forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Beograd @ Stripovi.com - gde nismo siti kafane
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 18/01/2012 : 20:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Mairosu

Ja nemam nista protiv trznih centara ovih beogradskih. Razumem zasto su nevoljeni ali meni su OK. Svakako sluze svrsi.

Da, zato ste me ti i Colt kidnapovali i odveli u onaj kafic za NEpušace...

Lepo je znati da nisam jedina naivcina koju su ova dvojica zajebali
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2012 : 20:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by lwood

koliko se krecu cijene stanova u bg?
€/m2

Pa od recimo 1000-1200 u manje interesantnim krajevima grada malo dalje od centra do 2500-3000 na lokacijama koje su "elitne". No, ovo su samo projektovane cene koje tu stoje stajanja radi, u realnosti, retko se sta kupuje ovih dana, to trziste je malo mrtvo.

jebate,nije to ni tako skupo.mislia san da "elitne" nisu ispod 4000 €

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 20:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

Sigurno bi bili da neko to moze da plati. Alava je ovdasnja pucina. No, cene su otisle navise za 200-300% u poslednjih 10 godina. Moji su roditelji '99 pred bombardovanje kupili stan na NBG, u sest kaplara (preko puta Hyatta) za 115k maraka, 125 kvadrata. To je tada bio lep kraj ali nista spec, kao uostalom i skoro pa ceo novi Beograd. Sada - to je elitni kraj u pravom smislu te reci, kvadrat ide i do 3k u toj oblasti...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 18/01/2012 : 21:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
Evo moji meni uzese stani ispod 1k po kvadratu, a pristojan je (jes malkice ukopan, al je novija zgrada i na 15 minuta sam do npr Vuka ;P).
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 18/01/2012 : 21:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message
Marko, vidim da te je slika sa napuštenim dvorištem baš pogodila. Evo izbisao sam je. Nadam se da nije prekasno i da nisu ostale trajne posledice.
Ti si stavio fotke Beograda koje ti se dopadaju i svi srecni. Mada ne znam zašto bi nekog zanimalo kako izgledaju domaci tržni centri. Nocni pogled sa Kalemegdana je vec druga stvar, planiram vec duže vreme da ga slikam.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 21:04:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by zorglub

Marko, vidim da te je slika sa napuštenim dvorištem baš pogodila. Evo izbisao sam je. Nadam se da nije prekasno i da nisu ostale trajne posledice.
Ti si stavio fotke Beograda koje ti se dopadaju i svi srecni. Mada ne znam zašto bi nekog zanimalo kako izgledaju domaci tržni centri. Nocni pogled sa Kalemegdana je vec druga stvar, planiram vec duže vreme da ga slikam.

A nocni pogled sa avale ? Ako imas tehniku da to islikas, aj mi ostavi mobilni na PM (mada mozda vec jesi, zaboravio sam :D), da se dogovorimo ovih dana za jedno nocno slikanje taman sad dok je zima. To bi bile super fotke.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Edited by - Mairosu on 18/01/2012 21:06:15
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2012 : 21:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Sigurno bi bili da neko to moze da plati. Alava je ovdasnja pucina. No, cene su otisle navise za 200-300% u poslednjih 10 godina. Moji su roditelji '99 pred bombardovanje kupili stan na NBG, u sest kaplara (preko puta Hyatta) za 115k maraka, 125 kvadrata. To je tada bio lep kraj ali nista spec, kao uostalom i skoro pa ceo novi Beograd. Sada - to je elitni kraj u pravom smislu te reci, kvadrat ide i do 3k u toj oblasti...

a centar? šta je najskuplje? vile na dedinju?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2012 : 21:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
Originally posted by zorglub

Druze nije me pogodila nego ,bas mi je nekako za ubijanje u pojam..Slike su ti dobre ali depresivne ,i ja sam svaki dan na dorcolu ,jeste lep ali i depresivan do bola ..Ne znam zasto ali mi je tako...Nemam nista protiv tih slika ali ja sam za neke malo vedrije ..Ima u beogradu dosta retro lokacija koje izgledaju odlicno...

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 21:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

quote:

quote:

a centar? šta je najskuplje? vile na dedinju?

Vile na dedinju i kuce na senjaku bas i nisu u ponudi a da jesu boga pitaj koliko bi dosle. Najskuplji su bolji delovi NBG (Usce, Arena, Bezanijska Kosa), Vracar i centralni sektor oko Skupstine/Terazija.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25579 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/01/2012 : 22:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Beograd iz mog ugla. Sve su neka opšta mesta, ali dobro.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 18/01/2012 22:47:45
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2012 : 22:44:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
a koji je ovo dio?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25579 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/01/2012 : 22:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Kalemegdan/Skadarlija

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2012 : 22:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
kolike su ovde cijene stanova?

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/01/2012 : 22:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
zavisi da li je gornji ili donji kalemegdan

ehhhh....kolko se tu krugova pretrcalo na fizickom, eeeee.... <3

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/01/2012 : 22:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
lepe slike nema sta, ali nesto mi govori da nisu bile slikane u ovaj cas leta :p
kad se poredi ovo sunce sa onim zimskim slikama sto ih je zorglub stavio, stvarno ispadnu depra za nekoga :D
ali meni se ipak svidaju - jos da bih se setio koje je to "famozno dvoriste" bilo u pitanju, prije ga nisam ni zapazio a sad je prekasno :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2012 : 23:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

lepe slike nema sta, ali nesto mi govori da nisu bile slikane u ovaj cas leta :p
kad se poredi ovo sunce sa onim zimskim slikama sto ih je zorglub stavio, stvarno ispadnu depra za nekoga :D
ali meni se ipak svidaju - jos da bih se setio koje je to "famozno dvoriste" bilo u pitanju, prije ga nisam ni zapazio a sad je prekasno :D

al ne znam zbog cega bi bile depresivne??
pa to je grad,ne mogu sve zgrade bit glanceri

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 23:22:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

Ovo mahom nisu rezidencijalni delovi grada. U skadarskoj su sve kafane, kalish je turska tvrdjava preuredjena u all-purpose park i jebarnik za mlade :D

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2012 : 23:59:57  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
Eto Manhunter je pogodio ,na to sam mislio Beograd ima dosta retro mesta koje izgledaju lepo tokom cele godine...Kada se dodaju moja fensi mesta :),Beograd je sasvim pristojan i lep grad..Koji i dalje nazalost mnogo daleko od velikih prestonica ,pre svega zbog nemara politicara i ljudi koji nam poslednjih 50 god nisu dali da napredujemo..

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/01/2012 : 00:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Ovo mahom nisu rezidencijalni delovi grada. U skadarskoj su sve kafane, kalish je turska tvrdjava preuredjena u all-purpose park i jebarnik za mlade :D

a jel mogu i stariji doc jebavat ?

Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 19/01/2012 : 17:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message
Ne mogu da verujem sta sam sve procitao proteklih nekoliko strana i oko cega se sve rasprava vodila. Koliko je ovde izneto stereotipa to je neverovatno.

Nikada nisam imao problema sa ljudima koji dolaze iz unutrasnjosti, mnogi od njih su mi veoma dobri prijatelji. Majka mi je iz Vojvodine, u vojsku sam isao u NS i Vranje, bezbroj puta sam bio u Nisu, i nigde mi nije bilo lose.

Nikada nisam imao kompleks vise vrednosti da mislim da sam nesto posebno sto sam iz BG-a, ali ovde neki izgleda imaju kompleks nize vrednosti kada toliko napadaju jedan grad i njegove stanovnike.

Neke treba da je sramota za neke stvari koje su napisali.

Famozne slike, verujte svaka olicava Beograd. Ima oronulih zgrada i nasminkanih trznih centara. Ima olosa od ljudi ali ima i sjajnih likova, ima i dobrog i loseg, KAO I SVUDA.

Ovde moze neko da kaze o svom utisku koje je stekao za neki odredjeni period. Nekome je bilo dobro, nekome lose, neko nema zamerki nekome je sve smetalo, ali to su UTISCI, a ne CINJENICE.

I na kraju svako ima svoj dozivljaj Beograda, pa i svakog drugog mesta, ne postoji univerzalno osecanje.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 20/01/2012 : 13:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message

Evo kako Beograd treba da izgleda.

Go to Top of Page

zajeb
Starting Member

Serbia
37 Posts

Member since 11/10/2011

Posted - 20/01/2012 : 21:58:35  Show Profile Show Extended Profile  Send zajeb a Private Message
quote:

Evo kako Beograd treba da izgleda.

Taj spot rezirao, montirao i glumio moj dobra ortak

Edited by - zajeb on 20/01/2012 22:02:49
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 21/01/2012 : 00:28:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Pozdravi ga iznimno s moje strane. Cak cu mu i oprostim sto nije koristio verziju od Filma. :D

Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 22/01/2012 : 01:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message
Mare sine, nemoj molim te vishe da ti predstavljas Beograd i beogradjane.....

Zorglube, odlicne fotke!
Regar, odlichna konstatacija i citat Duska Radovica u postu od pre par strana!

Da ne ponavljamo vishe ko pesmicu, desilo se sta se desilo u zadnjih 20 godina i kao posledica toga doslo je do velikih demografskih promena u vecim gradovima Srbije. Kada se ljudi doseljavaju zbog studija/posla itd. nekim normalnim uobicajenim tempom iz manjih sredina u urbane centre, desava se proces aklimatizacije i asimilacije u novu sredinu. Ljudi obichno, cuvajuci u nekoj meri svoj lichni identitet i korene, polako upijaju i prihvataju duh velegrada, primaju u sebe njegov sharm, obichaje, kulturu/nekulturu :P , jednostavno postaju sastavni njegov deo pomirujuci sve sto su znali i sta su bili dotada sa onime sto im je prezentovano u novom okrizenju ...itd.....ali kada se migracije stanovnistva odigraju stihijski , kao sto se to desilo u proteklih 2 decenije, sredina , makar bila velika kao Beograd, iliti neka metropola srednje velichine, ne mozhe da na pravi nachin reaguje na novonastalu promenu i dolazi do onoga sto se desilo u vecim gradovima, ponajvishe u Beogradu. ljudi su u velikom broju doshli u Beograd i preko noci promenili njegovo lice, veliki broj pridoslica, okruzhen i druzeci se i dalje najvishe medju sobom, nije poprimio nista sto mu je Beograd pruzhao, vec je nastavio da se ponasha kao i dotada. Ne kazhem da je Beograd bio bolji ili loshiji od drugih gradova, varosjhica, sela itd...ali je imao svoj jedinstveni prepoznatljivi identitet koji ga je razlikovao od pomenutih. Shok za Beograd i jeste bio najveci u kulturoloshkom smislu, posebno kada se zbog nemashtine i lose ekonomske situacije desi i procvat folk muzike, shunda, vrachara i gatara, shpanskih serija, kineskih proizvoda , dok se urbana manifestacija sveg sto ima veze sa umetnoscu bacila u zapecak i krenula da tavori. sve to zajedno je preko noci dovelo do toga da od jednog nastanu dva Beograda....stari koji i dalje postoji i krije se po onim prljavim dvorishtima, zadimljenim kafanama, sokacima skadarlije, dorcolskom keju, zvezdarskoj shumi i chine ga svi beogradjani i oni koji sebe tako dozivljavaju... i novi koga chine stranci, kazhem stranci, jer i posle godina provedenih u njemu, nisu pocheli da se ponashaju kako je to svojstveno stanovnicima jednog velegrada, niti su poprimili ishta od njegovih obichaja, shmeka, dushe...nazovite to kako god hocete.
Ja sam odrastao na Vracaru, zhiveo tokom studija malo u Parizu, proveo neko vreme u Njujorku i Chicagu, koje i dalje posecujem svake godine, posle studija sam se preselio na Novi Beograd, mislim za sebe da imam poprilichno dobru ideju kako jedan velegrad treba da izgleda.... supruga je takodje rodjena beogradjanka. Secam se kad smo pre par godina setali Knezom sa njenim bratom iz Trebinja....za sat vremena shetnje nismo sreli nijednu poznatu osobu, dok je covek , koji je tu dosao na 2 dana i svraca jednom u 3 godine , zastajkivao svakih 50 metara i pozdravljao se sa nekim :) Ovaj primer samo treba da ilustruje koliko je ljudi doslo u Beograd tih godina.
Sto se mog drustva tiche, polovina je dosla u BG tokom studija i vecina je ostala ovde iz razumljivih razloga...danas teshko da bi neko sa strane mogao da pogodi medj' nas 20 ko je oduvek bio tu , a ko je doshao kasnije. Sve je stvar izbora...neko izabere da se uchlani u klub beogradjana, neko ne....samo je disproporcija opala zadnjih 10 godina.
I na kraju da se ogradim, ako gore nakucano ostavlja utisak da mislim da je Beograd neka urbana super kulturna sredina , a da su svi drugi nekulturni malogradjani i slichno, to ej totalna budalastina....ali moram da se ogradim, jer znam da ce svako zlonameran pokushati to da mi nabije na nos.
U Beorgadu je svaka kultura dobrodoshla, nje nikad nazalost dovoljno. Samo nekulturu ne volemo....i nashke je imamo previshe, sta ce nam jos i tudja :P
I na kraju da se nasmejem na konstataciju da su beogradjani negostoljubivi.....valjda zato svako ko dodje ovde pricha kako mu je bilo super i da je pre svega odushevljen ljudima i njihovom ljubaznoscu....:P

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.

Edited by - austin on 22/01/2012 01:08:12
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 22/01/2012 : 01:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message
Mali osvrt na Vadera i ostale beegradjane u dijaspori :)

MOMO KAPOR

Beograd nije sav u Beogradu

Mnogo veci deo Beograda je u ceznji za Beogradom, koji ga cini lepšim nego što u stvari jeste. Beograd je u beogradskim kafanama po svetu u kojima se sakupljaju "naši"...

"Skadarlija" u Ricvudu (Njujork). "Balkan" u Sidneju. "Cetiri breze" u Briselu. "La coza" u Karakasu. " Beograd " u Minhenu. "King Petar" u Vašingtonu...

Beograd je u trešnji na dnu koktela "Menhetn", koji upravo siše jedna srecno udata osamljena Beogradanka, što u rimskom "Kafe Greko" rezimira svoj život - da li je sve to, zaista, vredelo toliko truda: bi li bolje živela da se udala za svog Mikija i ostala na Voždovcu?

Beograd je bio i u briselskom restoranu "Stara Srbija" pored Grand placa, kada nas je vlasnica Dobrila, nekadašnja "crna dama srpske poezije" pitala šta je sa pesnikom Brankom Miljkovicem, a mi joj ispricali kako se pretvorio u spomenik na Kalemegdanu!

Zapanjila se! Kako spomenik, kada je ona tom spomeniku štopala carape i kuvala pasulj kada je bio potpuno nepoznat?

Beograd je i u Hamiltonu (Kanada), gde nas jedan ostareli konjicki oficir Kraljevske vojske pita, "Duva li još košava tri, sedam ili dvadeset i jedan dan?", a košave vec dugo ni za lek... Dojadilo joj, izgleda, to što nije uspela da nas oduva sa ovog brega, pa sad cvili i zavija tamo negde u ruskim stepama.

Beograd je u kucama onih što su bili prinudeni da ga napuste, ponevši sa sobom po neki njegov delic, ispresovani kalemegdanski cvet u herbarijumu, neku knjigu, recept za musaku od plavih patlidžana, nadimke išcezlih lepotica i lepotana, fotografiju maturanata Trece muške gimnazije (školska 1956-57), mazni beogradski akcent, koji nije uspeo da pokvari cak ni engleski. Ni stara Knez Mihajlova, oljuštenih fasada i propalih trotoara sa lokvama, nije više na Knez Mihajlovoj! Ona je na stopalima ostarelih šetaca, koji ni na jednom svetskom bulevaru nisu mogli da uhvate korak nekadašnje "štrafte".

Beograd je na fotografijama pokojnih majki, oceva, baka i dedova, koji u životu nisu putovali dalje od Zemuna, a sada sa slika blago posmatraju njujoršku dnevnu sobu po kojoj se razmileo svet što cavrvlja na sedam jezika.

Beograd je tamo gde zakiselimo samo jednu glavicu kupusa u lavabou i od nje savijemo sarme, da se pohvalimo Australijancima ili Argentincima, našom hranom.

Beograd je u nacinu na koji Beogradani primaju goste po svetu; Beograd je na ikonama svetog Nikole i svetog Jovana, najcešcim beogradskim slavama - ikonama koje su putovale do Kanade i Novog Zelanda; Beograd je...

Beograd nije u Beogradu.

Beograd je u svim onim Beogradanima, koji još uvek ne mogu ili ne smeju da se vrate.

Ali ni ja više nisam ovde, vec negde drugde, odakle ocajnicki pokušavam da se vratim samom sebi...

Beograd nije u Beogradu, jer Beograd , u stvari i nije grad - on je metafora, nacin života, ugao gledanja na stvari.

Beograd je u ideji koja oplodava svet gde god da se ponese njegov duh. On je u nekom vicu, u slucajnom gestu, u urodenoj ležernosti sa kojom se primaju pobede i porazi, tamo, gde je jedinica za merenje stila - šarm.

Beograd je u imenima malih Švajcaraca, Francuza, Švedana, Nemaca i Amerikanaca, cije su majke Bogradanke.

Beograd je u kažiprstu kad pozivamo 011.

Beograd je u izrazu "bez veze!", ma na kom se kontinentu izgovorio.

Beograd je rasut na sve cetiri strane sveta.

Ceznem da jednog dana svi ovi Beogradani budu na okupu.

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.

Edited by - austin on 22/01/2012 01:13:57
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000