forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Beograd @ Stripovi.com - gde nismo siti kafane
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 21:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

Mi bez problema birali gde cemo pre 6 meseci. Jedino je frka za Misovic, tamo upadas samo ako vodis trudnocu kod njihovih lekara.

Ja sam imao frku za drugo dete ,i ako i ja i zena imamo beogradsko osiguranje ,slali me u zemun ,,jedva sam iscupao za N. Front,....Inace me fascinira celokupna situacija oko porodilista ..Prvo i osnovno svi ocekuju da ih castis ,svi gledaju u kese ,vise nego u decu ..Fotografi ,trubaci ,one sto previjaju na izlazu ,cistacice svi traze komad od ljudske trenutne srece..Na vrhu lestivice su sestre i babice ,a na postolju doktori koji poradjaju za 400-700 evra ..Kolektivno ludilo i masina koja okrece ogromnu lovu svaki dan...

Nema,nema niko tako lepe dragane.

Edited by - radulovic marko on 08/01/2012 21:43:45
Go to Top of Page

Elesar
New Member

Serbia
261 Posts

Member since 14/03/2009

Posted - 08/01/2012 : 21:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Elesar a Private Message
quote:

Svojevremeno je Amica u Skadarliji bila Bog palacinki, cak mislim da je i popularizovala trend palacinke kao fastfooda. Ovih dana, Glumac kod Narodnog Pozorja uziva reputaciju.

Sad ima dva Glumca, s tim sto je u ovaj noviji (Dositejeva) presla ekipa iz onog starijeg - ergo, bolji je.
Inace, i Pinokio u Zemunu je na vrlom glasu.

strenvvm et virtvte
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 21:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by radulovic marko

quote:

Mi bez problema birali gde cemo pre 6 meseci. Jedino je frka za Misovic, tamo upadas samo ako vodis trudnocu kod njihovih lekara.

Ja sam imao frku za drugo dete ,i ako i ja i zena imamo beogradsko osiguranje ,slali me u zemun ,,jedva sam iscupao za N. Front,....Inace me fascinira celokupna situacija oko porodilista ..Prvo i osnovno svi ocekuju da ih castis ,svi gledaju u kese ,vise nego u decu ..Fotografi ,trubaci ,one sto previjaju na izlazu ,cistacice svi traze komad od ljudske trenutne srece..Na vrhu lestivice su sestre i babice ,a na postolju doktori koji poradjaju za 400-700 evra ..Kolektivno ludilo i masina koja okrece ogromnu lovu svaki dan...

Bolje da ne pocinjemo pricu o porodilistima u Beogradu, taj horor ne bih opet da prozivljavam. Nikoga nisam castio ni dinara inace. I ja dodjem na posao svaki dan pa me niko ne casti.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Elesar
New Member

Serbia
261 Posts

Member since 14/03/2009

Posted - 08/01/2012 : 21:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Elesar a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by ponki

Ja sam prije mozda mjesec dana bio u BG i drugari su me vodili na Zarkovo u restoran Pink (mada ovo mozda vjerovatno ne pripada Beogradu, bar prema Mairosovom predstavljanju Beograda )...klopa je bila odlicna...bilo je na nasem repertoaru raznih jela,rostilja,salata i raznih vrsta alkoholnih pica i piva...ni cijene nisu visoke...

Zarkovo je vrlo opstina Beograd :)

Samo zbog "Sloteru Nice, Zarkovo ti klice", "Ulazite na teritoriju SAO Zarkovo, molim pripremite pasose" i jos par grafita, mozda i najnapredniji kraj grada

strenvvm et virtvte
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 21:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by Elesar

quote:

Svojevremeno je Amica u Skadarliji bila Bog palacinki, cak mislim da je i popularizovala trend palacinke kao fastfooda. Ovih dana, Glumac kod Narodnog Pozorja uziva reputaciju.

Sad ima dva Glumca, s tim sto je u ovaj noviji (Dositejeva) presla ekipa iz onog starijeg - ergo, bolji je.

O da, cuveni Pinokio, mada sam u Zemunu bio tipa 3x u zivotu pa ne znam.

Kad smo kod zemuna, ako bi da impresionirate ribu/zenu, restoran ABC kod Zemunovog stadiona je prva liga. Malo fensije mesto ali vrlo lepo osmisljeno i dobar im je koncept hrane...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 08/01/2012 : 21:46:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
Secam se da je Ivan Tasovac u jednom intervjuu za novine rekao da su Beograd i New York jedina 2 grada gde u 4 ujutru mozes da dobijes kompletno posluzen obrok(ne fast food nego pravu veceru)

Edited by - mavra on 08/01/2012 21:51:23
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 21:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

To ti je trenutno Palacinkarnica u beogradu sa najvecim prometom,,znam neke ljude koji znaju gazdu ,,,Tesko ludilo od para svaki dan,,,24 SATA ubistva od posla,,ako neko vidi guzvu u centru zemuna neka zna da je to pinokio..

Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 08/01/2012 : 21:48:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
quote:

Cuveni grafit "Srbija do Tokija, Zemun do Pinokija"
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 21:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Kad smo potegli pitanje opstina, Beograd je tu prilicno nesretno organizovan. Evo ja zivim u Vrcinu koji je opstina Beograd (preciznije Grocka), mada sa prestonicom nema bogznakakve veze, ovo je shumadijska seljana and proud of it. Ako Vrcin jos nekako i prihvatis, Mladenovac ni po cemu ne bi trebalo da bude opstina Beograd, to je vrlo korektno sredjen gradic i Beograd mu treba k'o daske u glavi. U Lazarevcu nisam bio, ali kontam da je isto k'o s Mladenovcem.

Inace, ko bi vise da nauci o Beogradu, evo Wiki entrya koji u sitna crevca opisuje manje-vise svaku opstinu i mz u Beogradu. Svaka cast onome ko se potrudio oko ovoga.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Belgrade_neighborhoods_and_suburbs

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 21:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
Originally posted by mavra

Secam se da je Ivan Tasovac u jednom intervjuu za novine rekao da su Beograd i New York jedina 2 grada gde u 4 ujutru mozes da dobijes kompletno posluzen obrok(ne fast food) nego pravu veceru

Ivan Tasovac ,,Legenda...Ne izbija iz Restorana, Kafica, Klubova ...a ko bih rekao za njega...

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 21:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

Kad smo potegli pitanje opstina, Beograd je tu prilicno nesretno organizovan. Evo ja zivim u Vrcinu koji je opstina Beograd (preciznije Grocka), mada sa prestonicom nema bogznakakve veze, ovo je shumadijska seljana and proud of it. Ako Vrcin jos nekako i prihvatis, Mladenovac ni po cemu ne bi trebalo da bude opstina Beograd, to je vrlo korektno sredjen gradic i Beograd mu treba k'o daske u glavi. U Lazarevcu nisam bio, ali kontam da je isto k'o s Mladenovcem.

Inace, ko bi vise da nauci o Beogradu, evo Wiki entrya koji u sitna crevca opisuje manje-vise svaku opstinu i mz u Beogradu. Svaka cast onome ko se potrudio oko ovoga.

Jesi li napisao da si iz Sarajevske ulice...

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 21:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Meni se Tasovac ne svidja kao lik. Nadmeni "stari Beogradjanin", pogotovo su mi tupave ove njegove diverzije sa filharmonijom. Sad toboz svi "pravi Beogradjani" moraju da postuju njen rad i da idu i slusaju Bacha i Mendelsona itd. Barem takav utisak odaje iz intervjua.

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 08/01/2012 : 21:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message
Kad Mairosu vec spomenu impresioniranje zene/ribe meni je ljetos za to odlicno posluzio restoran Madera u Tasmajdanskom parku... odlicna hrana,dvije zgodne violinistkinje jako usluzni konobari,prelijep ambijent... sve zajedno odlicna ocjena od mene mada po sastavu gostiju bih rekao da je to mjesto mozda prikladnije za moje roditelje
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 21:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

quote:

Jesi li napisao da si iz Sarajevske ulice...

Yep, Sarajevska. ROdjen tamo, ziveo tamo barem 2/3 zivota. Jos odrzavam stan u tom kanalu. Otkako mi se rodilo dete na selu sam, gustiram zdrav vazduh.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 21:56:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by ponki

Kad Mairosu vec spomenu impresioniranje zene/ribe meni je ljetos za to odlicno posluzio restoran Madera u Tasmajdanskom parku... odlicna hrana,dvije zgodne violinistkinje jako usluzni konobari,prelijep ambijent... sve zajedno odlicna ocjena od mene mada po sastavu gostiju bih rekao da je to mjesto mozda prikladnije za moje roditelje

Madera je stara BG kafana na dobrom glasu medju simpatizerima FK Crvena Zvezda (sam kadar FK tamo slavi nove godine i tome sl.) i ljudima rodjenih '50tih i ranije. Tamo mozes redovno videti likove kao sto su Milojko Pantic npr. Inace je kulturno mesto, malo jace cene ali boze moj.

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 21:56:48  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

Meni se Tasovac ne svidja kao lik. Nadmeni "stari Beogradjanin", pogotovo su mi tupave ove njegove diverzije sa filharmonijom. Sad toboz svi "pravi Beogradjani" moraju da postuju njen rad i da idu i slusaju Bacha i Mendelsona itd. Barem takav utisak odaje iz intervjua.

Gresis radio ga x puta ...car teski ,,boli njega uvo za Bacha i ostale violiniste, klaviriste itd.. ,taj gleda samo da smota neku sredovecnu gospodju..

Edited by - radulovic marko on 08/01/2012 21:58:00
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 21:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Bach je svirao orgulje :D Znaci da je folirant, ako je tako kao sto kazes, jer po javnosti odrzava nekakve 'vrednosti'. Jos jedan u nizu...

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 22:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

Bach je svirao orgulje :D Znaci da je folirant, ako je tako kao sto kazes, jer po javnosti odrzava nekakve 'vrednosti'. Jos jedan u nizu...

Bas to ...Voli sampanjac i provod vise od svih orgulja ovoga sveta..

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 08/01/2012 : 22:05:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message
Posto ste spominjali Zemun,nekakve palacinke ili sta vec, evo da ja spomenem pileca krilca u Restoranu Dubocica
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 22:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
http://www.youtube.com/watch?v=F8fHRWNbfO8&feature=sharehttp://www.youtube.com/watch?v=K3Z0KoCMEJw&feature=share Ovde cete me naci ........

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 08/01/2012 : 22:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

po ovome ispada da je beograd po srbije
20 km od bg,a spada u bg

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 22:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

po ovome ispada da je beograd po srbije
20 km od bg,a spada u bg

To nista nije cudno svi velegradi to imaju ,,,pa u moskvi ili new yorku itd..,ti treba pola dana da bih dosao iz opstine u opstinu ...

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 22:23:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Precnik opstine Beograd je oko 50km, mozda i vise. Problem je sto tu imas vise naselja koja su prilicno autonomna ali su opet "Beograd", a neke opstine su vece nego sto bi trebale (Vozdovac, Palilula, Chukarica itd.).

Prave "gradske" opstine su Savski Venac, Stari Grad i Vracar, sve ostale imaju manje-vise prigradska naselja prikacena.

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/01/2012 : 22:28:20  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message
quote:

Precnik opstine Beograd je oko 50km, mozda i vise. Problem je sto tu imas vise naselja koja su prilicno autonomna ali su opet "Beograd", a neke opstine su vece nego sto bi trebale (Vozdovac, Palilula, Chukarica itd.).

Prave "gradske" opstine su Savski Venac, Stari Grad i Vracar, sve ostale imaju manje-vise prigradska naselja prikacena.

Brate to sto pricas bukvalno je teska glupost,,brate naveo si centar grada i kao ostalo nije beograd...Pa tako bih znaci kad izadjes iz kruga dvojke nije beograd...Pazi Novi Beograd je sad trenutno centar jer je ubedljivo najlepsi deo ,,,mnogo je glupo klasifikovati ovako beograd kao sto si uradio...Svi veliki gradovi u svetu su na ovakvu foru...

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2012 : 22:28:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

To nista nije cudno svi velegradi to imaju ,,,pa u moskvi ili new yorku itd..,ti treba pola dana da bih dosao iz opstine u opstinu ...

Poslednji put kad sam leteo u Brussel, sediste do mene bio FIBA sudija, bosanac, isao da sudi eurocup u Monsu. Pricamo mi o aerodromskim iskustvima, on kaze da je Moskva uzas, i navodi kako je jednom imao transfer sa Sheremetyeva na Domodedovo (dva glavna moskovska aerodroma). Put od jednog do drugog trajao je - sest sati...prijatelj koji zivi u Moskvi kaze da je to sasvim regularno jer su guzve u saobracaju u toku dana kriminalne.

Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000