forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Ne pijte mliko zatrovano je!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4409 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 20/02/2013 : 21:20:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
quote:
Originally posted by GGG
Jedno su bila laboratorijska istraživanja na štakorima, koje su hranili sa ekstremnim kolicinama mesa, ili neka pracenja populacije vegetarijanaca vs.mesoždera. kod prve je bio problem taj, što je metodologija pokusa bila ta, da je pocetna namjera da štakor oboli/umre, samo se traži doza, a onda se objavi "Meso uzrokuje rak!".

I opet najveca greška takvih istraživanja jest ta što se nigdje ne navodi podrijetlo mesa. A to je još najvažniji dio i to cu cijelo vrijeme tupit na ovakvim topicima

quote:
Originally posted by GGG
Na žalost vegetarijanaca, sva "filozofija" padne, kad se pogleda probavni sistem ljudi, koji je dosta bliži mesožderima (po dužini, vrsti i kolicini probavnih encima). Ako bi ljudi živjeli samo od biljne hrane, morali bi se hraniti cijeli dan (kao pande).

Ovo nisam znao. Zanimljivo.
Ali nisi spomenuo da cak i da se hranimo biljem cijeli dan (kao pande hehe)opet ne bi bilo isplativo buduci da se biljni protein u ljudskom organizmu puno slabije apsorbira od proteina životinjskog porijekla.

quote:
Originally posted by GGG
Aflatoksini su nešto sasvim drugo - rezultat infekcije kukuruza sa glivicom, što je direktni posljedica sniženja troškova proizvodnje mljeka - krave se hrane kukuruzom jer je energetsko bogatiji od sjena, a na jeftinom ili nepravilno spremljenom kukuruzu rastu Aspergillusi...

Eh da je bar samo kukuruz. Ova pizdarija što se povlaci zadnjih dana po vijestima je nastala zbog zaražene kukuruzne silaže, a to je još gore.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 21/02/2013 : 12:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
@GGG

Što se tice tvog mišljenja o knjigama i filmovima koje sam naveo, vjeruj mi na rijec da to nije bezvezna literatura usprkos "bombasticnim" naslovima. Trebalo bi dosta vremena za prebrojati sve ugledne i priznate doktore i strucnjake koji se pojavljuju u filmovima. Spomenut cu samo dvojicu i to zato što najviše raspravljamo o proizvodima životinjskog porijekla, a upravo u dokumentarcu Forks Over Knives snimljenom prije dvije godine možete vidjeti rezultate cjeloživotnog istraživanja dvojice doktora, revolucionara o utjecaju životinjskih proizvoda na zdravlje covjeka i to na globalnom nivou! Prvi je Dr. Colin Campbell koji je na svojim studijama po cijelome svijetu dokazao povezanost mesa i mlijecnih proizvodima sa gotovo svim modernim bolestima današnjice. Ukljucujuci i domace mlijeko i sireve, naravno i na žalost. Autor je i najvece studije ikad na uzorku od velikog broja ljudi koja je radena u Kini i trebalo je više od desetljeca kako bi se svi dobiveni podaci obradili da bi se dobio konacan rezultat. Više detalja možete pogledati na njegovoj strani, a pogotovo u knjizi The China Study ili dokumentarcu koji sam naveo. Drugi doktor je Caldwell Esselstyn koji je takoder istraživao povezanost hrane životinjskog porijekla sa bolestima i za razliku od doktora Campbella koji je bio istraživac, on je sve to dokazao direktno klinickim pokusima na pacijentima.

Ne vjerovati njihovim istraživanjima bilo bi krajnje neozbiljno...

S druge strane reci cu ti nešto o autorima knjiga:

Dr. Max Gerson covjek koji je sve svoje pacijente izlijecio od raka i drugih teških bolesti još prije osamdeset godina, njegove knjige se i danas prodaju, njegova kcer Charlotte Gerson, vitalna 90-godišnjakinja i dan danas vodi kliniku u Meksiku gdje lijece ljude po njegovoj metodi, sve one kojima u najboljim klinikama u americi kažu da imaju još par mjeseci života, da odu kuci u miru, pozdrave se s rodbinom i srede svoje financije. Otvorili su kliniku i u Madarskoj. Mogao bih još puno toga napisati o samom postupku lijecenja, vrlo je zanimljiv, ali uzelo bi puno vremena. Gore sam naveo dva linka s youtuba gdje su dva vrlo kvalitetna dokumentarca na tu temu i isplati ih se pogledati.

Dr. Johanna Budwig -(copy/paste iz njene knjige) Doktorica Johanna Budwig – znanstvenica, autorica i predavacica – provela je više od pola svojih 85 godina objašnjavajuci svoju jednostavnu istinu svijetu – kako ce višestruko nezasicene esencijalne masne kiseline (poput onih u lanenom ulju), kada se kombiniraju s visokokvalitetnim bjelancevinama (koje cine esencijalne masnoce lako topivima) sprjecavati toksicne i štetne nakupine u svim tkivima.
Uglavnom njena uljno-proteinska prehrana je danas u svijetu najbolja metoda za lijecenje rakova, tumora i drugih teških bolesti. Postoje knjige i na našem jeziku.

Dr. Hulda Clark (copy/paste) je poznati fiziolog, bio fizicar, naturopat i autorica mnogih knjiga o alternativnoj medicini. Godine 1988, doktorica Clark otkrila je elektronsku tehnologiju, koja je omogucavala skeniranje tijela covjeka na prisutnost patogenih mikroorganizama. Hulda Clark izumila je Syncrometer - uredaj, koji je omogucavao brzo i tocno detektiranje mikroorganizama i štetnih tvari u tijelu covjeka i životinja. Syncrometer radi po principu podudaranja frekvencija. Sve, što se nalazi u našem univerzumu, ima svoju frekvenciju (tocnije, raspon frekvencija). Pomocu frekvencija možemo otkriti prisutnost parazita, virusa i bakterija u tijelu. Uz pomoc Syncrometera Hulda Clark je otkrila, da su paraziti uzrok mnogih "neizljecivih" bolesti.
Usavršila je i staru metodu cišcenja jetre, a zappere, uredaje koji ubijaju gotovo sve parazite u tijelu, koje je ona izmislila moguce je kupiti ili napraviti ako se razumijete u elektroniku. Postoji shema.

Lothar Hirneise covjek kojemu je prijatelj umro od raka u teškim mukama i usprkos svojemu bogatstvu nije mu mogao pomoci. Zato je ostatak života proveo putujuci po svijetu, razgovarao je sa tisucama doktora i obišao je stotine klinika u skoro svim zemljama svijeta i proucio je sve metode lijecenja na koje je naišao. I najbolji je za taj posao, jer nema nikakve veze s medicinom i nema nikakve veze s bilo kakvom alternativom medicini i zato su njegovi rezultati vjerodostojni. Ne uzeti njegovo istraživanje i njegovu knjigu ozbiljno bilo bi jako neozbiljno...

Kevin Trudeau a što reci o njemu, milijarder, bio u zatvoru, skoro umro kao mladic od infarkta. Danas je poznat u svijetu kao neprijetalj broj 1 farmaceutske, prehrambene i drugih industrija kao i vladinih organizacija koje tako zdušno potpiraju sve te korporacije. Kevin Trudeau je od svih milijardera na svijetu na prvom mjestu u pomaganju malim ljudima kako bi otvorili oci i poboljšali svoju kvalitetu života. Njegova životna misija je pomoci svima nama i to osim što otvoreno govori i pokazuje trošeci svoj novac, vrijeme i energiju. Znam netko ce reci sigurno ima neki skriveni interes ili nešto slicno, ali s obzirom što je sve napisao u knjigama i što govori u javnosti, cisto sumnjam.
Evo ga ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=O66NsOZAheg

Ganadij Petrovic Malahov, rus, napisao preko 60 knjiga na puno jezika, po meni vodeci svjetski strucnjak za narodnu medicinu, sve što govori u knjigama primjenio je i na sebi, ima ogromno znanje...

Jim Humble covjek koji je otkrio MMS (Miracle Mineral Supplement) i to slucajno, lijeci tisuce i tisuce ljudi u africi od raznoraznih bolesti,a najviše od malarije koja tamo uzrokuje visoku stopu smrtnosti. Lijek se je proširio po svijetu, ucinkovit je i za mnoge bolesti zapadnog svijeta. Jim Humble živi u Meksiku. Boji se preko granice u ameriku da ne bi završio u zatvoru. jer zakonom je zabranjeno lijeciti ljude ako nisi M.D. A s obzirom da je on izlijecio stotine tisuca osoba i oteo profit korporacijama, mogao bi i na elektricnu stolicu!

Dr. Leonard Coldwell iz Njemacke, ima uvjerljivo najviši postotak izlijecenih ljudi od najtežih bolesti u cijeloj državi, a vjerujem i mnogo mnogo šire. Ljude lijeci na nacin da im smanjuje stres i pretvara kiselo stanje organizma u alkalno, sa puno kisika. U takvom organizmu rak ne može preživjeti. Necu ni spominjati viruse, gljivice, parazite i sl. Njegovom terapijom je potrebno tek nekoliko tjedana da se izlijeci teška bolest.

Eto toliko. Drage volje napisao bih nešto i o drugim autorima, takoder revolucionarima i istraživacima. Ono što su u svojim podrucjima bili Einstein i Tesla to su ovi ljudi u svojim i ne uzeti za ozbiljno ono što pišu i govore jednostavno nema smisla...

Što se tice proteina slažem se da u velikim kolicinama mogu biti štetni, a u manjim skoro bezopasni. Mislim da o tome govore i studije dvojice doktora koje sam naveo gore u pocetku. Ova istraživanja na štakorima mi se cine potpuno bezvezna i ne dokazuju ništa. Kao i kada su majmunima spržili oci UV zrakama kako bi dokazali da bi ljudi trebali zaštititi oci od sunca. Ali nisu spomenuli da takva kolicina UV zraka nigdje i nikada na ovoj zemlji ne može doci do oka covjeka.

Mnogi vegetarijanci hrane se lošije od mesoždera, ja to znam, jer sam vidio vlastitim ocima i razgovarao s njima. Mogao bih navesti primjere, jednom...

Ovo da su ljudi bliži mesožderima nego biljojedima prvi put cujem?! Sve što sam uspio saznati govori suprotno. Imaš li kakvu literaturu ili nešto slicno gdje to piše?

Znam da hrane krave kukuruzom, zato su sve bolesne i meso im je otrovno. Tako je barem u americi, jer država subvencionira proizvodace kukuruza, koji ga uz pomoc umjetnih gnojiva i raznoraznih kemikalija uzgajaju u ogromnim kolicinama. Sav taj jeftini višak kukuruza odlazi na farme gdje s njim hrane krave. Ma stavljaju ga gdje god stignu, u odlicnom filmu Food.Inc su istraživali i otkrili su da skoro 80% proizvoda koji se mogu kupiti u trgovini Valmart sadrže kukuruz. Dobar tek!

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 21/02/2013 : 12:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

quote:
Originally posted by lwood

vegetarijanci su psihicki u kurcu.valjda in fali bjelancevina ili neceg.

To je obmana
Proteina ima gde oces van mesa

Nije tako jednostavno - u principu je to istina, proteina ima "svuda"
Problem je u tome, što je u veoma malim koncentracijama i teško dostupan, osim u mahunarkama. Problem kod hranjenja sa biljkama je u tome, da ako jih jedeš sirove, dobiješ van vitamine, dio minerala i ne dosta drugog. Cak je i pitanje koliko dobro ostaci sirovog bilja funkcioniraju kao balastna tvar, zbog velikih komada i male specificne površine. Kod kuhanja dobiješ van dosta više hranljivih tvari, ali gubiš one najosjetljivije (vitamine).
Ako je neko odrastao na uravnoteženoj prehrani, kao odraslom mu "za održavanje sistema" nekih vecih kolicina proteina ni ne treba.
Drugi problem su minerali, kojih u biljkama nema odnosno su u malim kolicinama - u Indiji, koja je u vecini na vegetarianskoj prehrani, vecina ljudi je anemicnih (pomankanje željeza), dok im kukovi otidu 10 godina prije nego na zapadu (pomankanje kalcija i vitamina D). Vecina veganaca i vegetarianaca na zapadu su prošli djetinjstvo i bar dio pubertete sa uravnoteženom prehranom i imaju sagraden sistem, osim toga, u vegetarianskoj prehrani na zapadu može se naci dosta vegetarijanske hrane i dodataka naosnovu algi ili kvasca, koji "drže" nivo minerala u tijelu.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 21/02/2013 : 12:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
@GGG

I da, još nešto, nadovezao bih se na ono što si napisao da citiram: Ako bi ljudi živjeli samo od biljne hrane, morali bi se hraniti cijeli dan (kao pande)
Pa nisam baš siguran u to. Možda bi osoba koja tamani kave i kroasane za dorucak, za rucak kruh, meso i krumpir, a za veceru pitajbogašto. Takav organizam bi se teško naviknuo na voce i povrce, odnosno, ta osoba mi morala cijeli dan nešto žvakati. Ima tu logike! Evo ja stalno eksperimentiram sa mnogim stvarima. Od raznoraznih cišcenja organizma i nekih drugih stvari o kojima ne bi javno, do eksperimentiranja sa prehranom u zadnje vrijeme. U biti s prehranom sam poceo eksperimentirati još davno, ali sada to radim više sistematicno.

Evo što sam jucer jeo i pio cijeli dan, bez muljanja i laganja:

-7h-7.30 Litra vode. prvo pola litre ciste, a u drugu polovicu sam iscjedio limun.
-pola sata kasnije 6-7 jabuka (jedem samo domace, kupio na selu cca 200kg za 50€, brali smo ih 4-5 sati i iako imam veliki auto u dve smo ih runde vozili kuci.
-oko 10 sam pojeo cetiri bio narande. Obožavam voce za dorucak vec skoro 15 godina i ako imam vremena jedem ga u velikim kolicinama.
-u podne tri banane
-u 14h sam vec bio gladan, popio sam još 0,5L vode
-oko 15h sam si napravio veliku zdjelicu salate, zgnjecio avokado, iscijedio trecinu limuna i sve to dobro promiješao. Prava poslastica!
-Oko 17h skroz minimalna glad, popio sam još pola litre vode i skukao kavu s mlijekom. Još sam pio vode, mislim više od pola litre...
-Navecer u pola osam lagana glad, pijem pomalo 7 dl smoothiea kojeg sam zmiksao u blenderu. Pomiješao sam jabuke, kivije, neke zacine stavio dosta špinata.
Oko 22.30, prije spavanja nešto mi se gricka, obicno uzmem kakao u zrnu, indijske orahe ili neke sjemenke, ali ipak odlucujem se za avokado. Mnogi ga ne mogu jesti samog, ali meni je odlican!

Eto ispada da sam jeo cijeli dan, ali u praksi to ipak nije tako. Dan je dug, a vecinu ove hrane koju sam pojeo vrlo je jednostavno pripremiti. Jabuke i banane, pa i smoothie mogu se jesti skoro posvuda. Ne mora se striktno sjediti za stolom kod kuce.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4409 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 21/02/2013 : 13:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
Zaista pohvalno ali covjece unosiš previše vocnih kiselina. Erodirat ce ti zubi kroz koju godinu

Bok, kako si.
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 21/02/2013 : 13:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message
quote:
Originally posted by stripofil

quote:
Originally posted by zorglub
Poklonice ti kurac. Isto kao što sipaju drogu u pice kad odeš do wc-a u kaficu i kao što dileri daju osnovcima džointe za vreme velikog odmora. Ko još veruje u te babske price. Što meni niko nikad nije poklonio drogu.

Govorim o ozbiljnim drogama, ne o travici i drogama za silovanje... uostalom ovo je totalno nebitno. Osobno sam vidio puno puta kako to funkcionira, to što tebi nisu ponudili ocito im nisi izgledao kao poželjna mušterija, što je naravno tebi kompliment.

I ja govorim o ozbiljnim drogama. Ali da ne skrecemo više sa interesantne rasprave koja se razvila.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 21/02/2013 : 14:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:
Originally posted by Cromwell
Vidiš sad mi je bljesnulo u glavi da je caj u vrecicama zapravo ''silaža''
Pretpostavljam da ga znaš pripremat (bijeli caj) jer nemalo puta sam se iznenadio koliko su ljudi nevjerojatno neinformirani. Ljudi stavljaju svaki caj u kipucu vodu jer ''to je samo caj''. A onda kad prigovorim pocnu srat da uvijek sve kompliciram i picajzliram.

Bijeli, zeleni, žuti isti nacin pripreme, voda oko 70-80 stupnjeva i dovoljno je caj držati 3 minute.

Našim ljudima je svaki caj isti, kako pripremaju caj od šipka tako pripremaju svaki drugi caj. Vodu koja je tek zakuhala preliju preko caja i drže 10-15 minuta. Usput unište sva korisna svojstva caja i dobiju gorki caj koji niti ukusom nije fin. Dosta puta sam cuo komentar kako im zeleni ili bijeli caj nisu nešto jer su gorki, odmah znam kako su ga spremili.

quote:
Ok caj je zdrav ali još uvijek nije toliko jeftin da bi ga kupovao širi krug ljudi. Ljudi gledaju da za 50 grama bijelog caja dobiju 2 kile svinjetine-plecka na akciji. Pa nije teško pretpostaviti za što ce se odluciti.

Je ali isto svi piju kupovnu vodu.
Napravio sam malu racunicu.
50 grama kvalitetnijeg bijelog caja je oko 45-50kn.
Za litru je dovoljno 3 cajne žlicice, mislim da je to oko 4-5 grama, znaci mjesecno je to oko 150 grama = oko 150kn.
Caj se bez problema može spremiti sa vodom iz slavine, osim ako baš nije koma.

Litra kupovne vode je oko 5kn, mjesecno je to 150kn.

Pa sad ti vidi što se više iplati i što je zdravije.

quote:
Rooibos je zakon! Pijem ga vec zadnjih par godina i stvarno ne može dosaditi. Može se piti i ljeti i zimi (uz rum i malo meda bomba!) i paše uz gotovo sve. Stavljao sam ga u vocnu salatu, lubenicu. cappuchino, ne znam više što sve ne....
Super stvar!

Slažem se, rooibos je mrak. Ja svaki dan popijem 3-4 šalice. Ljeti u ledenom izdanju zimi u toplom, ponekad sa malo ruma.

Edited by - stripofil on 21/02/2013 14:29:09
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47314 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/02/2013 : 15:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by dcopic

@GGG

I da, još nešto, nadovezao bih se na ono što si napisao da citiram: Ako bi ljudi živjeli samo od biljne hrane, morali bi se hraniti cijeli dan (kao pande)
Pa nisam baš siguran u to. Možda bi osoba koja tamani kave i kroasane za dorucak, za rucak kruh, meso i krumpir, a za veceru pitajbogašto. Takav organizam bi se teško naviknuo na voce i povrce, odnosno, ta osoba mi morala cijeli dan nešto žvakati. Ima tu logike! Evo ja stalno eksperimentiram sa mnogim stvarima. Od raznoraznih cišcenja organizma i nekih drugih stvari o kojima ne bi javno, do eksperimentiranja sa prehranom u zadnje vrijeme. U biti s prehranom sam poceo eksperimentirati još davno, ali sada to radim više sistematicno.

-7h-7.30 Litra vode. prvo pola litre ciste, a u drugu polovicu sam iscjedio limun.
-pola sata kasnije 6-7 jabuka (jedem samo domace, kupio na selu cca 200kg za 50€, brali smo ih 4-5 sati i iako imam veliki auto u dve smo ih runde vozili kuci.
-oko 10 sam pojeo cetiri bio narande. Obožavam voce za dorucak vec skoro 15 godina i ako imam vremena jedem ga u velikim kolicinama.
-u podne tri banane
-oko 15h sam si napravio veliku zdjelicu salate, zgnjecio avokado, iscijedio trecinu limuna i sve to dobro promiješao. Prava poslastica!
-Oko 17h skroz minimalna glad, popio sam još pola litre vode i skukao kavu s mlijekom. Još sam pio vode, mislim više od pola litre...
-Navecer u pola osam lagana glad, pijem pomalo 7 dl smoothiea kojeg sam zmiksao u blenderu. Pomiješao sam jabuke, kivije, neke zacine stavio dosta špinata.
Oko 22.30, prije spavanja nešto mi se gricka, obicno uzmem kakao u zrnu, indijske orahe ili neke sjemenke, ali ipak odlucujem se za avokado. Mnogi ga ne mogu jesti samog, ali meni je odlican!

Eto ispada da sam jeo cijeli dan, ali u praksi to ipak nije tako. Dan je dug, a vecinu ove hrane koju sam pojeo vrlo je jednostavno pripremiti. Jabuke i banane, pa i smoothie mogu se jesti skoro posvuda. Ne mora se striktno sjediti za stolom kod kuce.

mislin da ti nije zdravo potpuno iskljucit meso iz prehrane

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 22/02/2013 : 08:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:

Zaista pohvalno ali covjece unosiš previše vocnih kiselina. Erodirat ce ti zubi kroz koju godinu

A ne znam što da ti odgovorim, jer pojma nemam koliko uistinu vocne kiseline štete zubima. Mogu samo napisati moj primjer. Zadnjih 14 godina koliko jedem voce za dorucak stanje sa zubima nije mi se promijenilo niti za milimetar, a nikada ih ne perem nakon konzumiranja voca. Ali zato ne pijem gazirane sokove, alkohol i vocne sokove iz trgovine. U biti pijem, ali u smiješno malim kolicinama. Uglavnom pijem iskljucivo vodu i sokove koje sam radim.

Eto, 14 godina je prošlo, zubi su nepromjenjeni. Javit cu se nakon iducih 14 sa novim informacijama!
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 22/02/2013 : 08:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

mislin da ti nije zdravo potpuno iskljucit meso iz prehrane

Ma to ti ja samo malo eksperimentiram, jedem meso barem jednom tjedno.
Ali može se bez mesa, to je neupitno. Samo teško u današnjem sistemu i nacinu života. Jer ako nekome kažeš da ce ako ne jede proizvode životinjskog porijekla imati dug i zdrav život i da ce mu mozak i tijelo u visokoj starosti odlicno funkcionirati i da vjerojatno nece popiti niti jednu tabletu tokom života teško da ce ti i povjerovati, a definitivno nece probati, ali u današnjem svijetu to je ionako gotovo utopija...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47314 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/02/2013 : 10:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
živit potpuno bez mesa nije za ljude . al ko voli nek izvoli

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/02/2013 : 11:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

mora da su to onda neki vanzemaljci kad ga vec tisucama godina ne jedu

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 22/02/2013 : 19:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
kakve su ovo laži i podmetanja prljavog liberalnog kapitalistickog šljama u svrhu totalnog uništenja hrvatskog seljaka mljekara. veliki belosvetski, a i domaci igraci igraju prljavu igru uništenja domace proizvodnje kako bi na još veca vrata ušlo jeftinije uvozno smece. ne bi me cudilo da je se sve to, iopet, odvija uz prešutni blagoslov hrvatskih politicara, i samih neprijatelja ovog naroda... a koji se iopet prave ludi.

laž i svinjarija bez presedana! alfatoxini! ...ma ajde, molim vas... bedastoce.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4409 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/02/2013 : 20:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
Lijepo smišljeno.
Najbolje je sad to što su SVI seljaci prisiljeni kupovat skupe ljekove... ...koje inace vjerojatno nitko niti ne kupuje.
Izgleda da krave nisu dosta nafilane ostalim kemikalijama i hormonima pa eto još malo... da se skladišta rasterete.

šaka eura poljoapotekama a vrece €urica velikim farm. kompanijama poput Bayera i Syngente.

I onda ce se cudit na koju foru lova odlazi iz Hrvatske

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 22/02/2013 20:33:25
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 23/02/2013 : 01:18:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Mada i nije fora neka,
ne može mleko biti pokvarenije od coveka...
I nisu krave krive,
nije kvarno mleko, vec sistem u kom žive.
Ipak, zaslužuju kritiku
što se pored toliko volova i one mešaju u dnevnu politiku.
Muzu i nas mali "bogovi",
fale kopita, al' izrasli rogovi...
Bez trunke milosti i mrve kajanja,
narod je upotrebljiv i po isteku roka trajanja !

.iz pjesme Moja kravica, Vlada Rankovic. FB.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 24/02/2013 : 18:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
@ dcopic

Što se izbora prehrane tice u principu se slažemo - ako pogledaš, napisao sam, da odraslom i normalno razvijenom organizmu, bez nekih posebnih potreba, treba samo minimalan unos proteina i da su dosta veci problem ugljikohidrati i masti (kako vidim i to imaš pod kontrolom). Oprosti, ako se varam, ali cisto sumnjam, da si odrastao na jabukam i avokadu.

Što se tice knjige The China Study, koja prije objave nije bila pregledana, kao što bi morala biti, ako se radi o naucnom tekstu (peer rewiev). Neko je tu knjigu i podatke provjeri o kao što treba provjeri http://rawfoodsos.com/category/china-study/ (China Study: fact or fallacy je vjerojatno najtemeljitiji). Nažalost pokazalo se je, da je Campbell debelo manipulirao statistikom. Vjerovati nekom kao Campbell bilo bi krajnje neozbiljno

Vjerojatno najgora stvar što su je veganski ekstremisti napravili, je ta, da su iz koncepta prehrena potpuno izbacili ribu, i to ne argumentima (niti "stvarnim" statistickim) vec potpunim ignoriranjem - riba se izbaci, ne zbog štetnosti ili nekog drugog razloga, vec zato što je meso i po definiciji "zlo". Druga greška je pristup ka biljnim mastima (avokado, olive, orašcici) koje bi uz sve svoje pozitivne efekte morale biti svejedno ogranicene - u današnje vrijeme unos takve kolicine energije i utom obliku jednostavno nije potreban.

U principu nemam ništa protiv alternativne medicine, ako so svjestan njeinh ogranicenja - Neki efekt (npr ozdravljenje) pod istim uvjetima nije ponovljiv (na istom pacientu), niti reproducibilan (ponovljiv na drugom pacientu) u statisticki znacajnom procentu. Znaci u najboljem slucaju lutrija, svakako premalo, da bi to prodavao za velike pare.

Što se tice "životinjskog vrta" kojega si naveo, tvoje je pravo, da prihvataš i vjeruješ šta god hoceš, za svakog od ovih bisera na netu postoji dosta podataka (skepdic, quackwatch), tako da se necu upuštati u detalje, možda samo kratak osvrt na Jima Humble-a koji se u Ameriku ne vraca zbog velikog broja tužbi ljudi, koji su se otrovali njegovim MMS a ne zbog medicinske prakse...

Što se tice probavnog sistema ljudi su svežderi i njihov probavni sistem ima karakteristike tako biljoždera (relativno dugi probavni sistem/tanko crijevo, absorbcija vitamina C iz biljaka) kao i mesoždera (želudac s HCl aktivacijom pepsina, probavni sokovi iz pankreasa sa probavnim enzimima, dobivanje vitamina B12). Osim toga ljudi nemaju poseban sistem za razgradnju biljnog materiala kao biljožderi (cetverodjelni želudac ili cecum - sljepo crijevo),
Na internetu možeš naci puno "analiza" koje vuku na biljoždersku stranu na racun oblika zuba ili dužine crijeva dok (bio)kemijsku stranu probave potpuno ignoriraju

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/02/2013 : 22:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message

quote:
Originally posted by GGG
Na žalost vegetarijanaca, sva "filozofija" padne, kad se pogleda probavni sistem ljudi, koji je dosta bliži mesožderima (po dužini, vrsti i kolicini probavnih encima). Ako bi ljudi živjeli samo od biljne hrane, morali bi se hraniti cijeli dan (kao pande).

samo sam upao na brzinu ali ovo mi je upalo u oko
ovo nije istina, daleko od toga
mi smo po svim karakteristikama biljojedi, tkao i po probavnom sistemu
mesožderi imaju kratak probavni trakt, da se meso ne sadržava u crijevima, dok je kod ljudi on dugacak po nekoliko metara
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/02/2013 : 22:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by dcopic

-u podne tri banane

evo mene

DORUCAK 7.30h
zobene
mlijeko
par bjelanjaka
posni sir

MEÐUOBROK 1 10.30h
rižini keksi
posni sir

MEÐUOBROK 2 12h
jaja

MEÐUOBROK 3 14h
rižini keksi
posni sir

RUCAK 1 17h
meso
krumpir/riža/zobene

RUCAK 2 20h
meso
krumpir/riža/zobene

VECERA 21.30h
posni sir

OBROK PRIJE SPAVANJA 23h
posni sir
žumanjak
Go to Top of Page

oakpeha
Starting Member

92 Posts

Member since 02/01/2011

Posted - 24/02/2013 : 23:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send oakpeha a Private Message
Ljudi svaka cast kad to možete živjeti od toga, mislim voce, pahuljice, voda...!

Jucer:
Dorucak: 3 jaja sa prženom slaninom, kruh, bili luk, velika šolja crne kave
Rucak: 4 osrednje sarme sa pire krumpirom, kruh, 2 deca crnog
Vecera: Kruh, namaz, malo suhog mesa/slanine, glavica crvenog luka, pola litre kiselog mlika
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 25/02/2013 : 00:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message
quote:
Originally posted by oakpeha

Ljudi svaka cast kad to možete živjeti od toga, mislim voce, pahuljice, voda...!

Jucer:
Dorucak: 3 jaja sa prženom slaninom, kruh, bili luk, velika šolja crne kave
Rucak: 4 osrednje sarme sa pire krumpirom, kruh, 2 deca crnog
Vecera: Kruh, namaz, malo suhog mesa/slanine, glavica crvenog luka, pola litre kiselog mlika

Pravi gurman

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 25/02/2013 : 00:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

kakve su ovo laži i podmetanja prljavog liberalnog kapitalistickog šljama u svrhu totalnog uništenja hrvatskog seljaka mljekara. veliki belosvetski, a i domaci igraci igraju prljavu igru uništenja domace proizvodnje kako bi na još veca vrata ušlo jeftinije uvozno smece. ne bi me cudilo da je se sve to, iopet, odvija uz prešutni blagoslov hrvatskih politicara, i samih neprijatelja ovog naroda... a koji se iopet prave ludi.

laž i svinjarija bez presedana! alfatoxini! ...ma ajde, molim vas... bedastoce.

Ista situacija i u Srbiji. Samo da neko uzme masnu provizuju na uvoz.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 25/02/2013 : 00:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Novi reklamni slogan za mlijeko - srkni i crkni.

Wtf?
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/02/2013 : 12:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

Što se izbora prehrane tice u principu se slažemo - ako pogledaš, napisao sam, da odraslom i normalno razvijenom organizmu, bez nekih posebnih potreba, treba samo minimalan unos proteina i da su dosta veci problem ugljikohidrati i masti (kako vidim i to imaš pod kontrolom). Oprosti, ako se varam, ali cisto sumnjam, da si odrastao na jabukam i avokadu.

Ok, tu se slažemo. Jabuke jedem cijeli život, ali ne nisam odrastao na njima ili avokadu, nego na današnjoj svakodnevnoj hrani. Još bih dodao da je covjekov organizam strašno mocan i reklo bi se cudo prirode, jer je sposoban godinama sustavno trpiti skoro svakodnevno trovanje hranom i drugim otrovima. Još odmalena su nas tjerali na lošu hranu i organizam se je na to naviknuo i sposoban je to trpiti više desetljeca. Povremeno nam pokazuje znakove da nešto nije u redu (raznorazne povremene bolesti), ali ljudi to ignoriraju. Hvale se da žive da bi jeli, da ih ne zanima zdrav život, da ce se prejedati do smrti i umrijeti sretni, itd... i što se onda dogada, slijedi kolaps organizma, raspad sistema, pojavljuju se puno puno teže bolesti od nekakve jace gripe i eto sranja. Razgovarao sam sa ljudima koji su bili u takvoj situaciji i više nekako nisu bili sigurni u sebe i u sve ono što su prije govorili. Valjda su mislili da ce im se bolesti pojaviti kada budu stari, kao naši bake i djedovi. Na žalost uz današnju ishranu sve te teške bolesti dolaze sve ranije i ranije.

quote:
Originally posted by GGG
Što se tice knjige The China Study, koja prije objave nije bila pregledana, kao što bi morala biti, ako se radi o naucnom tekstu (peer rewiev). Neko je tu knjigu i podatke provjeri o kao što treba provjeri http://rawfoodsos.com/category/china-study/ (China Study: fact or fallacy je vjerojatno najtemeljitiji). Nažalost pokazalo se je, da je Campbell debelo manipulirao statistikom. Vjerovati nekom kao Campbell bilo bi krajnje neozbiljno

Svida mi se kako vodimo raspravu, svako daje svoje argumente, nema svade i nikakvih tenzija. Šteta što i na drugim topicima nije tako. Ali vjerojatno je o politici, vjeri, ratu i slicnim temama teško mirno razgovarati!

Uglavnom, s ovim što si napisao se ne slažem. Provjere koje radi medicinska struka pod velikim pokroviteljstvom faramaceutske industrije pali mi alarm u glavi, jer ja tome ne mogu vjerovati. Mnogi od vas ne znaju da se u SAD-u provodi holokaust, najveci od drugoga svjetskog rata. Eto, spomenuo sam drugi svjetski rat i holokaust, nadam se da cu dobiti samo opomenu, a ne i ban! Pod holokaust mislim na to da godišnje samo u americi umre sto tisuca ljudi od lijekova dobivenih na recept, pitaj boga koliko ljudi od drugih lijekova, operacija koje u nekom normalnijem sustavu ne bi bile potrebne. Ljudi i umiru jer ne mogu do skupih lijekova nakon što su otrovani hranom i kemikalijama. Mnogi bi i htjeli ozdraviti, ali prave informacije kako ozdraviti, odnosno kako potaknuti organizam da profunkcionira i izbaci otrove iz sebe kako bi krenuo putem zdravlja se skrivaju.

Da ne bi ispalo da ne poštujem medicinsku struku, evo da vam predstavim Doktora onkologije Tullia Simoncinja (vecina vjerojatno nije cula za njega), talijana koji je svoje teško bolesne pacijente lijecio obicnom soda bikarbonom. U biti ne obicnom iz trgovina, jer ta ima aluminij u sebi, ali da se nabaviti i prava. Vec sam prije napisao kako sva moderna hrana i stres uzrokuju kiselo stanje u organizmu koji je tada podložan svim bolestima, od prehlade do raka. Soda bikarbona ima užasno jako alkalno dejstvo, a kada nakon više tretmana organizam ude u takvo stanje, sve bolesti se povlace. Super, jeftino, nema operacije, stresa, bolne i smrtonosne kemoterapije. Je li Dr. Simoncini dobio nobelovu nagradu, ili barem bio na primanju kod predsjednika ili premijera, ili je li ga barem bilo koja stranka u državi podržala?! Pogadate odgovor! Izbacen je iz svih medicinskih krugova, maltretiraju ga u medijima ( kao što znate svi mediji imaju pokrovitelja u farmaceutskoj industriji, dovoljno je da otvorite npr dnevne novine i pogledate postotak njihovih reklama u njima), sudili su mu, bio je navodno i u zatvoru, itd...

I sad da ja ne vjerujem Dr. Campbellu, Dr Simoncinju i drugim revolucionarima i velikim ljudima koji su u službi nas malih ljudi (farmaceutska, prehrambena i sva ostala korporacijska mašinerija u službi je profita i iskljucivo samo profita)... ne ne mogu, to se kosi sa mojim uvjerenjima, ali poštujem svacije mišljenje taman potpuno suprotno mojemu...

quote:
Originally posted by GGG
Vjerojatno najgora stvar što su je veganski ekstremisti napravili, je ta, da su iz koncepta prehrena potpuno izbacili ribu, i to ne argumentima (niti "stvarnim" statistickim) vec potpunim ignoriranjem - riba se izbaci, ne zbog štetnosti ili nekog drugog razloga, vec zato što je meso i po definiciji "zlo". Druga greška je pristup ka biljnim mastima (avokado, olive, orašcici) koje bi uz sve svoje pozitivne efekte morale biti svejedno ogranicene - u današnje vrijeme unos takve kolicine energije i utom obliku jednostavno nije potreban.

Cekaj kako se u biti hrane vegani?! Znam da oni za razliku od vegetarijanaca ne jedu ništa što je životinjskog porijekla, ali npr jedu povrce i kuhano ili peceno, zar ne?! To mi je bez veze, jer toplinskom obradom živa hrana postaje mrtva. Ako vec ne možemo meso jesti sirovo, onda je prava šteta još i zdravo povrce uništavati. Eto, ja sam godinama za rucak volio pojesti fini komad mesa i veliku zdjelu ukusne salate, bez kruha, krumpira i slicnog, naravno. Odlicna kombinacija za želudac, probavu i cijeli organizam.

Kod ribe je problem taj da ako je iz uzgoja može biti manje zdrava od mesa, a malo ljudi si može priuštiti divlju ribu. Tko jede meso, morao bi i ribu. Tko ima neka svoja uvjerenja ne mora niti to, a može i kombinaciju jednog i drugog. Eto, u Sloveniji je popularna pizza sa mljevenim mesom i tunom, e to ja u usta ne bum stavio!

Slažem se da preveliki unos raznih orašcica nije potreban. Svojedobno kada sam bio u fazama odvikavanja od ovisnosti za cokoladom i slicnim proizvodima, eksperimentirao sam, jeo sam u zamjenu previše tih stari i imao problema s probavom. Bacio sam se na literaturu, gdje sam saznao da su razni orašcici jako zdravi, ali ne svakodnevno, odnosno u malim kolicinama. Za avokado nisam nigdje procitao kolika je npr "maksimalna dnevna doza" i sl.

quote:
Originally posted by GGG
U principu nemam ništa protiv alternativne medicine, ako so svjestan njeinh ogranicenja - Neki efekt (npr ozdravljenje) pod istim uvjetima nije ponovljiv (na istom pacientu), niti reproducibilan (ponovljiv na drugom pacientu) u statisticki znacajnom procentu. Znaci u najboljem slucaju lutrija, svakako premalo, da bi to prodavao za velike pare.

Ne znam što da ti odgovorim na ovo, a da ne napišem kilometarski post. Evo samo ukratko:

Alternativnu medicinu ljudi krivo imenuju. To nije alternativna medicina, vec bi morala biti pod nazivom "alternativa medicini" Zašto bi medicina koja se uci u školama i fakultetima bila ta ultimativna medicina, a sve ostalo samo alternativa njoj.

Ovo što si napisao: "svakako premalo da bi to prodavao za velike pare" nisi doslovno mislio, ali zanimljivo zvuci! Kao u smislu alternativna lijecenja su jeftina, ne mogu se patentirati, svi ljudi bi bili zdravi i sretni i ne bi bilo profita u obliku dolara ili eura. Tako ja gledam na tu recenicu!

Šalu na stranu, ovo što si napisao o efektu ozdravljenja da nije ponovljiv na drugim pacijentima, a ne znam koliko bih se složio s time. Jer ako pravilno lijeciš odlazi sve, možeš imati multiplu, tumor, rak, sve to odjednom i ako pravilno lijeciš lijeciš sve. Ne možeš izlijeciti multiplu sklerozu, a da ti ostane rak i od njega umreš. Cvrsto vjerujem (necu sad navoditi autora i knjige) da su cetiri uzroka za gotovo sve bolesti na ovome svijetu:

1. Loša prehrana
2. Zatrovanost organizma (sve što unosimo u tijelo i stavljamo na kožu, slab zrak, kemikalije koje udišemo, itd)
3. Stres
4. Elektromagnetski kaos

Savjetovao bih svima da ako imaju nekoga bližnjega tko je teško bolestan ili ako su sami bolesni, neka dobro razmisle o ovome. Poboljšajte si prehranu, izbacite sve otrove iz sebe (nije jednostavno i može biti dugotrajno, ali ako si teško bolestan naci ceš vremena), regulirajte stres i elektromagnetski kaos oko sebe i izlijecit cete se ma koliko teška bolest bila i vjerojatno se više nikada necete razbolijeti!

quote:
Originally posted by GGG
Što se tice "životinjskog vrta" kojega si naveo, tvoje je pravo, da prihvataš i vjeruješ šta god hoceš, za svakog od ovih bisera na netu postoji dosta podataka (skepdic, quackwatch), tako da se necu upuštati u detalje, možda samo kratak osvrt na Jima Humble-a koji se u Ameriku ne vraca zbog velikog broja tužbi ljudi, koji su se otrovali njegovim MMS a ne zbog medicinske prakse...

I opet se vracamo na ono što sam prije rekao.
Ne znam na kakav životinjski vrt misliš odnosno nadam se da nije ono što ja mislim, jer ako je... nemam komentara...
Ti više vjeruješ nekakvim pisanjima po internet stranicama nego ozbiljnim knjigama, tvoje pravo. Pa što misliš tko stoji iza tih stranica. Kako sustavno proganjaju sve doktore koji ne rade po medicinskim pravilima, koji vrlo vrlo uspješno lijece teško bolesne ljude i djecu bez otrovnih lijekova i otrovnih tretmana, tako i naravno proganjaju i Jima Humblea. To je u današnjem svijetu normalno. Pazi što on radi, lijeci ljude, a nije doktor! I to tisuce njih! Svetogrde! Da smo u srednjem vijeku zna se kako bi završio, a ovako dovoljno mu je da se makne malo dalje od korporacijskih kandži i možda proživi u miru. Ne tvrdim da nije netko umro uslijed krive primjene MMS-a, nekoliko ljudi, i to je tragedija, naravno. Ali ako sto tisuca ljudi umre od lijekova dobivenih na recept, to je u redu. Sigurno se na skepdicu ne sekiraju puno oko toga. U današnjem sistemu ako jedan onkolog od 500 pacijenata sa rakom i tumorom spasi jednog, bit ce mu zahvalni i reci ce mu da je napravio najbolje što može. A ako to pokuša drugi onkolog sa nemedicinskim metodama i od 500 pacijenata umre samo jedan vjerojatno ce završiti u zatvoru, a sigurno ce biti šikaniran i proganjan.

quote:
Originally posted by GGG
Što se tice probavnog sistema ljudi su svežderi i njihov probavni sistem ima karakteristike tako biljoždera (relativno dugi probavni sistem/tanko crijevo, absorbcija vitamina C iz biljaka) kao i mesoždera (želudac s HCl aktivacijom pepsina, probavni sokovi iz pankreasa sa probavnim enzimima, dobivanje vitamina B12). Osim toga ljudi nemaju poseban sistem za razgradnju biljnog materiala kao biljožderi (cetverodjelni želudac ili cecum - sljepo crijevo),
Na internetu možeš naci puno "analiza" koje vuku na biljoždersku stranu na racun oblika zuba ili dužine crijeva dok (bio)kemijsku stranu probave potpuno ignoriraju

Rado bi pogledao (bio)kemijsku stranu probave, ako postoji kakav link, stavi ovdje. Zanima me jer malo znam o tome, pa da naucim nešto novo. Necu tvrditi da su ljudi po prirodi biljožderi, ali vjerujem da jesu! No, s druge strane, zašto se odreci mesa ako ga netko voli. nabavite meso koje nije otrovno, da je životinja zaklana i umrla u miru, da je jela svoju prirodnu hranu, napravi si finu veliku salatu i udri! Jedite i za veceru ako treba! Zdravlje nece trpiti. Ali ne, svijet tako ne funkcionira. Imamo sustav masovnog uzgoja, pretpostavljate kakvo meso dolazi od tamo. Pa onda ljudi za rucak uz to meso pojedu minimum salate i puno kruha iz pekare, pecenog krumpira itd. I onda želudac to ne može probaviti. Stoji tamo 8 sati, pa poluprobavljeno krene u tanko crijevo. Na guranje, ali doslovno na guranje iz debelog crijeva izlazi van, jer peristaltika crijeva ne radi. Ne radi zato što svi koji jedu modernu nepravilno kombiniranu hranu na stjenkama svojeg crijeva imaju slojeve (necu reci cega) stare godinama, desetljecima. Nadam se da netko ne misli da je naše crijevo 100% nepropusno, odnosno da taj otrov koji je godinama nataložen na stijenkama crijeva nikako ne može proci kroz njega prema organima. A debelo crijevo je doslovno naslonjeno na skoro sve organe, a prepuno starih fekalija samo ih dodatno pritišce.

Evo jedno teško pitanje za sve koji ce ovo procitati:

-Jeste li ili netko od vaše familije ikada bili kod doktora, a da vam je preporucio da kod kuce obavite seriju klistiranja i tako se riješite nekih otrova iz tijela i drasticno smanjite unos novih i da vam crijeva uspostave normalan rad, kako bi tako cista mogla bolje upijati hranjive tvari iz hrane koju pojedete?

P.S.
Eto, tako ja gledam na to. Unaprijed se ispricavam ljudima medicinske ili farmaceutske struke, nisam mislio nikoga uvrijediti, samo sam iznio svoje stajalište kako gledam na sustav i svijet oko nas, trebalo bi to biti moje demokratsko pravo...

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/02/2013 : 12:04:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

evo mene

DORUCAK 7.30h
zobene
mlijeko
par bjelanjaka
posni sir

MEÐUOBROK 1 10.30h
rižini keksi
posni sir

MEÐUOBROK 2 12h
jaja

MEÐUOBROK 3 14h
rižini keksi
posni sir

RUCAK 1 17h
meso
krumpir/riža/zobene

RUCAK 2 20h
meso
krumpir/riža/zobene

VECERA 21.30h
posni sir

OBROK PRIJE SPAVANJA 23h
posni sir
žumanjak

Dobar si!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/02/2013 : 13:18:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message

ja bih sa tvojim vocem i vodom umro od gladi
evo ti i kolicine za dva glavna obroka:

RUCAK 1 17h
meso 250g
krumpir 500g ili u istom kalorijskom omjeru riža/zobene

RUCAK 2 20h
meso 250g
krumpir 500g ili u istom kalorijskom omjeru riža/zobene
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll