Author |
Topic  |
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7780 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 27/03/2012 : 21:26:03
|
quote: Originally posted by Kruger
naprimjer prosle godine sam prvi put cuo da pripadnike srpske nacionalnosi iz vojvodine pripadnici srbijanskog naroda iz juznijih krajeva znaju nazivati svabe kao prvo svabe su pripadnici austijskog ili njemackog porijkla
nema srbijanskog naroda moj krugeru, jebo ga led... srbijanci su ono što mi- nesrbi- registrujemo kao ŠUMADINCI....   
srbijanac ti je- Žika Pavlovic- MILOSTIVI- da se nemuciš tražiti reprezantivni primjerk    |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17249 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 27/03/2012 : 21:27:58
|
quote: Originally posted by KRAS
naprimjer prosle godine sam prvi put cuo da pripadnike srpske nacionalnosi iz vojvodine pripadnici srbijanskog naroda iz juznijih krajeva znaju nazivati svabe kao prvo svabe su pripadnici austijskog ili njemackog porijkla
nema srbijanskog naroda moj krugeru, jebo ga led... srbijanci su ono što mi- nesrbi- registrujemo kao ŠUMADINCI....   
srbijanac ti je- Žika Pavlovic- MILOSTIVI- da se nemuciš tražiti reprezantivni primjerk   
ma dobro, a kako da nazovem ljude iz sumadije nego srbijanci, moj lapsus dakle srbe iz vojvodine srbi iz sumadije ponekad nazivaju svabama |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 27/03/2012 : 21:31:09
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Svi koji su pokusavali definirati slavoniju su zavrsili u corsokaku.. pustite granicare na miru , jer oni su umorni od vasih proseravanja .
moguce je da neki zavrse u kutu ali to je tako ja sam pripadnik posavskih slavonaca i nikad se ne ljutim kad me sokci slavonci poklope nije to nikakvo preseravanje, mi se postujemo, to sto ti mozda nas ne postujes to je tvoj problem
Posavina ..odakle?
zapad, mnogi nas smatraju moslavcima, a zive 40 km od nas
OK, postujem uistinu i iskreno., no osobno priznajem danasnje i avnojevske granice kao jedine mjerodavne granice RH. Sve ostalo su nebuloze .
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17249 Posts
Posted - 27/03/2012 : 21:38:06
|
Svi koji su pokusavali definirati slavoniju su zavrsili u corsokaku.. pustite granicare na miru , jer oni su umorni od vasih proseravanja .
moguce je da neki zavrse u kutu ali to je tako ja sam pripadnik posavskih slavonaca i nikad se ne ljutim kad me sokci slavonci poklope nije to nikakvo preseravanje, mi se postujemo, to sto ti mozda nas ne postujes to je tvoj problem
Posavina ..odakle?
zapad, mnogi nas smatraju moslavcima, a zive 40 km od nas
OK, postujem uistinu i iskreno., no osobno priznajem danasnje i avnojevske granice kao jedine mjerodavne granice RH. Sve ostalo su nebuloze .
mozda si krivo shvatio, masni je spomenuo da sokci zive u vojvodini, dakle, moramo to spomenuti, jer zive
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7780 Posts
Posted - 27/03/2012 : 21:38:07
|
ma dobro, a kako da nazovem ljude iz sumadije nego srbijanci, moj lapsus dakle srbe iz vojvodine srbi iz sumadije ponekad nazivaju svabama
prvi put ovo cujem šokce- obožaveteljeu- cobanca...
srbijanci su ti - nebi da generaliziram- ono što se podrazumeva pod šumadincima- dakle ljudi- kojima je stalo do dobre šege, muzike, pre svega dobre HRANE, pica, šprdnje.... ako pratiš hrvatske tv. programe... pravi srbijanac ti je ŽIKA PAVLOVIC...
a SRBIN znaci BRAT... dakle neko, koga nemoraš nužnu voliti, ali ga poštuješ zato što je brat...
jer to je to..
SRBIN = BRAT |
Edited by - KRAS on 27/03/2012 21:39:28 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17249 Posts
Posted - 27/03/2012 : 21:39:28
|
quote: Originally posted by KRAS
ma dobro, a kako da nazovem ljude iz sumadije nego srbijanci, moj lapsus dakle srbe iz vojvodine srbi iz sumadije ponekad nazivaju svabama
prvi pit 0vo cujem šokce- obožaveteljeu- cobanca...
srbijanci su ti - nebi da generaliziram- ono što se podrazumeva pod šumadincima- dakle ljudi- kojima je stalo do dobre šege, muzike, pre svega dobre HRANE, pica, šprdnje.... ako pratiš hrvatske tv. programe... pravi srbijanac ti je ŽIKA PAVLOVIC...
a SRBIN znaci BRAT... dakle neko, koga nemoraš nužnu voliti, ali ga poštuješ zato što je brat...
jer to je to..
SRBIN = BRAT
i ja se iznenadih |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17249 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17249 Posts
Posted - 27/03/2012 : 21:42:34
|
cak postoji jos jedna podskupina sholjan, ja sam djelomicno sholjan po ocu, a po materi djelomicno posavski slavonac, dakle mjesanac |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47485 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/03/2012 : 21:44:57
|
cak postoji jos jedna podskupina sholjan, ja sam djelomicno sholjan po ocu, a po materi djelomicno posavski slavonac, dakle mjesanac
znaci krugeru priznaješ da si mestik?  |
narocito na one koji su uspješni. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7780 Posts
Posted - 27/03/2012 : 21:45:37
|
i ja se iznenadih
i ja sam iznenaden, umal se nisam šlogiro...
srblje- bratija srbi- braca srbendluk- bratiluk srbin - BRAT srpstvo- bratstvo
i tako dalje... |
Edited by - KRAS on 27/03/2012 21:47:27 |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16535 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 27/03/2012 : 21:47:02
|
Nisam baš shvatio ovo...kako su to Vlasi iznenada transformirani u Srbe?? Je li neka vradžbina u pitanju ili što? :))
mislim da se radi o njegovom lapsusu [/quote]
Lose sam se izrazio. Ti Vlasi nemaju veze sa danasnim Vlasima u Istocnoj Srbiji (oni su etnicka grupa). Ove Vlahe koje sam pominjao su Srbi, ali su se nazivali Vlasima jer su imali neke privilegije, a zauzvrat su ratovali i oni su ciljno naseljavani na granicama Turske imperije. Postojalo je jos slojeva raje, npr. Vojnuci, Dervendzije (citava sela su imala status dervendzijakog sela, oni su stitili vazne pute koji su povezivali strateska mesta u otomanskom carstvu) itd. Dakle, postoji razlika, dansnji Vlasi kao etnicka grupa i ondasnji Vlasi kao sloj stanovnistva tj. raje. Sad ne znam zasigurno, ali uglavnom su to bili Srbi i oni su se kasnije naseljavali u Vojnoj krajini sa ciljem da brane granicu od Turaka. Vec napisah da se se naseljavali i Pozege, Like, Krbave. Prva seoba Srba je bila u Zumberak, cini mi se da je on danas u Hrvatskoj oko 1530-ih, dolazili su takodje i delova danasnje Hrvatske. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 27/03/2012 21:49:54 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47485 Posts
Posted - 27/03/2012 : 21:47:23
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by Caleb [green]Nije bas tako. Vlasi, kao nacionalna manjina danas: oni vode poreklo od romanizovanog stanovnistva koje je naseljavalo ove prostore jos u vreme poznog rima, kasnije vizantije... oni su ono sto je ostalo od tog romanizovanog stanovnistva.. kasnije se sve to izmesalo, dosli su sloveni, dza bu... A ovo sto ti pominjes, Vlaski statuti... u otmanskom carstvu je postojao sloj stanovnistva koji se nazivao Vlasi, to su bili vojnici, koji su placali filuriju, sto je bio malo drugaciji porez od onog koji je placala ostala raja. Ti Srbi su naseljavani na granicama Tursek i Habzburske monarhije
Nisam baš shvatio ovo...kako su to Vlasi iznenada transformirani u Srbe?? Je li neka vradžbina u pitanju ili što? :))
ovo me podsjetilo na Malcolma X koji je tvrdia da su bilci plod carolije zlog carobnjaka crnca  |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7780 Posts
Posted - 27/03/2012 : 22:04:13
|
[quote]Originally posted by Kruger
i nisam ti ja sokac ja sam posavski slavonac I brat si moj ..i nisam te pogresno shvatio..
Postujem sve ..al ne dirtajte preko save i dunava ..nije red..majka mu stara.
kako nije majka mu stara, 'qrac bi od vašeg kulena išta bilo, da mi to nismo u kobasicu pretvorili...
'qrac bi od vašeg becarca išta bilo, da mi bosanci to nimso odojkali... 
i 'qrac bi od vašeg cobanca išta bilo, da mi bosanci nismo ubacivali divljac ...   |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 27/03/2012 : 22:14:59
|
[/quote] zapad, mnogi nas smatraju moslavcima, a zive 40 km od nas [/quote]Najtvrda“ granica zapadne Slavonije je na daruvarskom i pakrackom podrucju, gdje je granica izmedu Moslavine i Slavonije odredena rijekama Ilovom i Pakrom. Vec na podrucju Novske postoje prijepori o tome je li podrucje uz rijeku Savu od Jasenovca prema istoku Posavina ili zapadna Slavonija. U tom podrucju Hrvati ce izjaviti da su Posavci, a pravoslavni Srbi da su Slavonci. Slicno je i u prigorskim selima uz padine Krickog brda, i u prostoru oko Lipovljana i Kraljeve Velike.
Mnogi veci narodi od nas vise ne postoje Kelti, Iliri, Hetiti,Vavionci.... i svi mi balkanski narodi jednog dana cemo nestati... |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 27/03/2012 22:22:51 |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7780 Posts
Posted - 27/03/2012 : 22:24:46
|
i nisam ti ja sokac ja sam posavski slavonac

baš si šega insan- krugeru... 
kao da ja kažem, da sam bosanski brdanin....    |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25847 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 27/03/2012 : 22:27:51
|
Au, dokle vi stigoste...   
Nešto o Vlasima: mešate naziv Vlah sa Vlasima iz istocne Srbije. Koliko je meni poznato, rec Vlah je keltskog porekla i oznacava tudina, pripadnika drugog naroda. Tako da u Britaniji imamo Vels (što je u stvari germansko ime za tu oblast, oni sebe drugacije nazivaju), u Dalmaciji se tim imenom oznacavaju Srbi iz Krajine, a u Švajcarskoj imamo kanton Valis i to da švajcarci sa nemackog govornog podrucja ove koji govore francuski nazivaju Velše.Narod u Južnom Tirolu naziva italijanski jezik Valš.
Sve to nema veze sa etnickim Vlasima, ljudima koje ja dobro poznajem i koji svi sebe smatraju delom srpskog naroda, imaju srpske obicaje i veru, a govore narecjem rumunskog jezika sa velikim uticajem srpskog. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7780 Posts
Posted - 27/03/2012 : 22:31:09
|
quote: Originally posted by manhunter
Au, dokle vi stigoste...   
Nešto o Vlasima: mešate naziv Vlah sa Vlasima iz istocne Srbije. Koliko je meni poznato, rec Vlah je keltskog porekla i oznacava tudina, pripadnika drugog naroda. Tako da u Britaniji imamo Vels (što je u stvari germansko ime za tu oblast, oni sebe drugacije nazivaju), u Dalmaciji se tim imenom oznacavaju Srbi iz Krajine, a u Švajcarskoj imamo kanton Valis i to da švajcarci sa nemackog govornog podrucja ove koji govore francuski nazivaju Velše.Narod u Južnom Tirolu naziva italijanski jezik Valš.
Sve to nema veze sa etnickim Vlasima, ljudima koje ja dobro poznajem i koji svi sebe smatraju delom srpskog naroda, imaju srpske obicaje i veru, a govore narecjem rumunskog jezika sa velikim uticajem srpskog.
ali ih nema u bosni, jel tako...? |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47485 Posts
Posted - 27/03/2012 : 22:33:12
|
Au, dokle vi stigoste...   
Sve to nema veze sa etnickim Vlasima, ljudima koje ja dobro poznajem i koji svi sebe smatraju delom srpskog naroda, imaju srpske obicaje i veru, a govore narecjem rumunskog jezika sa velikim uticajem srpskog.
asimilirali se s vrimenom u novu skupinu.slicna šema s ilirskim plemenima |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25847 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7780 Posts
Posted - 27/03/2012 : 22:46:38
|
quote: Originally posted by lwood
asimilirali se s vrimenom u novu skupinu.slicna šema s ilirskim plemenima
ako julije cezar- celavi, kaže da je popušio protiv ilirskih "budi bog snama"- DIVLJIH FALANGI- znAci da jE "BRATIJA" NEORGANIZOVNA ALI PRAVEDNA , porazila- NWO_- jednostavnim ratnim pravom- TUÐE NECEMO-A SVOJE NEDAMO....  |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17249 Posts
Posted - 27/03/2012 : 22:57:51
|
Au, dokle vi stigoste...   
dobro ti si jos jedan koji mozda smatra da su vlasi iliti vlahi ( sad ce biti 1euro upravu kad kaze vlahi ) zivjeli na ovim prostorima prije dolaska osmanlija, ja takodjer mislim da su keltskog prijekla, a mislim da su zitelji rimske pokraine dacije takodjer vjerojatno keltskog porijekla, ali opet nemaju veze sa vlasima iz bosne i hrvatske dalmatinci kad vele vlaji misle na brdjane bez obzira na nacionalnu pripadnost, moguce da se u proslosti tako govorilo samo za srbe u krajini ali danas se to promjenilo |
 |
|
zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 27/03/2012 : 22:58:53
|
uglavnom jeste li shvatili na kraju: šokci = hc slavonci = hc hrvati :):):)
inace krugeru i ja sam iz miješanog braka - otac mi je šokac, a majka poljicanka.
a znate li što o poljicima?
|
Grad - to ste vi. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17249 Posts
|
zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 27/03/2012 : 23:09:46
|
quote: Originally posted by masni
Kruger gress u vezi Sokaca, kao sto ce narod gresiti i u vezi Bunjevaca za 50 godina. U Vojvodini su se Sokci do pre nekih 80-100 godina izjasnjavali kao zaseban narod,odvojen od Hrvata, ali bratski sa hrvatima. Kao sto se sada Bunjevci izjasnjavaju kao poseban narod. A sav vec polako postaju hrvatski Bunjevci.... za 50 godina vise nece biti Bunjevaca. Npr. Oliver Dulic je rodjen kao Bunjevac , a predstavlja se kao Hrvat. ??????? ?? ??????? ????? ???????? ???????? ? ??????, ??? ????????... Srpska vikipedia Bunjevci su jedna od najbrojnijih grana hrvatskog naroda .... Hrvatska vikipedia. Da se dallje ne uplicem u raspravu , ali trenutno se vrsi veliki pritisak na Bunjevce da se izjasnjavaju drugacije. A ovo Bunjevci kazu sami o sebi http://www.bunjevci.net/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=42
potpuno krivo. za vrijeme faksa sam upoznao nekoliko bunjevaca, pa smo kao clanovi fan kluba zvonka bogdana razgovarali o svemu pa i o tome kako se osjecaju. svi oni i svi njihovi su se osjecali kao hrvati, ali ih je sila polako prisiljavala da se izjašnjavaju iskljucivo kao bunjevci. ali to toliko nije bitno jer nacija je samo osjecaj pripadnosti i sami odredujemo tko smo. ako netko misli i osjeca da je bunjevac onda on to i je, ako neko osjeca da je srbin, hrvat, madar ili nešto trece tko ima pravo reci mu da je on nešto drugo. |
Grad - to ste vi. |
 |
|
Topic  |
|