Author |
Topic |
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 30/01/2013 : 20:02:33
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
quote: Originally posted by mamlaz
Ha ha ha, Murdoc ne može bez Hrvatske, jako je zainteresiran šta se dešava u njoj. Moga bi ja malo pocet gledat neku švicarsku televiziju pa udrit komentar na nekom swiss comic forumu. Ok,za topic temu, ova stara luda se nema šta ni spominjat, al dobro. Al ima li šta dobro Murdoc u Hrvatskoj, nešto, da jednostavno poželiš se vratit u nju, placat ode porez i da ima ikakve koristi (ikakve ) od tebe osim tvojih prekrasnih sarkasticnih komentara. .
znaci nije problem da li je on u pravu ili ne, vec gdje zivi? dobar argument za raspravu, super.
Kako ce bit u pravu kad odma u startu kaže na našim prostorima? Eh, pa znaš li šta kaže kad pitaju "ko si ti?" Arapa koji živi godinama u Francuskoj, ili se možda cak rodija tamo? Rece, ja sam musliman, nece rec ja sam Francuz. Jel razumiš? To ti je isto ko šta na izborima u hrvatskoj glasa dijaspora, ti se slažeš s tim? Kako neko ko neživi u državi može odlucivat ko ce vladat?
ne pricas isto. glasanje nije isto sto i misljenje o nekakvoj situaciji. ako je neko imalo kompetentan ima pravo to komentirati. ja nisam rodjen u vrijeme oktobarske revolucije i nisam radjen u toj drzavi pa ipak mislim da mogu o tome razgovarati. isto tako nisam rodjen niti zivim u Nizozemskoj pa imam svoje misljenje o eutanaziji i spreman sam o njemu pricati. zasto mislis da ljudi koji ne zive u hr ne mogu dati kvalitetnu kritiku drustvu u kojem ne zive? |
Mrzim mrznju! |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 30/01/2013 : 20:07:35
|
Eh, u utopiji. Cudan si ti lik. A nisi ni liberalan, iako se tako predstavljaš. Sad se opet rugaš situaciji ode s tom mom utopijom. Iz Švicarske! Pa kako *bote niko to ode ne vidi, da dilis lekcije iz tople kucice? i na neki hedonisticki nacin to radiš, gotovo da guštaš. Ja mogu izac iz ove utopije, bez skromnosti, ili putem familije ili kvalifikacija, al necu, nebi ni u Zagreb nikad iša., a kamoli Vani. Šta ce bit od države ako svi odemo? Možda je to tebi smišno, al meni je stalo do države, valjda sam idealist. Sve šta ti ocu rec, u moru tvojih depresivnih topica o tome šta se ode dešava (iz Švicarske, opet moram rec) da je najlakše ležat i lajat i žugat. Triba radit, vidit šta se da napravit i virovat. Dobro, ti ne viruješ u ništa.. Al dobro, evo, pustit cu te na miru, pilan te vec danima, šta je je. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/01/2013 : 20:26:41
|
Eh, u utopiji. Cudan si ti lik. A nisi ni liberalan, iako se tako predstavljaš. Sad se opet rugaš situaciji ode s tom mom utopijom. Iz Švicarske! Pa kako *bote niko to ode ne vidi, da dilis lekcije iz tople kucice? i na neki hedonisticki nacin to radiš, gotovo da guštaš. Ja mogu izac iz ove utopije, bez skromnosti, ili putem familije ili kvalifikacija, al necu, nebi ni u Zagreb nikad iša., a kamoli Vani. Šta ce bit od države ako svi odemo? Možda je to tebi smišno, al meni je stalo do države, valjda sam idealist. Sve šta ti ocu rec, u moru tvojih depresivnih topica o tome šta se ode dešava (iz Švicarske, opet moram rec) da je najlakše ležat i lajat i žugat. Triba radit, vidit šta se da napravit i virovat. Dobro, ti ne viruješ u ništa.. Al dobro, evo, pustit cu te na miru, pilan te vec danima, šta je je.
misliš dopoljub? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Posted - 30/01/2013 : 20:44:29
|
Ha ha ha, Kiky doobar si.A ja kad citam šta ti pišeš ko da piše Diogen iz Sinope. Da Kerum. Pa evo ti još materijala pa se misli. Kiky ti si urbani jugoslaven. |
|
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 30/01/2013 : 20:47:56
|
Ha ha ha, Kiky doobar si.A ja kad citam šta ti pišeš ko da piše Diogen iz Sinope. Da Kerum. Pa evo ti još materijala pa se misli. Kiky ti si urbani jugoslaven.
Je li ovo kod vas uvreda, sta? |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10229 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 30/01/2013 : 21:23:05
|
quote: Originally posted by Jasko
Di kod nas? U Švicarskoj? Di?
U Rvackoj
Jok, na lokalnoj razini.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 30/01/2013 : 21:29:05
|
quote: Originally posted by Jasko
Di kod nas? U Švicarskoj? Di?
U Rvackoj
ovde se svašta može protumacit ko uvreda |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Posted - 30/01/2013 : 21:31:04
|
quote: Originally posted by kiky
Diogen? može! barem u onom dijelu gdje lampom usred bijela dana tražim covjeka.
Eto, bolje nego oni dio di on živi u bacvi. Drago mi je da sam te razveselio, Diogen je zanimljiv lik, ne može se poreci. |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 30/01/2013 : 22:47:45
|
Eh, u utopiji. Cudan si ti lik. A nisi ni liberalan, iako se tako predstavljaš. Sad se opet rugaš situaciji ode s tom mom utopijom. Iz Švicarske! Pa kako *bote niko to ode ne vidi, da dilis lekcije iz tople kucice? i na neki hedonisticki nacin to radiš, gotovo da guštaš. Ja mogu izac iz ove utopije, bez skromnosti, ili putem familije ili kvalifikacija, al necu, nebi ni u Zagreb nikad iša., a kamoli Vani. Šta ce bit od države ako svi odemo? Možda je to tebi smišno, al meni je stalo do države, valjda sam idealist. Sve šta ti ocu rec, u moru tvojih depresivnih topica o tome šta se ode dešava (iz Švicarske, opet moram rec) da je najlakše ležat i lajat i žugat. Triba radit, vidit šta se da napravit i virovat. Dobro, ti ne viruješ u ništa.. Al dobro, evo, pustit cu te na miru, pilan te vec danima, šta je je.
Kapa da poda za ovo. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 31/01/2013 : 15:59:35
|
zagor&nemanja u epizodi: poslednji romanticari potražite na svim kioscima!
|
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 31/01/2013 : 16:53:24
|
Znate li nekoga da otvoreno kaže kako ne voli "državu"? Pa makar bila ona i republika, doduše, uputnije bi bilo reci domovinu ili zavicaj ako se misli na uži dio šireg pojma...
Ne poznajem takvu osobu koja to za sebe tvrdi. Može nekakva treca osoba percipirati nekoga kao takvoga ali to je onda mišljenje te osobe...
Uostalom svi koji su završili osnovnu školu su jednostavno odgojeni da vole domovinu i zavicaj.
Tako da ove fore tipa, znaš ja volim ovu državu, ok, vole ju i ostali, nije to nešto neobicno...
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
Edited by - andjusticeforall on 31/01/2013 16:53:57 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 31/01/2013 : 16:59:09
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Znate li nekoga da otvoreno kaže kako ne voli "državu"? Pa makar bila ona i republika, doduše, uputnije bi bilo reci domovinu ili zavicaj ako se misli na uži dio šireg pojma...
Ne poznajem takvu osobu koja to za sebe tvrdi. Može nekakva treca osoba percipirati nekoga kao takvoga ali to je onda mišljenje te osobe...
Uostalom svi koji su završili osnovnu školu su jednostavno odgojeni da vole domovinu i zavicaj.
Tako da ove fore tipa, znaš ja volim ovu državu, ok, vole ju i ostali, nije to nešto neobicno...
ovde nije bila prica o nekoj imaginarnoj ljubavi prema politickom entitetu ili ako cemo bit uži etnickoj skupini,nego o cisto egzistencijalnim pitanjima.cak i o žrtvovanju. u stilu: "loše je ,mogu otic di je bolje ali necu zbog toga jerbo ima nešto više od mene za šta se valja borit ,žrtvovat itd."(gotovo metafizicki )
|
Edited by - lwood on 31/01/2013 17:18:51 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 31/01/2013 : 17:08:22
|
quote: Originally posted by andjusticeforall Uostalom svi koji su završili osnovnu školu su jednostavno odgojeni da vole domovinu i zavicaj.
u kojem smislu voli!? Kaj se tice zavicaja tak ga volim da sam ga prvom prilikom napustil, a posjecujem ga s vremneom sve manje. Evo upravo se sutra spremam u rodni kraj, a spremam se još od Bozica (znaci više od mjesec dana, a u meduvremenu sam bili i na praznicima 3 tjrdna...tak da sam itekak imal vremena). Toliko o ljubavi prema zavicaju, jedino kaj me s njima veže su ljudi (ekipa s kojom sam provel 25 let).... A do domovine mi je još manje stalo u smislu domoljublja. Istina poštujem svoj narod i ne dopuštam da ga drugi ugnjetavaju i omalovažavaju, ali nije da ih volim! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 31/01/2013 : 17:13:18
|
Sve je to vec odavno izglobalizirano, tako da je plemenska pripadnost vise folklornog karaktera , no mnogima sluzi i kao izlika da prikriju vlastitu nesigurnost glede ove tematike. Sve ja to kuzim..uostalom cak i uzivam u ovoj igri, koja to u stvari i nije na jedan poseban nacin. Idealizam je proslo svrseno vrijeme..preskocimo dogme i fame.. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Topic |
|