Author |
Topic |
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 26/02/2013 : 19:32:07
|
Proputovao sam gotovo cijeli svijet, ali ovako nesto nisam vidio ni u najgorim vukojebinama .
quote: FOTOGRAFIJE tune i piletine, koju Todoric u svojim ducanima danas štiti plombama, a sutra valjda redarima, možda najbolje dosad oslikavaju razmjere krize.
Više od toga, one su tragikomicna ilustracija izvrnutosti države u kojoj vlast štiti lopove, a lopovi se štite od opljackanih.
Da naglasimo apsurd, vrijedi u par crta podsjetiti na kronologiju kojom je Todoric došao do pozicije u kojoj od svojih kupaca plombama mora štititi tunu i piletinu.
Kakav otac, takav sin
1971. njegov otac osuden je zbog krade šest milijuna njemackih maraka, zbog cega služi zatvorsku kaznu u trajanju od cetiri godine. Usred rata, bez svog novca, kredit Zagrebacke banke kojim je trebao kupiti pšenicu i kukuruz za robne rezerve RH troši nenamjenski i kupuje Konzum, Jamnicu, Zvijezdu, Bobis, Mils, Ledo, PiK Vrbovec, hotel Intercontinental itd. Narod je o tome tada malo cuo, slušali su uzbune.
Tako je pocelo. Kasnije u suradnji sa svakom vlasti, od kojih njegove interese najagresivnije štiti upravo ova aktualna "socijaldemokratska", nastavlja svoje eksplozivno širenje. Pritom kao vlasnik pola Hrvatske, kupljene "za kunu", nastavlja skupljati goleme poticaje od iste države za poklonjene kompanije. Ipak se radi o najvecem proizvodacu hrane. Pa makar domace govedo zapravo bilo španjolski konj.
Ovom temom detaljno i precizno bavi se tekst Saše Paparelle "Državni prijatelj br. 1" u nažalost ugašenom tjedniku Forum. Ugašenom kao što je ugašen i svaki drugi medij koji Gazdi nije bio po volji.
Borba za komad piletine
I taj Todoric danas se boji da mu ne ukradu komad piletine.
Nisu za zatvor oni koji ukradu komad piletine, za zatvor su oni koji su ih do toga doveli.
A to svakako nije samo Todoric. Uz sve bivše premijere, pocevši od dobro skrivenih Valentica i Gregorica, do famoznog Sanadera i bagre koja ga je pratila. Tu bagru prepoznat cete po tome što danas najglasnije napada Sanadera.
A svi oni skupa danas služe kao fantastican alibi nesposobnoj vlasti Zorana Milanovica.
Gladni ste? Sanader vam je ukrao. Nemate posla? Sanader vam je uzeo. Jedina je to mantra grupe podobnih nesposobnjakovica okupljenih oko Milanovica.
I jest nam Sanader ukrao, no problem je što su Milanovici i Linici vlast osvojili obecanjima o rastu standarda i pricama o idealima. Ako nemate rješenja, niste se trebali ni kandidirati.
Obecanja nisu samo slogani
Ideali nisu krmelji koje operete prije odlaska na Markov trg da vam se kolege ne bi rugale, principi imaju više slova od pocetnih PR.
Od brige za radnike ostala je samo briga za mentora i gazdu Todorica. Obecanja su zgažena, zaboravljena s prvom kišom koja je oprala jumbo plakate na kojima su bila ispisana.
No, ima nas koji pamtimo obecanja i ocekujemo da ih ispunite. Ili se maknite. Sjecamo se recimo onog "U plusu tri place, a ne u minusu da ti se place". Minus doduše planiraju ukinuti, što bi bilo u redu da prije toga nisu ukinuli plus.
Svi oni skupa pogriješili su u jednom. Ljudima možeš uzeti puno, ali nikad im nemoj uzeti sve. A ovi su nam uzeli sve: bivše vlasti uzele su nam novac i firme, a ova vlast zadnju nadu. Kad covjek nema ništa, nema ništa ni za izgubiti. Krast ce piletinu, za pocetak. Na vašem mjestu ja bih im pustio.
Na piletinu možete staviti plombe, ali kad narod nece moci ni do piletine - nema plombe koja ce zaštititi vas.
Strasno..vrijeme je za bakljadu ..
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 26/02/2013 : 19:40:23
|
Njega vise kostaju ti lanci, nego sto bi ga kostala kradja tih piletina Kakav tupaÐija
|
Edited by - Jasko on 26/02/2013 19:44:26 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 26/02/2013 : 19:48:49
|
quote: Originally posted by Jasko
Njega vise kostaju ti lanci, nego sto bi ga kostala kradja tih piletina Kakav tupaÐija
Bas to sam i pomislih , no znas kako je, ne vole lopovi kad ih kradu |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/02/2013 : 19:52:45
|
ko ti kaže da ga više koštaju lanci? q bi ih stavija da nije koja mucka i snjima u igri |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 26/02/2013 : 19:54:35
|
quote: Originally posted by lwood
ko ti kaže da ga više koštaju lanci? q bi ih stavija da nije koja mucka i snjima u igri
Nekog kosta Kantice i lopatice |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 26/02/2013 : 19:57:21
|
Kako je krenilo - imat ce monopol. Ustvari, vec ga ima. Jedino se bojkotom se možemo borit protiv njega, nema druge... |
Trljam ruke. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Posted - 26/02/2013 : 19:57:54
|
ma daj ne budi veci naivcina nego šta jesi. ko zna od koga su te lance makli. na teret duga ili ko zna cega |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
|
dnevni boravak
Senior Member
Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 26/02/2013 : 20:27:32
|
Pa koliko vidim iz teksta na alteru on je uza šta mu se nudilo, na "nacin" koji se nudilo u 90tima a same firme dosad nije rasturia. Ostalo je legenda... |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 26/02/2013 : 20:41:40
|
evo što je jedan suludi san o dvjesto najbogatijih obitelji krivoustog ludaka tudmana donio hrvatskoj. a dovoljno je bilo samo zaigrati koju partiju tenisa s njim, pustiti mu da pobijedi... i preko noci bi si postao bogat covjek.
što se mene tice, ovakva hrvatska kakvu imamo danas može biti super ili draga samo idiotu ili cistom pokvarenjaku...
i da, drago mi je što propada... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 26/02/2013 : 21:23:23
|
Netko proizvodi ili uvozi i te plombe, pa ih Todoric od njega kupuje i valjda placa, pa je jedan od njegovih sinova ili clanova obitelji možda i (su)vlasnicki povezan s firmom koja to uvozi ili proizvodi, pa sve možda ostaje u obitelji a lova se ipak vrti... Ništa se tu ne radi bez neke racunice. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
dnevni boravak
Senior Member
Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/02/2013 : 22:02:29
|
quote: Originally posted by kiky
evo što je jedan suludi san o dvjesto najbogatijih obitelji krivoustog ludaka tudmana donio hrvatskoj. a dovoljno je bilo samo zaigrati koju partiju tenisa s njim, pustiti mu da pobijedi... i preko noci bi si postao bogat covjek.
što se mene tice, ovakva hrvatska kakvu imamo danas može biti super ili draga samo idiotu ili cistom pokvarenjaku...
i da, drago mi je što propada...
Jedino što cemo propasti i mi... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Posted - 26/02/2013 : 22:47:09
|
propali smo odavno |
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19023 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 26/02/2013 : 22:48:30
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Jedino što cemo propasti i mi...
za utjehu...niste sami na tom putu! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 26/02/2013 22:49:20 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 26/02/2013 : 23:33:57
|
Živimo u Tudmanovom snu, imamo Hrvatsku, što ce nam išta drugo? I sad oni koji su se izdrkavali na te parole kukaju što nema posla, što nema za struju, za gorivo, za cokoladu i knjige djeci... Tako nam i treba, kakav narod takva vlast... Ili takve vlasti, kako god, sve je to isti k... |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Posted - 26/02/2013 : 23:56:30
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
ja sam mislila da je ova piletina minirana
ni to nije iskljuceno da ce se dogodit jednog dana |
|
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 27/02/2013 : 00:10:36
|
quote:
Živimo u Tudmanovom snu, imamo Hrvatsku, što ce nam išta drugo? I sad oni koji su se izdrkavali na te parole kukaju što nema posla, što nema za struju, za gorivo, za cokoladu i knjige djeci... Tako nam i treba, kakav narod takva vlast... Ili takve vlasti, kako god, sve je to isti k...
welcome to the club momci. od ljeta pa nadalje u istim smo govnima. jedino vama bice malo teže naviknut se na 5 kratno poskupljenje ama baš svega. ali proci ce i to, samo vam plate ostaju na istom. |
|
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 27/02/2013 : 00:17:09
|
To su koke igrale hockey u "Ledu" pa su dobile pak u supak.. :-) Sad,but true! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3025 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 27/02/2013 : 16:05:51
|
obicno se zbog ovakvih uvreda leti van
nadam se da ce moderatori primjetiti |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 27/02/2013 : 16:07:29
|
quote: Originally posted by velka031
Živimo u Tudmanovom snu, imamo Hrvatsku, što ce nam išta drugo? I sad oni koji su se izdrkavali na te parole kukaju što nema posla, što nema za struju, za gorivo, za cokoladu i knjige djeci... Tako nam i treba, kakav narod takva vlast... Ili takve vlasti, kako god, sve je to isti k...
plitika, pa politika
leti se van zbog toga, s foruma ovoga |
|
|
Topic |
|