forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Beograd @ Stripovi.com - gde nismo siti kafane
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 22:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by radulovic marko

quote:
Originally posted by Mairosu

Precnik opstine Beograd je oko 50km, mozda i vise. Problem je sto tu imas vise naselja koja su prilicno autonomna ali su opet "Beograd", a neke opstine su vece nego sto bi trebale (Vozdovac, Palilula, Chukarica itd.).

Prave "gradske" opstine su Savski Venac, Stari Grad i Vracar, sve ostale imaju manje-vise prigradska naselja prikacena.

Brate to sto pricas bukvalno je teska glupost,,brate naveo si centar grada i kao ostalo nije beograd...Pa tako bih znaci kad izadjes iz kruga dvojke nije beograd...Pazi Novi Beograd je sad trenutno centar jer je ubedljivo najlepsi deo ,,,mnogo je glupo klasifikovati ovako beograd kao sto si uradio...Svi veliki gradovi u svetu su na ovakvu foru...

Mnogo citas izmedju redova, nigde nisam rekao da ostale opstinu nisu grad, niko nije nista klasifikovao. Samo ti kazem koje opstine nemaju prigradska naselja, i stojim iza toga da Mladenovcu i Lazarevcu ne treba "Beograd" u prefiksu nizasta, samo komplikuje ionako komplikovanu administraciju.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 22:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

Mnogo citas izmedju redova, nigde nisam rekao da ostale opstinu nisu grad, niko nije nista klasifikovao. Samo ti kazem koje opstine nemaju prigradska naselja, i stojim iza toga da Mladenovcu i Lazarevcu ne treba "Beograd" u prefiksu nizasta, samo komplikuje ionako komplikovanu administraciju.

To je normalno ,jer vecina ljudi je vezana za bg,dajem ti primer N.pazova ..90 % LJUDI JE VEZANO ZA BEOGRAD sto poslovno ,sto skolski ,,...Bila su dva glasanja da se pripojimo opstini zemun ili novi beograd ,,90 % LJUDI je bilo ZA i nisu uspeli da nas prikace...Mislim da gresis ljudima iz Mladenovca i Lazarevca je i te kako potreban BG..

Nema,nema niko tako lepe dragane.

Edited by - radulovic marko on 08/01/2012 22:38:14
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 22:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Nova Pazova OK, ona nema ni 20k stanovnika. Mladenovac ima 55k, svoj zonski sistem, svoj trzni centar, svoje supermarkete itd. Mislim da nije pravedno prema ljudima iz Mladenovca da im neki Djilas odlucuje u konacnici oce li ili nece li nesto da se radi po Mladenovcu.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 22:47:27  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

Nova Pazova OK, ona nema ni 20k stanovnika. Mladenovac ima 55k, svoj zonski sistem, svoj trzni centar, svoje supermarkete itd. Mislim da nije pravedno prema ljudima iz Mladenovca da im neki Djilas odlucuje u konacnici oce li ili nece li nesto da se radi po Mladenovcu.

Polako sam usao u politiku i u opstinskom sam odboru jedne stranke pa polako vidim sta se radi.. ,veruj mi da takozvana decentralizacija svega nista dobro nece doneti ,jer nivo korupcije u svim granama bih bas porastao, koji je i sam ovako visok..Mi smo navikli na centralnog gazdu i tako nam je najbolje ,,ovako da nam das parce po parce ,,,odosmo u tri lepe...

Edited by - radulovic marko on 08/01/2012 22:49:16
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 22:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
:D Ovo doduse jes' istina...

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 22:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Ali onda neke opstine moras odvojiti. Recimo, koji je smisao da je Vrcin Grocka ? Jedno s drugim veze nemaju. A kuriozitet je da su sva avalska sela (Ripanj, Zuce, Pinosava, Beli Potok itd.) opstina Vozdovac ! Vec dugo vreme se provlaci ideja da se formira nova opstina Avalski Venac i to je realno resenje, ali ga verovatno nikad necemo gledati.

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 23:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
Ne znam sta da ti kazem !!!!!!! Sto vise opstina veca administracija, i sve sto vuce sa sobom,,plus mesne zajednice ,,U ovom trenutku administracija nas ubija u svim segmentima drustva ,,,Najmanje sto nam treba je da se siri..

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 23:07:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Jeste, ali, onda imas i slucajeve da ti recimo neki buzdovan iz Vozdovca odlucuje o tome ko ce sadi krompir a ko lukac u Ripnju. Karikiram ali to je taj fazon...

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 23:14:32  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

Jeste, ali, onda imas i slucajeve da ti recimo neki buzdovan iz Vozdovca odlucuje o tome ko ce sadi krompir a ko lukac u Ripnju. Karikiram ali to je taj fazon...

D a je normalna drzava to bih bilo moguce ,ali posto nije ...Dobijas jos jednog koji odlucuje za ripanj a taj isto krade ,plus jos jedan na vozdovcu ,i jedan u gradskoj skupstini...Mnogo je bre ljudi ...Karikiram i ja ali je tako...

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/01/2012 : 00:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
To je baš pitanje koje bih vas Beogradane htio pitati: koliko sam Beograd, bez prigradskih naselja ima stanvnika? dakle, prema ovom vašem zadnjem popisu, Grad Beograd ima oko 1 600 000 stanovnika ali tu su stavljene i prigradske opcine koje zapravo ni ne spadaju pod grad.
Tako je slicno bilo i sa Zagrebomprije dvadesetak godina kada su govorili da ima milju i dvijesto ali su pod "Grad Zagreb" ugurali i Veliku Goricu i Zaprešic i samobor...Ma hrpu naselja i gradova koji zapravo uopce namju veze sa Zagrebom nego su zasebne cjeline. Tek je prije deset godina izdvojen baš Grad Zagreb kao cjelina, a ostalo spada zasebno. Inace, Grad Zagreb ima 800 000 stanovnika ali ako racunamo i neprijavljene kojih ima hrpa 8ljudi dodju studirati, zaposle se i ožene, a i dalje im je adresa na starom mjestu.Zašto? Puno razloga ali najviše zbog prireza) dolazimo (prema podacima PU Zagrebacke) oko brojke od milijun stanovnika. dakle, ono kaj me zanima: koliko baš sam "Grad Beograd ima službeno stanovnika i koje su procjene na tu službenu brojku koliko još postoji neprijavljene ekipe? Moj je wild guess da Belgrade ima oko 1 400 000 - 1 500 000 stanovnika.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/01/2012 : 00:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Znaci ako službeno ima 1 600 000, pa oduzmemo prigradska naselja i dobijemo recimo 1 300 000, pa dodamo neprijavljene i imamo 1 400 000. Eto, cista matematika

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16472 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 09/01/2012 : 01:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message
Mene ne bi cudilo da Bg bije preko dva miliona.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25579 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/01/2012 : 01:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ja kao neutralan i posmatrac sa strane bih rekao da ovih neprijavljenih ima bar 300 000. Tako da bih i ja BG procenio na nekih 2 miliona.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 09/01/2012 : 01:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Ja kao neutralan i posmatrac sa strane bih rekao da ovih neprijavljenih ima bar 300 000.

Barem duplo vise.
80000 studenata se upise na fakulete u BG svake godine,pa ti vidi

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/01/2012 : 01:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
:D Podseti me na onaj vic kad jedna riba prica drugoj sta radi u toku nedelje. Za pun efekat, prva cetiri lajna citati po beogradski, a poslednji na nekom vama zeljenog provincijskom dijalektu :

"Ma ono brate, u ponedeljak sam u delta cityu
u utorak pijem kafu na obilicevom vencu
u sredu sam na adi
u cetvrtak idem na usce
a u petak idem kuci"

:D

Edited by - Mairosu on 09/01/2012 01:15:55
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/01/2012 : 01:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
On-topic, Bgd po statistikama ne bi smeo da ima preko 1.5m, u praksi preko 2m sa svim ulazima & izlazima tokom radnog dana i neprijavljenom ekipom.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21303 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/01/2012 : 01:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

To je baš pitanje koje bih vas Beogradane htio pitati: koliko sam Beograd, bez prigradskih naselja ima stanvnika? dakle, prema ovom vašem zadnjem popisu, Grad Beograd ima oko 1 600 000 stanovnika ali tu su stavljene i prigradske opcine koje zapravo ni ne spadaju pod grad.
Tako je slicno bilo i sa Zagrebomprije dvadesetak godina kada su govorili da ima milju i dvijesto ali su pod "Grad Zagreb" ugurali i Veliku Goricu i Zaprešic i samobor...Ma hrpu naselja i gradova koji zapravo uopce namju veze sa Zagrebom nego su zasebne cjeline. Tek je prije deset godina izdvojen baš Grad Zagreb kao cjelina, a ostalo spada zasebno. Inace, Grad Zagreb ima 800 000 stanovnika ali ako racunamo i neprijavljene kojih ima hrpa 8ljudi dodju studirati, zaposle se i ožene, a i dalje im je adresa na starom mjestu.Zašto? Puno razloga ali najviše zbog prireza) dolazimo (prema podacima PU Zagrebacke) oko brojke od milijun stanovnika. dakle, ono kaj me zanima: koliko baš sam "Grad Beograd ima službeno stanovnika i koje su procjene na tu službenu brojku koliko još postoji neprijavljene ekipe? Moj je wild guess da Belgrade ima oko 1 400 000 - 1 500 000 stanovnika.

Danas sam gledao kod komšije u nekom zvanicnom listu (specijalni dodatak nekih dnevnih novina, zaboravih kojih, a kao neki specijalni dodatak u vezi zadnjeg popisa), da Grad Beograd ima 1140000 (milion i sto cetrdeset hiljada) stanovnika.
Zvanican podatak.
Grad cacak ima 72 hiljade i kusur i iza je BG,NS,NI,KG,SU,ZR i PA, a sa prigradskim naseljima 116 000.
Zaboravih koliko ima BG sa tim prigradskim naseljima.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 09/01/2012 01:19:29
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/01/2012 : 01:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Ma dobro, studente nisam brojao ni za Zagreb:))
A 300 000 na 1 300 000 je 1 600 000. Malo ipak fali do dva miliona:))
Ali ono što je meni zanimljivo je da površinski možda uopce nije veci od Zagreba, dobro možda malo. Puno je zgusnutiji (da ne kažem natrpaniji:))od ZG. Ali obadva grada imaju 15 - 20 km u promjeru.Zagreb je više nalik Novome Sadu. To su rekli i ovi Vojvodani kad su bili kod nas. Tak da ja za Zagreb velim da je Veliki Novi Sad:)) Jebešga, Austro - Ugarska je to:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25579 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/01/2012 : 01:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by elfak nish

quote:
Originally posted by manhunter

Ja kao neutralan i posmatrac sa strane bih rekao da ovih neprijavljenih ima bar 300 000.

Barem duplo vise.
80000 studenata se upise na fakulete u BG svake godine,pa ti vidi

Ma studente nisam ni racunao, samo ove koji su na sezonskom radu. Ona klasika, sobica za 100€ a plata 200. I kukaju kako se u njihovom kraju teško živi.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/01/2012 : 01:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
http://media.popis2011.stat.rs/2011/prvi-rezultati.pdf

Zvanican podatak za opstinu Beograd dakle 1639121, tj. 1.64 mil. Zvezdara, Novi Beograd, Savski Venac, Stari Grad i Vracar zajedno imaju oko 540 hiljada (od cega je 40% nbgd). Ako dodas jos gradske opstine sa Cukarice, Palilule i Vozdovca mozes da nategnes oko 800 hiljada, tako da bi po popisnim podacima (koji su sumnjivi iz vise razloga ali opet ispadnu neki pokazatelj) inner-city Beograd trebao da ima toliko ljudi.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/01/2012 : 01:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by anto

quote:

Danas sam gledao kod komšije u nekom zvanicnom listu (specijalni dodatak nekih dnevnih novina, zaboravih kojih, a kao neki specijalni dodatak u vezi zadnjeg popisa), da Grad Beograd ima 1140000 (milion i sto cetrdeset hiljada) stanovnika.
Zvanican podatak.
Grad cacak ima 72 hiljade i kusur i iza je BG,NS,NI,KG,SU,ZR i PA, a sa prigradskim naseljima 116 000.
Zaboravih koliko ima BG sa tim prigradskim naseljima.

Da, to sam i ja negdje vidio. Znaci sa svim neprijavljenima oko 1 300 000 do 1 400 000. da, veci je od ZG za nekih 30-40%. Ali velim, površinski su tu negdje. Ali nije bitno, Beograd je prava metropola, a nocni život vam je puno bolji nego u ZG, to priznajem:))

Jedino morate napraviti zaobilaznicu, brate mili zadnji put mi je brada izrasla dok nisam prošao onaj glavni bulevar:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/01/2012 : 01:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

Ma dobro, studente nisam brojao ni za Zagreb:))
A 300 000 na 1 300 000 je 1 600 000. Malo ipak fali do dva miliona:))
Ali ono što je meni zanimljivo je da površinski možda uopce nije veci od Zagreba, dobro možda malo. Puno je zgusnutiji (da ne kažem natrpaniji:))od ZG. Ali obadva grada imaju 15 - 20 km u promjeru.Zagreb je više nalik Novome Sadu. To su rekli i ovi Vojvodani kad su bili kod nas. Tak da ja za Zagreb velim da je Veliki Novi Sad:)) Jebešga, Austro - Ugarska je to:))

Pazi stvarno, ZG statisticki ima vec "metro area" od Beograda. Ne znam sta je promjer, ali sa kraja na kraj beograda imas barem 50km.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25579 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/01/2012 : 01:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Precnik.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/01/2012 : 01:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Da, tako sam i mislio, ali da ne lupam.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/01/2012 : 01:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Bogami, od Mladenovca do Besnog Foka dobrih 85km puta, kontam jedno 70tak vazdusnom linijom.

Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000