forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Ne pijte mliko zatrovano je!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/02/2013 : 13:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Nego, ti se supermarce samo okrenes kad vec novi obrok.

A zar jos nisi cuo, da nije dobro jesti prije spavanja, ono par sati prije? Jedino ako ides u krpe tek u 1-3 ujutro. :p

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/02/2013 : 13:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

Nego, ti se supermarce samo okrenes kad vec novi obrok.

a tako ispadne
samo na poslu jedem tri puta

quote:
Originally posted by Poli

A zar jos nisi cuo, da nije dobro jesti prije spavanja, ono par sati prije? Jedino ako ides u krpe tek u 1-3 ujutro. :p

par sati prije spavanja veceram,
ali jedem prije spavanja, odnosno zadnju stvar koju napravim prije nego legnem u krevet i operem zube je papanje
a zasto nije dobro jesti prije spavanja?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/02/2013 : 14:20:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Imas dosta toga na googleu (npr. http://www.livestrong.com/article/440180-what-are-benefits-of-not-eating-before-bed/ ), a vec po logiki nije ok za zeludac da mu ubacis hranu a ti na spavanje - znaci, tvoje tjelo bi trebalo da pociva i odmara a istovremeno da presnavlja i probavlja?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 25/02/2013 14:21:03
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/02/2013 : 14:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
a ja kad ne bih jeo preko noci previše bih smršavio,
osim toga, tijelo bi mi ostalo bez proteina, što je i glavni razlog zašto jedem prije spavanja

sa spavanjem nikad nisam imao problema jer mi ne pada teško na želudac
a što se tice šecera i navikavanja tijela -s tim takodjer nemam problema buduci da tako prakticiram duze vrijeme pa se tijelo vec naviklo, iako ni ispocetka nisam imao problema sa tim
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 26/02/2013 : 00:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Ostao sam dužan link o razlici izmedu probave proteina izmedu biljoždera i meso/sveždera. Ovaj je prilicno pitom http://intl-icb.oxfordjournals.org/content/42/2/319.full, Na kratko: govori o tome, kako biljožderi izkorištavaju mikroorganizme (MO) za razgradnju celuloze, negativna strana je to, što MO "pojedu" proteine i amino kiseline. Biljožderi dobiju proteine i druge viskovrijedne hranljive tvari, tako, da probave MO - biljožderi su zapravo "bakteriožderi". Za razgradnju MO upotrebljavaju se dva specificna enzima - ribonukleaza i lizocim (lyzozyme). Posebno je zanimljiv ovaj drugi jer je to enzim namjenjen obrani od bakterija - lizocim razkraja membrane bakterija - i nalazi se u tjelesnim tekucinama kao suze i slina i prva je linija odbrane pred patogenim MO. Jedino kod biljoždera je prisutan kao probavni enzim. Kod ljudi nije.
S druge strane ljudi imamo enzim elastazu (pancreatic elastase) namjenjen razgradnji elastina - proteina iz kojeg je vezivno tkivo životinja - zašto je taj potreban biljožderima?
Ako gledaš primate kao covjeku najbliža živa bica, to su svežderi - nemaju neki poseban sistem za razgradnju biljne hrane, hrane se uglavnom jednostavnom biljnom hranom, vocem ili korjenjem, dok od životinjske hrane jedu insekte, jaja, pticje mladunce, strvinu a neki i love manje životinje.Na osnovi takve hrane razvio se i covjek.

Što se tice moje primjedbe o životinjskom vrtu, mislio sam na širok izbor "alternativaca", od benignih Gersona i Budwig do osudenog prevaranta Trudeau-a. Možda bi bolji izraz bio kolekcija ili nešto u tom smislu. Negativno se sigurno istice Hulda Clark, koja je svojim "Synchrometrom" ustanovila nepostojecu bolest, pa je onda "Zapperom" ljecila...
Ali OK, kako sam vec prije rekao alternativna medicina je stvar vjere a ne dokaza, i to je za mene sasvim prihvatljivo, ali ako je namjena samo zgrnuti pare na nedokazanim tvrdnjama, to je obicna prijevara. Možda zao djelujem malo oštrije
Neki naucni clanak ili poster nije teško napraviti, vjerojatno lakše nego pisati te silne knjižurine, ali to znaci izaci iz svojih fantazija i suociti se sa drugacijim mišljenjima.
Vecina ljudi koja razotkriva nadrilekare, istom se mjerom bori protiv medicinsko-farmaceutskih mahinacija (Primjer Ben Goldacre: Bad Science i Bad Pharma)

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47314 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/02/2013 : 01:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

Ostao sam dužan link o razlici izmedu probave proteina izmedu biljoždera i meso/sveždera. Ovaj je prilicno pitom http://intl-icb.oxfordjournals.org/content/42/2/319.full, Na kratko: govori o tome, kako biljožderi izkorištavaju mikroorganizme (MO) za razgradnju celuloze, negativna strana je to, što MO "pojedu" proteine i amino kiseline. Biljožderi dobiju proteine i druge viskovrijedne hranljive tvari, tako, da probave MO - biljožderi su zapravo "bakteriožderi". Za razgradnju MO upotrebljavaju se dva specificna enzima - ribonukleaza i lizocim (lyzozyme). Posebno je zanimljiv ovaj drugi jer je to enzim namjenjen obrani od bakterija - lizocim razkraja membrane bakterija - i nalazi se u tjelesnim tekucinama kao suze i slina i prva je linija odbrane pred patogenim MO. Jedino kod biljoždera je prisutan kao probavni enzim. Kod ljudi nije.
S druge strane ljudi imamo enzim elastazu (pancreatic elastase) namjenjen razgradnji elastina - proteina iz kojeg je vezivno tkivo životinja - zašto je taj potreban biljožderima?
Ako gledaš primate kao covjeku najbliža živa bica, to su svežderi - nemaju neki poseban sistem za razgradnju biljne hrane, hrane se uglavnom jednostavnom biljnom hranom, vocem ili korjenjem, dok od životinjske hrane jedu insekte, jaja, pticje mladunce, strvinu a neki i love manje životinje.Na osnovi takve hrane razvio se i covjek.

Što se tice moje primjedbe o životinjskom vrtu, mislio sam na širok izbor "alternativaca", od benignih Gersona i Budwig do osudenog prevaranta Trudeau-a. Možda bi bolji izraz bio kolekcija ili nešto u tom smislu. Negativno se sigurno istice Hulda Clark, koja je svojim "Synchrometrom" ustanovila nepostojecu bolest, pa je onda "Zapperom" ljecila...
Ali OK, kako sam vec prije rekao alternativna medicina je stvar vjere a ne dokaza, i to je za mene sasvim prihvatljivo, ali ako je namjena samo zgrnuti pare na nedokazanim tvrdnjama, to je obicna prijevara. Možda zao djelujem malo oštrije
Neki naucni clanak ili poster nije teško napraviti, vjerojatno lakše nego pisati te silne knjižurine, ali to znaci izaci iz svojih fantazija i suociti se sa drugacijim mišljenjima.
Vecina ljudi koja razotkriva nadrilekare, istom se mjerom bori protiv medicinsko-farmaceutskih mahinacija (Primjer Ben Goldacre: Bad Science i Bad Pharma)

tamane oni meso kad god mogu.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 28/02/2013 : 16:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=02&dd=28&nav_category=12&nav_id=690950
strasno

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 28/02/2013 : 16:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47314 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/03/2013 : 14:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
baš gledan danas cukar. ne moš više nac da nema oznaku halal na sebi.
ka da smo negdi u arabiji

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 02/03/2013 : 15:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:
Originally posted by nemanja93

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=02&dd=28&nav_category=12&nav_id=690950
strasno

tako samo uništavaju seljake, a tu je dobra hrana i pice. Pokleknice pred multinacionalkama. Sranje, kao svugdje.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2500 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 03/03/2013 : 15:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message
Generalno mislim da je mleko zdravo.
Imam klinca od 19 meseci koji pije mleko, jogurt, sir...i ne brinem.
Ali ovakve gluposti (bar kod nas) tipa "pijte mleko zdravo je...dobro je al' sacekajte analize...zdravo je ali mi nemamo akreditovane laboratorije da ga ispitamo...ne dajte deci do 7 godina...Živeli (ministar poljoprivrede sa cašom mleka)..."
Sve više me je sramota što živim u jednoj ovakvoj zemlji!
U zemlji gde je premijer kriminalac, gde savetnici kupuju fakultetske diplome, ministar poljoprivrede preletac iz jedne u drugu stranku (DS-SNS) a sve zarad fotelje, gde se zakoni prave i menjaju po želji tajkuna, a SVO MLEKO POSTANE DOBRO JEDNOM ODLUKOM VLADE...
Ne znam kako je kod vas u HR, ali se nadam da je bolje cim st ušli u EU.
Mi na ovaj nacin, sa ovakvim nesposobnim šljamom na vlasti, necemo nikad...

Carpe diem
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/03/2013 : 16:43:36  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message
Zatrovana zemlja, bila susa, usevi se kontaminirali.

Tako nam i treba kada samo uzimamo i unistavamo prirodu.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47314 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/03/2013 : 20:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
cua san danas da je ukupni svjetski ulov ribe opa skoro duplo u godinu dana zbog izlova.
najebali smo

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 05/03/2013 : 22:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Pogledajte video kako postupaju sa životinjama i sa mesom. Prava industrija. Treba nahranit sve te Kineze!

http://player.vimeo.com/video/57126054#at=0

Kad malo razmislim, ova naša civilizacija je toliko nisko pala da je to strašno. Ne mislim samo na industriju hrane, vec opcenito. Kakva li nas samo buducnost ceka, ne osudim se niti zamisliti!
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 05/03/2013 : 22:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Voda koju pijemo, vazduh koji disemo, hrana koju jedemo.
Resenje: Ne disati, jesti, piti

U pitanju su samo rizici. Smanjiti rizike na prihvatljivu meru (biti umeren) i igrati tombolu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47314 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/03/2013 : 23:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by dcopic

Pogledajte video kako postupaju sa životinjama i sa mesom. Prava industrija. Treba nahranit sve te Kineze!

Kad malo razmislim, ova naša civilizacija je toliko nisko pala da je to strašno. Ne mislim samo na industriju hrane, vec opcenito. Kakva li nas samo buducnost ceka, ne osudim se niti zamisliti!

o ovome ja i prican cilo vrime. ne može nas bit 7+ milijardi bez industrije hrane

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 07/03/2013 : 08:08:32  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message
quote:
Originally posted by dcopic

http://www.youtube.com/watch?v=QhfSPvp252M
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 14/03/2013 : 15:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
http://dobrahrana.jutarnji.hr/mljekomati-ulaze-u-modu/

Moram priznati da sam razocaran cijenom mlijeka. Opet se stavlja profit na prvo mjesto, ali ovaj put pod krinkom brige za gradane...

Što mislite?
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 15/03/2013 : 09:09:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Da, sad je svima skupo, tih 6 kn za litru. A onima koji ga piju svaki dan (ono iz trgovine) bit ce još skuplje jednoga dana kad se tijelo pocne ozbiljno buniti.

Citiram:
"sadrži najvecu kolicinu nepromijenjenih hranjivih tvari koje su djeci potrebne za rast i cuvanje zdravlja cijeli život."

Prije bih rekao da su te hranjive tvari potrebne teletu da mu narastu rogovi i udvostruci svoju masu za nekoliko mjeseci!

Ali da ne skrenem ponovno s teme, mislim da su mlijekomati dobra stvar. Imam jednog jako blizu ovdje u SLO i ponekad odem do njega s malom flašicom od 2-3 dl da imam za kavu kod kuce. Razgovarao sam i sa farmerom (mlekomat je postavljen na njegovoj farmi) koji mi je u razgovoru rekao da direktno od krave nose mlijeko u mlekomat, bez ikakve obrade. Znaci, nema pasterizacije i homogenizacije. U istom tom mlekomatu prodaje i razne domace sireve, vrhnja i druge mlijecne proizvode. Pitao sam ga i kako radi to, iskreno mi je rekao da se mlijeko za te proizvode mora obraditi, nije rekao kako.

Na njegovom mlekomatu je litra 0,70€, a u centru Velenja npr je litra 1€. Meni je jako jeftino, jer pijem 1L mjesecno. Mlijeko u trgovini ne bih kupio taman da umirem od gladi!

Zato ponovno ponavljam da u HR firma Veronika prodaje nehomogenizirano mlijeko, u Zagrebu su na svakoj tržnici, mlijeko svakodnevno skupljaju od seljaka sa zagorskih bregova. I ista je cijena kao i cijena otrovnog mlijeka iz trgovina.

@stripofil

Znaš koje je moje mišljenje oko profita, da je to skoro realna cijena za ono što dobiješ. Tko nam je kriv što se svi selimo u gradove u nebodere i zgrade, što nismo ostali bliže selu, pa bi nam i susjedova krava bila bliža! Šest kuna na mlekomatu, a cetiri u trgovini. Zna se zašto je takva cijena u trgovini. Ogromna industrija, krave žive u nenormalnim uvjetima hranjene pitaj boga s kakvom hranom, a njihovo mlijeko se toliko obraduje da se ne može pokvariti niti da godinu dana stoji na suncu! Zato je takva razlika u cijeni. Seljak ovdje u SlO mi je rekao da mlijeko koje se ne proda u 24h povlaci iz mlekomata, nisam dalje pitao što radi s njime. Sve rade sami, uz sve poslove na farmi još i sami rade proizvode koje izlažu u mlekomat. Taj mlekomat je u startu ogroman trošak i još da nešto zarade, cijena je takva kakva je...

Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000