forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Pitanje za oženjene/udane
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 29/01/2013 : 15:42:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

quote:
Originally posted by DeeCay

Da, ako želiš da ti se dijete krsti, roditelji ne moraju biti vjencani; ali ako želiš biti krsni kum, e onda moraš biti vjencan. Da ne govorim o drugom sakramentima. Tako smo mi silno htjeli da ženin brat bude kum našem djetetu, ali nismo ništa mogli srediti s velecasnim.

Cudno, sestra mi je bila kuma kceri druge sestre, a nije udana... Kakve to veze ima?

Nece se moci biti kum/kuma ako se zna da ta osoba živi u izvanbracnoj zajednici, zato jer to nije u skladu s kršcanskim moralom. Nije uvjet da se bude oženjen/udana da bi se moglo kumovati na krštenju, jer bi to znacilo da niti momci niti cure ne bi mogli biti kumovi što nije tocno. Znaci mogu biti, a u protivnom mogu biti samo svjedoci na krštenju.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.

Edited by - Amos on 29/01/2013 15:44:08
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by dosada

quote:
Originally posted by brni
..nece meni sigurno bacat bombe po Zagrebu..

kad ode na školovanje u veliki grad promini se covik

p.s. ozbiljno....kaj si odgajal odgajal si do puberteta, ostalo zaboravi ako je dijete inteligentno. U pubertu popiju svu pamet svijeta i nemreš im nikaj!

To stoji..sve ostalo je na njemu..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Da, ako želiš da ti se dijete krsti, roditelji ne moraju biti vjencani; ali ako želiš biti krsni kum, e onda moraš biti vjencan. Da ne govorim o drugom sakramentima. Tako smo mi silno htjeli da ženin brat bude kum našem djetetu, ali nismo ništa mogli srediti s velecasnim.

Cudno, sestra mi je bila kuma kceri druge sestre, a nije udana... Kakve to veze ima?

kad je Crkva u pitanju nikaj nije cudno...sve mogu i nikaj ne mogu!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

quote:
A ne znam..stari moj to je niti godinu i po dana..tu su dica najznatizelnija..kako bi inace ucila..sve mora uzet u ruke i provat sta je to..ali ok tvoj je ocito neko napredno dite..

A ne stari moj... Mi smo našeg naucili da lista knjige pa ima deset mjeseci. Doduše, baci dolje tu i tamo ili malo nespretno okrece stranice, no pažljivo i strpljivo voli okretati stranice. Ili gleda kad mu ih okrecemo. (no ne bih mu naravno knjigu dao bez nadzora, ipak je to dijete)

Da da mu je ostavis ne bi vise bila knjiga nego kupus papira..

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/01/2013 : 15:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Amos
Nece se moci biti kum/kuma ako se zna da ta osoba živi u izvanbracnoj zajednici, zato jer to nije u skladu s kršcanskim moralom. Nije uvjet da se bude oženjen/udana da bi se moglo kumovati na krštenju, jer bi to znacilo da niti momci niti cure ne bi mogli biti kumovi što nije tocno. Znaci mogu biti, a u protivnom mogu biti samo svjedoci na krštenju.

Govorimo o bracnim i izvanbracnim zajednicama (kad se živi zajedno), pa sam mislio da se to podrazumijeva kad pricam... Ne govorim o tome kad decko ima curu i tako. Ne znam, nas je i jedan i drugi velecasni kojemu smo išli pitao jel taj potencijalni kum oženjen, ako ne, ima li curu i žive li zajedno, i ima li ostale sakramente. Odmah. Znao je tocno koliko je sati i što želimo. Naravno, necemo ici lagati, jer to nije u mom stilu.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/01/2013 : 15:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Ovisi o djetetu. Susjedov mali je odmah navalio na trganje knjige koju je našao (pa je pola godine stariji), a moj lijepo okrece stranica kad nade nešto. Mislim da puno znaci da dijete vidi kad roditelji paze na knjige i citaju ih. A i njih onda tako uciš. A istina da ima i djece koje su kao uragan, ništa ih ne može zaustaviti.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Naravno, necemo ici lagati, jer to nije u mom stilu.

e ovo pozdravljam...cemu uopce onda krštenje i svi ti sakramenti ako ti u startu namjere nisu iskrene.

Ja inace imam situaciju gdje me starci konstatno gnjave kad mislim krstiti malu i uvijek im dajem odgovor nikad, nek se krsti sama kad bude svijesna tog cina. Onda oni navaljaju da krštenje dijetetu nece škoditi, ti si kršten pa ti ne smeta i sl. Moj odgovor je na sve to da cemu krštenje ako svijesno znam da ga ne bum odgajal u tom duhu, cemu licemjerje...i stvarno mi ponekad ti vjernici nisu jasni. Oni od mene traže da svijensno manipuliram/lažem a redovito idu u crkvu, na ispovijed i sl. Jadno...

Edited by - dosada on 29/01/2013 16:00:48
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/01/2013 : 16:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

quote:

Ovisi o djetetu. Susjedov mali je odmah navalio na trganje knjige koju je našao (pa je pola godine stariji), a moj lijepo okrece stranica kad nade nešto. Mislim da puno znaci da dijete vidi kad roditelji paze na knjige i citaju ih. A i njih onda tako uciš. A istina da ima i djece koje su kao uragan, ništa ih ne može zaustaviti.

Da to je istina..uci upijajuci i oponasajuci stvari iz okoline koja ga okruzuje..

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 16:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
..uci upijajuci i oponasajuci stvari iz okoline koja ga okruzuje..

znaci Vodicani su skloni bacanju eksplozivnih naprava u centru grada, pardon sela

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17811 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/01/2013 : 16:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Dve nedelje zabavljanja i uzeli smo se.Živimo srecno vec 28 godina u braku i izrodili smo tri sina.

ah
to je vrijeme kad cure i momci nisu kalkulisali
kad nije bila propaganda da si mladi u 60
kad se nije pricalo da se samo seljaci žene u ranim dvadesetim

jbg
sad moraš i stan i magisterij i kola i proputovati svijetom
promijneiti 3 firme biti menadžer
i onda drocu nece niko u 35.

jadna tako joj grah pao nijr imala srece
a odbila 5 prosaca i nekoliko ponuda za zajednickim životom
nikako da naide onaj pravi

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/01/2013 : 16:13:34  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

quote:
..uci upijajuci i oponasajuci stvari iz okoline koja ga okruzuje..

znaci Vodicani su skloni bacanju eksplozivnih naprava u centru grada, pardon sela

Hehe vidim da si upoznat s nasom tradicijom..a ovo s eksplozivom stvarno ne bi tija previse komentirat..mislim znam sve sudionike i ono sta mogu reci je da samo jedan momak ulazi u tu definiciju "zlatne mladeži" te je samo jedan u HDZ-u..toliko o nasem novinarstvu koje provjerava svaku informaciju..sta se tice samog cina, a sta reci osim da je nemoguca glupost..srica pa niko nije naisa i poginia..

Edited by - brni on 29/01/2013 16:14:46
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 16:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
moral bi te onda na ljeto posetiti da se malo eksplozivno zabavimo ;)

istina, sreca da nitko nije naišel i stradal, a i da nema vece materijalne štete!

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/01/2013 : 16:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

moral bi te onda na ljeto posetiti da se malo eksplozivno zabavimo ;)

Obavezno..prsten si ionako stavia u škafetin..

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/01/2013 : 16:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Godina "hodanja" , 16 godina braka..dvoje klinaca 10 i 8 god...to je to .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 29/01/2013 : 16:25:24  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
ja bi najviše volio da aimam tri žene... da mi dicu radaju a i nebi se moro kurvat...jer ja jednu te istu corbu nemogu cijeli život jesti...

moj pradid imo je trinestero dice, iza njega ostalo je tisucu potomaka.. a danas imat desetero dice je mišn imposibl sve zbog ove nakaradne demokracije...
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 29/01/2013 : 16:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

Ja inace imam situaciju gdje me starci konstatno gnjave kad mislim krstiti malu i uvijek im dajem odgovor nikad, nek se krsti sama kad bude svijesna tog cina. Onda oni navaljaju da krštenje dijetetu nece škoditi, ti si kršten pa ti ne smeta i sl. Moj odgovor je na sve to da cemu krštenje ako svijesno znam da ga ne bum odgajal u tom duhu, cemu licemjerje...i stvarno mi ponekad ti vjernici nisu jasni. Oni od mene traže da svijensno manipuliram/lažem a redovito idu u crkvu, na ispovijed i sl. Jadno...

to je tradicija, ja nisam bio u crkvi desetak godina, al dicu treba krstit... to se napravi slet za rodbinu, druženje, kumstvo...bat tako je kod nas seljaka...
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/01/2013 : 16:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
malo manje od dvi godine veze,skoro 10 godina braka,jedna kcer,drugo/druga na putu...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/01/2013 : 17:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Kod njega ako san dobro procita dite ima 16 miseci, a to je vec razdoblje kad dica prakticki sve razume.
Kako mi je mali grozno jea morali smo izmišljat toplu vodu da pojede nešto na žlicu(period od 7. do 12. miseca), pa se vrlo rano, dok jede, pocelo listat price i ucit pojmove(naravno ne da prica nego pokaže prston). Sa 12-13 miseci se navika na price i naucija da se ne kidaju.
Samo kako san reka, ja san po ton pitanju ima srice, svako dite bez obzira na odgoj uvik ima neke svoje šeme.

A ne znam..stari moj to je niti godinu i po dana..tu su dica najznatizelnija..kako bi inace ucila..sve mora uzet u ruke i provat sta je to..ali ok tvoj je ocito neko napredno dite..znam da kad sam ja bija te dobi da sam lomia sve zivo..i sumnjam da to ima ikakve veze s odgojem..ili jako malo..naravno ovdje pricamo o navedenoj dobi..

Napredan???
Moron ko i svi iz ekipe
Nema to veze s tin.
Djelon si u krivu i donekle ima veze s odgojen.
Dite je znatiželjno i oce sve provat i pipnit, ali moja filozofija je da in ništa(uvjetno receno)necu branit nego ih pokušat naucit kako se odnosit u ovon slucaju prema stripu/knjizi.
S druge strane ponovit cu: ja san po ton pitanju ima srice, svako dite bez obzira na odgoj uvik ima neke svoje šeme.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/01/2013 : 17:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

drugo/druga na putu...

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 17:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:

to je tradicija, ja nisam bio u crkvi desetak godina, al dicu treba krstit... to se napravi slet za rodbinu, druženje, kumstvo...bat tako je kod nas seljaka...

za slet (valjda misliš na slavlje) navek ima razloga

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/01/2013 : 17:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

quote:

quote:

Kod njega ako san dobro procita dite ima 16 miseci, a to je vec razdoblje kad dica prakticki sve razume.
Kako mi je mali grozno jea morali smo izmišljat toplu vodu da pojede nešto na žlicu(period od 7. do 12. miseca), pa se vrlo rano, dok jede, pocelo listat price i ucit pojmove(naravno ne da prica nego pokaže prston). Sa 12-13 miseci se navika na price i naucija da se ne kidaju.
Samo kako san reka, ja san po ton pitanju ima srice, svako dite bez obzira na odgoj uvik ima neke svoje šeme.

A ne znam..stari moj to je niti godinu i po dana..tu su dica najznatizelnija..kako bi inace ucila..sve mora uzet u ruke i provat sta je to..ali ok tvoj je ocito neko napredno dite..znam da kad sam ja bija te dobi da sam lomia sve zivo..i sumnjam da to ima ikakve veze s odgojem..ili jako malo..naravno ovdje pricamo o navedenoj dobi..

Napredan???
Moron ko i svi iz ekipe
Nema to veze s tin.
Djelon si u krivu i donekle ima veze s odgojen.
Dite je znatiželjno i oce sve provat i pipnit, ali moja filozofija je da in ništa(uvjetno receno)necu branit nego ih pokušat naucit kako se odnosit u ovon slucaju prema stripu/knjizi.
S druge strane ponovit cu: ja san po ton pitanju ima srice, svako dite bez obzira na odgoj uvik ima neke svoje šeme.

ja sam malu naucija...i tko god je doša,ona bi upozoravala,ne ja,ona...i to kad je bila manja...pasa maltezera sam kasno naucija...slucajno sam otkrija da mi je pojila 4 hrbata na knjigama...posli sam je doveja isprid tih knjigai jeba joj sve po spisku...i nije više nikad...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/01/2013 : 17:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

quote:

drugo/druga na putu...

kad se najmanje nadaš

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/01/2013 : 17:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Moj stariji je vec sada stripofil, mada vise naginje filmu o stripu ..
Mala je totalno zaokupljena sa milijardu stvari..ali ima zlatnu crtacku ruku , a i smisao da se prica izmisli.

Nema veceg gusta lezati na velikom krevetu i citati stripove sa mojim klincima..svako u nekom drugom svijetu..dok nas ne savlada san..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/01/2013 : 17:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

ja bi najviše volio da aimam tri žene... da mi dicu radaju a i nebi se moro kurvat...jer ja jednu te istu corbu nemogu cijeli život jesti...

moj pradid imo je trinestero dice, iza njega ostalo je tisucu potomaka.. a danas imat desetero dice je mišn imposibl sve zbog ove nakaradne demokracije...

a di ti inace živiš ? u Beludistanu?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/01/2013 : 17:28:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

malo manje od dvi godine veze,skoro 10 godina braka,jedna kcer,drugo/druga na putu...

cestitan

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000