forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Ne pijte mliko zatrovano je!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/02/2013 : 16:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

tacno. više vridi ta sloboda izražavanja od milijardu planskih ekonomija

Ma jebes tu ekonomija koja je izvana mliko a izunutra suplja i samo cekas moment kad ce se urusit..na kraju krajeva i urusila se je..tvornica moze funkcionirat s 40 ljudi a zaposleno ih je 200..i ocekujes da tako nesto opstane..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 13/02/2013 16:37:31
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 16:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by stripofil
.... ali što se tice hrane jelo se 10 puta bolje i kvalitetnije.

kako ko, kako ko! Jedini kaj je atmosfera opcenito bila manje zagadena i nije bilo tolko modicifirane hrane...a i ono 80-tih je bilo manje zdravo u odnosu na ono 50-tih, tak kak je i ovo danas u odnosu na ono od prije 30 godina. To je svjetski proces i nema veze s državama. I danas da je SFRJ ti bi jel ovo kaj jedeš U RH, tu bi se dogodila ista promjena ili bi bil gladan kao preostale socijalisticke zemlje i narodi u svijetu.

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 13/02/2013 : 16:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:
da,ali niko ne prica da je HR super za život bla,bla i nikom nece doc udbaši na vrata ko u ono vrime šta je napustia "raj na zemlji"

To je ljudska osobina, uvijek nam se cini da je prije bilo bolje.

Što se tice udbaša nikad mi nisu dolazili na vrata, isto kao što su moji najnormalnije išli u crkvu. Tako da što se toga tice ljudi pretjeruju.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 16:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by djule

quote:
Originally posted by dosada

quote:

ovo nisu konkretne brojke...u socijalistickom društvu se takve brojke itekak skrivaju. S druge strane tu su miljarde i miljarde dolara bespovratnog kredita i medusobnih zajmova nesvrstanih koje nisu ukljucene u ovaj podatak koji ti imaš. Sve u svemu u grdnoj si zabludi, ali tvoje da vjeruješ u kaj te volja!

i da ona fora sa zdravim mlijekom u vrijeme SFRJ je isto dobra...problem je samo kaj se zaboravlja da ta ispitivanja i kontroli nije ni bilo, kak ih ni danas nema na Kubi ili u Kini! A vidimo kak stvari iz Kine prolaze kad ih se stavi na testiranja, kancerogeno do kancerogenog (:

ja govorim o dugu juge prije raspada. baš ne znam ko bi kamuflirao to ak je svim politickim elitama bilo u interesu da se država raspadne.

oko mlijeka i sfrj, onda nigdje nije bilo zdravo jer takvih ispitivanja i kontroli nigdje ni bilo

[quote]Originally posted by lwood

gledamo cilu cestovnu mrižu ,naravno.
eto izacu ti u susret

možemo i tak

usporedi ceste sa cestama europskih zemalja koje su ekonomsko-povijesno-geografski bliske ovim tu zemljama pa sam donesi zakljucak. i ne,odgovor nije sigurno radi gazimira cacica i njegovog ministriranja u racanovoj vladi.

daj malo sredi ovo, tko tu koga citira???

Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 13/02/2013 : 16:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
quote:
Originally posted by brni

quote:

Ma jebes tu ekonomija koja je izvana mliko a izunutra suplja i samo cekas moment kad ce se urusit..na kraju krajeva i urusila se je..

to mi je struka,nemoj baš tak

ekonomija ovisi o onom ko je vodi i nacinom na koji ju vodi. jednopartijsko vodenje socijalizma u kojem svi gledaju ko konji samo ravno i gdje ne postoji ekonomska demokracija je isti drek kao i ovo kaj imamo sad - kapitalizam, sistem koji sam po sebi je kontradiktoran
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 16:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:
da,ali niko ne prica da je HR super za život bla,bla i nikom nece doc udbaši na vrata ko u ono vrime šta je napustia "raj na zemlji"

Što se tice udbaša nikad mi nisu dolazili na vrata, isto kao što su moji najnormalnije išli u crkvu. Tako da što se toga tice ljudi pretjeruju.

ali sigurno nisu onda delali na višim državnim službama (da ne spominjem da nisu bili direktori poduzeca), tu su kontrole bile malo drugacije. Sve ovisi kakav si imal status u društvu...

Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 13/02/2013 : 16:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

ovo nisu konkretne brojke...u socijalistickom društvu se takve brojke itekak skrivaju. S druge strane tu su miljarde i miljarde dolara bespovratnog kredita i medusobnih zajmova nesvrstanih koje nisu ukljucene u ovaj podatak koji ti imaš. Sve u svemu u grdnoj si zabludi, ali tvoje da vjeruješ u kaj te volja!

i da ona fora sa zdravim mlijekom u vrijeme SFRJ je isto dobra...problem je samo kaj se zaboravlja da ta ispitivanja i kontroli nije ni bilo, kak ih ni danas nema na Kubi ili u Kini! A vidimo kak stvari iz Kine prolaze kad ih se stavi na testiranja, kancerogeno do kancerogenog (:

ja govorim o dugu juge prije raspada. baš ne znam ko bi kamuflirao to ak je svim politickim elitama bilo u interesu da se država raspadne.

oko mlijeka i sfrj, onda nigdje nije bilo zdravo jer takvih ispitivanja i kontroli nigdje ni bilo

[quote]Originally posted by lwood

gledamo cilu cestovnu mrižu ,naravno.
eto izacu ti u susret

možemo i tak

usporedi ceste sa cestama europskih zemalja koje su ekonomsko-povijesno-geografski bliske ovim tu zemljama pa sam donesi zakljucak. i ne,odgovor nije sigurno radi gazimira cacica i njegovog ministriranja u racanovoj vladi.

daj malo sredi ovo, tko tu koga citira???

sori, malo sam se zajebo sa kvotanjem

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/02/2013 : 16:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
djule

Svaka cast na tvojoj struci samo meni nije jasno jeli ti branis socijalizam ili Jugu..jer jedno s drugim mozda ima veze samo u teoriji..

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 13/02/2013 : 16:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:

Istina, ja cim se probudim povirim da vidim kako mi se barjak vijori na krovu. I onda me boli qrac za sve, ma ne triba mi ni rucak ni vecera.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 16:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:

Istina, ja cim se probudim povirim da vidim kako mi se barjak vijori na krovu. I onda me boli qrac za sve, ma ne triba mi ni rucak ni vecera.

Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 13/02/2013 : 16:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
quote:

djule

Svaka cast na tvojoj struci samo meni nije jasno jeli ti branis socijalizam ili Jugu..jer jedno s drugim mozda ima veze samo u teoriji..

socijalizam. a jugu branim u ekonomskom smislu u ovom kontekstu socijalizma.

a ovo ostalo: goli otok, udbaši.. to je vec razina politike, a to nam je zabranjeno spominjat
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/02/2013 : 16:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

socijalizam. a jugu branim u ekonomskom smislu u ovom kontekstu socijalizma.

a ovo ostalo: goli otok, udbaši.. to je vec razina politike, a to nam je zabranjeno spominjat

Pa i na to sam mislia..o ekonomiji koja je bila trula ka i sve ostalo..

Edited by - brni on 13/02/2013 16:44:30
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 13/02/2013 : 16:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Svedska je primer socijalisticke zemlje :)

Samo vam je povod falio, vidim.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 13/02/2013 : 16:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:
ali sigurno nisu onda delali na višim državnim službama (da ne spominjem da nisu bili direktori poduzeca), tu su kontrole bile malo drugacije. Sve ovisi kakav si imal status u društvu...

E moj dosada, isti vrag nam je i danas, ako nisi clan "partije" nema posla. Sve ide preko veza i vezica. Od doktora do privatnih i državnih poduzeca.
Ista stvar.
To što smo promijenili naziv iz komunizma u demokraciju ne mijenja ljudski mentalitet i navike.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 16:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

sori, malo sam se zajebo sa kvotanjem

daj sredi da vidimo tko to misli da se SFRJ raspala zbog toga jer su to tražile politicke elite

ako su one ikaj iskale onda je to bil opstanak te umjetne tvorine da mogu plivati u svom mulju, nisi bili ni svjesni da budu svoj mulju raspadom tek dobile!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 16:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:

E moj dosada, isti vrag nam je i danas, ako nisi clan "partije" nema posla. Sve ide preko veza i vezica. Od doktora do privatnih i državnih poduzeca.
Ista stvar.
To što smo promijenili naziv iz komunizma u demokraciju ne mijenja ljudski mentalitet i navike.

apsolutno si u pravo, ali za sve ostalo ti mogu odgovorit samo
kratko i jasno, nije...ni blizu!
nikakav clan partije nemoraš biti da bi se zaposlil u državnoj ustanovi....uostalom koje partije kad se svakih par godina mijenjaju, pa je takav mentalitet (a ima ga) osudena dugorocnije na propast!

Edited by - dosada on 13/02/2013 16:59:07
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 16:53:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

ko ti kaže da ne idu i danas? idu al u manjem broju.
a tad su išli jerbo su ovde bili na granici gladi.
toliko o "uspješnoj ekonomiji".
to tzv "zlatno doba juge" je bilo kad su uvatili kredite u 70-tima

granici gladi?

e sad si zaista promašio ceo fudbal

a šta misliš kako se živilo krajen 50-tih po npr dalmatinskin selima?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 16:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

ne pretjerujen ja ništa. didov brat je uteka 58. ili 59. s ekipon na vesla preko jadrana.
pa ti vidi koliko je bilo dobro.
a udbaši su upali u selo par dana kasnije.
i da te odma preduhitrin ,to je bila ekonomska a ne politicka emigracija.
šta se crkve tice istina je ,ko je tia ic moga je .

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/02/2013 : 16:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

Toliko o djulinoj tezi o jednakom drustvu..ali ovima na sjeveru znas kako ide to o jednakom drustvu - jebes tovare..

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 16:56:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

ajde,bar ne moraš glumit da si sritan i moš svima po spisku jebavat mater

Edited by - lwood on 13/02/2013 17:08:34
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 16:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:

quote:

ko ti kaže da ne idu i danas? idu al u manjem broju.
a tad su išli jerbo su ovde bili na granici gladi.
toliko o "uspješnoj ekonomiji".
to tzv "zlatno doba juge" je bilo kad su uvatili kredite u 70-tima

granici gladi?

e sad si zaista promašio ceo fudbal

ako ne zna nek pogleda...
Cesta duga godinu dana
http://www.imdb.com/title/tt0052250/reference

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 16:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Toliko o djulinoj tezi o jednakom drustvu..ali ovima na sjeveru znas kako ide to o jednakom drustvu - jebes tovare..

ma da. ali najjace je kad pocnu pricat kako su unapridili selo.
pa ko ima veze sa selima (pogotovo kod nas ) zna da su to obicne laži

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 17:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

tocno, a sad se setil i na koji nacin se gradila infrastruktura (ceste, pruge, mostovi pa i sam autoput zg-bg)
http://www.youtube.com/watch?v=RhNY3mtWAMo

pazi parola

Edited by - dosada on 13/02/2013 17:08:27
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 17:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

tocno, a sad se setil i na koji nacin se gradila infrastruktura (ceste, pruge, mostovi pa i sam autoput zg-bg)
http://www.youtube.com/watch?v=RhNY3mtWAMo

pazi parola

dobar je ovaj film. komedija živa

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 17:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
i onda još danas pojedini vjeruje u taj gospodarski i bilo koji drugi oblika sustava

Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000