forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Beograd @ Stripovi.com - gde nismo siti kafane
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 22/01/2012 : 01:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message
MOMO KAPOR 011

KAKO STE?

Dragi naši u tudini, napisao bih vam da smo, hvala Bogu, dobro i zdravo, kao što i vama od sveg srca želimo, ali kod nas su takva vremena da je nepristojno kazati da ste dobro, kad nikome nije.
Kako si?
- Dobro.
- Hajde, neka je bar nekom danas dobro! - kažu vam uterujuci vas u krivicu. Ako kažete da niste dobro, pronece u varoši glas da ste na samrti.
Znajuci to, Beogradani su izmislili najmanje stotinu varijanti odgovora na pitanje: Kako si? "Gura se...", "Ide, ide, pa stane!", "Kako drugi hoce!", "Živi se...", "Životinjari se", "Provlacim se nekako!", "Langzam, langzam, aber ziher!" (Nikada nisam saznao šta to znaci), da ne nabrajam dalje...Ali najlepši odgovor svakako je "Pomalo..." U njemu ima neke stare lukavosti i mudrosti: on je kao bajalica, magicna rec koja cuva od nesrece. "Pomalo" kao da govori neprilikama da zaobidu njegovog vlasnika, jer je beznacajan i nikome ne zauzima mesto.
"Pomalo" je filozofija skromnosti i neprimetljivosti u životu. Ta rec je proizvod vekovne mudrosti i opreza: slicna je onoj tabli koju je na grudima nosio neki ludak, a na kojoj je pisalo: "Molim da me se ne primecuje".
Ali, najbrojniji su oni Beogradani koji vas pitaju kako ste, a uopšte i ne sacekaju odgovor. Vice vam tako covek sa druge strane ulice: "Kako si?", a vi mu odviknete da vam je umrla majka i da se baš vracate sa sahrane, ili da morate na operaciju u bolnicu, a on maše i dovikuje: "Onda, da ne kvarimo!" ili diže palac uvis: "Bravo! Samo nared!" Kod nas, naime, "kako si" ne znaci baš ništa.
Da bih prekinuo tu laž, odlucim jednoga dana da stvarno, ali stvarno ispricam kako sam onome ko me bude pitao! I evo ga, vidim ide mi u susret brzim korakom, ocigledno se nekuda žuri. Dovikuje mi: "Zdravo, kako si?" i hoce da prode, ali ja ga hvatam za rever jakne i pocinjem da pricam. Obaveštavam ga da mi je donji pritisak sto dvadeset a gornji dvesta, da me je uhvatio išijas, i to u desnu nogu... (otima se, ali ga ne ispuštam), što se tice materijalnog stanja prezadužen sam, a niko ništa ne placa; nocas me uhvatila gorušica, a i pas mi nije dao oka da sklopim jer je u blizini neka kucka u teranju, pa se uznemirio, prokišnjava mi krov i hoce da mi popišu stvari zbog neplacenog poreza... Najzad, on se otme i otrci kao bez glave. Kladim se da skoro nece nikoga pitati kako je.
covek se ipak pokatkad zaželi da ga neko pita kako je i da ga to zaista zanima, ali to je u Beogradu danas nemoguce. Još jedino u najzabitijim selima ljude zanima kako su drugi. Susretneš seljaka na putu, nazove ti Boga i zastane, pa pita: kako si? Kako familija, imaš li dece, jesu li ti živi roditelji, možeš li da živiš od svog posla i kuda si se uputio? I sve ga to zaista zanima!
U Beogradu se godinama susrecemo sa komšijama, a ne znamo ni ko su, niti kako se zovu! Zujimo u liftovima lice uz lice, a ne progovaramo ni reci. Na ulici se ne pozdravljamo. U kakvom to svetu živimo?
U moje susedstvo došla je baba iz nekog dalekog sela, da prezimi kod sina, majstora. Kako izade iz kuce, pozdravlja sve koji naidu:
- Dobra dan, kako ste?
Svi misli da je luda i zagledaju je sa cudenjem. A ona je trenutno jedina lepo vaspitana žena u Beogradu. "Šta je ovo, sine, niko ne otpozdravlja?", pita me i ne može da dode sebi od cuda.
"Kakav je ovo narod?" Ne umem da joj odgovorim...
- Zdravo, baba! Kako si?
- A, eto, pomalo...
Mislim da bi svet kojim smo nezadovoljni trebalo poceti popravljati najpre od tog naizgled tako nevažnog pitanja "kako si?", koje je sasvim izgubilo smisao. Pocnimo, dakle, da se zaista zanimamo kako su naši bližnji, saslušajmo ih pažljivo i potrudimo se da ih shvatimo. Možda je u tome izlaz.

---------------------------------------------------------
Inache ko ne zna, Momo je sarajlija , ali je jedan od mnogih koji su bili opchinjeni Beorgadom i zaljubljeni u njega do svoje smrti.....verujem sa razlogom :)

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 22/01/2012 : 02:06:39  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
U najmanju ruku citati diskutabilnog autora...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 22/01/2012 : 02:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message
Diskutabilan ? Pa voleo covek da diskutuje...

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/01/2012 : 02:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by andjusticeforall

U najmanju ruku citati diskutabilnog autora...

Point being ?

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 22/01/2012 : 02:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message
evo i mene...

opština, nbg...

upravo slikano s prozora

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 26/01/2012 : 23:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Replika starog Beograda u Novom Beogradu

26. januar 2012. 16:47 > 16:48
Tematski park "Terazije" koji ce biti izgraden kao replika starog Beograda iz tridesetih godina prošlog veka, u maju ce biti otvoren u Novom Beogradu, najavio je danas pomocnik gradonacelnika Beograda Živorad Andelkovic.

Park sa replikama objekata koji su bili pecat Beograda pre 80 godina bice izgraden izmedu železnicke stanice "Novi Beograd" i Tržnog centra "Super vero", rekao je Andelkovic, a navedeno je na sajtu Uprave grada.

Beogradani i turisti mocice da vide kako se nekada živelo u centru grada, da upoznaju kafane i hotele koje su do sada mogli da vide samo na fotografijama, dodao je on.

Park ce biti zatvoren za saobracaj tako da ce deca moci slobodno da se krecu, a u postavci ce biti i jedan stari tramvaj koji nece voziti, naveo je Andelkovic.

Posebno je zanimljivo da ce posetioci na ulasku u park moci da zamene važece novcanice za novac koji se koristio tridesetih godina i njime placaju sadržaje koji ih zanimaju.

(Tanjug)

--

Sta kazete ?

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 26/01/2012 : 23:02:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
I koji je ovo moderni trend da se kaze "u Novom Beogradu" ? :D

Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 27/01/2012 : 15:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

Replika starog Beograda u Novom Beogradu

26. januar 2012. 16:47 > 16:48
Tematski park "Terazije" koji ce biti izgraden kao replika starog Beograda iz tridesetih godina prošlog veka, u maju ce biti otvoren u Novom Beogradu, najavio je danas pomocnik gradonacelnika Beograda Živorad Andelkovic.

Park sa replikama objekata koji su bili pecat Beograda pre 80 godina bice izgraden izmedu železnicke stanice "Novi Beograd" i Tržnog centra "Super vero", rekao je Andelkovic, a navedeno je na sajtu Uprave grada.

Beogradani i turisti mocice da vide kako se nekada živelo u centru grada, da upoznaju kafane i hotele koje su do sada mogli da vide samo na fotografijama, dodao je on.

Park ce biti zatvoren za saobracaj tako da ce deca moci slobodno da se krecu, a u postavci ce biti i jedan stari tramvaj koji nece voziti, naveo je Andelkovic.

Posebno je zanimljivo da ce posetioci na ulasku u park moci da zamene važece novcanice za novac koji se koristio tridesetih godina i njime placaju sadržaje koji ih zanimaju.

(Tanjug)

--

Sta kazete ?

Meni ovo super zvuci, realno taj deo oko buvljaka je mozda i najruzniji deo Beograda, lepo bi bilo da se malo oplemeni. Samo nisam shvatio da li ce to biti privremeno ili za stalno?
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4779 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 29/01/2012 : 22:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

jebate,nije to ni tako skupo.mislia san da "elitne" nisu ispod 4000 €

Sigurno bi bili da neko to moze da plati. Alava je ovdasnja pucina. No, cene su otisle navise za 200-300% u poslednjih 10 godina. Moji su roditelji '99 pred bombardovanje kupili stan na NBG, u sest kaplara (preko puta Hyatta) za 115k maraka, 125 kvadrata. To je tada bio lep kraj ali nista spec, kao uostalom i skoro pa ceo novi Beograd. Sada - to je elitni kraj u pravom smislu te reci, kvadrat ide i do 3k u toj oblasti...

a centar? šta je najskuplje? vile na dedinju?

Vile na dedinju i kuce na senjaku bas i nisu u ponudi a da jesu boga pitaj koliko bi dosle. Najskuplji su bolji delovi NBG (Usce, Arena, Bezanijska Kosa), Vracar i centralni sektor oko Skupstine/Terazija.

Veruj mi da nije, gomila državnih stanova podeljenih Ðokovicima, Cavicima, generalima i sl.
Inace, piši mene gore; druga godina na Kosi, živeo ranije kod Hrama, na Senjaku i vrlo kratko na Komandi, poreklo pomoravsko. :D

quote:

quote:

kolike su ovde cijene stanova?

Ovo mahom nisu rezidencijalni delovi grada. U skadarskoj su sve kafane, kalish je turska tvrdjava preuredjena u all-purpose park i jebarnik za mlade :D

Možda ranije, sada Kalemegdanom vršlja komunalna policija, ortak sa treninga imao baš neprijatno iskustvo. XD
Sada su in blokovi, Vidikovac, Miljakovac, a unutar centra Manjež i Toplicin za ne-tako-lascivne mlade. :D

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/01/2012 : 00:03:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Kako Miljakovac moze da bude in ? :D

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4779 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 30/01/2012 : 08:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Koliko cujem, miljakovacka džungla je dobila mnogo klupa, a pošto u 17h pada noc - postala je glavni jebarnik za mlade. :D

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 09/02/2012 : 21:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
Je li ima netko od vas Beogradana da je putovao u Tunis? Trebaju mi neke informacije za prijevoz, a cini mi se da je iz vaše luke to poprilicno jeftino.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 09/02/2012 : 21:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
Sta te intersuje, ceo aranzman, ili samo avionska karta?
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 09/02/2012 : 21:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
quote:
Originally posted by mavra

Sta te intersuje, ceo aranzman, ili samo avionska karta?

Samo karta, ovo je ono o cemu smo pricali na topicu inžinjera, cini se da ce me zapasti Tunis za razmjenu.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 09/02/2012 : 21:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
Probacu da saznam sutra. Jedan drugar, koji studira arhitekturu, je isao pre godinu i po dana tamo na razmenu, mozda on zna
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 09/02/2012 : 22:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
quote:

Probacu da saznam sutra. Jedan drugar, koji studira arhitekturu, je isao pre godinu i po dana tamo na razmenu, mozda on zna

Uh, to bi super bilo kad bih imao informaciju iz prve ruke!! Hvala ti puno i na samoj iskazanoj želji!

Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 09/02/2012 : 22:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
quote:
Originally posted by selanne

quote:

Uh, to bi super bilo kad bih imao informaciju iz prve ruke!! Hvala ti puno i na samoj iskazanoj želji!

Sve za kolegu inzinjera, Hercegovca, koji voli Corbu
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 10/02/2012 : 18:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
Selanne imas PM
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 10/02/2012 : 19:17:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
Hvala!

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/02/2012 : 06:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
NAS BEOGRAD NOCU..... HVALA MU....

Nema,nema niko tako lepe dragane.

Edited by - radulovic marko on 26/02/2012 06:14:57
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 28/02/2012 : 12:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message
U saradnji sa Mairosuom, nocni pogled sa Avale.
Drvece nas je omelo da lepo "uhvatimo" grad, ali ima dobrih fotki Avalskog tornja.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 28/02/2012 : 13:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Prigodan soundtrack

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 29/02/2012 : 14:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
dobar izbor,ali mislim da je od BLOCK OUT-a ipak perverzija..zipa samo kako kralj Crnjanski recituje o Bg-u(Lament nad Beogradom)..jedno pitanje Mairosu odakle je snimana zadnja scena kad Milos recituje...neverovatno mnoge pitam i ne mogu da mi kazu..jebote kazem im,pa vi ste odavde..ne moras ni da znas tacnu lokaciju ali po instinktu valjda mozes da pogodis..lepa fotka zadnjih 2 min spota

Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj me gresnog
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 29/02/2012 : 19:13:38  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
Inace danas videh ovaj podforum za zitelje BG-a...inace po majci cetvrta generacija sa Cubure(Stojana Protica),po ocu (od 1951.Sarajevska)...rodjen sam na Zvezdari,detinstvo proveo na Cuburi,BLOK-u 30.(gde i danas zivim do pola),a pola u Jerkovic-u,gde sam privremeno evo vec 27.godina...
eto

Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj me gresnog
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/02/2012 : 21:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
ove zadnje dvije slike Avale izgledaju kao neka svemirska postaja iz SF filma sedamdesetih:)) jebenica

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000