Author |
Topic |
zvobed
Starting Member
Croatia
71 Posts
Member since 06/02/2005 |
Posted - 12/12/2011 : 18:07:43
|
tako malo za citavu kolekciju ?? mislia san da to više vridi. [/quote] Vrijedi više.Samo što to rijetko ko kupuje, pa trgovci maksimalno spuštaju cijenu da nešto prodaju. Zbog toga je i nabavna cijena niska. Npr.za jedan stari Zagor možeš dobiti komplet Jugoslaviju ili neku drugu zemlju od pocetka filatelije do 1990. Novije marke su nešto skuplje,(ako su ciste). Prodaju se po nominali ili malo ispod zavisi od kolicine. |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
C Celtic
Average Member
Serbia
892 Posts
Member since 20/05/2009 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 12/12/2011 : 22:56:53
|
quote: Originally posted by mamlaz
ako je cijela serija cista vrijedi malo vise. cista juga ide oko 800 eura pa navise
pa to mi ne pari nešto pretjerano skupo. znaš li otprilike kako stoje cijene kolekcija po državama? imaš neku listu? link? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
zvobed
Starting Member
Croatia
71 Posts
Posted - 13/12/2011 : 17:33:52
|
quote: Originally posted by lwood
ako je cijela serija cista vrijedi malo vise. cista juga ide oko 800 eura pa navise
pa to mi ne pari nešto pretjerano skupo. znaš li otprilike kako stoje cijene kolekcija po državama? imaš neku listu? link?
Liste ili linkovi ti ne pomažu mnogo. Imaš kataloške vrijednosti,ali niko ni nece platiti kolko tam piše. Vec par postotaka od toga i to ako su marke u savršenom stanju. Kod nas najbolje idu Jugoslavija,NDH,Bosna,stara Srbija i Crna Gora. Za njih se može dobiti par stotina eura,a ostalo moraš dati skoro zabadava,ako ih se oceš riješiti. Ja sam npr.kupio komplet SR Njemacku od 1950-1989. u odlicnim slikovnim albumima za 1000 kuna ili 150 eura. Isto tako Vatikana,Lihtenštajna,Cehoslovacku,DDR,Austriju itd. Ni jednu kolekciju nisam platio više od 200 eura. za 1000 kuna
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 13/12/2011 : 18:02:41
|
ludnica. mislin neman ja ništa od toga. al volia bi u buducnosti nabavit kolekcije od par država pa me zanima da znam koliko bi otprilike mora izdvojit.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
zvobed
Starting Member
Croatia
71 Posts
Posted - 13/12/2011 : 18:20:09
|
ludnica. mislin neman ja ništa od toga. al volia bi u buducnosti nabavit kolekcije od par država pa me zanima da znam koliko bi otprilike mora izdvojit.
Imaš sajmove filatelije,npr.U Zagrebu u pucmom ucilištu u Vukovarskoj, I to tri puta godišnje,pa buvljake i trgovine koje su specijalizirane za to. Samo treba njuškati dok imaš neki novcic. Svašta se može jeftino kupiti. Samo se ne smiješ zaletavati,jer ceš uložene pare teško vratiti. |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 13/12/2011 : 18:28:12
|
lwood mogu ti iskenirati cijene za pojedina godista i drzave pa ti poslati. s time da se razliciti katalozi koriste za vecinu kontinenata. kod nas je najpopularniji Michel za evropu- zapravo dobar za njemacku, talijani imaju sassone, englezovi scot itd. lakse mi je da mi posaljes upit sto te zanima a ja ti javim. ovako moram skenirati dosta kataloga ( a za neke kontinente sui stari po par godina). |
Mrzim mrznju! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 13/12/2011 : 18:32:27
|
zvobed sta toliko jeftino? pa kafa si to nabavljao? ja sam samo esperanticu kod nas platio dosta, skoro 100 eura, a o tabacicu da ne pricam. naravno sve sa atestima jebilo. |
Mrzim mrznju! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 13/12/2011 : 18:37:06
|
hrvatska ti je skoro pa nikakva cijena, bosne ( imaju tri poste) su malo cijenjenije kao i sr juga, ali nije to nis posebno skupo. |
Mrzim mrznju! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 13/12/2011 : 19:15:00
|
quote: Originally posted by zvobed
Imaš sajmove filatelije,npr.U Zagrebu u pucmom ucilištu u Vukovarskoj, I to tri puta godišnje,pa buvljake i trgovine koje su specijalizirane za to. Samo treba njuškati dok imaš neki novcic. Svašta se može jeftino kupiti. Samo se ne smiješ zaletavati,jer ceš uložene pare teško vratiti.
ma bilo je u st neko filatelisticko društvo,(iša s braton on je skuplja 92. ili 93.),možda još i postoji al sumnjam. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 13/12/2011 : 19:16:50
|
lwood mogu ti iskenirati cijene za pojedina godista i drzave pa ti poslati. s time da se razliciti katalozi koriste za vecinu kontinenata. kod nas je najpopularniji Michel za evropu- zapravo dobar za njemacku, talijani imaju sassone, englezovi scot itd. lakse mi je da mi posaljes upit sto te zanima a ja ti javim. ovako moram skenirati dosta kataloga ( a za neke kontinente sui stari po par godina).
aj poslacu ti,baš se zanimaju cijene. ah da,evropa me uopce ne interesira. |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
1Euro
Advanced Member
12486 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 14/12/2011 : 10:19:07
|
trebaju mi ŽIGOSANE (poništene) marke iz država: -Hrvatska -Slovenija -Grcka -Italija -Turska -Srbija -Bosna -Albania -Makedonija U obzir dolaze poništene marke od 2000-2011. Ako imate nešto do toga, malo vecu kolicinu, recimo bar 50 maraka, javite mi pa da razmijenimo. Ja nudim poništene i neponištene marke iz cijeloga svijeta!
Ove marke nisu za mene, nego za jednog prijatelja iz Italije. |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8250 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Topic |
|