forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Beograd @ Stripovi.com - gde nismo siti kafane
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 14:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Sve je to lepo Radulovicu, ali tu ne zive Beogradjani :) To su fotke za turisticke brosure i tome sl. Ovo je za nas koji zivimo ovde i u okolini...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 18/01/2012 : 14:33:26  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message
Nema potrebe da se neki stide Beograda, mislim na Vas koji ste Beogradjani. Inace pokojni cika Dusko je lepo rekao, biti Beogradjanin je stanje duha. Na zalost, taj duh formiraju oni koji zive u glavnom gradu.
Ja sam na 80km od Beograda, i verujte meni sa strane, je jako lako uociti razliku izmedju starih Beogradjana i novokomponovanih. Isto je i u mom malom mestu. Neki put prodjem kroz varos i cujem neke dijalekte i naglasak, koji su mi strani. Uglavnom, svi ti ljudi su doneli neku svoju kulturu, obicaje i nacin razmisljanja, koji je vremenom postao preovladjujuci, i nekad se zapitam da li sam ja u svom mestu proveo ceo zivot, ili sam se ja u medjuvremenu tek doselio ovde?

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2012 : 14:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

Sve je to lepo Radulovicu, ali tu ne zive Beogradjani :) To su fotke za turisticke brosure i tome sl. Ovo je za nas koji zivimo ovde i u okolini...

Ne, nego zive portorikanci :) KAO sto sam ja pokazao lepsu stranu Beograda .Isto tako je i on na fotkama pokazao losiju stranu Beograda..Pogotovo napusteno dvoriste sa starim prozorima ili sta vec...Bas odise duhom starog Beograda ,kao sto kaze jedan beogradjanin..

Nema,nema niko tako lepe dragane.

Edited by - radulovic marko on 18/01/2012 14:47:08
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 14:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
A, ti znas nekoga ko zivi u Delta Cityu, po sred Terazija/Kneza, na mostu, u Uscu, u Areni ? Ne kenjaj leba ti.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2012 : 14:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

A, ti znas nekoga ko zivi u Delta Cityu, po sred Terazija/Kneza, na mostu, u Uscu, u Areni ? Ne kenjaj leba ti.

Znaci ceo beograd zivi u napustenim dvoristima,oronulim zgradama itd...Niko ne zivi u centru grada,belvile nasenju koje je na mojim slikama ili mozda u genex apartmanima...Otvori novi topik sa socijalno-komunalnim temama beograda..Mozda bih bilo bolje...

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 15:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Knez, Belville i Genex apartmani kao reprezentacija Beograda...jel "radulovic" crnogorsko prezime ?

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2012 : 15:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

Knez, Belville i Genex apartmani kao reprezentacija Beograda...jel "radulovic" crnogorsko prezime ?

Nemoj da izvrces i dodajes reci koje nisam rekao ,samo sam replicirao na tvoj post da li tu zive beogradjani..A sto se tice prezimena vuce na crnogorsko kao i tvoje na Romsko

Edited by - radulovic marko on 18/01/2012 15:07:56
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 15:47:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Pa i mi cigani imamo dusu :(

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/01/2012 : 15:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
Cekaj malo Radulovicu, pa ne mislis valjda da ce sad neko otkazati put u Beograd zbog ovih slika!?
Pa nije ih zorglub okacio zbog turisticke prezentacije.

Ali neka budu i lepe i zvizdave slike, sto vise svega to bolje.

No meni iskreno pasu ove "druge" slike, mirisu na "Tarkovskog" da tako kazem. Na neki onaj njegov ambient.
Mozda i jesam malo cudan, ali oduvek su mi stare zgrade i pomalo napustene ulice zracile nekom neodredenom atmosferom, nesto nostalgicno ima u njima.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 15:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Evo malo i mog rodnog kraja. Na drugoj zgrade s desna, zastakljena terasa na petom spratu je moj stan, gde sam se rodio i ziveo 2/3 zivota.

Evo jos malo slika.

Ovde vidite i Teatro, elitno mesto za sve "Beogradjane" koji petkom idu kuci :P

Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 18/01/2012 : 16:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

Mozda i jesam malo cudan, ali oduvek su mi stare zgrade i pomalo napustene ulice zracile nekom neodredenom atmosferom, nesto nostalgicno ima u njima.

+1
Moram i ja da prokomentarisem. Beograd ni za vreme bivse Juge nije bio poznat po okrecenim fasadama i cistim ulicama. Uvek je imao tu finu nijansu prljavog u sebi. Beograd je bio poznat po ljudima, kafanama, najlepsim zenama( molim vas ne ulecite u temu sa odgovorima kako su Novosadjanke, Splicanke, Kragujevcanke, Zagrebcanke........... bolje ribe), specificnom duhu koji se i dan danas odrzao, vecitoj zajebanciji i gostoljubivosti kakvu malo koji grad pruza. Ciste fasade i retardirani trzni centri u kojima ljudi ubijaju po ceo jebeni dan razgledajuci izloge i sedeci u jos glupljim kaficima u kojima je svuda zabranjeno pusenje(Mairosu i Colte sledeci put ja biram mesto susreta) nikada nisu bili, niti ce biti simbol Beograda
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2012 : 16:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
Mairosu ..Jesi li nekad spijunirao hotelske sobe REX-A .

Edited by - radulovic marko on 18/01/2012 16:03:51
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 16:07:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by radulovic marko

Mairosu ..Jesi li nekad spijunirao hotelske sobe REX-A .

Heh, pamtim ga vise kao hotel Turist :) Ne, nisam, malo mi je daleko...znam da mnogo gostujucih ekipa sto igraju protiv CZ/PFC odsedaju tamo, Borac iz Cacka vidjam redovno tu.

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2012 : 16:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
[i]Originally posted by mavra
Moram i ja da prokomentarisem. Beograd ni za vreme bivse Juge nije bio poznat po okrecenim fasadama i cistim ulicama. Uvek je imao tu finu nijansu prljavog u sebi. Beograd je bio poznat po ljudima, kafanama, najlepsim zenama( molim vas ne ulecite u temu sa odgovorima kako su Novosadjanke, Splicanke, Kragujevcanke, Zagrebcanke........... bolje ribe), specificnom duhu koji se i dan danas odrzao, vecitoj zajebanciji i gostoljubivosti kakvu malo koji grad pruza. Ciste fasade i retardirani trzni centri u kojima ljudi ubijaju po ceo jebeni dan razgledajuci izloge i sedeci u jos glupljim kaficima u kojima je svuda zabranjeno pusenje(Mairosu i Colte sledeci put ja biram mesto susreta) nikada nisu bili, niti ce biti simbol Beograda

Razumem da si ziveo u beogradu za vreme bivse juge pa da znas kakoje bilo (bilo je cistije i lepse duplo nego sada)
Sto se tice gostoljubivosti ,to smo vise puta pokazali pogotovo onaj put kad su ubili Tatona ..
Sto se tice r.trznih centara i cistih fasada u pravu si :Bolje su oronule fasade i prodaja stvari po ulicnim tezgama, izmedju kojih ne moze da se prolazi.Pogotovo ako su napravljene od najlona ,izgledaju vraski dobro..
Sto se tice kafica gde je zabranjeno pusenje ,bas me cudi da to postoji.Krenes da izadjes na pice sa devojkom,zenom,drugarom udjes da popijes pice ,posle pola sata izadjes kao dimljena kobasica ,veoma prijatan osecaj pogotovo za ljude koji ne puse..U pravu si ne treba nam to..

Edited by - radulovic marko on 18/01/2012 16:23:25
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 18/01/2012 : 16:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
quote:
Originally posted by paro

svaka cast na fotkama, iskreno ocekivao sam puno više prometala na cestama, jer svi govore da je promet 3x gori nego u Zg...

Promet i jeste mnogo gori, barem tako kazu svi koji su proveli neko vreme u oba grada, fora je u tome sto je zorglub fotografisao manje, sporedne ulice koje nikada nisu zagusene.
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 18/01/2012 : 16:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
quote:

quote:

Razumem da si ziveo u beogradu za vreme bivse juge pa da znas kakoje bilo (bilo je cistije i lepse duplo nego sada)
Sto se tice gostoljubivosti ,to smo vise puta pokazali pogotovo onaj put kad su ubili Tatona ..
Sto se tice r.trznih centara i cistih fasada u pravu si :Bolje su oronule fasade i prodaja stvari po ulicnim tezgama, izmedju kojih ne moze da se prolazi.Pogotovo ako su napravljene od najlona ,izgledaju vraski dobro..
Sto se tice kafica gde je zabranjeno pusenje ,bas me cudi da to postoji.Krenes da izadjes na pice sa devojkom,zenom,drugarom udjes da popijes pice ,posle pola sata izadjes kao dimljena kobasica ,veoma prijatan osecaj pogotovo za ljude koji ne puse..U pravu si ne treba nam to..

1) priznajem, ziveo sam samo 6 godina u bivsoj jugi, ali posto ceo zivot citam sve sto je napisano o Beogradu, i mnogo sam vremena proveo slusajuci price od starijih ljudi koji nisu nostalgicari, nego jako realne osobe, uspeo sam da izvedem takav zakljucak. Kriv sam
2)Za ime Boga, kako mozes da izjednacis nekolicinu bolesnih pojedinaca, sa celim gradom, to ni jedan stranac koga sam upoznao u Beogradu nije uspeo da uradi, svaka ti cast
3)Opet odlazis u drugu krajnost, trzni centri su nuzno zlo, i sam idem u njih kada bas moram, ali gde je lepse provesti dan, u Delta SHITIJU ili setajuci Knez Mihajlovom, Kalemegdanom, Adom, Kosutnjakom...
4)Trebaju nam podeljeni kafici, sa prostorom i za nepusace i za pusace, ovo sam naveo vise iz interne zajebancije, mene realno zabole, ja se u trznim centrima nikada ne zadrzavam duze od 45 min, a toliko mogu da izdrzim bez cigarete

Edited by - mavra on 18/01/2012 16:39:19
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2012 : 17:07:00  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
1) priznajem, ziveo sam samo 6 godina u bivsoj jugi, ali posto ceo zivot citam sve sto je napisano o Beogradu, i mnogo sam vremena proveo slusajuci price od starijih ljudi koji nisu nostalgicari, nego jako realne osobe, uspeo sam da izvedem takav zakljucak. Kriv sam
2)Za ime Boga, kako mozes da izjednacis nekolicinu bolesnih pojedinaca, sa celim gradom, to ni jedan stranac koga sam upoznao u Beogradu nije uspeo da uradi, svaka ti cast
3)Opet odlazis u drugu krajnost, trzni centri su nuzno zlo, i sam idem u njih kada bas moram, ali gde je lepse provesti dan, u Delta SHITIJU ili setajuci Knez Mihajlovom, Kalemegdanom, Adom, Kosutnjakom...
4)Trebaju nam podeljeni kafici, sa prostorom i za nepusace i za pusace, ovo sam naveo vise iz interne zajebancije, mene realno zabole, ja se u trznim centrima nikada ne zadrzavam duze od 45 min, a toliko mogu da izdrzim bez cigarete

1.)Ko prizna pola mu se prasta
2.)Sto se tice gostoljubivosti,Beograd ne moze da se poredi sa ostalim delovima Srbije ,jer su Beogradjani nadmeni i ne bas toliko raspolozeni prema gostima..Znam iz iskustva ..
3.) Zbog cega su trzni centri nuzno zlo??? Ovo je za mene top izjava godine...
4.} Kakva crna podeljenost ,govori ti ne pusac ,,Ne volim da vidim cigaru na 100 metara a ne da sedim pored nekog i da mi taj isti duva dim za vrat...Dodjem da popijem kafu ko covek ,povedem klinku na kolac i samo mi treba neko ko ce da mi pravi oblake dima pored mene i deteta..
5} Beograd kao Beograd je dosta zaostao u svim elementima ,to je jedna velika istina ...Hvale se slike oronulih starih fasada i prljavih dvorista kao da je to duh Beograda ..Treba videti PRAG,PARIZ,BUDIMPESTU pa onda pricati o duhu proslosti.. Sto je najgore omalovazava se svaki napredak..Sto se tice ponasanja ljudi u njemu ,jos je gore.Tenzija leti u vazduhu ,lepo se oseca covek samo koji je tu par dana i cao,,ko zivi i radi u njemu zna sigurno koliko je to breme..

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/01/2012 : 17:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
a Alan Ford ti je bukvalno preko (auto) puta Arene :D

@Radulovic Marko
svega ti, da li si ti nekada bio na lokacijama koje si prikazao na slikama?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2012 : 17:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

a Alan Ford ti je bukvalno preko (auto) puta Arene :D

@Radulovic Marko
svega ti, da li si ti nekada bio na lokacijama koje si prikazao na slikama?

Jesam svuda samo nisam nikad bio u Knez Mihajlovoj ,ima vremena moram i to da vidim..Kakve to ima veze jesam li bio ili nisam to je Beograd, kao i ono prljavo sugavo dvoriste koje je na slikama od zorgoljuba ..Izvini ako si ti odlazio tamo..

Edited by - radulovic marko on 18/01/2012 17:11:02
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 17:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

2.)Sto se tice gostoljubivosti,Beograd ne moze da se poredi sa ostalim delovima Srbije ,jer su Beogradjani nadmeni i ne bas toliko raspolozeni prema gostima..Znam iz iskustva ..

Tacno i netacno. Beogradjani nemaju nista protiv gostiju. Protiv celih zajednica iz ostalih delova srbije, kao naprimer nekih juznih pokrajinskih ili nekih zapadnih preko neke reke, koji prodaju svoje kuce nekima za velike pare, kupe mercedese i nama kukaju kako su pobegli sa ognjista dok im rodjaci nalaze poslove u poreskim upravama i tome sl., njima bi najradije rekli da se gone u picku materinu sa svojim "manirima" i obicajima. Pa me nazovite nadmenim, nemam problema sa time.

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2012 : 17:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

quote:

Tacno i netacno. Beogradjani nemaju nista protiv gostiju. Protiv celih zajednica iz ostalih delova srbije, kao naprimer nekih juznih pokrajinskih ili nekih zapadnih preko neke reke, koji prodaju svoje kuce nekima za velike pare, kupe mercedese i nama kukaju kako su pobegli sa ognjista dok im rodjaci nalaze poslove u poreskim upravama i tome sl., njima bi najradije rekli da se gone u picku materinu sa svojim "manirima" i obicajima. Pa me nazovite nadmenim, nemam problema sa time.

aaaaaaaaa....ipak smo na istoj talasnoj duzini ,,,,,,vragolanu ....

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 17:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Pa jel' nisam u pravu ? Samo o tome ne sme da se prica, nije "OK". To su sve nasa "braca".

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2012 : 17:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

Pa jel' nisam u pravu ? Samo o tome ne sme da se prica, nije "OK". To su sve nasa "braca".

Mene jos vise fasciniraju ljudi koji dodju i stanuju pod stanarinom kao da su u NEW YORK-U..Rade za stanarinu i poneko pivo sa strane...

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2012 : 17:23:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
koliko se krecu cijene stanova u bg?
€/m2

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/01/2012 : 17:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Pa to rade svi ti isti. Puknu grdne pare da bi mogli da kazu da imaju stan u centru Beograda. Nadam se da cu uskoro naleteti na nekog takvog da mu uvalim moj stan u sarajevskoj, samo oni hoce to da kupuju :D

Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000