forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Papirna ili elektronska kolekcija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Mord
Advanced Member

Croatia
3133 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 08/02/2013 : 19:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message
Pa da, digitalni strip koji kupujes moze biti u vrhunskoj kvaliteti, jednog dana cemo ionako svi imati tablete ili nesto slicno tko zna kakvih oblika i velicina. Meni je drazi papir, ali gledaj realno, ako se sutra preselim u Berlin kog ce mi vraga svi stripovi koje imam na policasma u Zagrebu?
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/02/2013 : 19:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by Mord

Pa da, digitalni strip koji kupujes moze biti u vrhunskoj kvaliteti, jednog dana cemo ionako svi imati tablete ili nesto slicno tko zna kakvih oblika i velicina.

Pa sken takvih stripova je vrhunske kvalitete..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/02/2013 : 19:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
Evo isjecak skena digitalnog stripa..i orginalni sken je jos bolji jer sam ja ovu sliku smanjiva

Edited by - brni on 08/02/2013 19:56:36
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37992 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2013 : 20:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Zar drzi Einsteina u rukama?

No, meni ove boje nisu bas ono top shit. Daleko od toga, ali istovremeno i miljama daleko od onog Bonelli krsa sto ide uz dnevne novine.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/02/2013 : 20:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/02/2013 : 20:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

No, meni ove boje nisu bas ono top shit. Daleko od toga, ali istovremeno i miljama daleko od onog Bonelli krsa sto ide uz dnevne novine.

Dobro ja sam ovo smanjia..tribas skinit u orginalu pa bacit oko..vidis da su ode slova mutna..kad smanjujes minjas strukturu slike..

Edited by - brni on 08/02/2013 20:13:32
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/02/2013 : 20:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
I naravno ovisi na cemu ovo gledas..ja iman neki usrani monitor pa i kad otvorim preko cbr-a moran tamo podesavat da mi je prakticno citat..

Ali ovo sam i narucia, da otklonim svaku sumnju..

Edited by - brni on 08/02/2013 20:19:01
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 08/02/2013 : 20:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by dosada

imam, probal sam jednom citat neki strip ali odustal u startu. Jedva citam i ovo kaj na forumu piše, a posjecujem cak dva foruma...

Meni sken pomogne da se informiram o nekom stripu a najcesce se zakacim da krenem skupljat..vidit cu Usagija jeli vridan..samo koliko sam prmijetia nesto sporo se to izbacuje..

nejde meni ovo citanje....a ovi su neke nabacane epizode, i miljama daleko od onoga kak to izgleda u bookglobeovoj "režiji" (:
Brni moja je preporuka da posudiš strip u knjižnici i procitaš, ovo ni približno nije taj Usagi kojeg ja citam...

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/02/2013 : 20:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by dosada

Brni moja je preporuka da posudiš strip u knjižnici i procitaš, ovo ni približno nije taj Usagi kojeg ja citam...

Virujem ti..vidit cu u Šibeniku ima li posudit..

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10227 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/02/2013 : 20:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

vidit cu Usagija jeli vridan...

Samo nije superheroj, nego samuraj, i još je zec.

Pa di sam ja napisa da mi junak nekog stripa mora biti nuzno superheroj..istina ja sam veliki fan superherojskog zanra ali sam prije svega ljubitelj dobrog stripa..

Ma zajebavan se.
Usagi je genijalan.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/02/2013 : 21:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Ma zajebavan se.
Usagi je genijalan.

Onda stavi ovo -

Vidit cu..sad mi je stvarno guzva sta se tice superheroja, iman jos par saga zatvorit..ali ono moga bi uzet prvi album pa se upoznat s likom..

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/02/2013 : 21:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
samo papiri, u krajnjem slucaju ako me prestaju zanimati mogu ih iskoristiti za druge svrhe ili ih prodati

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17808 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 08/02/2013 : 22:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
kombinacija

neke nove stvari zasigurno cu moci na ekranu
retroaktivno ne

a šta bi da boneli kaže od 2017. sve na ekranu???

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37992 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2013 : 22:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

Dobro ja sam ovo smanjia..tribas skinit u orginalu pa bacit oko..vidis da su ode slova mutna..kad smanjujes minjas strukturu slike..

Ne govorim ja o tome, valjda se nije boja izmjenjila sa smanjenjem slike.
Vise mi pasu "prave" boje, akvareli ili da barem nema tog "kompjuterskog tejsta", znaci nesto pastelnije. Francuzi (sto se boja tice, pa i tu ne svi). Recimo dva primjera: Blacksad i The Grand Duke.

Ali valjda i ovo izgleda odlicno na papiru.

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/02/2013 : 22:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

Ne govorim ja o tome, valjda se nije boja izmjenjila sa smanjenjem slike.
Vise mi pasu "prave" boje, akvareli ili da barem nema tog "kompjuterskog tejsta", znaci nesto pastelnije. Francuzi (sto se boja tice, pa i tu ne svi). Recimo dva primjera: Blacksad i The Grand Duke.

Ali valjda i ovo izgleda odlicno na papiru.

Da, iman Blacksada..boje su tu stvarno vrh..
Naravno da izgleda odlicno u papiru..

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37992 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2013 : 22:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Ovo... iman Blacksada... to na kompjuteru ili na polici?

salim se

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 09/02/2013 : 09:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
trojka

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 09/02/2013 : 09:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

kombinacija

neke nove stvari zasigurno cu moci na ekranu
retroaktivno ne

a šta bi da boneli kaže od 2017. sve na ekranu???

Ekran ce sve više biti zastupljen i jednog dana (ne baš tako skoro), sve ce biti na ekranu. Ti ekrani ce do tada biti savršeni. Trenutno kod nas, ljudi još uvijek nisu toliko zagrijani za ideju. Meni se koncept svida, ali tražim da to bude savršeno pa još uvijek nisam za totalni prelazak...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47129 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/02/2013 : 00:16:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ja sve više razmišljan da digitaliziran ono šta me zanima. ionako piljin u ekran dobar dio dana

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

wildboar
New Member

292 Posts

Member since 29/10/2005

Posted - 18/02/2013 : 01:49:54  Show Profile Show Extended Profile  Send wildboar a Private Message
Trenutno koristim ipad 4 za citanje stripova i ne verujem da ce se u narednih godinu- godinu i po pojaviti bolji ekran u smislu rezolucije i reprodukcije boja. Ipad za stripove, kindle za knjige a papir za omiljene naslove (bilo stripove, bilo knjige) koji su vredni vise citanja i drzanja na polici.
Inace, elektronski uredjaji imaju prednosti i mana. Za mene su najvece prednosti prostor i portabilnost (kad putujem stvarno ne mogu da nosam stripove sa sobom al zato mogu da okacim na server sta god zelim) ali i fleksibilnost- ocas posla mogu da neku sliku iz stripa uslikam, obelezim, posaljem nekom ili pretrazim po pojmovima knjigu. Takodje za ucenje jezika opet prednost digitalne verzije- recnici su na istom uredjaju a kako danas covek vredi koliko jezika govori... Takodje, nakon hiljada stripova i knjiga u kolekciji polako sam poceo da smanjujem nabavljanje papirnih verzija i sve vise da cenim digitalne.
Najveca prednost papirnih je sto meni najdraza izdanja volim da pregledam u fizickom obliku. I meni se tu negde prednosti i zavrsavaju.
Inace, za sve koji zive u inostranstvu nabavka stripova u fizickom obliku iz ex-yu zemalja postane takvo cimanje da se polako i prestane sa nabavkom. Znam da nisam jedini koji je zbog toga sve manje uzimao stripova. Da mogu da se kupe u elektronskoj verziji mozda bih umesto na stranim jezicima uzimao na srpskom/hrvatskom.

Novak Djokovic - Prvi teniser na svetu !!!
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000