forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 iseljenje iz EX
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/08/2012 : 07:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:
Originally posted by manhunter

Ako neko ocekuje da na "Zapadu" naidje na dobrosusedske odnose, decu koja medjusobno dele bonbone i cokoladu i na neko ljudsko razumevanje bez zavisti, neka odmah sebi razbije iluzije.
Kao što rekoh, Tamni vilajet...

Da nisi dopisnik politike slucajno ? Mislim, ovo je njihova retorika, odvratni prljavi zapad i sve te ruzne stvari koje dolaze odatle. Srbija, majka, jedina...imam OK staz po zlim zapadima, sad sam poceo staz i po nerazvijenom jugozapadu, i nebrojeno puta sam i castio, i bivao cascen, i picem i ruckom, i bancio i zajebavao se, i bio na decjim rodjendanima i krstenjima gde su se delile bombone i cokolade, i imao prijatelje koji su iskazivali razum. A, imao sam i sranje iskustava, ali nista nije crno, i nista nije belo, i mislim da bi covek sa tvojim stazom u inostranstvu pogotovo morao da malo razumnije gleda na te stvari, jer ako su u tvom kantonu govnari, sto mislis da su automatski svugde ? Jesi li ziveo i u norveskoj, italiji, francuskoj, engleskoj, irskoj, velsu, nemackoj, danskoj, pa da mozes tako autoritativno da tvrdis o tim stvarima ?

I manite se prica o toj srpskoj i balkanskoj otvorenosti. Cim malo dignes glavu iznad ostalih postajes persona non grata u svom srezu, mene su cak i prijavljivali da kradem struju mos misliti, a to je samo jedna od neprijatnosti koju sam doziveo u rodjenoj zemlji (spisak je poduzi). Ljudi su govna svud okolo.

Sve zavisi, po meni, kakav si ti licno, i sta te radi. Mene mozes i na mars da stavis, dok ima interneta OK cu se snadjem. Razmisli, povuci, i vrati se ako ne valja, nikad nije kasno za jos neki reboot.

Sve si pogrešno razumeo.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 15/08/2012 : 10:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:

Bolan mujo, aj ti vanka iz te slovenije, mnogo ti je to civilizovano.

ja sam u sloveniji samo prijavljen- a zivim samo kad se nalazim u mojoj siroj domovini... ovo na zapadu nemogu nazvat zivotom to je samo zivotarenje

Nije ni u Sloveniji toliko loše, imaš i tu dobre i loše ljudi-drugih se kloniš. A ja sam još prestao gledati tv i citati novine, da vidiš kako se dobro osecam. Naravno, covek traži i promene u svom životu. Ali to nije više tema, što ju je otvorio Masni.
A to što ste spomenuli za ovce, to potpisujem, ljudi u poplavi svega materialnog sranja, manje razmišljaju svojom glavom, na žalost.Ljudi sve više hoce-pohlepa.
I na hranu-seljacku hranu, i to potpisujem. Šteta, sve je je manje. Pogledaj ovo vrijeme-suša, pa ce biti jasnije.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 15/08/2012 10:05:43
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 15/08/2012 : 13:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by mavra

quote:

quote:

Ovaj, mozda sam malo glup, ali zasto bi ikada osamario zenu? Ostalo sto si nabrojao ne mogu da komentarisem, ja nikada u zivotu nisam boravio van Beograda duze od 2 nedelje

cuj zasto !? vidim ja da je vama zapad vec dodobra ispro mozak...

ako cu osamarit zenu to je moja i njena stvar a ne stvar drzavnih institucija...

Nije meni niko isprao mozak, to je najveci dokas slabosti i nemocnosti, da kada ne mozes da se boris argumentovano, predjes na upotrebu sile nad nekome ko nije u stanju da uzvrati. Jebote pa ja imam 2 metra i 100 kila, zamisli zenu koja se ne bi onesvestila od mog udarca ( a da nije Milica Mandic :D ), sta se postize time sem straha. To je najveci kukavicluk na svetu, a ja nisam vaspitan da budem kukavica

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 15/08/2012 : 14:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
a jebote balkanaca, gastarbajtera u duši, jugo švabe bili i ostali
nece ovde da radi za parsto eura, nego ide di je bolja placa
i onda mu tamo ne valja ništa
ni hrana ni ljudi koji samo rade i ne zajebavaju se, ne znaju živit
a mi, eto, znamo kako se živi
pa ostanite pobogu u svom selu i slobodno šamarajte ženu, cut ce vas samo vukovi
a kad odete vani probajte se družit i s nekim ko nije iz iste pripizdine
moj prijatelj radi i živi u nizozemskoj, on kaže da su tamo ljudi divni i da kad neki stranac dode medu njih, svi pocinju pricat na engleski, neugodno im da ih se ne razumije
a jedan stariji kolega mi je pricao kako je sedamdesetih izbio medunarodni skandal izmedu njemacke i jugoslavije, jer su licani potplacivali po opcini i dobivali potvrde o broju djece, svaki je imao po pet-šest i na njih od njemacke dobivao pare
i onda jedan od takvih pozove prijatelja švabu u liku na dernek
i pita švabo: a gdje su ti druga djeca? tu ih je samo dvoje
i pokupi se švabo i prijavi ga
i kako da naš narod shvati tog covjeka, koji ne želi da ga se vara
kad si kod nas budala ako ne muljaš
da su švabe 10% ko mi, odavno bi propali

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 15/08/2012 : 15:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

a jebote balkanaca, gastarbajtera u duši, jugo švabe bili i ostali
nece ovde da radi za parsto eura, nego ide di je bolja placa
i onda mu tamo ne valja ništa
ni hrana ni ljudi koji samo rade i ne zajebavaju se, ne znaju živit
a mi, eto, znamo kako se živi
pa ostanite pobogu u svom selu i slobodno šamarajte ženu, cut ce vas samo vukovi
a kad odete vani probajte se družit i s nekim ko nije iz iste pripizdine
moj prijatelj radi i živi u nizozemskoj, on kaže da su tamo ljudi divni i da kad neki stranac dode medu njih, svi pocinju pricat na engleski, neugodno im da ih se ne razumije
a jedan stariji kolega mi je pricao kako je sedamdesetih izbio medunarodni skandal izmedu njemacke i jugoslavije, jer su licani potplacivali po opcini i dobivali potvrde o broju djece, svaki je imao po pet-šest i na njih od njemacke dobivao pare
i onda jedan od takvih pozove prijatelja švabu u liku na dernek
i pita švabo: a gdje su ti druga djeca? tu ih je samo dvoje
i pokupi se švabo i prijavi ga
i kako da naš narod shvati tog covjeka, koji ne želi da ga se vara
kad si kod nas budala ako ne muljaš
da su švabe 10% ko mi, odavno bi propali

1000%

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 15:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

Ja sam ziveo u Belgiji 7 godina. Posle 6 meseci do godinu dana, znao sam holandski sasvim dobro. No svejedno, kada bih bio u drustvu sa nekim drugim gringom i kada bih govorio engleski ili srpski ili nesto peto, svi Belgijanci koji bi nas culi bi nam se momentalno obracali na engleskom. A njihovo ushicenje na licu kada vide "MILOS JOVANOVIC" na identifikaciji i cuju mene kako govorim nederlands, woooow, pa ti si se namucio, pa nas jezik je mnogo tezak, pa svaka cast...jea rajt. :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 15/08/2012 : 16:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message
quote:
Originally posted by masni

http://www.youtube.com/watch?v=jboJb_wyWDoPosto vidim da ima dosta ljudi koji ne zive na podrucju balkana, zanima me kako je najlakse da se iselim sa zenom iz Srbije? Nije mi vazno koja je zemlja zapada, ajustralija, kanada, Usa, zapadna evropa... Zanimaju me konkretni podatci jer na internetu ne nalazim nista korisno. Muka mi je vise od ovog beznadja u kome ce i moja deca odrasti... Ako se ja patim ne moraju mja deca

moj kolega je pocetkom prosle godine aplicirao za britansku kolumbiju i za nekih sest meseci dobio vize. on i zena su dipl. farmaceuti znaci jaka struka imaju i malog sina. evo sta on kaze:

Postoji vise nacina da se dodje u Kanadu, video sam da ima i neki program za slobodne umetnike, pa mozda da vidis i to. Kad imas vremena, iscitaj zvanican sajt Ministarstva za imigraciju:

www.cic.gc.ca

Kanada prima savke godine oko 250.000 useljenika jer su toliko izracunali da im treba da bi odrzali sadasnji nivo rasta GDP-a. Od toga su oko 1/2 obrazovani ljudi a druga polovina clanovi porodice ranijih useljenika (kad jedan dodje pa posle dovede i svoje bracu, sestre, roditelje, ...). U Britansku Kolumbiju dodje oko 1/3 od tog broja od 250.000 useljenika.

Inace je Britanska Kolumbija poznata po tome sto zbog blage klime ovde ljudi masovno dolaze da se penzionisu, pa otuda i povecana potreba za zdravstvenim kadrom i ostalim usluznim profesijama.

Mi smo stigli pre oko 2 nedelje i polako se adaptiramo na novu sredinu. Ovde je apsolutno sve drugacije od onog na sta smo navikli. Ljudi su strasno opusteni, sve ide polako i sporo, veoma su ljubazni svi i nikoga ne gledaju sa nipodastavanjem. Ima sveta sa svih strana i interesantno je da se svi isto ponasaju, valjda poprime ovdasnju kulturu vrlo brzo.

Diplomu smo nostrifikovali jos iz Srbije, tj. dok smo cekali da se zavrsi imigracioni proces. Sada nam preoistaje da zavrsimo staz u trajanju od 3 meseca i da polozimo drzavni ispit. Tada mozemo raditi kao kanadski farmaceuti.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 16:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Meni je ovo najveci win :

quote:
hmmm, prosecan francuz, talijan, nemac... nas smatraju divljacima, mislim, jeste, jesu oni fini kulturni i rec ruzno nes od njih cuti... ali za njih smo samo divljaci- dobar gen kameni i jeftina radnicka snaga

quote:
treca stvar- nadam se da me nece ko optuzit da sam rasista- ali ja se nikako ne osjecam dobro u okruzenju crnaca, turaka, arapa...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 15/08/2012 : 17:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
Ma maka san postove. Ono je suvišno komentirat.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 15/08/2012 : 17:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
quote:
Originally posted by Tutta

quote:

quote:

Ovaj, mozda sam malo glup, ali zasto bi ikada osamario zenu? Ostalo sto si nabrojao ne mogu da komentarisem, ja nikada u zivotu nisam boravio van Beograda duze od 2 nedelje

cuj zasto !? vidim ja da je vama zapad vec dodobra ispro mozak...

ako cu osamarit zenu to je moja i njena stvar a ne stvar drzavnih institucija...

a ako tebe zena pukne cekicem! cija je to stvar?

Ravnopravnost spolova?

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 20:26:04  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
quote:

zamisli zivot na zapadu...

sve i da se dobije neki dobar poso, dakle imas lovu i to je otprilike sve sto imas...

a ostanes bez mnogo cega...

1) moras od jutra do mraka drndat okupatorski jezik...
2) zaboravi na nasu zdravu i pravu a najbolju na svijetu- seljacku prehranu
3)ako i nadjes sebi drustvo - moras se ponasat onako kako nisi naviko nit si tako odgojen
4)velike su mogucnosti da ti dijete ili sasvim sigurno unuk nece znati maternji - svapce babino i dedino ce mu se tepat
5)ljudi na zapadu u velikim gradovima ponasaju se a tako su i vodjeni- kao ovce u torovima
6)nesmes da osamaris zenu- to se tretira kao kazneno djelo !!!

1) engleski govorim i razumem odlicno, slabije pisem.
2) Zivim sa devojkom tj. buducom zenom i oboje radimo po 10 sati (ja 12)dnevno tako da uglavnom jedem sendvice ...
3) Dobar covek uvek nadje dobro drustvo.
4) Ne patim od toga smatram se gradjaninom sveta, vazno je da se ja i on razumemo.
5)Ne verujem u to ziveo sam malo u Belgiji. Doduse u Valoniji.
6)Da sam hteo samarati svoju devojku ne bi je zenio
A najvaznije je da se ja ne planiram vracati u Srbiju, vec palaniram da se asimilujem u drustvo u koje se uselim. Koliko god vi lose pricali o zapadu nije tamo tako lose. Jer nesto ne vidim nemce da dolaze u Srbiju na privremeni rad. kad sam pitao sestru kako joj je u australiji ona je rekla normalno. Znaci radi se 40 sati nedeljno, ona u nekoj agenciji muz joj radi kao vozac autobusa.
Ako ostanem u Srbiji necu ni docekati unuke jer necu decu paraviti jer im ne mogu priustiti normalan zivot.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens

Edited by - masni on 15/08/2012 20:27:33
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 20:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

5)Ne verujem u to ziveo sam malo u Belgiji. Doduse u Valoniji.

Zato i navijas za partizan, od muke :D

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 15/08/2012 : 20:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

A najvaznije je da se ja ne planiram vracati u Srbiju, vec palaniram da se asimilujem u drustvo u koje se uselim.

Jasta, ja planiram za Nemacku i ovde ni na odmor vise.
Samo jaka volja, da se mrdne odavde i nikako nazad.
Ne znam nikog da je otiso negde i da je posle zazalio, a svi se uklope vremenom.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 20:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Ja sam bio, pa se vratio, pa opet otisao. Na kraju price, bilo mi je teze da se uklopim nazad u Srbiju. Ali kao sto rekoh - svi smo razliciti.

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 15/08/2012 : 20:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
Kakav li ce tek egzdodus bit kod nas kad udemo u EU...
Pa to ce svako mladi od 30 sa imalo vještine i obrazovanja letit vani!

Ali vjerojatno postoje neke kvote u EU za useljenike, I guess...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 15/08/2012 : 20:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Ja sam bio, pa se vratio, pa opet otisao. Na kraju price, bilo mi je teze da se uklopim nazad u Srbiju. Ali kao sto rekoh - svi smo razliciti.

Meni ce nemacki da bude paklen, B2 potreban a evo sad krecem na A1 i nesto citam sam(kao da ne gubim vreme do septembra) i imam utisak da je ili jako zajeban ili sam ja mnogo glup.
Svejedno, nemam nameru da odustanem. Drzim u sobi Blic od pre nekoliko dana gde pise - " Srbi kupuju meso na grame a voce i povrce na komad", pa se setim zasto moram da naucim nemacki.
A imam i dva deteta, ne zelim im da zive ovde.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40257 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/08/2012 : 08:22:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer
Meni ce nemacki da bude paklen, B2 potreban a evo sad krecem na A1 i nesto citam sam(kao da ne gubim vreme do septembra) i imam utisak da je ili jako zajeban ili sam ja mnogo glup.
Svejedno, nemam nameru da odustanem. Drzim u sobi Blic od pre nekoliko dana gde pise - " Srbi kupuju meso na grame a voce i povrce na komad", pa se setim zasto moram da naucim nemacki.

Mislim da si mnogo glup!

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16993 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 16/08/2012 : 09:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:

Ne znam nikog da je otiso negde i da je posle zazalio, a svi se uklope vremenom.

Ja ih poznajem mnogo
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 16/08/2012 : 09:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

quote:

Mislim da si mnogo glup!

Ružan je jezik, sa glupom gramatikom od koje se pola ne koristi u razgovoru, nemoj zezati coveka

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 16/08/2012 : 10:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

quote:

Mislim da si mnogo glup!

Dosta te zivot zajebo sto navijas za onaj buljaski klub, necu sad i ja da ti stajem na muku
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/08/2012 : 21:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by tronožac

Treba ostati i boriti se za bolje.

+1!!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 16/08/2012 : 21:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
svako ko ima mogucnosti da zbrise odavde,a ne zeli s njim nesto nije u redu.
nek se pita svako od nas,mogu li se ikad besprekorne"gazde"popraviti kad su i sami polunepismeni i zaposljavaju strucni kadar reda-radi,samo da ih manje kosta,a da sto vise zarade.ko ce takvima stati na put i kad?
a sta je to nostalgija??da nam deca vecito krpace za osnovu u zivotu i da nas sutra psuju jer nismo uspeli u neuspeloj pljackaskoj drzavi gde se svi druzimo i ljagamo odma sutra.jebes ga,al to nije ni z od zivota!
sto dalje odavde,sto dalje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 16/08/2012 : 21:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 16/08/2012 : 21:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Ja nemogu da vjerujem kako vam moze zapad biti drag
pogotovo vama iz Srbije...lele

vidim da vam poliraju mozak ko nama sto su... Steta sto
Staljin nije pregazio zapad sve do Calaisa pa vam danas
takve gluposti nebi ni pomisljali...

Jedina koliko toliko civilzovana zemlja na zapadu je
nizozemska ali sta im vredi kad je prepuna vec spomenutih
crnaca i arapa...

Ja kad bi se vec selio onda bi otisao u slovacku ili cesku.nema
mrake a picke ko avioni...
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 16/08/2012 : 21:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Tako je, svi smo mi ispolirani, a ti si pametan.

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000