Author |
Topic |
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 05/09/2012 : 21:19:20
|
pricao ja ovdje prije godinu i po sa jednim iz beograda,a znamo se priko 20 godina. zanimalo me,dva velika kluba u istom gradu. on mi vako rece,crvena zvizda je srpski klub,a da oni "grobare" zovu ustasama. ja se zacudio. onda je on meni rekao kako su partizan osnovali partizanski generali,uglavnom da su hrvati bili. navijaci su uglavnom podjeljeni na kvartove. u novom beogradu,su delije bog i batina.ne mogu se sve sjetiti.al eto tako mi je ispricao. on je,nebojsa,za c.zvezdu. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
cercil
Junior Member
406 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 05/09/2012 : 21:19:53
|
Pa meni se cini, a bio sam i na Poljudu i na Marakani da je Zvezdinih navijaca bilo vise u Splitu, nego Hajdukovih u Beogradu. Da li je to zbog Srba iz Hrvatske ili ne, to je cinjenica!quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by cercil
quote: Originally posted by sawitch
A jbg, ovo je potpuno tacno! Ne znam 10 ljudi iz tog podrucija Hrvatske koji su navijali za Partizan a znam jako puno ljudi. Ne znam zbog cega je to!?quote: Originally posted by brni
quote: Originally posted by Jasko
Aj sad da pitam :) Je li Zvezda omrazena u Hrvatskoj zbog Maksimira i navijaca '91? :)
mozda zato sta se zvezdu za vrime juge smatralo nekavim "cetnickim" klubom..i cinjenica da su Srbi u Hrvatskoj najvise iz tog razloga navijali za Zvezdu (ponajvise oni u Kninu)..poistovjecivali su veliko srpstvo sa Zvezdom..mislim da je manje zbog "91..meni je osobno Zvezda draza..ona ekipa sa Prosineckim, Piksijem i ostalima je strava..
Ovo je u mom slucajno potpuno netacno.. Sva moja rodbina koja je izbegla iz HR navija za Partizan.. Kad sam k'o klinac isao u HR na more komsija od mojih sa Udbine je bio teski Grobar.. Onda ni je dao zastavicu koju i sad cuvam a hrvat je.. To sto je Knin navijao vecinom za Zvezdu ne znaci da su svi Srbi iz HR bili cigani..
Pa da, to su tih 10 Ovi moji bogami svi za Zvezdu i to ne samo iz Knina, iz cele Hrvatske!
da,na putu iz bg,u kninu bi upalo dosta zvezdinih navijaca...iz beograd ih krene 58,u kninu ih ude 25...pristojna brojka
|
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 05/09/2012 : 21:21:52
|
u prosjeku je Torcide bilo vise u Beogradu nego obratno..kazem u prosjeku..mislim da je najvise znalo biti 4000-5000..istina Delija je jedne godine bilo masu..dobro su napunili kop.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 05/09/2012 : 21:22:40
|
quote: Originally posted by Tutta
navijaci su uglavnom podjeljeni na kvartove.
Navijanje za zvezdu i partizan nikad nije bilo geografsko pitanje. Mi smo ziveli u istim zgradama, isli u iste skole, itd. Glupost ko tvrdi drugacije. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 05/09/2012 : 21:24:29
|
Cenim Hajduk zbog vernosti i privrzenosti navijaca.. Voleo bih da navijaci Partizana brinu tako o Partizanu a ne o oruzju, drogi i borbi za hegemoniju na Jugu.. Za mene je Hajduk jedina prava fudbalska klubska institucija na ovim prostrorima.. Jeste da imaju pickice od vodja (aluzija na ono plakanje u Slovackoj gde su posle Grobari sravnili sve) ali ipak broj jedan..
a šta se tice Slovacke to je posebna prica. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 05/09/2012 : 21:31:09
|
A jbg, ovo je potpuno tacno! Ne znam 10 ljudi iz tog podrucija Hrvatske koji su navijali za Partizan a znam jako puno ljudi. Ne znam zbog cega je to!?quote: Originally posted by brni
quote: Originally posted by Jasko
Aj sad da pitam :) Je li Zvezda omrazena u Hrvatskoj zbog Maksimira i navijaca '91? :)
mozda zato sta se zvezdu za vrime juge smatralo nekavim "cetnickim" klubom..i cinjenica da su Srbi u Hrvatskoj najvise iz tog razloga navijali za Zvezdu (ponajvise oni u Kninu)..poistovjecivali su veliko srpstvo sa Zvezdom..mislim da je manje zbog "91..meni je osobno Zvezda draza..ona ekipa sa Prosineckim, Piksijem i ostalima je strava..
Ovo je u mom slucajno potpuno netacno.. Sva moja rodbina koja je izbegla iz HR navija za Partizan.. Kad sam k'o klinac isao u HR na more komsija od mojih sa Udbine je bio teski Grobar.. Onda ni je dao zastavicu koju i sad cuvam a hrvat je.. To sto je Knin navijao vecinom za Zvezdu ne znaci da su svi Srbi iz HR bili cigani..
nekih 90 % je sigurno bilo. ka i Srbi u Sloveniji. upozna san ih prilicno al ne sican se da je iko bia za Partizan.sami zvezdaši |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 05/09/2012 : 21:32:44
|
Zato u CG sve groblje :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 05/09/2012 : 21:33:53
|
pricao ja ovdje prije godinu i po sa jednim iz beograda,a znamo se priko 20 godina. zanimalo me,dva velika kluba u istom gradu. on mi vako rece,crvena zvizda je srpski klub,a da oni "grobare" zovu ustasama. ja se zacudio. onda je on meni rekao kako su partizan osnovali partizanski generali,uglavnom da su hrvati bili. navijaci su uglavnom podjeljeni na kvartove. u novom beogradu,su delije bog i batina.ne mogu se sve sjetiti.al eto tako mi je ispricao. on je,nebojsa,za c.zvezdu.
Ala je taj nalupao |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
cercil
Junior Member
406 Posts
Posted - 05/09/2012 : 21:35:48
|
Nisam siguran da je tako, cini mi se da je podjednako, ali u svakom slucaju cini mi se da ima vise Grobara u Crnoj Gori, nego u Srbijiquote: Originally posted by Mairosu
Zato u CG sve groblje :D
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 05/09/2012 : 21:35:57
|
Ajde sawitchu, kao nije vas osnovala JNA a nas DB...i kao nije bio egzodus iz ZG u BG da se igra za Partizan u ono najranije vreme...to nije lupio, al ostalo jeste :D |
|
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Member since 13/01/2011 |
Posted - 05/09/2012 : 21:36:19
|
quote: Originally posted by Mairosu
Navijanje za zvezdu i partizan nikad nije bilo geografsko pitanje. Mi smo ziveli u istim zgradama, isli u iste skole, itd. Glupost ko tvrdi drugacije.
To je donekle istina, ali ipak ima krajeva u kojima preovladjuje jedna ekipa. Kod mene na Lionu su uglavnom zvezdasi, ima i grobara, ali ne tako organizovanih, u 21. bloku uopste nije pametno da izjavis da si grobar, ovo se uglavnom odnosi na huligane, za obicne navijace nema pravila |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16390 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 05/09/2012 : 21:39:21
|
I u FYROM. Jug Juge za Partizan, severozapad za Zvezdu.
Meni je Hajduk drag.. navijaci, tradicija, stadion i sve sto ide, stvarno vrhunsko, ali i to sto je Srbin nadenuo ime Hajduku, a logicnije je da bude Uskok, mada, GLobinjo mi je pricao da je tako trebalo da bude. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 05/09/2012 : 21:39:59
|
Ja sam ziveo u 21. bloku. Bila je i jos uvek postoji grobarska ekipa, igrali su fudbal sa ciganima svake subote jutro, svako u dresovima svog kluba. |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 05/09/2012 : 21:40:18
|
quote: Originally posted by Tutta pricao ja ovdje prije godinu i po sa jednim iz beograda,a znamo se priko 20 godina. zanimalo me,dva velika kluba u istom gradu. on mi vako rece,crvena zvizda je srpski klub,a da oni "grobare" zovu ustasama. ja se zacudio. onda je on meni rekao kako su partizan osnovali partizanski generali,uglavnom da su hrvati bili. navijaci su uglavnom podjeljeni na kvartove. u novom beogradu,su delije bog i batina.ne mogu se sve sjetiti.al eto tako mi je ispricao. on je,nebojsa,za c.zvezdu.
To je to, tako bi ti svako rekao.
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
mavra
Junior Member
439 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
Posted - 05/09/2012 : 21:42:44
|
Ajde sawitchu, kao nije vas osnovala JNA a nas DB...i kao nije bio egzodus iz ZG u BG da se igra za Partizan u ono najranije vreme...to nije lupio, al ostalo jeste :D
Partizan jeste osnovala bivsa JNA.. Ali ispada kao da su u JNA bili sve sami Hrvati.. Sto nema veze s mozgom.. A zvezdu je osnovala Udba na celu sa Krcunom.. A danas cigani velicaju Drazu i veliki su Srbi.. Apsurd.. Dubac je davnih dana iznosio ovde neke dokumente sa osnivacke skupstine zvezde koja je prvobitno zamisljena kao milicionar pa onda plava zvezda i tek je Krcun lupio sakom od sto i rekao da ce biti crvena zvezda.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 05/09/2012 : 21:42:56
|
quote: Originally posted by mavra
Mislim da se situacija tamo ipak malo promenila, u odnosu na pre 10 god
Mislis, pre 10 godina je bilo bolje ili gore ? Posto sam 07-10 ziveo u tom bloku isto, ako i nista, matorija ekipa je omeksala, sad samo sedi u parkicu i valja vutru :D |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Posted - 05/09/2012 : 21:44:25
|
quote: Originally posted by mavra
Mislim da se situacija tamo ipak malo promenila, u odnosu na pre 10 god
Mislis, pre 10 godina je bilo bolje ili gore ? Posto sam 07-10 ziveo u tom bloku isto, ako i nista, matorija ekipa je omeksala, sad samo sedi u parkicu i valja vutru :D
Mislim da su klinci fino podivljali u odnosu na pre 10 god, ali mozda si ti u pravu, ipak si tamo ziveo, meni su samo pricali |
Edited by - mavra on 05/09/2012 21:45:11 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 05/09/2012 : 21:45:09
|
Mislim da je pre svega bitno da ne budes nepoznat u bloku. Lako ces i kao cigan da dobijes batine u 21. ako te ne znaju :D |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 05/09/2012 : 21:46:09
|
Navijanje za zvezdu i partizan nikad nije bilo geografsko pitanje. Mi smo ziveli u istim zgradama, isli u iste skole, itd. Glupost ko tvrdi drugacije.
Covek je verovatno mislio na ovo što ti je Mavra napisao
quote: Originally posted by mavra To je donekle istina, ali ipak ima krajeva u kojima preovladjuje jedna ekipa. Kod mene na Lionu su uglavnom zvezdasi, ima i grobara, ali ne tako organizovanih, u 21. bloku uopste nije pametno da izjavis da si grobar, ovo se uglavnom odnosi na huligane, za obicne navijace nema pravila
Kada smo devedesetih prolazili kroz naselje Brace Jerkovic uvek smo klupska obeležja držali ispod fajerki, dok je u drugim delovima Beograda bilo totalno drugacije.
Tacno se znalo ko je u kom naselju gazda.
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
cercil
Junior Member
406 Posts
Posted - 05/09/2012 : 21:46:22
|
Jbg, krecem se dosta po bivsoj Jugi! Ima i vas ali kako godine prolaze cini mi se sve manje!quote: Originally posted by sawitch
Po Cercilu svuda samo cigani a Grobara nigde.. [lol{]
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 05/09/2012 : 21:48:42
|
quote: Originally posted by Caleb
I u FYROM. Jug Juge za Partizan, severozapad za Zvezdu.
Meni je Hajduk drag.. navijaci, tradicija, stadion i sve sto ide, stvarno vrhunsko, ali i to sto je Srbin nadenuo ime Hajduku, a logicnije je da bude Uskok, mada, GLobinjo mi je pricao da je tako trebalo da bude.
da,srbin,i to uglješa jebi ga,kad su upali ko hajduci |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 05/09/2012 : 21:50:16
|
quote: Originally posted by Ultras
Kada smo devedesetih prolazili kroz naselje Brace Jerkovic uvek smo klupska obeležja držali ispod fajerki, dok je u drugim delovima Beograda bilo totalno drugacije.
Eto ti djavla - imao sam druga iz gimnazije u Jerkovicu koji je sa ekipom isao na Zvezdu religiozno koliko i ostali. Bio i ja tamo x puta (mada ne volim Jerkovic ovako jer su ... specificni :P). On je pak tvrdio da je Jerkovic ciganski kraj :D
Jebem mu mater, u Beogradu si barem uvek mogao da dobijes batine ako se nadjes na krivom mestu u krivo vreme. Nisi morao ni da budes navijac.
(sta ste koji qrac trazili u jerkovicu ?!?!?!?!) |
|
|
Topic |
|