Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 05/07/2012 : 22:17:08
|
quote: Originally posted by hello
Ako su našli ono što su tražili, na koji nacin se u bližoj buducnosti ovo otkrice može primjeniti u praksi? Zbog cega je ovo otkrice jedno od najznacajnijih otkrica novije povijesti?
za neku vrstu novog oruzja ili slicno. Pa nisu sigurno tolike pare investirali za dobrobit covjecanstva.
a sto se tice uplitanja samog Boga u tu cijelu stvar, pa to nije nista novo, prica se svako malo ponavlja. Sto je danas logicno, nekad je bilo cudo. Tako ce biti za neko vrijeme i sa ovom novom pricom.
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12488 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 05/07/2012 : 22:24:56
|
Za sve koji misle da su otkrili "karinu" i slicno, malo edukacije, dobar je tekst, na 5 strana. http://www.svetnauke.org/11529-higsova-cestica-je-otkrivena-ali-ko-je-uopste-taj-higs/ @King, nije sve u oruzju. Naravno da vojska sve hoce da pretvori u oruzje, to je uzas i prokletstvo svakog doba, ali niko ko je radio na otkricu Higsovog bozona nema takve namjere. Cak niko ni nema pojma hoce li sve imati ikakvu primijenu ikad. Dosta cestica je nema, cak se postavlja i pitanje cemu, kada je sve na Zemlji napravljeno striktno od protona i neutrona (koji su kombinacije 2 najlaksa kvarka, od ukupno 6) i samo jednog od 6 leptona (elektrona). Ne znam da postoji prakticna primijena vecine njih, a posebno ne za oruzje. Takodje, uz takvo razmisljanje, bio bi red, a i posteno, da ne koristis za pocetak struju. Ako ti Higs smeta, onda ti struja mora smetati mnogo vise, ipak bi bez nje ratovali samo hladnim oruzjem. |
|
|
tronožac
Average Member
Serbia
509 Posts
Member since 04/05/2008 |
Posted - 05/07/2012 : 22:39:47
|
Mladjo,malo si preterao sa izbacivanjem Kosmajca,možda se malo zatrcao ali to nije ništa naspram , recimo Mamlaza koji se,zanevši kao mudo u kosidbi prvi dotakao Crkve i poceo da sikce po njoj(mada je delom u pravu). Ako ikoga valja izbaciti,to je gradjanin sveta Mairosu,koji izmedju šetnje po vodi izmedju španije i afrike,vredja vernike Srpske Pravoslavne Crkve svojim potpisom. Starac Tadej je bio monah,poslednji Starac(tako se zove monaški nacin tihovanja)u Srbiji i napisao je kratku brošuru o svojim iskustvima sa darom umnosrdacne molitve koju je imao pod nazivom-Kakve su ti misli,takav ti je život. Izrugivanje doticnog je ocigledno,i krajnje zlonamerno ali verujem Mladjo da si ga tolerisao u neznanju,a kako je ono sada razobliceno možeš da pošalješ ovog luconošinog trudbenika i zajedljivca u aps.Nego kako! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 05/07/2012 : 22:47:20
|
ne tronozac. nisam ja spomenuo prvo crkvu vec kosmajac boga. a onda sam ja reagirao. a valika je razlika izmedju crkve, vjere i boga:) i nisam se toliko obrusio koliko sam bio izazvan stvarima unazad par mjeseci. mada mislim da nije fer sada o tome raspravljati vec bi bilo fer pricekati da se kosmajac vrati na forum. |
Mrzim mrznju! |
|
|
VLADA 96
Starting Member
Serbia
83 Posts
Member since 04/07/2012 |
Posted - 05/07/2012 : 22:50:44
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by kosmajac
ljubav je Hrist koji je inace prvi i konacno poslednji usavrsio samu ljubav...
Zapravo, dosta je posudio od grckih filozofa i budista.
Ne,vec su neke stvari zajednicke svim ljudima na ovoj planeti,pa zato grcka filosofija i budizam imaju nekih podudarnosti sa hriscanstvom. |
|
|
VLADA 96
Starting Member
Serbia
83 Posts
Posted - 05/07/2012 : 22:54:05
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Ja nisam teolog a to su vec dublja teološka pitanja. Da malo pojednostavim: ljudi su božje djelo, ali dana im je potpuna sloboda da si biraju kako ce živjeti (hoce li izabrati dobro ili zlo) i u tome se ocituje najveca ljubav Boga prema njima.
Znaci, ocitovanje božje ljubavi jest u tome što je ljudima podario slobodu da ubijaju, siluju i pljackaju?
To mi nekako ne drži vodu. Zašto ne može postojati ljubav kao takva, bez zla i svih ostalih negativnih konotacija?
Dao im je slobodu i da ne ubijaju,ne siluju i ne pljackaju.Dao im je slobodu da sprece ubijanja,silovanja i pljacke.
Bog i zeli da postoji ljubav bez zla,ali zli ljudi to ne zele. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 05/07/2012 : 22:58:23
|
quote: Originally posted by tronožac
Mladjo,malo si preterao sa izbacivanjem Kosmajca,možda se malo zatrcao ali to nije ništa naspram , recimo Mamlaza koji se,zanevši kao mudo u kosidbi prvi dotakao Crkve i poceo da sikce po njoj(mada je delom u pravu). Ako ikoga valja izbaciti,to je gradjanin sveta Mairosu,koji izmedju šetnje po vodi izmedju španije i afrike,vredja vernike Srpske Pravoslavne Crkve svojim potpisom. Starac Tadej je bio monah,poslednji Starac(tako se zove monaški nacin tihovanja)u Srbiji i napisao je kratku brošuru o svojim iskustvima sa darom umnosrdacne molitve koju je imao pod nazivom-Kakve su ti misli,takav ti je život. Izrugivanje doticnog je ocigledno,i krajnje zlonamerno ali verujem Mladjo da si ga tolerisao u neznanju,a kako je ono sada razobliceno možeš da pošalješ ovog luconošinog trudbenika i zajedljivca u aps.Nego kako!
Moram priznati da nisam znao za Starca Tadeja i njegove misli tako da Mairosuiov potpis nisam mogao povezati sa djelima toga Monaha ali, iskreno, meni se taj njegov potpis ne cini kao uvreda vec više kao jedno šaljivo parafraziranje koje nema namjeru uvrijediti ikoga. Ali eto, nisam strucnjak u tome polju, pa ako još koji od pravoslavnih vjernika misli da je taj potpis uvrdljiv neka mi pošalje PM pa cemo vidjeti. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:04:31
|
quote: Originally posted by VLADA 96
Ja nisam teolog a to su vec dublja teološka pitanja. Da malo pojednostavim: ljudi su božje djelo, ali dana im je potpuna sloboda da si biraju kako ce živjeti (hoce li izabrati dobro ili zlo) i u tome se ocituje najveca ljubav Boga prema njima.
Znaci, ocitovanje božje ljubavi jest u tome što je ljudima podario slobodu da ubijaju, siluju i pljackaju?
To mi nekako ne drži vodu. Zašto ne može postojati ljubav kao takva, bez zla i svih ostalih negativnih konotacija?
Dao im je slobodu i da ne ubijaju,ne siluju i ne pljackaju.Dao im je slobodu da sprece ubijanja,silovanja i pljacke.
Bog i zeli da postoji ljubav bez zla,ali zli ljudi to ne zele.
kakvi sada zli ljudi? pa bog nas je takvima stvorio na svoju sliku i priliku. ne bogohuli. |
Mrzim mrznju! |
|
|
tronožac
Average Member
Serbia
509 Posts
Member since 04/05/2008 |
Posted - 05/07/2012 : 23:06:05
|
Nisam te razumeo Mladjo,ili ti nisi mene.Cemu nadglasavanje oko ociglednog,sasvim jasnog provociranja? Covek je jednostavno zlurad. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 05/07/2012 : 23:08:30
|
Ne,vec su neke stvari zajednicke svim ljudima na ovoj planeti,pa zato grcka filosofija i budizam imaju nekih podudarnosti sa hriscanstvom.
Korjeni kršcanstva su prožeti Platonom i Aristotelom.
Nisam ja bez vraga slušao povijest grcke filozofije. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:12:40
|
ps. vlada jel ti to zelis reci da.nas je bog pustio da sami odlucujemo hocemo li silovati ili sprijeciti silovanje? znaci da nam on nije usadio neke norme ponasanja? ako vecina ljudskog roda ne radi prema tim normama trevali bi se zapitati da li mi stvarno radimo ono sto nam je u prirodi? zasto se suzdrzavati od ubijanja, silovanja, kradje, preljuba i istalog ako smo takvi stvoreni? zasto bi nas netko tavima stvorio ako zeli da se drugacije pobasamo? super sprdnja na ljudski rod od onoga tko nas je stvorio:) valjda bas je stvarao netko od monti pajtonovaca:) |
Mrzim mrznju! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:13:31
|
Po cemu to bog želi? Koji je dokaz toga? Zašto postoji zlo? Tko ga je stvorio? Koja je njegova svrha?
Što više razmišljam o ovim pitanjima to mi se više cini da se bog ne razlikuje puno od nas, i da nije baš vrijedan našeg divljenja. Ako uopce postoji, naravno. |
|
|
VLADA 96
Starting Member
Serbia
83 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:13:34
|
quote: Originally posted by mamlaz
kakvi sada zli ljudi? pa bog nas je takvima stvorio na svoju sliku i priliku. ne bogohuli.
Oni ljudi koji su odabrali put suprotan od toga da budu slika i prilika Bozja. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:17:55
|
ps. vlada jel ti to zelis reci da.nas je bog pustio da sami odlucujemo hocemo li silovati ili sprijeciti silovanje? znaci da nam on nije usadio neke norme ponasanja? ako vecina ljudskog roda ne radi prema tim normama trevali bi se zapitati da li mi stvarno radimo ono sto nam je u prirodi? zasto se suzdrzavati od ubijanja, silovanja, kradje, preljuba i istalog ako smo takvi stvoreni? zasto bi nas netko tavima stvorio ako zeli da se drugacije pobasamo? super sprdnja na ljudski rod od onoga tko nas je stvorio:) valjda bas je stvarao netko od monti pajtonovaca:)
Ja sam stekao dojam da ako bog doista postoji onda smo mi tek pokusni elementi u njegovoj kozmickoj petrijevoj zdjelici. |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:19:07
|
kakvi sada zli ljudi? pa bog nas je takvima stvorio na svoju sliku i priliku. ne bogohuli.
Oni ljudi koji su odabrali put suprotan od toga da budu slika i prilika Bozja.
pa to je valjda bozija volja. takvima nas je stvorio, zar ne. tko si ti da bi se usudio pricati o bozjem naumu i osudjivati ga sto ima zlih ljudi. to je njegova volja i prestani sumljati u svevisnjega i u njegov plan. imao je vjerojatno dobar razlog kada je stvorio ljudsku rasu ovakvom. |
Mrzim mrznju! |
|
|
VLADA 96
Starting Member
Serbia
83 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:21:15
|
ps. vlada jel ti to zelis reci da.nas je bog pustio da sami odlucujemo hocemo li silovati ili sprijeciti silovanje? znaci da nam on nije usadio neke norme ponasanja? ako vecina ljudskog roda ne radi prema tim normama trevali bi se zapitati da li mi stvarno radimo ono sto nam je u prirodi? zasto se suzdrzavati od ubijanja, silovanja, kradje, preljuba i istalog ako smo takvi stvoreni? zasto bi nas netko tavima stvorio ako zeli da se drugacije pobasamo? super sprdnja na ljudski rod od onoga tko nas je stvorio:) valjda bas je stvarao netko od monti pajtonovaca:)
Jeste nam usadio neke norme ponasanja.On nas je stvorio da se ponasamo po tim moralnim nacelima,ali ima onih kojima je lakse da te norme ne postuju. |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:22:29
|
Ja sam stekao dojam da ako bog doista postoji onda smo mi tek pokusni elementi u njegovoj kozmickoj petrijevoj zdjelici.
ne smijem o tome, ali vec ga.je davno koknuo nietzsche:) |
Mrzim mrznju! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:23:42
|
- POTPUNO ste skrenuli s teme
-TRECI put Vas uljudno molim da više ne ulazite u religijske rasprave. Odsad udaljavam s foruma svakoga tko se ne pridržava ovog pravila. Mislim da sam stvarno bio dovoljno susretljiv |
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:24:33
|
Jeste nam usadio neke norme ponasanja.On nas je stvorio da se ponasamo po tim moralnim nacelima,ali ima onih kojima je lakse da te norme ne postuju.
znaci nismo stvoreni na njegov lik i djelo? sotonizam vjerojatno meni kao laiku u podrucju religija:) |
Mrzim mrznju! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:25:39
|
quote: Originally posted by mladjo
-TRECI put Vas uljudno molim da više ne ulazite u religijske rasprave. Odsad udaljavam s foruma svakoga tko se ne pridržava ovog pravila. Mislim da sam stvarno bio dovoljno susretljiv
uletio si dok sam pisao post:) nije fer:) |
Mrzim mrznju! |
|
|
VLADA 96
Starting Member
Serbia
83 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:25:43
|
Oni ljudi koji su odabrali put suprotan od toga da budu slika i prilika Bozja.
pa to je valjda bozija volja. takvima nas je stvorio, zar ne. tko si ti da bi se usudio pricati o bozjem naumu i osudjivati ga sto ima zlih ljudi. to je njegova volja i prestani sumljati u svevisnjega i u njegov plan. imao je vjerojatno dobar razlog kada je stvorio ljudsku rasu ovakvom.
Nemoj da mi izvrces reci!Ja nikada nisam,niti cu ikada osudjivati Bozji naum.Nikada nisam sumnjao u Njega! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:25:43
|
-TRECI put Vas uljudno molim da više ne ulazite u religijske rasprave. Odsad udaljavam s foruma svakoga tko se ne pridržava ovog pravila. Mislim da sam stvarno bio dovoljno susretljiv
|
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:26:26
|
uletio si dok sam pisao post:) nije fer:)
I mislio sam to ali odsad nema isprike:)) |
|
|
|
VLADA 96
Starting Member
Serbia
83 Posts
Posted - 05/07/2012 : 23:27:38
|
uletio si dok sam pisao post:) nije fer:)
Takodje! |
|
|
Topic |
|