Author |
Topic |
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 18/02/2013 : 19:28:44
|
quote: Originally posted by djule
jok. uz predvidanje da bu ovaj topic dogurao maksimum do 3-4 strane onda pod kljuc.
zakaj sam protiv?
kolko god strašan zlocin bil, onome ko ga je pocinio, smrtnom kaznom samo omogucavaš rješenje muka, brz i radikalan rez, dok umjesto smrtne da dobije doživotnu, e onda pajdo moj, razmišljaš o pizdariji kaj si napravil, kak nikad više ne buš vidio iza zidina niš i tak do kraja života pa se pocne gristi u sebi i tak do kraja.
protiv smrtne, za doživotnu
Evo, i ja se slažem s ovim. |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
767 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 18/02/2013 : 20:41:12
|
Apsolutno sam za smrtnu kaznu, ali ne ovu kao u Americi da te uspavaju nakvom injekcijom ili nešto slicno...
Kao što netko rece, oko za oko zub za zub! Te najteže zlocince osuditi na smrtnu kaznu, dati ima datum da znaju kad ih ceka i nek pate, a onda primjer od njih praviti... Fino ih vješati na trgu, usmrtiti bicevanjem i brdo slicnih ideja, pa bi se mnogi drugi zamislili kad bi znali što ih ceka... Ako je silovatelj, siluj prvo njega pa ga onda ubij itd |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 18/02/2013 : 20:43:40
|
quote: Originally posted by djule
jok. uz predvidanje da bu ovaj topic dogurao maksimum do 3-4 strane onda pod kljuc.
zakaj sam protiv?
kolko god strašan zlocin bil, onome ko ga je pocinio, smrtnom kaznom samo omogucavaš rješenje muka, brz i radikalan rez, dok umjesto smrtne da dobije doživotnu, e onda pajdo moj, razmišljaš o pizdariji kaj si napravil, kak nikad više ne buš vidio iza zidina niš i tak do kraja života pa se pocne gristi u sebi i tak do kraja.
protiv smrtne, za doživotnu
Slazem se sa ovim sto si ti rekao ali samo se taj lik grize zbog toga sto je uradio a drugi koji bi mogli da naprave takvu glupost ne razmisljaju tako. Nego da ponekad nekog obese ili izvrse smrtnu kaznu ovi koji bi mogli da naprave glupost bi malo mozda i razmislili pre nego sto naprave tu glupost. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 18/02/2013 : 20:54:59
|
jeli, a u SADu (Texasu) je to pomoglo? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
Edited by - tinton on 18/02/2013 20:55:14 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 18/02/2013 : 21:43:59
|
quote: Originally posted by stripofil
quote: Originally posted by dsormaz1
Protiv smrtne kazne! Bilo je slucajeva da su nedužni ljudi bili osudeni na smrt i pogubljeni da bi se kasnije uspostavilo da nisu bili krivi.
To ti je selektivno razmišljanje.
Bilo je slucajeva da su ljudi umrli zbog nemara ili lijecnicke pogreške. Da li to znaci da treba ukinuti doktore?
Baš ti je "krasna" ova usporedba. Miješaš kruške i jabuke, kao i još neki ljudi ovdje. Smrtna kazna je primitivna barbarska odmazda društva. U SAD su neki osudenici na smrt, zbog pravnih zavrzlama, cekali i 10 godina na pogubljenje. U tih 10 godina neki su se potpuno promijenili, istinski preobratili, iznutra su postali druge osobe koje nikad više ni u snu ne bi pocinili zlodjelo zbog kojeg su osudeni. I takve bi onda nakon toliko vremena pogubili. Pobornici kulture smrti, naravno, to ne mogu razumjeti, oni bi samo sjekli glave, vješali, strijeljali... |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 18/02/2013 : 21:46:21
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by lwood
Protiv smrtne kazne! Bilo je slucajeva da su nedužni ljudi bili osudeni na smrt i pogubljeni da bi se kasnije uspostavilo da nisu bili krivi.
a puno in je bolje došlo ako su nedužni proveli 20-30 godina na robiji
Manje zlo, jer su barem ostali živi. Inace, loša ti je usporedba.
nije mu loša usporedba uopce, problem je kaj si ti skrenul u drugu temu....temu "nevino osudeni"
Sve je to u skladu s temom. A tema je smrtna kazna, za ili protiv. Dakle osvrt na nevino osudene i pogubljene je vezan uz temu, i kao obrazloženje zašto sam protiv toga. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 18/02/2013 : 21:49:16
|
quote: Originally posted by Tutta
Oko za oko, zub za zub. Ni manje ni vise.
Osvetu trebamo prepustiti Božjim rukama. Ne osvecujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta Božjem gnjevu. Ta pisano je: Moja je odmazda, ja cu je vratiti, veli Gospodin. (Rimljanima 12,19 JB) |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 18/02/2013 : 21:57:35
|
za pocetak, koliki god stupanj kazne bio, pokojni se ne može vratit nazad u život.
sad, da li uvest za neke zlocine smrtnu kažnu? osobno više naginjem k tome da se okrivljenika pošalje u doživotni zatvor, iako mislim da i ova druga opcija (smrtna) stoji. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 18/02/2013 : 22:15:07
|
quote: Originally posted by Davor2403
Apsolutno sam za smrtnu kaznu, ali ne ovu kao u Americi da te uspavaju nakvom injekcijom ili nešto slicno...
Kao što netko rece, oko za oko zub za zub! Te najteže zlocince osuditi na smrtnu kaznu, dati ima datum da znaju kad ih ceka i nek pate, a onda primjer od njih praviti... Fino ih vješati na trgu, usmrtiti bicevanjem i brdo slicnih ideja, pa bi se mnogi drugi zamislili kad bi znali što ih ceka... Ako je silovatelj, siluj prvo njega pa ga onda ubij itd
Nisam zna da se iza usatog vilenjaka Blooma skriva ovako kreativan momak..svaka cast.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 18/02/2013 22:15:38 |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 18/02/2013 : 22:25:30
|
Ne biste vjerovali, ali više novaca košta smrtna kazna koju osudenici ponekad cekaju i po 20-ak godina nego doživotni zatvor. To je vrlo skup i dugotrajan proces. I što sad? Trebalo bi popraviti djelotvornost sustava. Jer, ako sustav funkcionira sa doživotnom kaznom, bit ce ucinkovitiji od onoga koji ima smrtnu kaznu. Dakle, nisam za smrtnu kaznu. Ali ostavljam tu mogucnost za recimo djela poput prodavanja glancera koji to nisu. |
always progressive, never conventional! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/02/2013 : 22:39:25
|
To ti je selektivno razmišljanje.
Bilo je slucajeva da su ljudi umrli zbog nemara ili lijecnicke pogreške. Da li to znaci da treba ukinuti doktore?
Baš ti je "krasna" ova usporedba. Miješaš kruške i jabuke, kao i još neki ljudi ovdje. Smrtna kazna je primitivna barbarska odmazda društva. U SAD su neki osudenici na smrt, zbog pravnih zavrzlama, cekali i 10 godina na pogubljenje. U tih 10 godina neki su se potpuno promijenili, istinski preobratili, iznutra su postali druge osobe koje nikad više ni u snu ne bi pocinili zlodjelo zbog kojeg su osudeni. I takve bi onda nakon toliko vremena pogubili. Pobornici kulture smrti, naravno, to ne mogu razumjeti, oni bi samo sjekli glave, vješali, strijeljali...
duhovito |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 18/02/2013 : 22:39:27
|
Oko za oko...Ubojstvo (svirepo,iz predumišljaja) ne zaslužuje nikakvu drugu kaznu nego smrt...Onaj ko je spreman tako da oduzme život mora biti spreman da ga i da na taj nacin...Što se tice troškova - paaa...uzeti za primjer drugove Kineze.Za metak koji je potrošen za egzekuciju uredno se ispostavi racun najbližoj familiji rahmetlije... |
Wtf?
|
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 18/02/2013 : 22:40:02
|
quote: Originally posted by kiky radi se o tome da je definicija "ubojstva" relativna, kao i definicija "covjeka"... a relativizam je potencijalno opasan put.
Slažem se, to je najteži dio posla, donijeti pravu odluku tj. procjenu. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 18/02/2013 : 22:41:22
|
quote: Originally posted by bagi
Oko za oko...Ubojstvo (svirepo,iz predumišljaja) ne zaslužuje nikakvu drugu kaznu nego smrt...Onaj ko je spreman tako da oduzme život mora biti spreman da ga i da na taj nacin...Što se tice troškova - paaa...uzeti za primjer drugove Kineze.Za metak koji je potrošen za egzekuciju uredno se ispostavi racun najbližoj familiji rahmetlije...
da. a vlada prodaje organe usmrcenog uokolo. pravi civilizacijski doseg.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 18/02/2013 : 22:44:38
|
quote: Originally posted by kiky radi se o tome da je definicija "ubojstva" relativna, kao i definicija "covjeka"... a relativizam je potencijalno opasan put.
Slažem se, to je najteži dio posla, donijeti pravu odluku tj. procjenu.
zato san i postavia ovakvo pitanje. da ne bi ko mislia nešto u stilu ocemo li streljat osobu B jerbo je ukrala kobasicu i slicno. |
|
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 18/02/2013 : 22:54:04
|
Oko za oko...Ubojstvo (svirepo,iz predumišljaja) ne zaslužuje nikakvu drugu kaznu nego smrt...Onaj ko je spreman tako da oduzme život mora biti spreman da ga i da na taj nacin...Što se tice troškova - paaa...uzeti za primjer drugove Kineze.Za metak koji je potrošen za egzekuciju uredno se ispostavi racun najbližoj familiji rahmetlije...
Nije loša zamisao.Cak štoviše vrlo zanimljiva... |
Wtf?
|
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 18/02/2013 : 22:55:15
|
quote: Originally posted by dsormaz1 Baš ti je "krasna" ova usporedba. Miješaš kruške i jabuke, kao i još neki ljudi ovdje. Smrtna kazna je primitivna barbarska odmazda društva. U SAD su neki osudenici na smrt, zbog pravnih zavrzlama, cekali i 10 godina na pogubljenje. U tih 10 godina neki su se potpuno promijenili, istinski preobratili, iznutra su postali druge osobe koje nikad više ni u snu ne bi pocinili zlodjelo zbog kojeg su osudeni. I takve bi onda nakon toliko vremena pogubili. Pobornici kulture smrti, naravno, to ne mogu razumjeti, oni bi samo sjekli glave, vješali, strijeljali...
Mislim da je usporedba na mjestu. Nisam usporedivao smrtnu kaznu i lijecenje, vec sistem kao cjelinu. Stvoren od nesavršenih ne može nikako biti savršen.
Usporedba ukazuje na to da i u najhumanijem sistemu (zdravstvo) ima grešaka. Bit je sagledati taj sistem u cjelini, da li on donosi više koristi ili štete. Ako donosi više koristi onda ga treba usavršiti, doraditi, kako bi se kolateralna šteta svela na minimum. Ukoliko donosi više štete nemamo što razmišljati, treba promijeniti sistem.
Primjer koji navodiš se odnosi na ljude koji su pocinili zlocin, ali su psihicki zdrave osobe. To je potpuno druga kategorija ljudi. Baš me zanima može li se jedan Manson, Bundy ili Lopez preobratiti.
I za kraj nisam nikakav pobornik kulture smrti, naprotiv to je po meni krajnja opcija kada ništa drugo ne preostaje.
Što bi ti napravio da se nadeš oci u oci sa ubojicom? Ili ti ili on, citiranje biblije ti ne bi pomoglo.
Znaš kako narod kaže, bolje sprijeciti nego lijeciti. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 18/02/2013 : 22:58:43
|
Nije loša zamisao.Cak štoviše vrlo zanimljiva...
nije valjda da nisi zna za to? Kinezi su ti otvoreni za sve biznise |
|
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 18/02/2013 : 22:58:44
|
Osvetu trebamo prepustiti Božjim rukama. Ne osvecujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta Božjem gnjevu. Ta pisano je: Moja je odmazda, ja cu je vratiti, veli Gospodin. (Rimljanima 12,19 JB)
Puno mi je draža ona sa drugim obrazom. Ovako i Bog ispada nesavršeni primitivac. Tko je vidio iživljavati se na slabijima. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 18/02/2013 : 23:00:09
|
Osvetu trebamo prepustiti Božjim rukama. Ne osvecujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta Božjem gnjevu. Ta pisano je: Moja je odmazda, ja cu je vratiti, veli Gospodin. (Rimljanima 12,19 JB)
Puno mi je draža ona sa drugim obrazom. Ovako i Bog ispada nesavršeni primitivac. Tko je vidio iživljavati se na slabijima.
imaš u starom zavjetu smrtnih kazni koliko oceš. |
|
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 18/02/2013 : 23:04:20
|
quote: Originally posted by lwood imaš u starom zavjetu smrtnih kazni koliko oceš.
Znam, ali neki ljudi imaju cudan nacin poimanja vjere i moralno ispravnog.
Ima tamo i puno žrtvovanja i prinošenja žrtvi svevišnjem, sreca da smo napredovali pa je danas dovoljno izmoliti krunicu.
Ufff eto nas opet kod pape... |
|
|
Topic |
|