forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 iseljenje iz EX
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/08/2012 : 11:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Jeste, zato zubari voze ficu i stojadina iz 75-e, primaju socijalu i zive na kiriji od 30 eura mesecno za sobu... Tacno mi ih zao...

Dve stvari.

Zavrsili su fakultet koji im omogucava da imaju.

Ali ne u ovoj zemlji. Postoje i takvi koji voze fice i stojadine i imaju platu od 150 evra.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40256 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/08/2012 : 12:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

Jeste, zato zubari voze ficu i stojadina iz 75-e, primaju socijalu i zive na kiriji od 30 eura mesecno za sobu... Tacno mi ih zao...

Dve stvari.

Zavrsili su fakultet koji im omogucava da imaju.

Ali ne u ovoj zemlji. Postoje i takvi koji voze fice i stojadine i imaju platu od 150 evra.

Kontradiktoran si, ali nema veze! Sibaj ti po svome igumane!

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/08/2012 : 12:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Kontradiktoran si, ali nema veze! Sibaj ti po svome igumane!

Naravno da jesam.

Hocu veseljace.

Edited by - Jasko on 14/08/2012 12:22:01
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/08/2012 : 13:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Kanada, ako hoceš da možda radiš u struci.
Švedska, ako hoceš da budeš potrcko za bilo šta.

Zar nije Kanada nesto rigorozna po pitanju nostrifikacija?

Potrcko za sta? I kako do Svedske? :)
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/08/2012 : 19:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Osnovni razlog za iseljenje je sto zelim omoguciti deci da ne budu opterecena balkanskom psihologijom, tj. svaka nacija za sebe misli da je najbolja , ne zelim da mi se dete za 50 godina kolje sa komsijom. Drugi je ekonomska situacija, jer je ponizavajuce da kasirka u nemackoj, moze da si priusti letovanje jednom u dve godine ,a ja ne mogu. Treca je da smo postali robvi nasih tajkuna radim sest dana u nedeji, neretko i sedam ,12 sati na dan. Hocu da mi deca imaju normalan zivot i da vide svog oca ponekad(kad ih budem imao). Licno nisam vezan ni za jedno mesto silom prilika ziveo sam bar u 7 gradova. Sta ce biti ako mi se sutra roditelji razbole, a i njih budem morao izdrzavati, ovde sigurno necu moci. A oni sami sebe nece mocvi sa ovom penzijom. Cale ima penziju 80eura ,a majka 0. Tako da se leba nece najesti,ako ne budu mogli sami raditi. Sto je najgore ne vidim da ce ovde biti bolje kroz 10 godina samo cemo tonuti. I gadi mi se sta je nas narod postao , nekad smo bili dobrodusni sad svako svakome zavidi. Kad smo bili deca roditelji su uvek govorili ponesi bombona da podelis sa drugarima, a sada sakrij se da te niko ne vidi. itd... nema ovde buducnosti ... kao sto ona narodna kaze ko zadnji izadje neka ugasi svetlo.
P.S. pasos mi nije probem jer mogu da imam pasos skoro svih republika ex yu ,osim Slovenije i Makedonije. U australiji imam estru od strica a do nedavno smo ziveli kuca do kuce, cak sto vise ziveli smo u zajednici.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens

Edited by - masni on 14/08/2012 19:30:21
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 14/08/2012 : 19:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
Znam pouzdano da je dosta gradjevinskih inzenjera otislo za Australiju u zadnjih par godina. Iseljenicke vize ne bi trebalo da predstavljaju problem, jer ta zemlja kuburi sa visokoobrazovanim stanovnistvom, posebno iz nase delatnosti, ali mislim da bi ti bilo najbolje da licno dodjes u ambasadu u Beogradu i da se raspitas. U svakom slucaju, zelim ti puno srece, stvarno je postalo stravicno porazavajuce da je posle toliko odricanja i mucenja na fakultetu sve sto nije za golu egzistenciju postalo luksuz. I ja se ozbiljno razmisljam da cim diplomiram, spakujem kofere i da se teram u picku lepu materinu, samo ne ovde. Australija je jako lepa zamlja, imam nekoliko poznanika koji su otisli da zive, standard je fantastican, ljudi su maksimalno opusteni, samo sto je uzasno daleko, ali,sudeci po tvojoj ogorcenosti na sve sto nam se desava (potpuno razumljivoj i opravdanoj) mislim da ti to nece biti preveliki problem
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/08/2012 : 20:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Nisam ja ogorcen, vise sam razocaran, jer ne vidim svetlo na kraju tunela...pogotovo u gradjevini.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/08/2012 : 20:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by masni
I gadi mi se sta je nas narod postao , nekad smo bili dobrodusni sad svako svakome zavidi.

e to je zajdnicka crta svim pripadnicima tzv. zapadnog kulturnog kruga i to je glavni problem i uzrok sjebane situacije u svijetu...vani je to, cini mi se još više izraženo. Stalno nekakve ambicije, karijere i sl. napuhavanja.
Nedavno (prije 3 mjeseca) bil u poseti Burgenlandu/Gradišcu i ne bi tam živel. Imaju oni placu (govorim o istom poslu) dvostruku vecu, ali i cigarete po 5 eura (ja manje od 3, lucky strike), kruh po 2 (ja manje od 1) i sl. Istina igracke i cokolade su ista cijena ili cak i manja, ali oni u selu nemaju jedne birtije. Ima toga još, zbog cega ne razmišljam o odlasku....najmnji probelm su mi ljudi, te bagre ima svugdje u svijetu ovakve i onakve

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/08/2012 : 20:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ako neko ocekuje da na "Zapadu" naidje na dobrosusedske odnose, decu koja medjusobno dele bonbone i cokoladu i na neko ljudsko razumevanje bez zavisti, neka odmah sebi razbije iluzije.
Kao što rekoh, Tamni vilajet...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/08/2012 : 21:10:32  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
ja sam jedno vreme ziveo y belgijskoj porodici i nisam stekao utisak zavisti... tamo je ravnodusnost, tj. svako gleda sebe, cak sto vise sreo sam ljude koji su spremni da pomognu neznancu .... ne ocekujem ja tamo kobasice po plotu, vec da zivim kao covek, dostojan zivota , a ne kao rob iz srdnje afrike

Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 14/08/2012 : 21:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:
Originally posted by tronožac

Države nam i jesu u kurcu kada svi razmišljaju samo o tome da odu,umesto da probaju ovde nešto da promene.

Jos uvek i ja tako razmisljam.
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 14/08/2012 : 21:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:

Sta ce biti ako mi se sutra roditelji razbole, a i njih budem morao izdrzavati, ovde sigurno necu moci. A oni sami sebe nece mocvi sa ovom penzijom.

Druze ja se plasim da ako odes nece im imati ko ni casu vode dodati.Mozda ako imas bracu ili sestre koji ostaju.
Kada oslabe i onemocaju njima nece mnogo znaciti novac vec sin da bude pored njih.Veruj mi da je tako.
Inace imam razumevanje za sve koji zele da odu iako ne delim njihovo misljenje.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/08/2012 : 21:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

ja sam jedno vreme ziveo y belgijskoj porodici i nisam stekao utisak zavisti... tamo je ravnodusnost, tj. svako gleda sebe, cak sto vise sreo sam ljude koji su spremni da pomognu neznancu .... ne ocekujem ja tamo kobasice po plotu, vec da zivim kao covek, dostojan zivota , a ne kao rob iz srdnje afrike

To oko zavisti si u pravu, dosta nas iz inostranstva je zapazilo da se nas narod promjenio poslije rata.
Sta ja znam, neimastina je, velika zavist se iskotila medju ljudima, brat sa bratom ne moze ljudski,pa tako niko nikoga vise ne podnosi, ljudi se samo ogovaraju. Valjda je i dosada ucinila svoje, pa tako ljudi ubijaju vrijeme kroz svadju, ogovaranje i kurvanje.
Na zapadu je ipak malo drugacije, vecinom ljudi sebe gledaju, nedostaje im vrijeme da razmisljaju o glupostima.
Ovjde bukvalno ne znas ko ti je prvi komsija, iako godinama zivite u isto0j zgradi.
Dole kod nas zna se cijela istorija i onog sto zivi 20 km udaljen. naravno, u 99% slucajeva su to negativne stvari. Fine stvari nikoga ne ineteresuju.
Kada odem u Sarajevo ja se vise zamorim zbog tih neprestanih prica i ogovaranja, nego sto se odmorim jer ne radim.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 14/08/2012 : 21:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

quote:
Svi privatni zubari gola sirotinja, bas su ponizeni.. Ne seri majke ti! Hoces za 200 eura da radis plombu narodu koji ima platu 150?

Imas drzavne i privatne bolnice. Zdravstveno osiguranje kod poslodavca pokriva osnovne stomatoloske usluge. Ako ti ne vodis racuna o higijeni i prevenciji, i na zapadu te deru.

Opremanje jedne ordinacije kosta najmanje 10.000 evra. Materijali ovde, materijali svuda u svetu.

Hoces jos da pametujes?

deset milja? hehe u hrvatskoj ispod sto-dvjesto ni plombu ne mozes maknut:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/08/2012 : 21:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
quote:
Originally posted by dubac

quote:

Sta ce biti ako mi se sutra roditelji razbole, a i njih budem morao izdrzavati, ovde sigurno necu moci. A oni sami sebe nece mocvi sa ovom penzijom.

Druze ja se plasim da ako odes nece im imati ko ni casu vode dodati.Mozda ako imas bracu ili sestre koji ostaju.
Kada oslabe i onemocaju njima nece mnogo znaciti novac vec sin da bude pored njih.Veruj mi da je tako.
Inace imam razumevanje za sve koji zele da odu iako ne delim njihovo misljenje.

Ako imas novaca imace ko casu dodati , ako nemas casa ce biti prazna, a da ne pricam o lekovima. u svakom slucaju imam brata.

Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 14/08/2012 : 21:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
Jedini nacin da uspeš u inostranstvu jeste da odeš SAM, da radiš kao magarac, da jedeš kao mrav, da piješ kao kamila i da spavaš kao pas, a da stanuješ u rupi.

Tek kada skupiš neku bedu, možeš se vratiti ovde da deo života koji provodiš s porodicom provedeš kao covek... Ne vredi da idete s porodicom, osudicete na propast i sebe i porodice ako nemate neku vezu za stan ili kako vec.

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/08/2012 : 21:43:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by -jeremija-

Jedini nacin da uspeš u inostranstvu jeste da odeš SAM, da radiš kao magarac, da jedeš kao mrav, da piješ kao kamila i da spavaš kao pas, a da stanuješ u rupi.

Tek kada skupiš neku bedu, možeš se vratiti ovde da deo života koji provodiš s porodicom provedeš kao covek... Ne vredi da idete s porodicom, osudicete na propast i sebe i porodice ako nemate neku vezu za stan ili kako vec.

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 14/08/2012 : 21:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

ako ides zaraditi da bi se vratio sa nekom lovom onda si u pravu. ali ima zemalja gdje se da zivjeti jos uvijek ljudski sa onim sto zaradis.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/08/2012 : 22:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

može se i vani živeti dobro s celom obitelji, ali šanse za to su ti koliko i da ostaneš gdje jesi...i kod nas se dobro živi, evo ja fakat živim dobro. Imam stan, auto, obitelj, skupi hobi, placu od preko 900 eura za 25 radnih sati tjedno. I sve to bez lipe ikakvog duga ili kredita. Naravno i svake godina najmanje jednom na odmor, a vrlo cesto i dvaput! Tak da se može i kod nas dobro proc, ako imaš srece!

Edited by - dosada on 14/08/2012 22:08:09
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4099 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 14/08/2012 : 22:03:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

quote:

ako ides zaraditi da bi se vratio sa nekom lovom onda si u pravu. ali ima zemalja gdje se da zivjeti jos uvijek ljudski sa onim sto zaradis.

Svete rijeci!
Sve najbolje masni!
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 14/08/2012 : 22:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
Slažem se mamlaze, ima takvih zemalja, ali ne treba se zavaravati, ne mogu se spaliti svi mostovi i krenuti u nepoznato, kao što su radili Italijani u 19. veku na putu ka Americi, tražeci obecanu zemlju... Budimo realni, najviše što su oni tamo osnovali su picerije i mafija...

Ako se vec ne može živeti u ovoj zemlji, onda treba odlaziti postupno... Prvo da zaradiš dosta da daš svojima ovde... Onda tek da tamo dodeš do kola, do stana, do stalnog posla... A tek kad kažeš odakle si, nece se nikom dopasti

quote:
može se i vani živeti dobro s celom obitelji, ali šanse za to su ti koliko i da ostaneš gdje jesi...i kod nas se dobro živi, evo ja fakat živim dobro. Imam stan, auto, obitelj, skupi hobi, placu od preko 900 eura za 25 radnih sati tjedno. I sve to bez lipe ikakvog duga ili kredita. Naravno i svake godina najmanje jednom na odmor, a vrlo cesto i dvaput! Tak da se može i kod nas dobro proc, ako imaš srece!

Svakako da može, ali pod uslovom da se ne baviš gradevinom ili prosvetom

Edited by - -jeremija- on 14/08/2012 22:14:59
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/08/2012 : 22:29:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
....ili prosvetom

a kaj misliš gdje mogu jedino imati 25 (+15 za pripreme i ostale poslove) radnih sati tjedno, a punu placu!?

Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 14/08/2012 : 22:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
quote:
Originally posted by dosada

quote:
....ili prosvetom

a kaj misliš gdje mogu jedino imati 25 (+15 za pripreme i ostale poslove) radnih sati tjedno, a punu placu!?

Jbg, i ja sam u toj grani zanimanja, ali mi ne ide najbolje, kome trebaju privatni casovi iz istorije sad kad se istorija prekraja svakih pola sata xD

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/08/2012 : 22:33:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
ista smo profesija...
ma je, ne mogu ja to od posla imat zato i spominjem srecu. Vrlo sam skroman i štedlcjiv kad je potrošnja u pitanju, a i bilo je nekog nasljedstva!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/08/2012 : 22:34:22  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by dosada

quote:
....ili prosvetom

Ne smem da kažem supruzi koliko rade nastavnici u HR, terace me da se selimo za Zagreb.

Ona radi 30 casova nedeljno, plus dva-tri puta sastanci sa ostalim nastavnicima, pa onda planiranje i priprema nastave...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000