Author |
Topic  |
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 30/03/2012 : 04:41:45
|
quote: Originally posted by Kruger
a nekako mi se cini precrven, jel to paradajz ili malo vise crvene paprike
Pa da ste celi doci uosijek na izložbu imal' bi prilku kušat'...
Ovako, ko zna kaki je to aparat, osvjetljenje, rezolucija, format, sad sam cuo kako treba fotke u .tiff formatu slati i tako...
Ej, fotografije, what the kwak? |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 30/03/2012 : 07:38:48
|
quote: Originally posted by lwood
taj cobanac nikad nisan ija,al iskreno i ne privlaci me nešto posebno.
Nije loše, mogao bi probati. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47481 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/03/2012 : 10:46:59
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Nije loše, mogao bi probati.
kad buden u prilici probacu. inace brat mi isto to hvali |
narocito na one koji su uspješni. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47481 Posts
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7779 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 30/03/2012 : 18:03:49
|
ko da si reka da nikad picke liza nisi.. probaj svakako, ja sam jednom prilikom slistio sedam tanjura corbanca, a bio je tako ljut da su ga neki razbijali vodom... |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7779 Posts
Posted - 30/03/2012 : 18:13:09
|
ti ocito radis gulas jedina razlika izmedju corbanca i gulasa je to sto se u gulas dodaje podosta luka a u corbanac puno puno manje i sto se corbanac radi od vise vrste mesa a gulas od jedne zacini ovise o podneblju
ja, kolko sam cuo, taj vaš slavonski cobanac je samo imitacija gulaša, sve dok nisu došli bosanci u slaovniju... jer ja znam, da su naši ljudi pricali, da tamo jedete neku corburinu od koje se nemoš na'ist, pa su onda to naši cobani obogacivali lukom i razlicitim vrstama mesa... al ajd, možda su se malo i zezali, jer kad se neki naš zemo vratio iz vojvodine, prica je narodu kako tamo rastu male glavice kupusa sa mesom- misleci na sarmu...
luk je jedna od temeljnih sastavina bosanskih jela i luk mora biti izražen u svakom jelu u kojeg se stavlja pa tako i u corbancu |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7779 Posts
Posted - 30/03/2012 : 18:18:30
|
quote: Originally posted by dosada
dolaskom u posavinu (okolica broda pa prema dakovu) cesto imam priliku jeste razlicite majstore cobanca i moram priznat da sam odustal...jednostavno mogu pojest ak sam gledam, da uživam nekaj posebno i ne. Jednostavne nema meni do kunica na ražnju ili janjeta....
eh, kad smo vec kod ražnja, ja misli, opet bez lažne skromnosti, da NEMA vecih majstora za ražanj od bosanaca a za roštilj srbijanaca...
nema boljeg ukusa nego kad se janje vrti ispod odojka... |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47481 Posts
Posted - 30/03/2012 : 18:23:26
|
quote: Originally posted by KRAS
dolaskom u posavinu (okolica broda pa prema dakovu) cesto imam priliku jeste razlicite majstore cobanca i moram priznat da sam odustal...jednostavno mogu pojest ak sam gledam, da uživam nekaj posebno i ne. Jednostavne nema meni do kunica na ražnju ili janjeta....
eh, kad smo vec kod ražnja, ja misli, opet bez lažne skromnosti, da NEMA vecih majstora za ražanj od bosanaca a za roštilj srbijanaca...
nema boljeg ukusa nego kad se janje vrti ispod odojka...
nisan toliko žestok na kopitare |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7779 Posts
Posted - 30/03/2012 : 18:53:25
|
nisan toliko žestok na kopitare
nevoliš corbe, nevoliš ražanj, pa šta jedeš onda bogati...ribu i blitvu- da nisi neki od onih fanatika što samo travu pasu... uostalom kakvi bolan kopitari, kolko ja znam kopita imaju samo konji i magarci...
jes jeo kad pitu...? |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47481 Posts
Posted - 30/03/2012 : 19:15:10
|
nevoliš corbe, nevoliš ražanj, pa šta jedeš onda bogati...ribu i blitvu- da nisi neki od onih fanatika što samo travu pasu... uostalom kakvi bolan kopitari, kolko ja znam kopita imaju samo konji i magarci...
jes jeo kad pitu...?
ajde malo pažljivije procitaj moje postove |
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 30/03/2012 : 19:23:58
|
jes jeo kad pitu...?
Treba njega dovesti do BiH da se pošteno najede.Dalmoš je to,iz ociju mu vire samo bakalar,srdele i pokoja lignja... |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 30/03/2012 19:24:32 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47481 Posts
Posted - 30/03/2012 : 19:26:33
|
heh,možda .ali recimo šta se tice juhica i corbica daleko najbolja stvar je juha od svježih gljiva,ono kad plutaju komadi.
 to mi se najviše svidilo od vascele slo kuhinje |
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 30/03/2012 : 19:27:24
|
nema boljeg ukusa nego kad se janje vrti ispod odojka...
Kod nas u džamahiriji toga nema.Krme je tabu tema... |
Wtf?
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7779 Posts
Posted - 30/03/2012 : 19:34:18
|
quote: Originally posted by bagi
Kod nas u džamahiriji toga nema.Krme je tabu tema...
eh štaš... ja imam rodaka koji ne jede svinjetinu, zato što je cuo na teve da moš od KRALJA svih životnja fasovat raka... |
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 30/03/2012 : 20:48:54
|
eh štaš... ja imam rodaka koji ne jede svinjetinu, zato što je cuo na teve da moš od KRALJA svih životnja fasovat raka...
Nije valjda Simbu okretao na ražnju? |
Wtf?
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47481 Posts
Posted - 30/03/2012 : 22:37:47
|
eh štaš... ja imam rodaka koji ne jede svinjetinu, zato što je cuo na teve da moš od KRALJA svih životnja fasovat raka...
Nije valjda Simbu okretao na ražnju?

a možda je doda i žirafu  |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 31/03/2012 : 11:28:31
|
quote: Originally posted by mr murdoc
[quote]Originally posted by Kruger
i nisam ti ja sokac ja sam posavski slavonac I brat si moj ..i nisam te pogresno shvatio..
Postujem sve ..al ne dirtajte preko save i dunava ..nije red..majka mu stara.
kako nije majka mu stara, 'qrac bi od vašeg kulena išta bilo, da mi to nismo u kobasicu pretvorili...
'qrac bi od vašeg becarca išta bilo, da mi bosanci to nimso odojkali... 
i 'qrac bi od vašeg cobanca išta bilo, da mi bosanci nismo ubacivali divljac ...  
eh, eh, mislis
Pomanjkanje identiteta vrlo cesto dovodi do ovakvih opaski ..tipa ..da nije nas  Sve nesto u mnozini i sve nesto zbrda zdola  |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 31/03/2012 : 11:52:09
|
To ide tako :) Licni neuspeh i nezadovoljstvo postignutim stvara identifikaciju sa nekim kolektivom ili pojedincem koji pripada tom kolektivu. Tako se desava da se tudji uspesi i neuspesi dozivljavaju kao licni. Jer nemogucnoscu da izgradis sopstveni, krades tudji. Tako nastaju ratovi, recimo. A u stvari, pripadnost odredjenoj grupaciji (pa i naciji), ne sluzi nicemu drugom do prisvajanju identiteta koji nije, licno, tvoj :) |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 31/03/2012 : 11:56:07
|
quote: Originally posted by Jasko
To ide tako :) Licni neuspeh i nezadovoljstvo postignutim stvara identifikaciju sa nekim kolektivom ili pojedincem koji pripada tom kolektivu. Tako se desava da se tudji uspesi i neuspesi dozivljavaju kao licni. Jer nemogucnoscu da izgradis sopstveni, krades tudji. Tako nastaju ratovi, recimo. A u stvari, pripadnost odredjenoj grupaciji (pa i naciji), ne sluzi nicemu drugom do prisvajanju identiteta koji nije, licno, tvoj :)
Apsolutno se slazem..naravno . |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 31/03/2012 : 12:04:40
|
To ide tako :) Licni neuspeh i nezadovoljstvo postignutim stvara identifikaciju sa nekim kolektivom ili pojedincem koji pripada tom kolektivu. Tako se desava da se tudji uspesi i neuspesi dozivljavaju kao licni. Jer nemogucnoscu da izgradis sopstveni, krades tudji. Tako nastaju ratovi, recimo. A u stvari, pripadnost odredjenoj grupaciji (pa i naciji), ne sluzi nicemu drugom do prisvajanju identiteta koji nije, licno, tvoj :)
Jedini post u zadnjih 10 stranica ovog topika koji je istinit  |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 31/03/2012 : 12:21:53
|
A Kras sve vreme tera pricu "mi bosanci" iz slovenije :D T'o ko Srbi iz Chicaga :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 31/03/2012 : 12:36:19
|
quote: Originally posted by Mairosu
A Kras sve vreme tera pricu "mi bosanci" iz slovenije :D T'o ko Srbi iz Chicaga :D
Kao sto rekoh ..kriza identiteta . Lakse je biti mi , nego biti Ja . |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 31/03/2012 : 12:39:05
|
 |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
Topic  |
|