forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Pitanje za oženjene/udane
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by Amos

Na moju nesrecu, Asteriosa sam bez razmišljanja o rizicima stavio nisko na polici i postojeca djevojcica od 16 mjeseci ga se prije par dana dokopala. Dovoljno je reci da sam ga nešto poslije našao na podu izgaženog od njenih cipelica i stucenih rubova. Mala je udarila u najosjetljivije korice od svih, a ja tutle sam joj ga ostavio na dohvat ruke.

A jesi lud..

Ja kad dobijem dite (ili ako ga dobijem) cu nabavit police zatvorenog tipa, lanac i katance da mogu sve dobro pozatvarat i sprijecit slicne nemile scene..

nije to tak strašno....mojoj Gei je sve na dohvat ruke i nijedan filmu/kutija nema ni ogrebotine! Donja dva reda su njezini crtici i moji glazbeni CD-i i ona samo uzima svoje crtice. Svaki dan ih po nekoliko puta premiješta vadi ali i oni su u dobrom stanju. s tri godina sama vadi DVD i stavlja ga u uredaj. Jednostavno od malih nogu odgojem to riješiš

Ja ni u školi nemam problema da budu mi deca nekaj uništila, ali ima s nesposobnim kolegama

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 29/01/2013 : 15:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

Boemski život KRAS, boemski...

men je važno da što više djece napravim, a danas ni jedna nece imat šestero, a ja bi baš toliko imo, pa ako nemogu sa jednom onda cu sa više njih... i za svako dete brinem, sad me koštaju oko tisucu eura mjesecno, al to je najbolja investicija... dace bog još koje
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/01/2013 : 15:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

Na moju nesrecu, Asteriosa sam bez razmišljanja o rizicima stavio nisko na polici i postojeca djevojcica od 16 mjeseci ga se prije par dana dokopala.

Sa starijin san ima dosta srice. I inace je dobro dite, nesklono uništavanju, a kako je vrlo rano krenili sa listanjen i citanjen prica naucija se da ih se nesmi kidat.
To se posli samo preslikalo na stripove.
Sad mi je dobro kad mu dode družina šta in on uredno upozori "sve možemo al romane ne dirajte"
Ako neko od dice i krene dirat, upozorin ih da mogu šarat po zidu, grebat parket, govorit ružne rijeci ali romani su tabu.

Sa mladin cemo vidit u kojen ce smjeru ic, al za sada ne mislin ništa sklanjat.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 29/01/2013 : 15:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by dosada

quote:

quote:
Originally posted by DeeCay

I ako mi se i nešto desi, zna se kome ce to prvo pripasti.

To je, ali mozes ti to sve kod odvjetnika rijesiti..ono u slucaju smrti sve ostavljam itd itd..

život u zajednici se pred sudom/pravno tretira kao brak...nema razlike!

Ne uvijek.
I, izvanbracnu zajednicu treba dokazivati, što ponekad zna biti vrlo zeznuto, kao i što zna biti izvor zlouporaba.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.

Edited by - Amos on 29/01/2013 15:10:17
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/01/2013 : 15:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
život u zajednici se pred sudom/pravno tretira kao brak...nema razlike!

U teoriji da, ali uvijek se nade iznimka koja potvrduje pravilo... A možeš ti se i nevjecana supruga tužiti s nekim iducih 20 godina dok se ne donese odluka suda. Probaj samo dobiti kredit u banci, zadovoljaš sve uvjete, imaš ovo i ono; i onda rješavaš godinu dana neki papir koji nemaš. Jel ti to treba u životu?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
E onda jos bolje..

to smo objašnjavali njezinom starom preko teta (jdna odvjetnik, druga sudac) ali nemoš ti protiv primitivizma, pa smo onda otišli kod maticara da mu je srce na mestu

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

nije to tak strašno....mojoj Gei je sve na dohvat ruke i nijedan filmu/kutija nema ni ogrebotine! Donja dva reda su njezini crtici i moji glazbeni CD-i i ona samo uzima svoje crtice. Svaki dan ih po nekoliko puta premiješta vadi ali i oni su u dobrom stanju. s tri godina sama vadi DVD i stavlja ga u uredaj. Jednostavno od malih nogu odgojem to riješiš

Jbg ti si pedagog tebi je to struka..ipak cu ja uzet lanac i katance..sta je sigurno sigurno je..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:11:30  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

quote:
E onda jos bolje..

to smo objašnjavali njezinom starom preko teta (jdna odvjetnik, druga sudac) ali nemoš ti protiv primitivizma, pa smo onda otišli kod maticara da mu je srce na mestu

Stara skola u punom smislu rijeci..

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Jel ti to treba u životu?

kredit, ne treba...

nemam pojma kak stoje stvari kod dizanja kredita, ali znam da ovo kaj pricaš bez problema moreš doživjeti i ako si u braku (nasljedstvo i sl.). Sud jednostavno ne pravi razliku i sve je stvar sposobnosti odvjetnika, vjenacan ili ne ne mijenja puno na stvari.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/01/2013 : 15:14:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Sve je to dobro dok se situacija ne zakomplicira... Kakvo je naše pravosude, bolje se osigurati.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Jbg ti si pedagog tebi je to struka..ipak cu ja uzet lanac i katance..sta je sigurno sigurno je..

nije stvar struke vec sposobnosti roditelja da brine o svom djetetu...uostalom procitaj odgovor nesvrstanog!

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 29/01/2013 : 15:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Na moju nesrecu, Asteriosa sam bez razmišljanja o rizicima stavio nisko na polici i postojeca djevojcica od 16 mjeseci ga se prije par dana dokopala.

Sa starijin san ima dosta srice. I inace je dobro dite, nesklono uništavanju, a kako je vrlo rano krenili sa listanjen i citanjen prica naucija se da ih se nesmi kidat.
To se posli samo preslikalo na stripove.
Sad mi je dobro kad mu dode družina šta in on uredno upozori "sve možemo al romane ne dirajte"
Ako neko od dice i krene dirat, upozorin ih da mogu šarat po zidu, grebat parket, govorit ružne rijeci ali romani su tabu.

Sa mladin cemo vidit u kojen ce smjeru ic, al za sada ne mislin ništa sklanjat.

Ne bi ni ja ništa sklanjao jer se time samo kod njih razvija odbojnost prema "tatinim stvarima".

Ovo je dobro što kažeš, treba im staviti kucni red što se tice stripova, što smiju i sto ne bi smili dirati i tako gurati naprid.
Ako se nešto i zgužva, što je tu je.
Nedavno su mi decki skoro otkinuli cijelu stranicu iz Bijelog lame, jer im se svida kako je Gabrijel napravio škorpiona (zovu ga zmaj) i srušio selo. Htjeli su pokazati drugim deckima u vrticu kako se to radi. Malo sam im drža predavanje i sada su pažljiviji. Još su dosta mali i ne ocekujem cuda, ali sigurno je da ih treba upozoriti.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

Sve je to dobro dok se situacija ne zakomplicira... Kakvo je naše pravosude, bolje se osigurati.

ponavljam brakom nisi nikaj osigural kaj se tice suda....njezina je rodbina sva u sudstvu tak da sam dobro upoznat s tim!

jedino možda ove stvari oko banke i Crkve, ali i to je upitno. Ja mogu svoje dijete krstit kad poželim, bez obzira kaj nisam vjenacn u Crkvi. Svecenik moje rodne župe mi je stoput rekel da samo dodem i on ce krstit dijete. S druge strane ženin bratic je svecenik pa opet i tu zna kak stoje stvari. Ja sam ih samo pital kak ih nije sramota druge zavlacit oko sakramenata ali nisam dobil odgovor

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

quote:

nije stvar struke vec sposobnosti roditelja da brine o svom djetetu...uostalom procitaj odgovor nesvrstanog!

Je ali mozes li ditetu koje jos ne shvaca objasnit da nije u redu da trga stranice iz stripa..jbg more ti se desit da ne pazis par minuta i ode strip..Amos ima jako malo dite koje je to napravilo..dakle govorimo o tom stadiju..sigurno da cu svoje dite odgojit na nacin da kad bude klipan da zna red, rad i disciplinu..nece meni sigurno bacat bombe po Zagrebu..

Edited by - brni on 29/01/2013 15:20:43
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
Uglavnom opet govorimo o istom a ne slazemo se..

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 29/01/2013 : 15:23:41  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
ovo za krštenje je stvarno glupost, men je drugom djetetu trebala bit kuma srpkinja, i fratar neda..tako da još nije krštena a ima cetri godine a starci mi popiše mozak..

Edited by - KRAS on 29/01/2013 15:24:12
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/01/2013 : 15:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

quote:

quote:

Je ali mozes li ditetu koje jos ne shvaca objasnit da nije u redu da trga stranice iz stripa..jbg more ti se desit da ne pazis par minuta i ode strip..Amos ima jako malo dite koje je to napravilo..dakle govorimo o tom stadiju..sigurno da cu svoje dite odgojit na nacin da kad bude klipan da zna red, rad i disciplinu..nece meni sigurno bacat bombe po Zagrebu..

Kod njega ako san dobro procita dite ima 16 miseci, a to je vec razdoblje kad dica prakticki sve razume.
Kako mi je mali grozno jea morali smo izmišljat toplu vodu da pojede nešto na žlicu(period od 7. do 12. miseca), pa se vrlo rano, dok jede, pocelo listat price i ucit pojmove(naravno ne da prica nego pokaže prston). Sa 12-13 miseci se navika na price i naucija da se ne kidaju.
Samo kako san reka, ja san po ton pitanju ima srice, svako dite bez obzira na odgoj uvik ima neke svoje šeme.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

Kod njega ako san dobro procita dite ima 16 miseci, a to je vec razdoblje kad dica prakticki sve razume.
Kako mi je mali grozno jea morali smo izmišljat toplu vodu da pojede nešto na žlicu(period od 7. do 12. miseca), pa se vrlo rano, dok jede, pocelo listat price i ucit pojmove(naravno ne da prica nego pokaže prston). Sa 12-13 miseci se navika na price i naucija da se ne kidaju.
Samo kako san reka, ja san po ton pitanju ima srice, svako dite bez obzira na odgoj uvik ima neke svoje šeme.

A ne znam..stari moj to je niti godinu i po dana..tu su dica najznatizelnija..kako bi inace ucila..sve mora uzet u ruke i provat sta je to..ali ok tvoj je ocito neko napredno dite..znam da kad sam ja bija te dobi da sam lomia sve zivo..i sumnjam da to ima ikakve veze s odgojem..ili jako malo..naravno ovdje pricamo o navedenoj dobi..

Edited by - brni on 29/01/2013 15:31:53
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 29/01/2013 : 15:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

ovo za krštenje je stvarno glupost, men je drugom djetetu trebala bit kuma srpkinja, i fratar neda..tako da još nije krštena a ima cetri godine a starci mi popiše mozak..

Kakve bi to imalo veze što je Srpkinja?
Bitno je da je krštena kao pravoslavna ili katolkinja.
Trebalo bi pogledati što kanonski zakonik piše o tome.
Ovdje ima nešto o tome:http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=20223

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/01/2013 : 15:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

Da, ako želiš da ti se dijete krsti, roditelji ne moraju biti vjencani; ali ako želiš biti krsni kum, e onda moraš biti vjencan. Da ne govorim o drugom sakramentima. Tako smo mi silno htjeli da ženin brat bude kum našem djetetu, ali nismo ništa mogli srediti s velecasnim.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/01/2013 : 15:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
A ne znam..stari moj to je niti godinu i po dana..tu su dica najznatizelnija..kako bi inace ucila..sve mora uzet u ruke i provat sta je to..ali ok tvoj je ocito neko napredno dite..

A ne stari moj... Mi smo našeg naucili da lista knjige pa ima deset mjeseci. Doduše, baci dolje tu i tamo ili malo nespretno okrece stranice, no pažljivo i strpljivo voli okretati stranice. Ili gleda kad mu ih okrecemo. (no ne bih mu naravno knjigu dao bez nadzora, ipak je to dijete)

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 29/01/2013 : 15:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:

quote:

A ne znam..stari moj to je niti godinu i po dana..tu su dica najznatizelnija..kako bi inace ucila..sve mora uzet u ruke i provat sta je to..ali ok tvoj je ocito neko napredno dite..znam da kad sam ja bija te dobi da sam lomia sve zivo..i sumnjam da to ima ikakve veze s odgojem..ili jako malo..naravno ovdje pricamo o navedenoj dobi..

E, tako je. brni, znaš o dici kao da si otac petero!!

Ova moja mala je kao tsunami!

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/01/2013 : 15:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Da, ako želiš da ti se dijete krsti, roditelji ne moraju biti vjencani; ali ako želiš biti krsni kum, e onda moraš biti vjencan. Da ne govorim o drugom sakramentima. Tako smo mi silno htjeli da ženin brat bude kum našem djetetu, ali nismo ništa mogli srediti s velecasnim.

Cudno, sestra mi je bila kuma kceri druge sestre, a nije udana... Kakve to veze ima?

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
..nece meni sigurno bacat bombe po Zagrebu..

kad ode na školovanje u veliki grad promini se covik

p.s. ozbiljno....kaj si odgajal odgajal si do puberteta, ostalo zaboravi ako je dijete inteligentno. U pubertu popiju svu pamet svijeta i nemreš im nikaj!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 15:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:
A ne znam..stari moj to je niti godinu i po dana..tu su dica najznatizelnija..kako bi inace ucila..sve mora uzet u ruke i provat sta je to..ali ok tvoj je ocito neko napredno dite..

A ne stari moj... Mi smo našeg naucili da lista knjige pa ima deset mjeseci. Doduše, baci dolje tu i tamo ili malo nespretno okrece stranice, no pažljivo i strpljivo voli okretati stranice. Ili gleda kad mu ih okrecemo. (no ne bih mu naravno knjigu dao bez nadzora, ipak je to dijete)

ne da sve kuže vec ih i abecedu možeš nauciti....moja je sa godinu dana znala slova isto koliko zna i danas sa 3,5

Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000