot(ti znas tu cinjenicu pa im nije nista)..imaju vremena da se pokaju delom i mislju i srcem do casa svoje smrti..ali ko huli na Duha Svetog,to bi morao pitati bas nekog iskusnog teologa da ti objasni..ja kao JA shvatam zasto je to tako..i sam osecam da je Duh Sveti mnooogo zajebana sila(Boze me oprosti)...i tu nema zajebancije Hristos je cinio cuda pomocu Oca svoga ali sprocu Duha Svetoga...sila koja ishodi iz Oca a projavljuje se kroza Sina...nikako ne ishodi samo iz Sina...ishodi IZ OCA A KROZ SINA...eto to ti je Sveto Trojstvo SJEDINJENI SU U SVOJOJ RAZLICITOSTI ALI NISU SLIVENI JEDAN U DRUGOG!!!
|
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Posted - 04/10/2012 : 17:44:01
|
quote: Originally posted by Mhejl
"Sveti Oci" su ti koji su nadogradivali svoja fantaziranja i "modifikovali" Hristove rijeci da bi odgovarale trenutnim politickim zahtijevima. Ništa od Hristovih rijeci nije do nas stiglo ne-cenzurisano, u izvornoj varijanti, sve je propušteno kroz vjekove interesa profitne organizacije koju znamo kao Crkva.
Hrista poštujem, kao covjeka koji se borio za svoje ideale, sirotinju, protiv hipokrizije, i koji je glavom platio. Jedan u nizu mucenika i neprihvacenih, veliki po misli, svakako... ali ne mogu prihvatiti koncepiju "svetog".
Opet, ako se na ovom forumu mogu cuti desnicarsko-tradicionalna moralisana i žigosanja citavih grupacija, ne znam zašto i potpuno oprecna mišljenja ne bi bila saslušana. Ja se slažem sa Tontom i Ninelom, jer ne volim organizovanu religiju, niti posvecene vjernike... ali mislim da je to dio mnogo šireg problema i da ja, kao pojedinac, moram imati toleranciju prema mnogo cemu što mi se ne svida - dok ne dolazi do prelaženja u sferu drugih ljudi, tacnije ugrožavanja. (Gej parada za mene nije "ugrožavanje", ne morate je gledati ako necete i oprsvdani je protest.)
mozda u tvojoj crkvi..ali me zaista zaprepascuju tvoji postovi koje ovde tako prosipas kao da si ziveo poslednjih 2 ooo godina mene bi zaista bilo sram da pisem i da se pritom toliko intelektualno puvam,da je to strasno nikada nisam nikoga napao ko ne misli kao ja licno,ali uvek iznosim svoj stav povodom neke teme..nikog ne bih ni noktom pipnuo(osim ako mi se preti zivotom i to bez razloga),jer zapravo moja vera mi nalaze da bih tada ja bio u problemu a ne taj kojeg napadam ne trba huliti na Boga,ali Boga mi ne treba huliti i na ljude..mi smo stvoreni kao Bozja IKONA,i praslika smo Oca naseg....to sto je Adam napravio,napravio je jebi ga...ja tu niti iko ne mogu nista..ali mi zapravo uvek prvo njegov GREH ispastamo i vracamo Bogu iskupljenje pa tek onda sve ostalo....praroditeljski greh je zapravo najveci greh nas LJUDI |
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 04/10/2012 : 17:47:19
|
quote: Originally posted by kosmajac
Opet, ako se na ovom forumu mogu cuti desnicarsko-tradicionalna moralisana i žigosanja citavih grupacija, ne znam zašto i potpuno oprecna mišljenja ne bi bila saslušana. Ja se slažem sa Tontom i Ninelom, jer ne volim organizovanu religiju, niti posvecene vjernike... ali mislim da je to dio mnogo šireg problema i da ja, kao pojedinac, moram imati toleranciju prema mnogo cemu što mi se ne svida - dok ne dolazi do prelaženja u sferu drugih ljudi, tacnije ugrožavanja. (Gej parada za mene nije "ugrožavanje", ne morate je gledati ako necete i oprsvdani je protest.)
mozda u tvojoj crkvi..ali me zaista zaprepascuju tvoji postovi koje ovde tako prosipas kao da si ziveo poslednjih 2 ooo godina mene bi zaista bilo sram da pisem i da se pritom toliko intelektualno puvam,da je to strasno nikada nisam nikoga napao ko ne misli kao ja licno,ali uvek iznosim svoj stav povodom neke teme..nikog ne bih ni noktom pipnuo(osim ako mi se preti zivotom i to bez razloga),jer zapravo moja vera mi nalaze da bih tada ja bio u problemu a ne taj kojeg napadam ne trba huliti na Boga,ali Boga mi ne treba huliti i na ljude..mi smo stvoreni kao Bozja IKONA,i praslika smo Oca naseg....to sto je Adam napravio,napravio je jebi ga...ja tu niti iko ne mogu nista..ali mi zapravo uvek prvo njegov GREH ispastamo i vracamo Bogu iskupljenje pa tek onda sve ostalo....praroditeljski greh je zapravo najveci greh nas LJUDI
Bez uvrede, ali, jevandelja iskljucivo Svetih Otaca se nalaze u Bibliji. Ne kažem da su falsifikovali ili izmišljali, ali moraš priznati da je postojala mogucnost te varijante, narocito kod Mateja koji je bio ex-carinik |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
Edited by - -jeremija- on 04/10/2012 17:48:03 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 04/10/2012 : 17:48:50
|
"ko vjeruje u Darvinovu teoriju evolucije, neka ide u šumu, živi kao majmun i klanja se svom idolu..."
Hoceš da još tražim?
Religija ne treba da bude poštedena kritike, samo zbog svog plašta "svetinje". Ni njene osnove. Ništa ne treba biti "nedodirljivo". |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 04/10/2012 : 17:49:01
|
quote: Originally posted by Mhejl Gej parada za mene nije "ugrožavanje"
ona je posredno ugrožavanje. to je nametanje svjetonazora, postavljanje novih "obicaja", "morala", redefiniranje covjeka. ili da skratim: ne želim živjeti u svijetu u kojem - sve sam tonto. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 04/10/2012 : 17:51:14
|
To je poziv da se socijalno prihvati jedna grupacija koja svojim aktivnostima, odnosno dobrovoljnim stupanjem u istopolni seksualni odnos, ne ugrožava "druge".
Stinky, ja mislim da ti nisi takav, da ne bi diskriminisao nekoga uživo samo zbog njegove seksualnosti i onoga što vecina kaže o istoj (dok ne ugrožava drugog). Mislim, stekao sam takav utisak iz naših diskusija. ;) |
Edited by - Mhejl on 04/10/2012 17:51:37 |
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 04/10/2012 : 17:52:24
|
To je poziv da se socijalno prihvati jedna grupacija koja svojim aktivnostima, odnosno dobrovoljnim stupanjem u istopolni seksualni odnos, ne ugrožava "druge".
Stinky, ja mislim da ti nisi takav, da ne bi diskriminisao nekoga uživo samo zbog njegove seksualnosti i onoga što vecina kaže o istoj (dok ne ugrožava drugog). Mislim, stekao sam takav utisak iz naših diskusija. ;)
To polako postaje nametanje manjine vecini... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 04/10/2012 : 17:52:54
|
quote: Originally posted by stinky
quote: Originally posted by Mhejl Gej parada za mene nije "ugrožavanje"
ona je posredno ugrožavanje. to je nametanje svjetonazora, postavljanje novih "obicaja", "morala", redefiniranje covjeka. ili da skratim: ne želim živjeti u svijetu u kojem - sve sam tonto.
Znaci šacica ljudi može 'nametnuti' moral milijunima? |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Posted - 04/10/2012 : 17:54:09
|
quote: Originally posted by -jeremija-
To polako postaje nametanje manjine vecini...
A namece se što tocno? Vecina više ne može tuci manjinu pa su tužni jer im je to nametnuto?
Edit: Uostalom, povijest nas uci da vecina cesto ne mora biti u pravu... Prije dvjesto godina ta ista vecina je uskracivala prava ženama, recimo... |
Edited by - Beva on 04/10/2012 17:55:24 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 04/10/2012 : 17:54:22
|
Ali vidi, ovdje "vecina", objektivno neugrožena (pederi ne rasturaju uobicajene porodice, glupost), napada i diskriminiše manjinu, iskljucivo na odnosu (vrlo hipokrizijskih) "moralnih normi".
Ja licno ne bih rekao da je to nametanje (gej aktivizam), vec pokušaj "izjednacavanja": ne-agresivne koegzistencije. |
Edited by - Mhejl on 04/10/2012 17:55:12 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 04/10/2012 : 18:00:16
|
pa ti vjeruješ u klasicni marksizam. onda moraš prihvatiti da "to nije samo to", da se tu ne radi samo o seksualnim praksama, vec je i njihova (gejevsko-mulitikulti) svijest odredena njihovim "društvenim bitkom", tj. kojekakvim iskoracima, b.a.b.a.ma, lošim forumašenjem (vidi tonta, jaska i slicne kreature) itd. jedino tebe i kikyja još podnosim od te izopacene grupacije.
|
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 04/10/2012 : 18:02:30
|
To polako postaje nametanje manjine vecini...
A namece se što tocno? Vecina više ne može tuci manjinu pa su tužni jer im je to nametnuto?
Edit: Uostalom, povijest nas uci da vecina cesto ne mora biti u pravu... Prije dvjesto godina ta ista vecina je uskracivala prava ženama, recimo...
Pa u zemlji u kojoj skoro pola stanovništva ne radi, u zemlji koju cepa ko kako hoce, u zemlji kojom haraju politicari i turbofolk zvezde, u zemlji kojoj je himna pesmica iz pozorišne predstave, gej parada je cisto nametanje vecini koja iovako ima problema, i traženje davola. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Posted - 04/10/2012 : 18:05:12
|
Pa u zemlji u kojoj skoro pola stanovništva ne radi, u zemlji koju cepa ko kako hoce, u zemlji kojom haraju politicari i turbofolk zvezde, u zemlji kojoj je himna pesmica iz pozorišne predstave, gej parada je cisto nametanje vecini koja iovako ima problema, i traženje davola.
A ta vecina vidim ima dobro posložene prioritete pa ce prvo izaci na ulicu i pobuniti se na sve prethodno navedeno, pa ce nakon toga doci na red i parada...
Naravno, politicarima odgovara da se prica o tome jer onda narod zaboravi na sve drugo... A tu narod ispada glup... |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 04/10/2012 : 18:05:26
|
tontek, ne shvacaš. nije me "strah", nego ne držim ništa do "razlicitosti" i svakako od mene ne možeš ocekivati bilo kakav bonus ili da tvoje idiosinkrazije honoriram i toleriram. a ti se lijepo bori i nemoj biti tužibaba kad te sljedeci put maknu na prokurative. eto, kerum ce vam odrediti mjesta, on zna da "svatko treba znati svoje mjesto" |
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Posted - 04/10/2012 : 18:08:51
|
kako je lepo kad majka detetu zeli laku noc,i kad daje zivot za njega jos je lepse kad otac zagrli to dete,koje istog trena shvati da mu je on najveci zastitnik i uzdanica kako je lepo kad dete spoznaje ralzicite licnosti/osobenosti/svetost svojih roditelja i polako i on vremenom shvati koliko je bitno to sveto trojstvo dece i njihovih roditelja... pa tu su onda bake i deke kao drugi krug,nesto neizbezno i nezamenljivo u detinjstvu svakog deteta... kako je lepo kad dete napravi prve ozbiljne korake u zivot..prvu ljubav sa svojom lepsom polovinom(kakvo nadopunjavanje Boze)..kakva celina..nema je ravne u kosmosu kako e lepo kad dete svoje roditelje neguje i gleda u starosti i kako je tuzno kad ono u zivotu ispasta zbog grahova svojih ali i svojih roditelja(roditelji jedu kisleo grozdje,a deci trnu zubi) kako je lep zivot gde punoca musko/zenskog bica dolazi do vrhunca kad iznedri svoj plod..plod ljubavne namere i zaveta Bogu..plod srece i zadovoljstva,maste i nezaborava plod koji kao pile,kad je malo,gleda i razaznaje slike lica svojih roditelja,koja su za njega zapravo bozanstvo kako to sve gleda Bog i celiva i zasticuje da neko rece sta je sa prevremeno umrlim bebama i decom??? sigurno da se za njih Hristos stara na nacin na koji mi to ne mozemo shvatiti..za sve postoji pravda....neki put Djavo prevagne za trenutak(Bog ga pusti,naravno)da bi uneo pometnju u slomljeno covekovo srce...neki pocnu da hule na Boga,neki se ubiju i to nije lepo... najveca uteha je tako blizu nas,ali ljudi ne zele da je osete...nece da je prime... kako je lep prirodni tok ustanovljen vekovima...on moze da se menja na iskljuciv luksuz covecanstva i posledice po njega... ako je Logos rekao da je to dobro(logicno i moralno),ne bih da se mesam kao laik i najgori smrad..za razliku od vecine,ja mogu sebi priznati da sam govno od coveka,i gad prve vrste(ne da bih ovde patetisao),vec zaista tvrdim tako i ne zelim nikakvu simpatiju ili napad..jednostavno ja to sebi mogu reci i preko tastature i na picu sa nekim,i svojoj majci i mojim mrtvima i samom Bogu...to u trenutku nista ne menja,ali se nadam da cu jednog dana moci reci svetu da sam postao Covek..a Hrist ako me primi,nikog srecnijeg od mene nece biti |
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 04/10/2012 : 18:09:03
|
Pa u zemlji u kojoj skoro pola stanovništva ne radi, u zemlji koju cepa ko kako hoce, u zemlji kojom haraju politicari i turbofolk zvezde, u zemlji kojoj je himna pesmica iz pozorišne predstave, gej parada je cisto nametanje vecini koja iovako ima problema, i traženje davola.
A ta vecina vidim ima dobro posložene prioritete pa ce prvo izaci na ulicu i pobuniti se na sve prethodno navedeno, pa ce nakon toga doci na red i parada...
Naravno, politicarima odgovara da se prica o tome jer onda narod zaboravi na sve drugo... A tu narod ispada glup...
Pa naravno da hoce. 5. Oktobra je vecina videla da se apsolutno ništa nije promenilo pa su od politike digli ruke. Protiv turbofolka niko nema volje da se bori jer je to sizifovski posao, za himnu malo ko i zna. Naravno da ce tuci ove koji šetkaju u fazonu "život je lep"... |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 04/10/2012 : 18:09:18
|
Stinky, misliš na neku "gej kulturu"? Uživanje u poziciji žrtve koja traži svoja "prava"? Prijatnost statusa "prosvijetljenog", liberalno-naprednog naspram "tupog" plebsa?
Rekao bih da to postoji kod jednog dijela gej-aktivista, koji zapravo i žive od toga i koji zapravo rade protiv interesa svoje grupacije. Ali, prosjecan pripadnik grupacije... želi zagarantovan minimum prava koji uživaju i drugi, "normalni". Šta je tu loše?
(Ako sam pogrešno shvatio, ispravi me, molim te.)
Sad, ja mislim da je klasni identitet najvažniji i najutemeljeniji u materijalnoj stvarnosti (ljudsko udruživanje na osnovu ekonomskog, interesa), i da jedino on u sebi neizbježno nosi konflikt (viša-niža klasa). Volio bih da klasna solidarnost omoguci koegzistenciju nacionalnih, vjerskih i seksualnih identiteta nižih klasa.
Jeremija, svakome je njegova muka najteža. Pederi imaju svoj problem, i rješavaju ga. Ko nam brani, da imamo pameti, da preuzmemo mjere, i država bude u rukama "narodne volje"? Niko, osim sopstvenih mentalnih barijera i fizicke sile vladajucih. Kakve parade, bakraci... tražite drugo žrtveno jagnje. |
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 04/10/2012 : 18:11:22
|
Jeremija, svakome je njegova muka najteža. Pederi imaju svoj problem, i rješavaju ga. Ko nam brani, da imamo pameti, da preuzmemo mjere, i država bude u rukama "narodne volje"? Niko, osim sopstvenih mentalnih barijera i fizicke sile vladajucih. Kakve parade, bakraci... tražite drugo žrtveno jagnje.
Upravo to i hocu da kažem, pa se zaplicem. Nece oni ništa dokazati narodu koji krivca traži u njima. Niti ce dobiti neka prava. Samo batine. To je pasivnost Balkana koji se obavezno bori protiv pogrešnih neprijatelja. Ako ružicasti to ne žele da prihvate i da sacekaju neko normalnije vreme, šta me se tice, nek ih mlate...
Opet ce tako gomila huligana razmontirati Beograd (na nekoj iducoj paradi kad je ova vec zabranjena), ružicaste na kraju nece ni ocešati, a neko ce morati sve to placati. Ko drugi nego raja. |
Edited by - -jeremija- on 04/10/2012 18:13:35 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 04/10/2012 : 18:13:58
|
Pa i radnici su "pili" grdne batine, prezir vecine društva, dok nisu dobili odredeni minimum prava.
Ništa se ne postiže lako. U tome se slažem sa Stinkyjem: dobijanje "prava" preko noci, milosrde društva, je apstrakcija. Samo se treba boriti, emancipovati i nametnuti kao aspekt društvene stvarnosti. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 04/10/2012 : 18:14:25
|
tontek, ne shvacaš. nije me "strah", nego ne držim ništa do "razlicitosti" i svakako od mene ne možeš ocekivati bilo kakav bonus ili da tvoje idiosinkrazije honoriram i toleriram. a ti se lijepo bori i nemoj biti tužibaba kad te sljedeci put maknu na prokurative. eto, kerum ce vam odrediti mjesta, on zna da "svatko treba znati svoje mjesto"
Eto, citiranje keruma je sve što je nedostajalo tvojoj licnosti... ali ide skupa s tim što me nazivaš izopacenom kreaturom... |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 04/10/2012 : 18:14:37
|
tontek, ne shvacaš. nije me "strah", nego ne držim ništa do "razlicitosti" i svakako od mene ne možeš ocekivati bilo kakav bonus ili da tvoje idiosinkrazije honoriram i toleriram. a ti se lijepo bori i nemoj biti tužibaba kad te sljedeci put maknu na prokurative. eto, kerum ce vam odrediti mjesta, on zna da "svatko treba znati svoje mjesto"
Tako je. Tvoje je mesto medju strunjacama. Radnicka klasa. |
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 04/10/2012 : 18:16:19
|
Pa i radnici su "pili" grdne batine, prezir vecine društva, dok nisu dobili odredeni minimum prava.
Ništa se ne postiže lako. U tome se slažem sa Stinkyjem: dobijanje "prava" preko noci, milosrde društva, je apstrakcija. Samo se treba boriti, emancipovati i nametnuti kao aspekt društvene stvarnosti.
Jeste, stvarno, sad su svi radnici presrecni. Sad ne udaraju po radnicima nego po fabrikama. Sada ne prodaju radnike kao roblje, sad fabrike prodaju po dolar.
Kako je to vecina društva mrzela radnike? Radnici JESU vecina društva. |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 04/10/2012 : 18:17:25
|
pa ti vjeruješ u klasicni marksizam. onda moraš prihvatiti da "to nije samo to", da se tu ne radi samo o seksualnim praksama, vec je i njihova (gejevsko-mulitikulti) svijest odredena njihovim "društvenim bitkom", tj. kojekakvim iskoracima, b.a.b.a.ma, lošim forumašenjem (vidi tonta, jaska i slicne kreature) itd. jedino tebe i kikyja još podnosim od te izopacene grupacije.
klerofasisti svih naroda, ujedinili ste se!
Ja sam kreatura, a ti si prirode bravura. |
|
|
Topic |
|
|
|