Author |
Topic |
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4411 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 19/02/2013 : 21:37:55
|
quote: Originally posted by dcopic Nijedna životinja nije tako glupa da poslije odvikavanja od majcinih dojki još uvijek dalje pije mlijeko. Ali covjek želi ostati vjecni sisavac.
Heh pa stvar je upravo u tome ''nakon odvikavanja''. Što misliš zašto u životinjskom svijetu dolazi do odvikavanja? Sigurno ne zato što je mlijeko nezdravo nego cisto iz prakticnih razloga. Majka ne mora trošiti energiju na preradu krute tvari u mlijeko a zašto i bi kada mali pajceki, zeceki i telici imaju mogucnosti sami unositi potrebne nutrijente.
quote: Originally posted by dcopic Uzrokuje zatvor stolice, izazivac je alergije broj 1 na cijelom svijetu(zatim slijede pšenica i jaja, cokoladni proizvodi), cireve na želucu, pojacane krajnike i žlijezde, pretjerano stvara sluz, uzrokuje prehlade, teškoce sa disanjem, visoki krvni tlak, vrtoglavica, nadimanje, proizvodi jako puno kiseline u tijelu, razara kosti i uzrokuje osteoporozu, remeti rad štitnjace...
Od kuda ovi podaci? Sa kakvom vrstom mlijeka se radilo ovo istraživanje? Podrijetlo, proizvodni proces, kolicine?
quote: Originally posted by dcopic Ovo da proizvodi jako puno kiseline shvatite krajnje ozbiljno, jer zakisan organizam je plodno tlo za ohoho bolesti, od gripe do raka. Ako bi imali alkalno stanje u organizmu svaki dan teško da bi ikada u životu bili i prehladeni, a kamo li da dobijete kakvu težu bolest, gotovo nemoguce.
Isto pitanje kao i gore.
quote: Originally posted by dcopic Mlijeko sadrži velik udio kalcija. Ali taj kalcij vezan na bjelancevinastu tvar kazein ne može ljudski organizam primiti i iskoristiti na nacin koji bi bio povoljan za covjeka. Najbolji je dokaz slaba grada kostura pripadnika zapadnih naroda koji najviše troše mlijecne proizvode.
Kazein se probavlja sporije od ostalih vrsta bjelancevina ali ne vidim vezu s kalcijem. Može neki dokaz na tu slabu gradu kostura. Koliko ja znam mlijeko najviše troše Finci, Rusi, Islandani i ostali sjevernjacki narodi a bome su to vecinom kršni ljudi.
quote: Originally posted by dcopic Mlijeko se po propisu mora homogenizirati, sterilizirati i pasterizirati! Istraživanja su pokazala da bi tele hranjeno tako promijenjenim mlijekom u roku od tri tjedna uginulo. Zvuci šokantno, ali ovo uzmite krajnje ozbiljno, jer su takve eksperimente proveli. Srecom, djeca i odrasli ljudi nisu telad, pa mi to valjda možemo piti, a da ne umremo u roku tri tjedna. Valjda oni koji reklamiraju mlijeko po svim medijima misle na naše zdravlje, a profit im je ipak sporedna stvar!
Slažem se jer u ovo i sam vjerujem. Zdravlje ispred profita u kapitalistickom svijetu? Malo sutra
quote: Originally posted by dcopic Najštetnija je homogenizacija, a niti u jednoj trgovini u u HR ne možete kupiti nehomogenizirano mlijeko. U Sloveniji samo u jednoj i to na kapaljke (govorimo o velikim trgovackim lancima) U Zagrebu postoji mala trgovina Veronika i imaju svoja prodajna mjesta gotovo na svakoj tržnici u gradu, a ne znam prodaju li i u drugim gradovima. Ako vec morate piti mlijeko, preporucam njihovo, koliko znam nije homogenizirano.
hehe nadam se samo da im nece prodaja skocit za 100% pa da se i oni polakome za profitom. Ljudi citajte jebene deklaracije, ne samo na mlijeku nego i ostalim proizvodima. Informirajte se i razmišljajte, snadite se, eksperimentirajte i nadite kvalitetan izvor. Nemojte cekat da vam zdrava hrana dode u ducan ispred zgrade jer taj film nebute gledali. ovo ide najviše za djuleta
quote: Originally posted by dcopic Inace, Homogenizacija rastavlja kuglice masti u mikroskopski najmanje dijelove. Takve cestice masti mogu lako probili stjenku crijeva i na taj nacin ubrzati taloženje vapnenog smeca u arterijama i u velikom limfnom sustavu. Ovapnenjene žile postaju uske i teško prohodne i nije teško zakljuciti kamo to vodi. Homogenizacija ne služi nikakvoj korisnoj svrsi, ona prikriva pokvareno mlijeko!
Ovo s probijanjem stijenke mi zvuci kao pretjerivanje ali ok... tko zna... Bitno je reci da cim se mijenja struktura mlijeka u najmanju ruku možemo posumnjati u iskoristivost istog. Uostalom naše majke nas nisu dojile homogeniziranim mlijekom. Niti krave svoje telice.
quote: Originally posted by dcopic Najmekše kosti i osteoporozu najviše imaju ljudi u zapadnim industrijskim nacijama koji prekomjerno troše mlijeko i mlijecne proizvode. Dalje, mlijeko i mlijecni proizvodi svojim visokim sadržajem kalcija glavni su uzrocnik - uz meso koje stvara kiselinu - gubitka kalcija u kosturu i zubima. Ovo ce vam zvucati šokantno, ali svakim gutljajem ili zalogajem mlijecnih proizvoda ne samo da ne unosite kalcij u kosti vec ga svaki puta kada konzumirate te proizvode pomalo ispirate iz svog tijela. Grubo receno: svaki put kad popijete šalicu mlijeka ili pojedete komad sira, isprali ste koji gram ili miligram kalcija iz svojih kostiju i zubiju.
Ovo je uobicajeno vegansko pretjerivanje. Iskoristivost kalcija iz mlijeka je oko 30 %. Iz špinata 5% a iz brokule 60 posto. No u brokuli a i ostaloj zelenjavi se nalazi manje kalcija nego u mlijeku. I još jednom kojim to zapadnim zemljama?
dodatak:
Pijte DOMACE mlijeko ali neka ono ne bude vaš jedini izvor kalcija. Pijte cajeve, najbolji je od kadulje jer pomaže probavi i izbacuje sluzi iz organizma Cim manje koristite novac kao sredstvo placanja; ako imate što zemlje posadite nešto. Ne mora pol države biti zasrano ambrozijom i korovom. Ako nemate i/ili živite u stanu posadite barem zacinsko bilje. Nije teško. Mijenjajte vlastite proizvode za mlijeko i ostalo sistemom trampe. (cisto da se malo zapapri monetarnom sistemu) Umjesto 12235567678978989o99 postova po forumima i fesjbukima informirajte se i zavrnite rukave.
I ne uzimajte informacije sa interneta zdravo za gotovo, (pa niti ovaj moj post) |
Bok, kako si.
|
|
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
Posted - 19/02/2013 : 22:23:45
|
i mene zanimaju ovi izvori da mlijeko nije za ljude. isto tak,ak budu linkovi, da nisu na rubu znanosti i veganski linkovi. fala :) |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3025 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 19/02/2013 : 23:55:22
|
quote: Originally posted by djule
i mene zanimaju ovi izvori da mlijeko nije za ljude. isto tak,ak budu linkovi, da nisu na rubu znanosti i veganski linkovi. fala :)
e, u tom je kvaka. neceš nac službenu potvrdu toga jer industrija to nece dozvoliti. istraživanja koja oni financiraju pokazuju da je mlijeko dobro, tocnije, da ne šteti. i naravno da ne šteti u normalnim kolicinama, kao i sve drugo. i ja ga znam popit. problem je što ga se reklamira kao obavezno:"da djeca narastu". šopaju ljude od malena propagandom da zarade, a sva neovisna istraživanja se zanemaruju ili ignoriraju i postaju "na rubu znanosti". isti je slucaj i sa GMO hranom (temu monsanto necu ni zacinjat). znanstvenik koji od kompanija dobiva lovu nece nikad kopat gdje ne smije. osim ako je željan otkaza. ja niti sam vegan, niti sam neki borac za zaštitu potrošaca niti išta slicno, ali covjek se ponekad pocne pitati neke stvari i logicki zakljucivati. mlijeko je nutrijent za dojencad i mladunce. a ko ga želi pit, nek pije.
|
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/02/2013 : 01:01:53
|
evo rezultati analize: Megle pobjedia uvjerljivo najviše aflotoxina |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 20/02/2013 : 08:22:14
|
Evo popisa nekih knjiga koje se vjerujte isplati procitati. Teško je takve knjige pronaci, jer se ne reklamiraju po televiziji i novinama. Neke sam kupio u Srbiji, neke u Hrvatskoj, neke u Bosni, a knjigu od Hulde Clark i Dr. Gersona u Sloveniji. Ali srecom na netu se mogu pronaci i na engleskom, kao i na našim jezicima u PDF-u. Knjige od Kevina Trudea sam dobio iz amerike, jer je naše izdanje odavno rasprodano, valjda mala naklada.
Volio bih napisati rijec-dvije o nekim knjigama, ali za to stvarno treba vremena...
Prirodni lijekovi za koje oni ne žele da vi znate - Kevin Trudeau
Kemoterapija lijeci rak i zemlja je ravna ploca - Lothar Hirneise
Fit For Life 1 i 2 - Harvey i Marlyn Diamond
Prijesna hrana umjesto kuhane - Helmut Windmaker Želis biti zdrav, zaboravi kuhanje - Helmut Wandmaker
Alkalizirajte ili umrite - Theodore A. Baroody
Prodavanje bolesti -kako nas farmaceutska industrija pretvara u pacijente - Ray Moynihan i Alan Cassels
Svijetlost lijek buducnosti - Jakob Liberman
Cure for all diseases - Hulda Clark
Bilo koju knjigu od -Dr. Johanne Budwig, možda: Rak, problem i rješenje
Ima puno knjiga od Normana W.Walkera, da ih ne nabrajam
Isto tako od Viktorije Boutenko
Sunfood Diet - David Wolfe
G.P.Malahov - napisao je preko 60 knjiga, odlicnih se može naci i našem jeziku
Što vam lijecnici ne govore - Lynne McTaggart
MMS -Cudesni mineralni dodatak 21. stoljeca - Jim Humble
Gerson therapy - Dr. Max Gerson
Dokumentarni filmovi koje toplo preporucam za one kojima se ne da procitati tisuce stranica knjiga. Za sve njih postoje titlovi:
Food Matters http://www.imdb.com/title/tt1528734/?ref_=sr_6
Food, Inc. http://www.imdb.com/title/tt1286537/?ref_=sr_1
Sicko http://www.imdb.com/title/tt0386032/?ref_=sr_1
Forks Over Knives http://www.imdb.com/title/tt1567233/?ref_=fn_al_tt_1
Fat, Sick & Nearly Dead http://www.imdb.com/title/tt1227378/?ref_=sr_1
Divna istina http://www.youtube.com/watch?v=F7pGEZz-PIE
Gersonovo cudo http://www.youtube.com/watch?v=QZMsYP38Whk
Zanimljivo predavanje o tome trebaju li ljudi jesti meso http://www.youtube.com/watch?v=oBSiRTdLmp8
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 20/02/2013 : 09:00:52
|
@Cromwell
Jednostavno, citam puno knjiga i nailazim na razne podatke, neke si zapišem, neke zapamtim i to je to. To mi je samo hobi, nije profesija. Uvijek ostaje pitanje kome vjerovati. O štetnosti mlijecnih proizvoda koje ljudi kupuju i jedu piše u skoro svakoj knjizi ili dokumentarnom filmu koji sam naveo. I opet, postavlja se pitanje kome vjerovati. Našem cjelokupnom sustavu, medijima, mom susjedu koji tvrdi da je mlijeko loše ne bi ga stalno reklamirali i našim bakama koje kažu da su mlijecni proizvodi jako zdravi ili vjerovati svjetski priznatim autorima i znanstvenicima koji su napisali ili se pojavljuju u knjigama i filmovima koje sam gore naveo.
Samo da kažem da našem sistemu i korporacijskoj mašineriji najmanje vjerujem, jer kako da im vjerujem da su homogenizirani mlijecni proizvodi zdravi kad sam citao o istraživanjima i gledao dokumentarce o amalgamskim plombama koje nam trpaju u usta. Pa to je toliko štetno da je to teško rijecima opisati i tu nam istinu skrivaju. Kako da im vjerujem da su homogenizirani mlijecni proizvodi zdravi kad je doktor Max Gerson još 1928 otkrio lijek za rak i to za rak u uznapredovaloj fazi, a 80 godina kasnije i dalje ljude ubijaju zracenjem i kemoterapijom. Lijek za rak kasnije su otkrili i mnogi drugi, naravno, to se ne primjenjuje. Nema biznisa ako bi svi ljudi bili zdravi. Koliko znam ne postoji pacijent koji je imao rak ili tumor u uznapredovaloj fazi sa metastazama da se je izlijecio u bilo kojoj našoj bolnici ili nekoj bolnici modernog svijeta. Naprotiv, skoro svi su umrli u velikim mukama.
I te iste korporacije tvrde o dobrobitima konzumiranja njihovih homogeniziranih mlijecnih proizvoda, hvala lijepo, jedite to sami!
P.S. Da ne ispadne da tu nešto glumatam, jedem i ja, samo sam drasticno smanjio. Sir jedem jednom mjesecno na pizzi, a mlijeka malo popijem u kavi, jednom dnevno. Ne da mi se raditi mlijeko od badema, ali morat cu se prisiliti... |
|
|
panzer
Advanced Member
12639 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 20/02/2013 : 09:26:34
|
Odlicno da si to naveo! Da studija je radena na uzorku od pitaj boga koliko ljudi, ipak kineza ima puno! Spomenuli su u dokumentarcu, ali zaboravio sam tocnu brojku. knjigu nisam citao.
Dokazali su vezu izmedu konzumiranja proizvoda životinjskog podrijekla i gotovo svih bolesti današnjice! Naveo sam gore odlican dokumentarac, evo još jednom:
Forks Over Knives http://www.imdb.com/title/tt1567233/?ref_=fn_al_tt_1 |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4655 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4411 Posts
Posted - 20/02/2013 : 10:48:44
|
quote: Originally posted by dcopic
@Cromwell
Jednostavno, citam puno knjiga i nailazim na razne podatke, neke si zapišem, neke zapamtim i to je to. To mi je samo hobi, nije profesija. Uvijek ostaje pitanje kome vjerovati. O štetnosti mlijecnih proizvoda koje ljudi kupuju i jedu piše u skoro svakoj knjizi ili dokumentarnom filmu koji sam naveo. I opet, postavlja se pitanje kome vjerovati. Našem cjelokupnom sustavu, medijima, mom susjedu koji tvrdi da je mlijeko loše ne bi ga stalno reklamirali i našim bakama koje kažu da su mlijecni proizvodi jako zdravi ili vjerovati svjetski priznatim autorima i znanstvenicima koji su napisali ili se pojavljuju u knjigama i filmovima koje sam gore naveo.
Hah ja opet kažem da treba precizirati o kakvom se mlijeku radi. Mlijeko jest štetno ako je industrijski obradeno. Pogotovo ako dolazi s velikih farmi gdje se vodi racuna samo o kolicini a ne o kvaliteti.
Naravno da ima smisla da mlijeko ne valja ako je: 1. Krava držana u štali gdje kroz cijeli životni vijek ne prode 10 metara. Ak to nije stresno za životinju onda ne znam kaj je, i nema razloga ne vjerovati da neka kolicina hormona stresa mora dospijeti i u mlijeko koje pijemo.
2. Silaža. Silaža se radi od cijele stabiljke nekog usjeva (primjerice kukuruza) koja se zatim melje. Razumije se da je to zapravo smece. Sjetite se samo da je vecina usjeva špricana kojekakvim kemikalijama bla bla + nepravilno skladištenje zbog cega uostalom i jest došlo do povecane koncentracije aflatoksina i imate lijepu garanciju za kvalitetu.
I koliko god glupo zvucalo cini mi se dobrim argumentirat tvrdnjom da su i naši djedovi, bake, starci itd odrastali na mlijeku i nije im niš. A to je zato što su pili KVALITETNO. Njihove krave su bile vani u prirodi, na pašnjacima, nisu ih šopali hormonima, koštanim brašnom i ostalim pizdarijama. Držalo ih se kao blago i tako se odnosilo prema njima.
quote: Originally posted by dcopic P.S. Da ne ispadne da tu nešto glumatam, jedem i ja, samo sam drasticno smanjio. Sir jedem jednom mjesecno na pizzi, a mlijeka malo popijem u kavi, jednom dnevno. Ne da mi se raditi mlijeko od badema, ali morat cu se prisiliti...
Nisam ni ja neki cistunac da se razumijemo. Pijem i kupovno ali nastojim ga smanjiti na minimum u korist domaceg. Ne treba pretjerivati u nicemu i milsim da nema velike štete ako se tu i tamo popije/pojede neko industrijsko sranje. Sir nabavljam vecinom jednom tjedno od rodbine za koju znam kakav imaju proizvodni proces tak da sam bez brige. Bademi su skupi |
Bok, kako si.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 20/02/2013 : 11:49:17
|
Evo popisa nekih knjiga koje se vjerujte isplati procitati. Teško je takve knjige pronaci, jer se ne reklamiraju po televiziji i novinama. Neke sam kupio u Srbiji, neke u Hrvatskoj, neke u Bosni, a knjigu od Hulde Clark i Dr. Gersona u Sloveniji. Ali srecom na netu se mogu pronaci i na engleskom, kao i na našim jezicima u PDF-u. Knjige od Kevina Trudea sam dobio iz amerike, jer je naše izdanje odavno rasprodano, valjda mala naklada.
Volio bih napisati rijec-dvije o nekim knjigama, ali za to stvarno treba vremena...
Prirodni lijekovi za koje oni ne žele da vi znate - Kevin Trudeau
Kemoterapija lijeci rak i zemlja je ravna ploca - Lothar Hirneise
Fit For Life 1 i 2 - Harvey i Marlyn Diamond
Prijesna hrana umjesto kuhane - Helmut Windmaker Želis biti zdrav, zaboravi kuhanje - Helmut Wandmaker
Alkalizirajte ili umrite - Theodore A. Baroody
Prodavanje bolesti -kako nas farmaceutska industrija pretvara u pacijente - Ray Moynihan i Alan Cassels
Svijetlost lijek buducnosti - Jakob Liberman
Cure for all diseases - Hulda Clark
Bilo koju knjigu od -Dr. Johanne Budwig, možda: Rak, problem i rješenje
Ima puno knjiga od Normana W.Walkera, da ih ne nabrajam
Isto tako od Viktorije Boutenko
Sunfood Diet - David Wolfe
G.P.Malahov - napisao je preko 60 knjiga, odlicnih se može naci i našem jeziku
Što vam lijecnici ne govore - Lynne McTaggart
MMS -Cudesni mineralni dodatak 21. stoljeca - Jim Humble
Gerson therapy - Dr. Max Gerson
Dokumentarni filmovi koje toplo preporucam za one kojima se ne da procitati tisuce stranica knjiga. Za sve njih postoje titlovi:
Food Matters http://www.imdb.com/title/tt1528734/?ref_=sr_6
Food, Inc. http://www.imdb.com/title/tt1286537/?ref_=sr_1
Sicko http://www.imdb.com/title/tt0386032/?ref_=sr_1
Forks Over Knives http://www.imdb.com/title/tt1567233/?ref_=fn_al_tt_1
Fat, Sick & Nearly Dead http://www.imdb.com/title/tt1227378/?ref_=sr_1
Divna istina http://www.youtube.com/watch?v=F7pGEZz-PIE
Gersonovo cudo http://www.youtube.com/watch?v=QZMsYP38Whk
Zanimljivo predavanje o tome trebaju li ljudi jesti meso http://www.youtube.com/watch?v=oBSiRTdLmp8
ovo boldano me podsjetilo na onaj Ciko specijal di sa didon mutežon ide po Mexicu i prodaje lijek za sve i svašta. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
Edited by - lwood on 20/02/2013 11:49:47 |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 20/02/2013 : 12:03:03
|
@stripofil
Ovo što si napisao za svoju rodbinu i prijatelje da se vracaju prirodi je super stvar! Moram priznati da sam i sam upoznao ljude koji su u samo nekoliko zadnjih godina napravili promjene u tom smjeru, neki minimalne, neki velike, ali bojim se da to nece moci drasticno promjeniti cjelokupni sistem na bolje. Nadam se da griješim. Premocna je korporacijska mašinerija. Ali opet, ako se dogodi kriticna masa ljudi, tko zna!
Imam dojam da opcenito dolazi do jednog zasicenja u društvu. Promjena je neminovna.
Industrija funkcionira slicno kao diler/droga, prvo ti "pokloni" šareni proizvod, a zatim upravlja i manipulira preko njega. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 20/02/2013 : 12:06:02
|
quote: Originally posted by stripofil
@stripofil
Ovo što si napisao za svoju rodbinu i prijatelje da se vracaju prirodi je super stvar! Moram priznati da sam i sam upoznao ljude koji su u samo nekoliko zadnjih godina napravili promjene u tom smjeru, neki minimalne, neki velike, ali bojim se da to nece moci drasticno promjeniti cjelokupni sistem na bolje. Nadam se da griješim. Premocna je korporacijska mašinerija. Ali opet, ako se dogodi kriticna masa ljudi, tko zna!
Imam dojam da opcenito dolazi do jednog zasicenja u društvu. Promjena je neminovna.
Industrija funkcionira slicno kao diler/droga, prvo ti "pokloni" šareni proizvod, a zatim upravlja i manipulira preko njega.
koji to dileri poklanjaju ?? |
|
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 20/02/2013 : 12:25:46
|
quote: Originally posted by Cromwell Hah ja opet kažem da treba precizirati o kakvom se mlijeku radi. Mlijeko jest štetno ako je industrijski obradeno. Pogotovo ako dolazi s velikih farmi gdje se vodi racuna samo o kolicini a ne o kvaliteti.
Naravno da ima smisla da mlijeko ne valja ako je: 1. Krava držana u štali gdje kroz cijeli životni vijek ne prode 10 metara. Ak to nije stresno za životinju onda ne znam kaj je, i nema razloga ne vjerovati da neka kolicina hormona stresa mora dospijeti i u mlijeko koje pijemo.
2. Silaža. Silaža se radi od cijele stabiljke nekog usjeva (primjerice kukuruza) koja se zatim melje. Razumije se da je to zapravo smece. Sjetite se samo da je vecina usjeva špricana kojekakvim kemikalijama bla bla + nepravilno skladištenje zbog cega uostalom i jest došlo do povecane koncentracije aflatoksina i imate lijepu garanciju za kvalitetu.
I koliko god glupo zvucalo cini mi se dobrim argumentirat tvrdnjom da su i naši djedovi, bake, starci itd odrastali na mlijeku i nije im niš. A to je zato što su pili KVALITETNO. Njihove krave su bile vani u prirodi, na pašnjacima, nisu ih šopali hormonima, koštanim brašnom i ostalim pizdarijama. Držalo ih se kao blago i tako se odnosilo prema njima.
Slažem se. Isti problem je i sa ribom, sve više je uzgajališta, u kaveze se trpa tri puta više ribe, hrani ih se sa svakakvim smecem, trpa antibioticima i aditivima da što brže narastu i udebljaju se... Nema to veze sa divljom ribom niti sa zdravom prehranom.
Problem je što taj nacin uzgoja vec drži preko 80% tržišta. Cak i da se odluciš za normalan uzgoj teško je pronaci "cistu" hranu, pa opet ako uzgajaš svoju hranu teško je pronaci sjeme koje nije modificirano...
Evo ti primjer i sa jabukama, sad je glavna parola "jabuka dnevno drži doktora daleko od kuce", da slažem se, ali koja jabuka? Eno kod mene jedna stoji na stolu vec skoro 3 tjedna i izgleda isto kao i prvi dan. WTF??
Za mlijeko ipak nisam uvjeren da nije zdravo za ljude, naravno mislim na sirovo prirodno mlijeko, ne ovo industrijsko smece. Cinjenica je da je majcino mlijeko bogato svim nutrijentima koji su potrebni djetetu za stvaranje jakog imuniteta i brzi razvoj. Prema tome nema previše logike da bi takvo mlijeko naškodilo odraslom covjeku.
Ista stvar je i sa maticnom mlijeci kojom matica hrani svoje mlade i koja je iznimno bogata vitaminima, mineralima, aminokiselinama... smatra se jednom od najsavršenijih namirnica na svijetu. Želim reci da je i ona namijenjena "bebama", što ne znaci da i kod odraslih ne postiže odlicne rezultate.
quote: Originally posted by Cromwell Nisam ni ja neki cistunac da se razumijemo. Pijem i kupovno ali nastojim ga smanjiti na minimum u korist domaceg. Ne treba pretjerivati u nicemu i milsim da nema velike štete ako se tu i tamo popije/pojede neko industrijsko sranje. Sir nabavljam vecinom jednom tjedno od rodbine za koju znam kakav imaju proizvodni proces tak da sam bez brige. Bademi su skupi
Od pica, jedino CAJ. Jeftino, prirodno i bogato vitaminima, aminokiselinama... Npr. caša kvalitetnog bijelog caja sadrži vrijednost i do 12 iscijedenih naranaca.
Ovo se ne odnosi na industrijski caj zapakiran u vrecice. To je škart, oni melju i stabljike i svakakvo smece.
Kod nas se može nabaviti prilicno kvalitetan refužo caj. Izbor je jako velik i mislim da svatko može pronaci nešto po svom guštu.
Uz bijeli caj odlican je i Rooibos caj koji nema teina te se može piti kroz cijeli dana, vruc ili hladan. Vremenom ne gubi svoja svojstva, za razliku od zelenog ili bijelog koje je poželjno popiti u roku od 45 min. |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 20/02/2013 : 12:27:26
|
quote: Originally posted by lwood
@stripofil
Industrija funkcionira slicno kao diler/droga, prvo ti "pokloni" šareni proizvod, a zatim upravlja i manipulira preko njega.
koji to dileri poklanjaju ??
Svaki ce ti pokloniti prvu dozu dvije dok se ne zakaciš. Jednako kao što mobilni operateri poklanjaju po 1kn mobitele kako bi se navukao... vidiš slicnost, isti modus operandi |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 20/02/2013 : 12:28:46
|
ne možete niti pocet raspravu o hrani a kamoli o zdravoj hrani ako ne uzmete u obzir da danas ima toliko ljudi da je priroda pred totalnim kolapsom |
|
|
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 20/02/2013 : 13:15:10
|
@stripofil
Svaki ce ti pokloniti prvu dozu dvije dok se ne zakaciš. Jednako kao što mobilni operateri poklanjaju po 1kn mobitele kako bi se navukao... vidiš slicnost, isti modus operandi
Poklonice ti kurac. Isto kao što sipaju drogu u pice kad odeš do wc-a u kaficu i kao što dileri daju osnovcima džointe za vreme velikog odmora. Ko još veruje u te babske price. Što meni niko nikad nije poklonio drogu. |
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 20/02/2013 : 13:19:38
|
quote: Originally posted by zorglub Poklonice ti kurac. Isto kao što sipaju drogu u pice kad odeš do wc-a u kaficu i kao što dileri daju osnovcima džointe za vreme velikog odmora. Ko još veruje u te babske price. Što meni niko nikad nije poklonio drogu.
Govorim o ozbiljnim drogama, ne o travici i drogama za silovanje... uostalom ovo je totalno nebitno. Osobno sam vidio puno puta kako to funkcionira, to što tebi nisu ponudili ocito im nisi izgledao kao poželjna mušterija, što je naravno tebi kompliment. |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 20/02/2013 : 13:23:17
|
Kao prvo, u principu se slažem, da je u prehrani razvijenog zapadnog društva previše proteina. Odraslim ljudima, kod kojih je razvoj završen i nemaju nekakvih dodatnih potreba (npr trudnice, fizicki radnici), dosta je 100-150g proteina dnevno. Što je više od toga, do odredeme mjere opterecuje organizam (metabolizam dušika, drugacija mikroflora). To samo po sebi kod zdravih ljudi nije problem ali može biti kod odredenih bolesti.
Što mene najviše smeta kod gore navedenih knjiga i filmova, je to, da se dosta olako daju razne absolutne izjave i da se nažalost mješa sve od reda, pa se onda može izvuci bilo kakav zakljucak, napraviti bombastican naslov i ide prodaja. Najbolji indikator ozbiljnosti neke knjige ili filma je upotreba same rijeci rak. Rak kao takav ne postoji, postoji široka grupa bolesti kod kojih se radi o nereguliranom umnožavanju celija. Ako se ne kaže koji rak (ili više njih), najvjerojatnije se radi o promoviranju ili prodaji neceg drugog, rak se može naljepiti na svaku stvar. Ako ne uzrokuje, onda ljeci, samo da biznis ide. Što se proteina tice, iako teoreticki mogu u prevelikim kolicinama biti štetni, njihov utjecaj je dosta manji od utjecaja masti ili šecera. Prije par godina sam dosta sudjelovao sa odjelom za nutricionistiku na pediatrijskoj klinici i nekoliko godina prije (kraj-90ih) je bio nekakav pocetni bum literature o zdravoj prehrani, pa smo dosta pricali otim temama, uglavnom o proteinima i vegetarijancima. Vecina zakljucaka iz tih knjiga izlazi više/manje iz dviju podrucja istraživanja, oba sa svojim greškama. Jedno su bila laboratorijska istraživanja na štakorima, koje su hranili sa ekstremnim kolicinama mesa, ili neka pracenja populacije vegetarijanaca vs.mesoždera. kod prve je bio problem taj, što je metodologija pokusa bila ta, da je pocetna namjera da štakor oboli/umre, samo se traži doza, a onda se objavi "Meso uzrokuje rak!". Upitan je i izbor životinje, prema metabolizmu i nacin prehrane od glodara bi bili primjereniji rakuni ili medvjedi, cak i svinje (tu se valjda i nešto pokušavalo, ali nekog veceg efekta nije bilo). Kod poredenja vegetarjanaca i mesoždera je prakticki nemoguce proucavati iskljucivo proteine, jer je razlika u konzumaciji masti (kolicina, vrsta) dosta veca. Osim toga tu su i razlike u životnom stilu, vegetarijanci u principu žive zdravijim životom (ne piju i puše, više se krecu), pa je i tu veci utjecaj nego samih proteina. Na žalost vegetarijanaca, sva "filozofija" padne, kad se pogleda probavni sistem ljudi, koji je dosta bliži mesožderima (po dužini, vrsti i kolicini probavnih encima). Ako bi ljudi živjeli samo od biljne hrane, morali bi se hraniti cijeli dan (kao pande). Cak i lovci-sakupljaci sa mješanim nacinom prehrane mogu preživjeti samo u tropskim i subtropskim krajevima bez zime, dok su u umjerena i ekstremnija podrucja naselili lovci (prvi ljudi koji su naselili Evropu bili su 100% mesožderi), kasnije stocari i na kraju poljedijelci, što je omogucilo nastanak suvremene civilizacije. (Koliko je ta bolja od lovaca-sakupljaca je drugo pitanje).
Sa protivmljecnom propagandom sam se prvi puta sreo krajem 80-ih, kad nam je u 1. godine srednje škole došao predavati neki amerikanac slovenskog porijekla o štetnosti suvremene prehrane. Retorika je od tada izgleda ostala ista, kod nas ljudi na cesti umiru od "industrijskog" mljeka, dok u Africi bez njega odrastaju zdravi jaki...
Aflatoksini su nešto sasvim drugo - rezultat infekcije kukuruza sa glivicom, što je direktni posljedica sniženja troškova proizvodnje mljeka - krave se hrane kukuruzom jer je energetsko bogatiji od sjena, a na jeftinom ili nepravilno spremljenom kukuruzu rastu Aspergillusi...
|
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 20/02/2013 : 13:52:39
|
quote: Originally posted by zorglub
@stripofil
Svaki ce ti pokloniti prvu dozu dvije dok se ne zakaciš. Jednako kao što mobilni operateri poklanjaju po 1kn mobitele kako bi se navukao... vidiš slicnost, isti modus operandi
Poklonice ti kurac. Isto kao što sipaju drogu u pice kad odeš do wc-a u kaficu i kao što dileri daju osnovcima džointe za vreme velikog odmora. Ko još veruje u te babske price. Što meni niko nikad nije poklonio drogu.
baš tako. price za malu dicu. |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 20/02/2013 : 13:53:56
|
quote: Originally posted by GGG
Kao prvo, u principu se slažem, da je u prehrani razvijenog zapadnog društva previše proteina. Odraslim ljudima, kod kojih je razvoj završen i nemaju nekakvih dodatnih potreba (npr trudnice, fizicki radnici), dosta je 100-150g proteina dnevno. Što je više od toga, do odredeme mjere opterecuje organizam (metabolizam dušika, drugacija mikroflora). To samo po sebi kod zdravih ljudi nije problem ali može biti kod odredenih bolesti.
Što mene najviše smeta kod gore navedenih knjiga i filmova, je to, da se dosta olako daju razne absolutne izjave i da se nažalost mješa sve od reda, pa se onda može izvuci bilo kakav zakljucak, napraviti bombastican naslov i ide prodaja. Najbolji indikator ozbiljnosti neke knjige ili filma je upotreba same rijeci rak. Rak kao takav ne postoji, postoji široka grupa bolesti kod kojih se radi o nereguliranom umnožavanju celija. Ako se ne kaže koji rak (ili više njih), najvjerojatnije se radi o promoviranju ili prodaji neceg drugog, rak se može naljepiti na svaku stvar. Ako ne uzrokuje, onda ljeci, samo da biznis ide. Što se proteina tice, iako teoreticki mogu u prevelikim kolicinama biti štetni, njihov utjecaj je dosta manji od utjecaja masti ili šecera. Prije par godina sam dosta sudjelovao sa odjelom za nutricionistiku na pediatrijskoj klinici i nekoliko godina prije (kraj-90ih) je bio nekakav pocetni bum literature o zdravoj prehrani, pa smo dosta pricali otim temama, uglavnom o proteinima i vegetarijancima. Vecina zakljucaka iz tih knjiga izlazi više/manje iz dviju podrucja istraživanja, oba sa svojim greškama. Jedno su bila laboratorijska istraživanja na štakorima, koje su hranili sa ekstremnim kolicinama mesa, ili neka pracenja populacije vegetarijanaca vs.mesoždera. kod prve je bio problem taj, što je metodologija pokusa bila ta, da je pocetna namjera da štakor oboli/umre, samo se traži doza, a onda se objavi "Meso uzrokuje rak!". Upitan je i izbor životinje, prema metabolizmu i nacin prehrane od glodara bi bili primjereniji rakuni ili medvjedi, cak i svinje (tu se valjda i nešto pokušavalo, ali nekog veceg efekta nije bilo). Kod poredenja vegetarjanaca i mesoždera je prakticki nemoguce proucavati iskljucivo proteine, jer je razlika u konzumaciji masti (kolicina, vrsta) dosta veca. Osim toga tu su i razlike u životnom stilu, vegetarijanci u principu žive zdravijim životom (ne piju i puše, više se krecu), pa je i tu veci utjecaj nego samih proteina. Na žalost vegetarijanaca, sva "filozofija" padne, kad se pogleda probavni sistem ljudi, koji je dosta bliži mesožderima (po dužini, vrsti i kolicini probavnih encima). Ako bi ljudi živjeli samo od biljne hrane, morali bi se hraniti cijeli dan (kao pande). Cak i lovci-sakupljaci sa mješanim nacinom prehrane mogu preživjeti samo u tropskim i subtropskim krajevima bez zime, dok su u umjerena i ekstremnija podrucja naselili lovci (prvi ljudi koji su naselili Evropu bili su 100% mesožderi), kasnije stocari i na kraju poljedijelci, što je omogucilo nastanak suvremene civilizacije. (Koliko je ta bolja od lovaca-sakupljaca je drugo pitanje).
Sa protivmljecnom propagandom sam se prvi puta sreo krajem 80-ih, kad nam je u 1. godine srednje škole došao predavati neki amerikanac slovenskog porijekla o štetnosti suvremene prehrane. Retorika je od tada izgleda ostala ista, kod nas ljudi na cesti umiru od "industrijskog" mljeka, dok u Africi bez njega odrastaju zdravi jaki...
Aflatoksini su nešto sasvim drugo - rezultat infekcije kukuruza sa glivicom, što je direktni posljedica sniženja troškova proizvodnje mljeka - krave se hrane kukuruzom jer je energetsko bogatiji od sjena, a na jeftinom ili nepravilno spremljenom kukuruzu rastu Aspergillusi...
vegetarijanci su psihicki u kurcu.valjda in fali bjelancevina ili neceg. |
|
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 20/02/2013 : 14:01:22
|
vegetarijanci su psihicki u kurcu.valjda in fali bjelancevina ili neceg.
To je obmana Proteina ima gde oces van mesa |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 20/02/2013 : 14:10:14
|
quote: Originally posted by Jasko
vegetarijanci su psihicki u kurcu.valjda in fali bjelancevina ili neceg.
To je obmana Proteina ima gde oces van mesa
nešto in je falilo u svakom slucaju |
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4411 Posts
Posted - 20/02/2013 : 20:56:02
|
quote: Originally posted by stripofil Od pica, jedino CAJ. Jeftino, prirodno i bogato vitaminima, aminokiselinama... Npr. caša kvalitetnog bijelog caja sadrži vrijednost i do 12 iscijedenih naranaca.
Ovo se ne odnosi na industrijski caj zapakiran u vrecice. To je škart, oni melju i stabljike i svakakvo smece.
Kod nas se može nabaviti prilicno kvalitetan refužo caj. Izbor je jako velik i mislim da svatko može pronaci nešto po svom guštu.
Uz bijeli caj odlican je i Rooibos caj koji nema teina te se može piti kroz cijeli dana, vruc ili hladan. Vremenom ne gubi svoja svojstva, za razliku od zelenog ili bijelog koje je poželjno popiti u roku od 45 min.
Vidiš sad mi je bljesnulo u glavi da je caj u vrecicama zapravo ''silaža'' Pretpostavljam da ga znaš pripremat (bijeli caj) jer nemalo puta sam se iznenadio koliko su ljudi nevjerojatno neinformirani. Ljudi stavljaju svaki caj u kipucu vodu jer ''to je samo caj''. A onda kad prigovorim pocnu srat da uvijek sve kompliciram i picajzliram.
Ok caj je zdrav ali još uvijek nije toliko jeftin da bi ga kupovao širi krug ljudi. Ljudi gledaju da za 50 grama bijelog caja dobiju 2 kile svinjetine-plecka na akciji. Pa nije teško pretpostaviti za što ce se odluciti.
Rooibos je zakon! Pijem ga vec zadnjih par godina i stvarno ne može dosaditi. Može se piti i ljeti i zimi (uz rum i malo meda bomba!) i paše uz gotovo sve. Stavljao sam ga u vocnu salatu, lubenicu. cappuchino, ne znam više što sve ne.... Super stvar! |
Bok, kako si.
|
|
|
Topic |
|
|
|