forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Ne pijte mliko zatrovano je!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 13/02/2013 : 17:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Originally posted by dosada

i onda još danas pojedini vjeruje u taj gospodarski i bilo koji drugi oblika sustava

A u koji ti sustav veruješ?
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 17:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
ne vjerujem u sustave, samo u ljude! Teorestski ljubav lepo zvuci ali malcice je drugcije u praksi...zato samo ljudi, i to obrazovani!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 13/02/2013 : 17:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:

ne vjerujem u sustave, samo u ljude! Teorestski ljubav lepo zvuci ali malcice je drugcije u praksi...zato samo ljudi, i to obrazovani!

Pa u kom se to kapitalizmu veruje u ljude?
Vi fulate fudbal sa 5 metara
Skacete ko opareni Ameri na rec "socijalizam"

Opet se vracamo na Švedsku
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 18:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
ja sam sam nije na s više, pa slobodno piši u jednini!
I za tvoju informaciju u Švedskoj je kapitalizam, a ne socijalizam i to ti je dokaz da u kapitalizmu itekak misle na ljude ako društvo to traži kroz promejne!

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 13/02/2013 : 18:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:

I za tvoju informaciju u Švedskoj je kapitalizam, a ne socijalizam i to ti je dokaz da u kapitalizmu itekak misle na ljude ako društvo to traži kroz promejne!

Ma je li?
A postoji li socijalna pomoc kod nezaposlenih lica?
Pravo na rad, zaradu, odmor, penzijsko i invalidsko, zdravstveno osiguranje?
Šta ti misliš, da je to palo sa neba?

Vi, redarstveni

Edited by - Jasko on 13/02/2013 18:09:12
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 18:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

Ma je li?
A postoji li socijalna pomoc kod nezaposlenih lica?
Pravo na rad, zaradu, odmor, penzijsko i invalidsko, zdravstveno osiguranje?
Šta ti misliš, da je to palo sa neba?

Vi, redarstveni

nije palo s neba nego su se ljudi izborili za to. ne nekom revolucijon nego u demokratskom sistemu.
ne vidin šta tu ima cudno?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 13/02/2013 : 18:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Mlijeko?

Wtf?
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 18:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by lwood
nije palo s neba nego su se ljudi izborili za to. ne nekom revolucijon nego u demokratskom sistemu.

ne nadaj se smislenom odgovoru

ne shvacaju svi snagu izbora i biranja, neki ipak više vole da im se sve namece (i poz. i neg.) samo da ne moraju sami odlucivati!

Edited by - dosada on 13/02/2013 18:24:49
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 18:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by bagi

Mlijeko?

curi iz majcinih grudi.....

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 13/02/2013 : 18:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:

O revoluciji ja i ne govorim
Pa to ti je socijalizam!

Izborili su se, Marks je bio pionir, pokretac, utemeljivac.
To sve vreme objašnjavam. Kao što postoji boljševizam (koji se stalno pominje), tako postoji i socijaldemokratija
Ali u zemljama u okrugu taj sistem ne živi
(ili ne živi za sve, a tu dolazi na scenu jednakost za sve )
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 18:34:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

O revoluciji ja i ne govorim
Pa to ti je socijalizam!

Izborili su se, Marks je bio pionir, pokretac, utemeljivac.
To sve vreme objašnjavam. Kao što postoji boljševizam (koji se stalno pominje), tako postoji i socijaldemokratija
Ali u zemljama u okrugu taj sistem ne živi
(ili ne živi za sve, a tu dolazi na scenu jednakost za sve )

nisan primjetia
šta je bia pionir? oceš rec da se ne bi niko dositia da želi više love a manje rada?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 13/02/2013 : 18:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:

nisan primjetia
šta je bia pionir? oceš rec da se ne bi niko dositia da želi više love a manje rada?

Pa što nisu dobili kada su se setili?
On je, kao filozof, napisao sistem koji su drugi doradjivali, preradjivali i zbog kojih (bar bi trebalo) danas radnici imaju bolje uslove. Mi toliko odbijamo sve te vrednosti, da smo se vratili dva veka unazad
Odnosno, lupaju nam cvrge oni koji imaju lovu (vrhunac bezobrazluka: nema penzionog, nema zdravstvenog, radiš na crno, neprijavljen, ko Meksikanac kod Amera i još se moliš bogu da zadržiš to što imaš... Kad si vec izgubio dostojanstvo )
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 18:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

nisan primjetia

Pa što nisu dobili kada su se setili?
On je, kao filozof, napisao sistem koji su drugi doradjivali, preradjivali i zbog kojih (bar bi trebalo) danas radnici imaju bolje uslove. Mi toliko odbijamo sve te vrednosti, da smo se vratili dva veka unazad
Odnosno, lupaju nam cvrge oni koji imaju lovu (vrhunac bezobrazluka: nema penzionog, nema zdravstvenog, radiš na crno, neprijavljen, ko Meksikanac kod Amera i još se moliš bogu da zadržiš to što imaš... Kad si vec izgubio dostojanstvo )

ti skaceš s jedne teme na drugu da ne znan oceš li u iducem postu pisat o parenju pelikana ili o odnosu Vargasa prema multinacionalnim kompanijama.

kako ti nije jasno da se nemoš usporedivat sa razvijenošcu sa Švedskom
i slicnim zemljama?
one su se normalno razvijale zadnjih više od 100 godina i došle su do nekog stupnja

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 18:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Radni%C4%8Dki_pokreti

ne spominju oni Marxa, a oni su najzaslužniji za radnicka prava....

quote:

ovo e dogada jedino ako si nesposoban i sam dozvoliš da te lupaju po glavi jer si polupismen...ne ti direktno, vec opcenito vrijedi za sve!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 18:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
one su se normalno razvijale zadnjih više od 100 godina i došle su do nekog stupnja

i to kao demokratsko-kapitalisticko društvo!

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 18:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

i to kao demokratsko-kapitalisticko društvo!

a nego kako drukcije

Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 13/02/2013 : 18:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by brni

quote:

a šta misliš kako se živilo krajen 50-tih po npr dalmatinskin selima?

Toliko o djulinoj tezi o jednakom drustvu..ali ovima na sjeveru znas kako ide to o jednakom drustvu - jebes tovare..

ma da. ali najjace je kad pocnu pricat kako su unapridili selo.
pa ko ima veze sa selima (pogotovo kod nas ) zna da su to obicne laži

o selu nema govora o napretku, vec sam par stranica to spomenuo. preteranom industrijalizacijom došlo je do propasti sela u 50ima(naravno, i staljinsticki sistem u pocetku juge). al ovo oko dalmatinskih sela i "bogatih sela sjevera" - sirotinja je bila i gore i dole.

al opet generalizacija, ne uzimaš jedan dio kao mjerilo za 45 godina i ono kaj je nastalo u tih 45 ljeta.

možemo o ovom dalje, al mislim da bi bilo preporucljivo otvorit novi topic, jer ovo nema veze više sa vindijom i dukatom
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/02/2013 : 18:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
i nazovi ga mlijeko...jer mi i raspravljamo kak dojti do "mlijeka" za sve!

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 13/02/2013 : 19:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message

Back to topic...

Wtf?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 19:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by djule

quote:

quote:
Originally posted by brni

quote:

a šta misliš kako se živilo krajen 50-tih po npr dalmatinskin selima?

Toliko o djulinoj tezi o jednakom drustvu..ali ovima na sjeveru znas kako ide to o jednakom drustvu - jebes tovare..

ma da. ali najjace je kad pocnu pricat kako su unapridili selo.
pa ko ima veze sa selima (pogotovo kod nas ) zna da su to obicne laži

o selu nema govora o napretku, vec sam par stranica to spomenuo. preteranom industrijalizacijom došlo je do propasti sela u 50ima(naravno, i staljinsticki sistem u pocetku juge). al ovo oko dalmatinskih sela i "bogatih sela sjevera" - sirotinja je bila i gore i dole.

al opet generalizacija, ne uzimaš jedan dio kao mjerilo za 45 godina i ono kaj je nastalo u tih 45 ljeta.

možemo o ovom dalje, al mislim da bi bilo preporucljivo otvorit novi topic, jer ovo nema veze više sa vindijom i dukatom

u biti ovo i ima veze sa naslovom topica.
jerbo da su onda okrupnjivali poljoprivredna gospodarstva i stvarali vece obiteljske farme,danas bi se naši proizvodaci koliko toliko i mogli nosit s konkurencijon
ista stvar ti je i s drugim granama poljoprivrede

Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 13/02/2013 : 19:11:04  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
ne, nema veze sa okrupnivanjem.

istina prevelika raštrkanost je imala efekte,al jako mali dio u odnosu na ono kaj je uništio uvoz, poljoprivredna politika, pogodovanje todoricu, inzistiranje na ogromnim farmama i držanje na lancu seljaka sustavom poticaja. bez lažne skromnosti, znam dosta o tom jer sam pisal diplomski rad na tu temu
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/02/2013 : 19:12:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Molim Vas da se vratite na temu topica i da ne ulazite u teme koje nisu dopuštene jer cu biti primoran zatvoriti topic i eventualno udaljiti neke sa foruma.

Hvala na pažnji

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 13/02/2013 : 19:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Molim Vas da se vratite na temu topica i da ne ulazite u teme koje nisu dopuštene jer cu biti primoran zatvoriti topic i eventualno udaljiti neke sa foruma.

Hvala na pažnji

partibrejkeru!

vidiš da je sve u civiliziranoj atmosferi, spominje se i goli otok i mlijeko i imamo slike adolfa i govorimo o kapitalizmu, socijalizmu, kubi, sjevernoj koreji i cak o mlijeku - a da nema nikakvih povišenih tonova i vrijedanja.

a još nije spomenut ni 2.svjetski rat, ciji je deda na kojoj strani bil...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 19:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by djule

ne, nema veze sa okrupnivanjem.

istina prevelika raštrkanost je imala efekte,al jako mali dio u odnosu na ono kaj je uništio uvoz, poljoprivredna politika, pogodovanje todoricu, inzistiranje na ogromnim farmama i držanje na lancu seljaka sustavom poticaja. bez lažne skromnosti, znam dosta o tom jer sam pisal diplomski rad na tu temu

onda vrlo dobro znaš di je najisparceliziranije zemljište?
i imala je itekako efekta,pogotovo ako gledaš maslinarstvo i uljarstvo.
al dobro sve ti je to poznato vjerovatno

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2013 : 19:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
usput koliko je uopce ostalo mljekarskih farmi u nas i koliko ce ih preživit do ulaska u EU?
imaš kakve podatke?

Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000