forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Paradiranje - jovo nanovo
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 113

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 04/10/2012 : 18:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
@jeremija
Stanje je ocajno. Šta misliš, koja me je "objektivna klasna stvarnost" podstakla da, na mentalnom planu, predem u radikalnu ljevicu?

Ali stanje jeste bolje nego u Industrijskoj revoluciji. Uzmi od Engelsa, "Stanje radnicke klase u Engleskoj", da vidiš kako se živjelo. HOROR.

A radnike je sa prezirom gledao "glas društva", odnosno više klase, koje su i formirale dobar dio društvene svijesti... no radnici, to jest proleteri, uopšte nisu bili vecina društva. Cak ni 1871, za vrijeme Komune. Kamo srece da jesu...

Edited by - Mhejl on 04/10/2012 18:22:33
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/10/2012 : 18:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl
želi zagarantovan minimum prava koji uživaju i drugi, "normalni". Šta je tu loše?

ništa
ja ne sporim nikome pravo da se bori za sebe
jednostavno ne dajem to pravo tako olako, zato jer on to "želi". što se mene tice, gejevi uživaju sva "prava" koja ljudima "prirodno" pripadaju: pravo na život i na slobodu. po tome su jednaki, "priznati", a za ostalo -kako rece L.F. Celine kroz usta onog bijelog trgovca crnom skupljacu kaucuka- a sad se tornjaj...
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 04/10/2012 : 18:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
quote:

@jeremija
Stanje je ocajno. Šta misliš, koja me je "objektivna klasna stvarnost" podstakla da, na mentalnom planu, predem u radikalnu ljevicu?

Ali stanje jeste bolje nego u Industrijskoj revoluciji. Uzmi od Engelsa, "Stanje radnicke klase u Engleskoj", da vidiš kako se živjelo. HOROR.

A radnike je sa prezirom gledao "glas društva", odnosno više klase, koje su i formirale dobar dio društvene svijesti... no radnici, to jest proleteri, uopšte nisu bili vecina društva. Cak ni 1871, za vrijeme Komune. Kamo srece da jesu...

Nije ni danas drukcije, jedino nema ni Marksa ni Engelsa da to zapišu. A i da zapišu niko ne bi objavio, pa to ti je.

A da se krece unazad, dovoljno ti govori cinjenica da se radnici više ne bune. A kako se ova sirota zemlja polako sve više privatizuje, vreme pre industrijske revolucije nece uskoro izgledati tako daleko i tako apstraktno

Što se tice drugog dela, dobro, to jest'. Samo sam ja više imao na umu 20.-ti vijek, valjda jer sam gledao danas Nepokoreni Grad pa mi je to ceo dan u glavi, kada radnici JESU bili vecina

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/10/2012 : 18:31:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Tonto
ali ide skupa s tim što me nazivaš izopacenom kreaturom...

pa takvu sliku stvaraš svojim forumašenjem.
ajde, tu sam malo silovao, namjerno pretjerao, ali ozbiljno - ne svidaju mi se tvoji stavovi, tvoji pogledi i ocito nas dijele svjetlosne godine. zašto bih onda ja trebao podržati ideje za koje se ti zalažeš? naprotiv, to što ti podržavaš paradu posljeduje da sam ja na suprotnoj strani.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 04/10/2012 : 18:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Da, slažem se, Jeremija.

Pa, Elektrodistribucija CG (u privatnom vlasništvu Italijana!) drži narod u šaci mnogo efektnije nego bilo koja vlast. :D

Problem je što je kod nas vrhunac klasne samosvijesti zahtijevanje države-medijatora, države koja ce omoguciti da radnici dobiju kakvu cravicu. A i taj, minimalisticki, "program" sve više odumire pod atomizacijom klase i kompetitivnošcu...

Kažem, vecina ljudi misli da ce biti bolje ako dovedu "one njihove, što su im obecali" na vlast. Treba srušiti vlast u sadašnjem smislu, i stvoriti... jednu diktaturu proletera... govori onaj iracionalni glasic u meni, koji se nada.

Naravno, ovo je samo mišljenje jednog pojedinca. Pripadnika izgubljene klase. Klase (fiksirane na nacionalno, vjersko, rasparcane) usred globalnog sela velikih igraca i kapitala.
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 04/10/2012 : 18:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
quote:

Da, slažem se, Jeremija.

Pa, Elektrodistribucija CG (u privatnom vlasništvu Italijana!) drži narod u šaci mnogo efektnije nego bilo koja vlast. :D

Problem je što je kod nas vrhunac klasne samosvijesti zahtijevanje države-medijatora, države koja ce omoguciti da radnici dobiju kakvu cravicu. A i taj, minimalisticki, "program" sve više odumire pod atomizacijom klase i kompetitivnošcu...

Kažem, vecina ljudi misli da ce biti bolje ako dovedu "one njihove, što su im obecali" na vlast. Treba srušiti vlast u sadašnjem smislu, i stvoriti... jednu diktaturu proletera... govori onaj iracionalni glasic u meni, koji se nada.

Naravno, ovo je samo mišljenje jednog pojedinca. Pripadnika izgubljene klase. Klase (fiksirane na nacionalno, vjersko, rasparcane) usred globalnog sela velikih igraca i kapitala.

Apsolutno se slažem.

Eh, kad se setim kako je meni bilo lepo kad sam bio marksist, levicar i komunist

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 04/10/2012 : 18:41:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Covjek je društveno bice, i necu poricati ni uticaj sredine na moje politicke stavove.

Kada vidim neke kreature i njihovu retoriku, dode mi da odmah vadim partijsku knjižicu. (mislim na likove koje znam uživo)

I tako... danas mi jedan prijatelj rece, pricajuci o paradi, da "mrzi" pedere i da bi i on došao da ih tuce, rado... Jaka je emocija mržnja, i cesto se rada iz iznevjerene ljubavi, ja ga nehoticno prosuh.

Edited by - Mhejl on 04/10/2012 18:44:28
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 04/10/2012 : 18:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
quote:

Covjek je društveno bice, i necu poricati ni uticaj sredine na moje politicke stavove.

Društveno ali i misaono bice. Izmisli svoju neku teoriju, neko rešenje, razvali glavu, onda ti marksizam dode kao zajebancija

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 04/10/2012 : 19:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Upropastiste mi temu sa "filozofiranjem" ali dobro..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 04/10/2012 : 19:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Upropastiste mi temu sa "filozofiranjem" ali dobro..

Evo ga, tipicno balkanski. Jedino se na Balkanu filozofiranje dovodi u negativan kontekst.

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 04/10/2012 : 19:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/10/2012 : 20:29:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by globinjo

quote:

quote:

usporeduješ gay paradu i vjerske procesije...a tonto...bravo,sjedi 5...mene boli nokat za gay paradu,što se mene tice,ma Bog im da zdravlje,nemam ništa protiv,i to su Božja dica...ali ic gadit vjernike i samo tuc kontru jer netko gadi pedere...nisu vam sve koze na broju...matere mi moje mile,niste normalni...

...a vidiš prijatelju ti si vjernik i ti se na to vrijedaš kao i puno njih, ja nit sam peder nit sam vjernik imeni nema nikakve razlike. meni su svi jednaki i vjernici i ateisti, i crni i bijeli, i srbi i hrvati, i pederi i nepederi... pa samim tim i vjerske procesije i studentski marševi i gej parade i maškare i prosvjedi... jednako, jel to možete pojmiti... Najodvratnija od ljudskih osobina mi ta prokleta potreba za dijeljenjem, a još kad se ona radi u ime vjere ili istom opravdava onda mi se dode srati.

znaci,ovako...ajmo ukinit sve moguce institucije,klubove,udruge,države,pokrajine,granice...ma tko koga dijeli?ma tko voli nek izvoli...ali ic crnit nešto,samo zato što te to frustrira ili ne zanima...ja vjernik?jesam...idem u crkvu 5 puta godišnje isto kao što sam išao i prije 25 godina...a s prozora mog stana mogu i slušat misu...zadrti vjernik nisam,nit ližem oltare...meni su svi ljudi isti...ali svi...to što ja smatram da meni pa i milijunima drugih isticanje toga da sam gay nije normalno,što ne znaci da bih im se napio krvi...ponavljam,svi su mi isti...i kurve i lezbe i pederi i nevjernici...jedino ne mogu smislit dinamovce...moj grijeh...

zbilja se trudim da te razumim, ali ne ide mi... ako su ti svi jednaki zašto nisi na ovoj temi stao u obranu pedera isto kao što si skocio cim se neko dirnuo u vjeru...gdje je ta razlika izmedu parade i procesije ako su ti svi isti?.. tvrdiš da je netko crnio i gadio vjeru, a dva clana su iznjela svoje mišljenje kako je za njih to glupost... dvojaka mjerila, zar ne? Zašto oni ne bi imali pravo na takvo razmišljanje? Dokle ceš onda dozvoljavati da kosmajac mene naziva usrankom i moja uvjereja usranim ?... mislim ja ga ne dozivljavam i zivo me zaboli, ali ajmo opet bez dvojakih mjerila...

cuj,mogu ih obranit,jer su ljudi ka i mi...doduše,ljudi drugacijih parametara,ali to je njihov problem...nitko im ne brani pravo da ne viruju u Boga,i to je to...ali ocrnit 90 posto gradana države u kojoj živim,ukljucujuci i mene,e to je vrijedanje...kosmajca sam mogao prije neki dan izbacit dok si rekao keks,ali nisam...prcao on mene,prcao ja njega,s tim da je on malo zabrazdio u temu kojoj nije mjesto na forumu,a ja mu ne smijem odgovorit,jer je protivno pravilima,a i moderator sam...kosmajcu je ovo upozorenje da te više ne vrijeda,ni tebe ni ostale...pedere cu branit kad netko digne ruku na njih,a ja sam u blizini kojim slucajem...i to je to...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/10/2012 : 20:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

prcao on mene,prcao ja njega

Bas si nasao pravi topik za ove izraze. Ima da te se sawitch odrekne kada vidi ovo.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/10/2012 : 20:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

prcao on mene,prcao ja njega

Bas si nasao pravi topik za ove izraze. Ima da te se sawitch odrekne kada vidi ovo.

ma di ce se shrek odrec magarca,odnosno tovara

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/10/2012 : 20:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

usporeduješ gay paradu i vjerske procesije...a tonto...bravo,sjedi 5...mene boli nokat za gay paradu,što se mene tice,ma Bog im da zdravlje,nemam ništa protiv,i to su Božja dica...ali ic gadit vjernike i samo tuc kontru jer netko gadi pedere...nisu vam sve koze na broju...matere mi moje mile,niste normalni...

...a vidiš prijatelju ti si vjernik i ti se na to vrijedaš kao i puno njih, ja nit sam peder nit sam vjernik imeni nema nikakve razlike. meni su svi jednaki i vjernici i ateisti, i crni i bijeli, i srbi i hrvati, i pederi i nepederi... pa samim tim i vjerske procesije i studentski marševi i gej parade i maškare i prosvjedi... jednako, jel to možete pojmiti... Najodvratnija od ljudskih osobina mi ta prokleta potreba za dijeljenjem, a još kad se ona radi u ime vjere ili istom opravdava onda mi se dode srati.

znaci,ovako...ajmo ukinit sve moguce institucije,klubove,udruge,države,pokrajine,granice...ma tko koga dijeli?ma tko voli nek izvoli...ali ic crnit nešto,samo zato što te to frustrira ili ne zanima...ja vjernik?jesam...idem u crkvu 5 puta godišnje isto kao što sam išao i prije 25 godina...a s prozora mog stana mogu i slušat misu...zadrti vjernik nisam,nit ližem oltare...meni su svi ljudi isti...ali svi...to što ja smatram da meni pa i milijunima drugih isticanje toga da sam gay nije normalno,što ne znaci da bih im se napio krvi...ponavljam,svi su mi isti...i kurve i lezbe i pederi i nevjernici...jedino ne mogu smislit dinamovce...moj grijeh...

zbilja se trudim da te razumim, ali ne ide mi... ako su ti svi jednaki zašto nisi na ovoj temi stao u obranu pedera isto kao što si skocio cim se neko dirnuo u vjeru...gdje je ta razlika izmedu parade i procesije ako su ti svi isti?.. tvrdiš da je netko crnio i gadio vjeru, a dva clana su iznjela svoje mišljenje kako je za njih to glupost... dvojaka mjerila, zar ne? Zašto oni ne bi imali pravo na takvo razmišljanje? Dokle ceš onda dozvoljavati da kosmajac mene naziva usrankom i moja uvjereja usranim ?... mislim ja ga ne dozivljavam i zivo me zaboli, ali ajmo opet bez dvojakih mjerila...

cuj,mogu ih obranit,jer su ljudi ka i mi...doduše,ljudi drugacijih parametara,ali to je njihov problem...nitko im ne brani pravo da ne viruju u Boga,i to je to...ali ocrnit 90 posto gradana države u kojoj živim,ukljucujuci i mene,e to je vrijedanje...kosmajca sam mogao prije neki dan izbacit dok si rekao keks,ali nisam...prcao on mene,prcao ja njega,s tim da je on malo zabrazdio u temu kojoj nije mjesto na forumu,a ja mu ne smijem odgovorit,jer je protivno pravilima,a i moderator sam...kosmajcu je ovo upozorenje da te više ne vrijeda,ni tebe ni ostale...pedere cu branit kad netko digne ruku na njih,a ja sam u blizini kojim slucajem...i to je to...

eto tu nastaje razlika u mišljenju... ako neko smatra da je to glupost onda ima to pravo reci kao što ti možeš reci da su njegova uvjerenja glupost... nema tu nikakvog vrijedanja, kakvo crnjenje... a su svoj post mogli finije složiti, mogli su...
S druge strane 90% posto napada na pedere kako ovdje tako i svugdje vrši se kroz prizmu vjere kako onda zamjeriti branjenje pedera napadom na vjeru ? A ?... Ja izrazito poštujem svaku vjeru i svakog vjernika, ali kad se ona koristi kao argument diskriminaciji i mržnji... dode mi popizdim...kužiš...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 04/10/2012 : 21:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
pedere cu branit kad netko digne ruku na njih

A sta ako pederi dignu ruku na tebe? Ne mislim u nasilnickom nacinu, nego ono njezno, da ti se zahvale za ovu herojsku izjavu odozgo... reagirat ces kao sto bi srdjandj, ili...?

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/10/2012 : 21:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Interesantan tekst.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 04/10/2012 : 21:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Ja izrazito poštujem svaku vjeru i svakog vjernika, ali kad se ona koristi kao argument diskriminaciji i mržnji... dode mi popizdim...kužiš...

Poptisujem.
I ocito se ova izjava ne odnosi na globinju i njemu slicne, jer je vec reko da nema nista protiv homoseksualaca.

Ali u mom iskustvu, stvari u vecini slucajeva ovako stoje:

Veliki vjernik = netolerantna osoba koja diskriminira

(ponavljam, ne uvijek, ali u vecini slucajeva da)

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/10/2012 : 21:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke

quote:

A sta ako pederi dignu ruku na tebe? Ne mislim u nasilnickom nacinu, nego ono njezno, da ti se zahvale za ovu herojsku izjavu odozgo... reagirat ces kao sto bi srdjandj, ili...?

cuj...ako dovede još dvi koke,dvi litre vodke,odmah mu se prepustim

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/10/2012 : 21:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

quote:
Ja izrazito poštujem svaku vjeru i svakog vjernika, ali kad se ona koristi kao argument diskriminaciji i mržnji... dode mi popizdim...kužiš...

Poptisujem.
I ocito se ova izjava ne odnosi na globinju i njemu slicne, jer je vec reko da nema nista protiv homoseksualaca.

Ali u mom iskustvu, stvari u vecini slucajeva ovako stoje:

Veliki vjernik = netolerantna osoba koja diskriminira

(ponavljam, ne uvijek, ali u vecini slucajeva da)

koliko god se crkva s tim ne slaže,a ni ja ne podržavam,pred Bogom smo svi isti...ma kakvi bili...meni su oni odbojni iz jednog jedinog razloga...ja sam tradicionalist,odgajan od cace i matere da poštujem ljude kakvi su,a ne što su...obožavam svoju rodnu grudu(dalmatinsku zagoru)i dalmaciju i split,kraj koji je uvijek bio gažen,a nikad pogažen...i držim do tradicije i vrednota naših starih...u dalmaciji koliko god ljudi(vecina njih)su protiv baš zbog ovoga gore navedenog,nije bio lud grašo kad je napisa:"cudni ljudi žive tu,sve šta vole-razapnu...i aj sad ti budi pametan...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 04/10/2012 : 21:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:

ma di ce se shrek odrec magarca,odnosno tovara

Ludaka

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 04/10/2012 : 21:25:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:

quote:

quote:

cuj...ako dovede još dvi koke,dvi litre vodke,odmah mu se prepustim

Edited by - acestroke on 04/10/2012 21:26:15
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2435 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 04/10/2012 : 22:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
Neznam dali je ovo vec bilo... zašto nije parade:

http://youtu.be/Mc9qhvNSXI4

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 04/10/2012 : 22:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
tonto--- malo sam se salio i karikirao...ako si se uredio evo ti jedno hriscansko IZVINI

globinjo---mozda sam malko preterao,ok...ali i da si me izbacio...pa imao si sva prava na svojoj strani za to..pa ne bih se ljutio..Boze sacuvaj

sto se teme tice,NIKAD ali NIKAD ne bih tukao niti pipnuo ijednog pedera/lezbejku..ne trba ih tuci/kinjiti/vredjati jer tad ja podlezem kazni jer zlostavljam bolesnog coveka(ovo je u sklopu MOJE vere)...eto.to je tacka koju ja zastupam...za bilo koje ljude koji se razlikuju od moje vere/nacina zivota...svako ima slobodnu volju..i nek je cini...i dosta vise sa temema koje ne znace ama bas nista...parade dolaze i prolaze(svakakve)a nama ostaje ulje od 2,5 eura...negativan natalitet...samoubistva dece i jos stosta
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/10/2012 : 22:16:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by kosmajac
globinjo---mozda sam malko preterao,ok...ali i da si me izbacio...pa imao si sva prava na svojoj strani za to..pa ne bih se ljutio..Boze sacuvaj

ništa...tko tebe kamenom,ti njega kruhom

Go to Top of Page
Page: of 113 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000