Author |
Topic |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 18/01/2012 : 17:25:31
|
quote: Originally posted by radulovic marko
Jesam svuda samo nisam nikad bio u Knez Mihajlovoj ,ima vremena moram i to da vidim..Kakve to ima veze jesam li bio ili nisam to je Beograd, kao i ono prljavo sugavo dvoriste koje je na slikama od zorgoljuba ..Izvini ako si ti odlazio tamo..
ima vrlo veze, a sad cu da probam da ti objasnim zasto, mada sumnjam u pozitivan ishod
vidis, ti si nama lepo prikazao neke fotografije, koje (em sto su nasminkane, al kapiram da ti to ne smeta) nemaju veze sa zivotom, tj, sa time sto ti pricas
ne znam zapravo ni odakle da pocnem.... jbt, stavljas slike nekih tamo ispeglanih biznis centara na novom beogradu, koji ne sluze nicemu, nema duh, niti to ikoga zanima da vidi a da ne pomenemo to da kad se okrenes iza ledja ti se nalazi citava suma komunistickih blokova, koji su sigurno prelepi oku. i nisu sugavi i ne raspadaju se
da, hajduk veljkov venac izgleda predivno ali zar se 200 metara ubrzo ne nalazi i dalje razruseni generalstab, 200 metara nizbrdo raspala zeleznicka stanica, a da ne pominjem raspadnute stambene objekte okolo?
isto vazi i za hram svetog save
isto vazi i za beogardsku arenu ( )
novoizgradjene objekte za porodicne aktivnosti, ovaj, trzne centre, do kojih je do ne tako davno bio i karton siti, buvljak, koji vec djavo....to je verovatno isto OK, ti bi se kao turista raspilavio od srece i istrosio celu memorijsku karticu na aparatu da uslikas svu tu lepotu
jedino sto ti mogu priznati je nocni pogled sa kalemegdanske terase, nezamenljivo (mada je koma kad pogledas prema banatu, crna rupa)
i knez mihajlova, "u kojoj nisi bio"....
i da ziveo sam upravo u tim zorglubovim "priljavim i sugavim" (tesko meni....) zgradama, ne 66, nego 82% svog zivota....mozda sam i ja isto prljav i sugav, valjalo bi proveriti dok jos nije kasno.... gde ti ono zivis, na dedinju? |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 18/01/2012 : 17:26:23
|
quote: Originally posted by lwood
koliko se krecu cijene stanova u bg? €/m2
Pa od recimo 1000-1200 u manje interesantnim krajevima grada malo dalje od centra do 2500-3000 na lokacijama koje su "elitne". No, ovo su samo projektovane cene koje tu stoje stajanja radi, u realnosti, retko se sta kupuje ovih dana, to trziste je malo mrtvo. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 18/01/2012 : 17:26:50
|
quote: Originally posted by lwood
koliko se krecu cijene stanova u bg? €/m2
Jos malo pa kao u New Yorku ili Parizu.......Sve zavisi od lokacije ,unazad nekoliko godina polako padaju ,,..Mislim da su 2008 ,bili dostigli svoj maks...Skupo je nema sta... |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
|
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Member since 13/01/2011 |
Posted - 18/01/2012 : 17:27:17
|
quote: [i]Originally posted by mavra 1) priznajem, ziveo sam samo 6 godina u bivsoj jugi, ali posto ceo zivot citam sve sto je napisano o Beogradu, i mnogo sam vremena proveo slusajuci price od starijih ljudi koji nisu nostalgicari, nego jako realne osobe, uspeo sam da izvedem takav zakljucak. Kriv sam 2)Za ime Boga, kako mozes da izjednacis nekolicinu bolesnih pojedinaca, sa celim gradom, to ni jedan stranac koga sam upoznao u Beogradu nije uspeo da uradi, svaka ti cast 3)Opet odlazis u drugu krajnost, trzni centri su nuzno zlo, i sam idem u njih kada bas moram, ali gde je lepse provesti dan, u Delta SHITIJU ili setajuci Knez Mihajlovom, Kalemegdanom, Adom, Kosutnjakom... 4)Trebaju nam podeljeni kafici, sa prostorom i za nepusace i za pusace, ovo sam naveo vise iz interne zajebancije, mene realno zabole, ja se u trznim centrima nikada ne zadrzavam duze od 45 min, a toliko mogu da izdrzim bez cigarete
1.)Ko prizna pola mu se prasta 2.)Sto se tice gostoljubivosti,Beograd ne moze da se poredi sa ostalim delovima Srbije ,jer su Beogradjani nadmeni i ne bas toliko raspolozeni prema gostima..Znam iz iskustva .. 3.) Zbog cega su trzni centri nuzno zlo??? Ovo je za mene top izjava godine... 4.} Kakva crna podeljenost ,govori ti ne pusac ,,Ne volim da vidim cigaru na 100 metara a ne da sedim pored nekog i da mi taj isti duva dim za vrat...Dodjem da popijem kafu ko covek ,povedem klinku na kolac i samo mi treba neko ko ce da mi pravi oblake dima pored mene i deteta.. 5} Beograd kao Beograd je dosta zaostao u svim elementima ,to je jedna velika istina ...Hvale se slike oronulih starih fasada i prljavih dvorista kao da je to duh Beograda ..Treba videti PRAG,PARIZ,BUDIMPESTU pa onda pricati o duhu proslosti.. Sto je najgore omalovazava se svaki napredak..Sto se tice ponasanja ljudi u njemu ,jos je gore.Tenzija leti u vazduhu ,lepo se oseca covek samo koji je tu par dana i cao,,ko zivi i radi u njemu zna sigurno koliko je to breme..
Ja umesto da spremam ispite, ja se raspravljam sa tobom. Obisao sam skoro sve delove Srbije, svuda sam bio srdacno primljen, to je istina, ali Beograd i te kako moze da se poredi, a Mairosu ti je u postu iznad lepo odgovorio. Trzne centre ne volim, ne volim ogroman zatvoreni prostor, kupoholicarsku maniju, piljenje po izlozima dok covek ne ocoravi, povraca mi se od izraza shopping i moll , naravno da ni ja ne setam u cebetu po ulici, ali kada cujem da je nekom vrhunac izlaza kada provede ceo dan u uscu ili delti i kaze kako mu je bilo super, najezim se. Kazes da je breme ziveti i raditi u Bg-u, koliko sam shvatio ti si iz Nove Pazove, kada ti je toliko tesko, zasto onda ne nadjes posao tamo. Verovatno zato sto bi pare koje zaradis u Beogradu za mesec dana tamo zaradio za 4 meseca. Nije lepo pljuvati po necemu sto ti obezbedjuje egzistenciju
|
Edited by - mavra on 18/01/2012 17:30:32 |
|
|
o.O 321
Junior Member
358 Posts
Member since 09/01/2012 |
Posted - 18/01/2012 : 17:28:28
|
quote: Originally posted by Mairosu
2.)Sto se tice gostoljubivosti,Beograd ne moze da se poredi sa ostalim delovima Srbije ,jer su Beogradjani nadmeni i ne bas toliko raspolozeni prema gostima..Znam iz iskustva ..
Tacno i netacno. Beogradjani nemaju nista protiv gostiju. Protiv celih zajednica iz ostalih delova srbije, kao naprimer nekih juznih pokrajinskih ili nekih zapadnih preko neke reke, koji prodaju svoje kuce nekima za velike pare, kupe mercedese i nama kukaju kako su pobegli sa ognjista dok im rodjaci nalaze poslove u poreskim upravama i tome sl., njima bi najradije rekli da se gone u picku materinu sa svojim "manirima" i obicajima. Pa me nazovite nadmenim, nemam problema sa time.
To za gonjenje vazi i za ostale gradove van te pokrajine
Mislim, da im kazemo |
Edited by - o.O 321 on 18/01/2012 17:30:30 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 18/01/2012 : 17:30:05
|
Ja nemam nista protiv trznih centara ovih beogradskih. Razumem zasto su nevoljeni ali meni su OK. Svakako sluze svrsi. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/01/2012 : 17:32:55
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Jesam svuda samo nisam nikad bio u Knez Mihajlovoj ,ima vremena moram i to da vidim..Kakve to ima veze jesam li bio ili nisam to je Beograd, kao i ono prljavo sugavo dvoriste koje je na slikama od zorgoljuba ..Izvini ako si ti odlazio tamo..
ima vrlo veze, a sad cu da probam da ti objasnim zasto, mada sumnjam u pozitivan ishod
vidis, ti si nama lepo prikazao neke fotografije, koje (em sto su nasminkane, al kapiram da ti to ne smeta) nemaju veze sa zivotom, tj, sa time sto ti pricas
ne znam zapravo ni odakle da pocnem.... jbt, stavljas slike nekih tamo ispeglanih biznis centara na novom beogradu, koji ne sluze nicemu, nema duh, niti to ikoga zanima da vidi a da ne pomenemo to da kad se okrenes iza ledja ti se nalazi citava suma komunistickih blokova, koji su sigurno prelepi oku. i nisu sugavi i ne raspadaju se
da, hajduk veljkov venac izgleda predivno ali zar se 200 metara ubrzo ne nalazi i dalje razruseni generalstab, 200 metara nizbrdo raspala zeleznicka stanica, a da ne pominjem raspadnute stambene objekte okolo?
isto vazi i za hram svetog save
isto vazi i za beogardsku arenu ( )
novoizgradjene objekte za porodicne aktivnosti, ovaj, trzne centre, do kojih je do ne tako davno bio i karton siti, buvljak, koji vec djavo....to je verovatno isto OK, ti bi se kao turista raspilavio od srece i istrosio celu memorijsku karticu na aparatu da uslikas svu tu lepotu
jedino sto ti mogu priznati je nocni pogled sa kalemegdanske terase, nezamenljivo (mada je koma kad pogledas prema banatu, crna rupa)
i knez mihajlova, "u kojoj nisi bio"....
i da ziveo sam upravo u tim zorglubovim "priljavim i sugavim" (tesko meni....) zgradama, ne 66, nego 82% svog zivota....mozda sam i ja isto prljav i sugav, valjalo bi proveriti dok jos nije kasno.... gde ti ono zivis, na dedinju?
1.)BOLJE CITAJ ..Nisam nazvao ni jednu zgradu sugavom i prljavom...SAMO ONO DVORISTE .... 2.) U pravu si trzni centri ne koriste nikom...Ubedio si me..pozitivan ishod .... 3.)Nisam znao da su ljudi sa dedinja najcistiji u gradu ,,mislio sam totalno suprotno... |
Edited by - radulovic marko on 18/01/2012 17:33:38 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 18/01/2012 : 17:34:04
|
quote: Originally posted by o.O 321
2.)Sto se tice gostoljubivosti,Beograd ne moze da se poredi sa ostalim delovima Srbije ,jer su Beogradjani nadmeni i ne bas toliko raspolozeni prema gostima..Znam iz iskustva ..
Tacno i netacno. Beogradjani nemaju nista protiv gostiju. Protiv celih zajednica iz ostalih delova srbije, kao naprimer nekih juznih pokrajinskih ili nekih zapadnih preko neke reke, koji prodaju svoje kuce nekima za velike pare, kupe mercedese i nama kukaju kako su pobegli sa ognjista dok im rodjaci nalaze poslove u poreskim upravama i tome sl., njima bi najradije rekli da se gone u picku materinu sa svojim "manirima" i obicajima. Pa me nazovite nadmenim, nemam problema sa time.
To za gonjenje vazi i za ostale gradove van te pokrajine
Mislim, da im kazemo
Kontam da si iz Nisa, ne zelim ni da mislim na sta to tamo lici.
Najgora situacija je po izolovanijim beogradskim prigradskim MZ tipa Lestane, Kaludjerica itd. Ali,i centar grada se prilicno "napunio". |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/01/2012 : 17:40:04
|
quote:
Kazes da je breme ziveti i raditi u Bg-u, koliko sam shvatio ti si iz Nove Pazove, kada ti je toliko tesko, zasto onda ne nadjes posao tamo. Verovatno zato sto bi pare koje zaradis u Beogradu za mesec dana tamo zaradio za 4 meseca. Nije lepo pljuvati po necemu sto ti obezbedjuje egzistenciju
U Pazovi zivim iz jednog razloga ,zato sto do centra grada dodjem brze nego neko sa cukarice,moja kuca trg republike 25 km i sve je ravno nigde ne skrecem..Naravno imam dvoje dece i lepo dvoriste ,kevu i caleta koji mi cuvaju decu..Imam stan u paviljonima u kojem isto provodim dosta vremena ,a sto se tice pazove uskoro ce se pripojiti opstini zemun,a 90 % ljudi radi u bg..Lose si obilazio srbiju....pa ne znas gde je pazova.....Ja pljujem ..gde vide ti to majke ti.... |
Edited by - radulovic marko on 18/01/2012 17:41:10 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 18/01/2012 : 17:49:15
|
Jel imas centralno u pazovi, ili se dovijas kao mi shumadinci ? :P |
|
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Member since 13/01/2011 |
Posted - 18/01/2012 : 17:51:37
|
Vrlo dobro znam gde je Pazova, ne znam kada ce se pripojiti Zemunu, ali jos uvek nije Beograd. Pricas o nekakvom bremenu, tenziji, realno pronadji mi mesto u Srbiji gde mozes da zaradis pare kao u Beogradu, a da budes potpuno opusten i veseo. Naravno da je tenzija, kada imamo najvecu krizu u zemlji u zadnjih 20 godina, kada 80% ljudi ne zna da li ce i sutra imati posao, mozes samo da cutis i radis, mislis da je manje napeto u Novom Sadu, Valjevu ili Kragujevcu? Ipak mislim da ti nisi dovoljno obilazio Srbiju |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/01/2012 : 17:54:04
|
Jel imas centralno u pazovi, ili se dovijas kao mi shumadinci ? :P
U pazovi je prosao plin ,gasifikacija je bila pre 20 godina ,,Ali doslo je vreme da se opet predje na cvrsto ,kao sto kaze moj deda ..Ubijaju sa cenom gasa ...Bajatovic mnogo dobar covek....Jaojj 6-ti oktobru gde si....... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 18/01/2012 : 17:57:29
|
Prosao je i ovde plin ali nemam nameru da ga uvodim. Samo drvo i ispomoc u vidu struje. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/01/2012 : 17:58:09
|
quote: Originally posted by mavra
Vrlo dobro znam gde je Pazova, ne znam kada ce se pripojiti Zemunu, ali jos uvek nije Beograd. Pricas o nekakvom bremenu, tenziji, realno pronadji mi mesto u Srbiji gde mozes da zaradis pare kao u Beogradu, a da budes potpuno opusten i veseo. Naravno da je tenzija, kada imamo najvecu krizu u zemlji u zadnjih 20 godina, kada 80% ljudi ne zna da li ce i sutra imati posao, mozes samo da cutis i radis, mislis da je manje napeto u Novom Sadu, Valjevu ili Kragujevcu? Ipak mislim da ti nisi dovoljno obilazio Srbiju
Moram da ti priznam da si sto se tice zarada u pravu..Samo jos ovde mozes da uzmes lovu ,,Ali i to polako staje...Inace Zemun prezirem ,to je nesto sto bas ne volim...Pa bih i voleo da im se ne pripojimo,ali to opet daje dosta olaksica u zivotu svakog coveka koji je vezan za bg.... |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/01/2012 : 18:01:26
|
Prosao je i ovde plin ali nemam nameru da ga uvodim. Samo drvo i ispomoc u vidu struje.
Je li pinosava pre ili posle tebe,,,?? |
Edited by - radulovic marko on 18/01/2012 18:01:44 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 18/01/2012 : 18:03:21
|
Prosao je i ovde plin ali nemam nameru da ga uvodim. Samo drvo i ispomoc u vidu struje.
Je li pinosava pre ili posle tebe,,,??
Pre, ako gledas autoputem. Za Pinosavu izadjes pre potoka, tamo gde se inace izlazi za avalu, Vrcin je posle naplatne rampe. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/01/2012 : 18:04:50
|
Je li pinosava pre ili posle tebe,,,??
Pre, ako gledas autoputem. Za Pinosavu izadjes pre potoka, tamo gde se inace izlazi za avalu, Vrcin je posle naplatne rampe.
Isao sam jednom tamo ,drugar iz vojske mi zivi tamo,,Lepo je, pogotovo za decu... |
Edited by - radulovic marko on 18/01/2012 18:06:12 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 18/01/2012 : 18:07:00
|
Svi avalski krajevi su generalno lepi. Vrcin nekako najprakticniji jer je uz autoput odmah, od moje kuce do centra 20-25 min. Do drugih sela je vec malo problematicnije (Ripanj, Zuce, Pinosava, Beli potok itd.) |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 18/01/2012 : 18:22:34
|
quote: Originally posted by Lord Vader89 jedino sto ti mogu priznati je nocni pogled sa kalemegdanske terase, nezamenljivo (mada je koma kad pogledas prema banatu, crna rupa)
Ne diraj mi ravnicu moju!
Ne znate vi Beogradjani kako je lepo kad je sve ravno, to je ono sto mi najvise nedostaje iz Zrenjanina.
Majku mu ovde dok se sa okretnice popnem do stana srce ispustim. |
Edited by - Grujah. on 18/01/2012 18:23:17 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 18/01/2012 : 18:24:16
|
quote: Originally posted by Grujah.
Ne znate vi Beogradjani kako je lepo kad je sve ravno, to je ono sto mi najvise nedostaje iz Zrenjanina.
Preseli se na NBG. |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 18/01/2012 : 18:31:42
|
4.} Kakva crna podeljenost ,govori ti ne pusac ,,Ne volim da vidim cigaru na 100 metara a ne da sedim pored nekog i da mi taj isti duva dim za vrat...Dodjem da popijem kafu ko covek ,povedem klinku na kolac i samo mi treba neko ko ce da mi pravi oblake dima pored mene i deteta..
Na sta vodis klinku i jos i dijete vodis sa vama |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13488 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 18/01/2012 : 18:34:08
|
quote: Originally posted by Lord Vader89 trzne centre, do kojih je do ne tako davno bio i karton siti
karton siti je i dalje tu |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 18/01/2012 : 18:59:22
|
jbg, lose sam obavesten onda da nema toga vise, ili sam lose razumelo.... nije me davno bilo a i kada me ima, nema me u tom kraju svakako
(kad razmislim sad, jedini put kad sam bio u tom Delta cityju je kada je BP imao neki stand, pa sam nakupovao stripova na popustu nekom; i taj jedan put je bio dovoljan da se zgrozim....) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13488 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25579 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 18/01/2012 : 20:47:16
|
Ja nemam nista protiv trznih centara ovih beogradskih. Razumem zasto su nevoljeni ali meni su OK. Svakako sluze svrsi.
Da, zato ste me ti i Colt kidnapovali i odveli u onaj kafic za NEpušace... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Topic |
|
|
|