forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Taman kad pomislis da gore ne moze..
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/02/2013 : 19:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Proputovao sam gotovo cijeli svijet, ali ovako nesto nisam vidio ni u najgorim vukojebinama .

quote:
FOTOGRAFIJE tune i piletine, koju Todoric u svojim ducanima danas štiti plombama, a sutra valjda redarima, možda najbolje dosad oslikavaju razmjere krize.

Više od toga, one su tragikomicna ilustracija izvrnutosti države u kojoj vlast štiti lopove, a lopovi se štite od opljackanih.

Da naglasimo apsurd, vrijedi u par crta podsjetiti na kronologiju kojom je Todoric došao do pozicije u kojoj od svojih kupaca plombama mora štititi tunu i piletinu.

Kakav otac, takav sin

1971. njegov otac osuden je zbog krade šest milijuna njemackih maraka, zbog cega služi zatvorsku kaznu u trajanju od cetiri godine. Usred rata, bez svog novca, kredit Zagrebacke banke kojim je trebao kupiti pšenicu i kukuruz za robne rezerve RH troši nenamjenski i kupuje Konzum, Jamnicu, Zvijezdu, Bobis, Mils, Ledo, PiK Vrbovec, hotel Intercontinental itd. Narod je o tome tada malo cuo, slušali su uzbune.

Tako je pocelo. Kasnije u suradnji sa svakom vlasti, od kojih njegove interese najagresivnije štiti upravo ova aktualna "socijaldemokratska", nastavlja svoje eksplozivno širenje. Pritom kao vlasnik pola Hrvatske, kupljene "za kunu", nastavlja skupljati goleme poticaje od iste države za poklonjene kompanije. Ipak se radi o najvecem proizvodacu hrane. Pa makar domace govedo zapravo bilo španjolski konj.

Ovom temom detaljno i precizno bavi se tekst Saše Paparelle "Državni prijatelj br. 1" u nažalost ugašenom tjedniku Forum. Ugašenom kao što je ugašen i svaki drugi medij koji Gazdi nije bio po volji.

Borba za komad piletine

I taj Todoric danas se boji da mu ne ukradu komad piletine.

Nisu za zatvor oni koji ukradu komad piletine, za zatvor su oni koji su ih do toga doveli.

A to svakako nije samo Todoric. Uz sve bivše premijere, pocevši od dobro skrivenih Valentica i Gregorica, do famoznog Sanadera i bagre koja ga je pratila. Tu bagru prepoznat cete po tome što danas najglasnije napada Sanadera.

A svi oni skupa danas služe kao fantastican alibi nesposobnoj vlasti Zorana Milanovica.

Gladni ste? Sanader vam je ukrao. Nemate posla? Sanader vam je uzeo. Jedina je to mantra grupe podobnih nesposobnjakovica okupljenih oko Milanovica.

I jest nam Sanader ukrao, no problem je što su Milanovici i Linici vlast osvojili obecanjima o rastu standarda i pricama o idealima. Ako nemate rješenja, niste se trebali ni kandidirati.

Obecanja nisu samo slogani

Ideali nisu krmelji koje operete prije odlaska na Markov trg da vam se kolege ne bi rugale, principi imaju više slova od pocetnih PR.

Od brige za radnike ostala je samo briga za mentora i gazdu Todorica. Obecanja su zgažena, zaboravljena s prvom kišom koja je oprala jumbo plakate na kojima su bila ispisana.

No, ima nas koji pamtimo obecanja i ocekujemo da ih ispunite. Ili se maknite. Sjecamo se recimo onog "U plusu tri place, a ne u minusu da ti se place". Minus doduše planiraju ukinuti, što bi bilo u redu da prije toga nisu ukinuli plus.

Svi oni skupa pogriješili su u jednom. Ljudima možeš uzeti puno, ali nikad im nemoj uzeti sve. A ovi su nam uzeli sve: bivše vlasti uzele su nam novac i firme, a ova vlast zadnju nadu. Kad covjek nema ništa, nema ništa ni za izgubiti. Krast ce piletinu, za pocetak. Na vašem mjestu ja bih im pustio.

Na piletinu možete staviti plombe, ali kad narod nece moci ni do piletine - nema plombe koja ce zaštititi vas.

Strasno..vrijeme je za bakljadu ..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 26/02/2013 : 19:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Njega vise kostaju ti lanci, nego sto bi ga kostala kradja tih piletina
Kakav tupaÐija

Edited by - Jasko on 26/02/2013 19:44:26
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/02/2013 : 19:48:49  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

Kakav tupaÐija

Bas to sam i pomislih , no znas kako je, ne vole lopovi kad ih kradu

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47310 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/02/2013 : 19:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Kakav tupaÐija

ko ti kaže da ga više koštaju lanci? q bi ih stavija da nije koja mucka i snjima u igri

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 26/02/2013 : 19:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Kakav tupaÐija

ko ti kaže da ga više koštaju lanci? q bi ih stavija da nije koja mucka i snjima u igri

Nekog kosta
Kantice i lopatice
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 26/02/2013 : 19:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
Kako je krenilo - imat ce monopol. Ustvari, vec ga ima.
Jedino se bojkotom se možemo borit protiv njega, nema druge...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47310 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/02/2013 : 19:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ma daj ne budi veci naivcina nego šta jesi. ko zna od koga su te lance makli. na teret duga ili ko zna cega

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 26/02/2013 : 20:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
kad smo kod todorica http://www.h-alter.org/vijesti/hrvatska/kako-je-todoric-postao-najbogatiji
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 26/02/2013 : 20:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message
Pa koliko vidim iz teksta na alteru on je uza šta mu se nudilo, na "nacin" koji se nudilo u 90tima a same firme dosad nije rasturia. Ostalo je legenda...

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 26/02/2013 : 20:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
evo što je jedan suludi san o dvjesto najbogatijih obitelji krivoustog ludaka tudmana donio hrvatskoj.
a dovoljno je bilo samo zaigrati koju partiju tenisa s njim, pustiti mu da pobijedi... i preko noci bi si postao bogat covjek.

što se mene tice, ovakva hrvatska kakvu imamo danas može biti super ili draga samo idiotu ili cistom pokvarenjaku...

i da, drago mi je što propada...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 26/02/2013 : 21:23:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Netko proizvodi ili uvozi i te plombe, pa ih Todoric od njega kupuje i valjda placa, pa je jedan od njegovih sinova ili clanova obitelji možda i (su)vlasnicki povezan s firmom koja to uvozi ili proizvodi, pa sve možda ostaje u obitelji a lova se ipak vrti...
Ništa se tu ne radi bez neke racunice.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 26/02/2013 : 21:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Dvije sitnice za ilustraciju:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/objektiv-jakovina-to-dopusta-todoric-kao-isus-obicno-ulje-pretvara-u-ekstra-djevicansko-maslinovo/664313.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/todoricev-novi-projekt-u-konzumu-i-tisku-novac-se-moze-podici-kao-na-bankomatu/664650.aspx

Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 26/02/2013 : 21:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

http://www.index.hr/vijesti/clanak/todoricev-novi-projekt-u-konzumu-i-tisku-novac-se-moze-podici-kao-na-bankomatu/664650.aspx

ovo je vrlo znakovito.
ocukujem da hitro reagira europska komisija i pritiskom na Milanovica zaustavi nepoštenu konkurenciju ostalim stranim bankama.

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/02/2013 : 22:02:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

evo što je jedan suludi san o dvjesto najbogatijih obitelji krivoustog ludaka tudmana donio hrvatskoj.
a dovoljno je bilo samo zaigrati koju partiju tenisa s njim, pustiti mu da pobijedi... i preko noci bi si postao bogat covjek.

što se mene tice, ovakva hrvatska kakvu imamo danas može biti super ili draga samo idiotu ili cistom pokvarenjaku...

Jedino što cemo propasti i mi...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47310 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/02/2013 : 22:47:09  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
propali smo odavno

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19023 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/02/2013 : 22:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Jedino što cemo propasti i mi...

za utjehu...niste sami na tom putu!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 26/02/2013 22:49:20
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17039 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/02/2013 : 23:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
quote:

Živimo u Tudmanovom snu, imamo Hrvatsku, što ce nam išta drugo?
I sad oni koji su se izdrkavali na te parole kukaju što nema posla, što nema za struju, za gorivo, za cokoladu i knjige djeci... Tako nam i treba, kakav narod takva vlast... Ili takve vlasti, kako god, sve je to isti k...
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 26/02/2013 : 23:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
ja sam mislila da je ova piletina minirana

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/02/2013 : 23:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

to ko oni bay blade sto klinci imaju

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47310 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/02/2013 : 23:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

ja sam mislila da je ova piletina minirana

ni to nije iskljuceno da ce se dogodit jednog dana

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3275 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 27/02/2013 : 00:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
quote:

I sad oni koji su se izdrkavali na te parole kukaju što nema posla, što nema za struju, za gorivo, za cokoladu i knjige djeci... Tako nam i treba, kakav narod takva vlast... Ili takve vlasti, kako god, sve je to isti k...

welcome to the club momci. od ljeta pa nadalje u istim smo govnima. jedino vama bice malo teže naviknut se na 5 kratno poskupljenje ama baš svega. ali proci ce i to, samo vam plate ostaju na istom.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 27/02/2013 : 00:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
To su koke igrale hockey u "Ledu" pa su dobile pak u supak.. :-)
Sad,but true!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 27/02/2013 : 10:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
To je zapravo šu-pak!

Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3025 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 27/02/2013 : 13:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
haha, ovo me podsjeca ne nešto ovakvo:

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17224 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/02/2013 : 16:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

obicno se zbog ovakvih uvreda leti van

nadam se da ce moderatori primjetiti
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17224 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/02/2013 : 16:07:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by velka031

quote:

plitika, pa politika

leti se van zbog toga, s foruma ovoga
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000