Author |
Topic |
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 27/02/2013 : 20:02:35
|
Pokazah danas ovu fotku kolegama sa posla.., vecina ih je mislila da je fotomontaza.., ali jedna kolegica je rekla ..ova piletina mora da je konta-minirana |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 27/02/2013 : 20:06:01
|
mr murdock
moguce je da se ja djelomicno kosim s pravilima foruma jer tvoje trolanje pokusavam povratiti na temu topica, dakle moguce, mada mislim da se ne kosim s pravilima foruma jer najlakse je u nemogucnosti argumenata potraziti spas u pravilima, ti se ponavlljas svojim qvotiranjemi, ili kako bi rekla ona osoba sto me optuzuje da prepricavam, prepricavas se, sad se postavlja pitanje zasto osoba koja mene optuzuje da prepricavam ne optuzuje tebe da prepricavas, ali ... to je ionako nebitno kao sto je nebitna i osoba koja mene optuzuje za prepricavanje |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 27/02/2013 : 20:08:00
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Proputovao sam gotovo cijeli svijet, ali ovako nesto nisam vidio ni u najgorim vukojebinama .
quote: FOTOGRAFIJE tune i piletine, koju Todoric u svojim ducanima danas štiti plombama, a sutra valjda redarima, možda najbolje dosad oslikavaju razmjere krize.
Više od toga, one su tragikomicna ilustracija izvrnutosti države u kojoj vlast štiti lopove, a lopovi se štite od opljackanih.
Da naglasimo apsurd, vrijedi u par crta podsjetiti na kronologiju kojom je Todoric došao do pozicije u kojoj od svojih kupaca plombama mora štititi tunu i piletinu.
Kakav otac, takav sin
1971. njegov otac osuden je zbog krade šest milijuna njemackih maraka, zbog cega služi zatvorsku kaznu u trajanju od cetiri godine. Usred rata, bez svog novca, kredit Zagrebacke banke kojim je trebao kupiti pšenicu i kukuruz za robne rezerve RH troši nenamjenski i kupuje Konzum, Jamnicu, Zvijezdu, Bobis, Mils, Ledo, PiK Vrbovec, hotel Intercontinental itd. Narod je o tome tada malo cuo, slušali su uzbune.
Tako je pocelo. Kasnije u suradnji sa svakom vlasti, od kojih njegove interese najagresivnije štiti upravo ova aktualna "socijaldemokratska", nastavlja svoje eksplozivno širenje. Pritom kao vlasnik pola Hrvatske, kupljene "za kunu", nastavlja skupljati goleme poticaje od iste države za poklonjene kompanije. Ipak se radi o najvecem proizvodacu hrane. Pa makar domace govedo zapravo bilo španjolski konj.
Ovom temom detaljno i precizno bavi se tekst Saše Paparelle "Državni prijatelj br. 1" u nažalost ugašenom tjedniku Forum. Ugašenom kao što je ugašen i svaki drugi medij koji Gazdi nije bio po volji.
Borba za komad piletine
I taj Todoric danas se boji da mu ne ukradu komad piletine.
Nisu za zatvor oni koji ukradu komad piletine, za zatvor su oni koji su ih do toga doveli.
A to svakako nije samo Todoric. Uz sve bivše premijere, pocevši od dobro skrivenih Valentica i Gregorica, do famoznog Sanadera i bagre koja ga je pratila. Tu bagru prepoznat cete po tome što danas najglasnije napada Sanadera.
A svi oni skupa danas služe kao fantastican alibi nesposobnoj vlasti Zorana Milanovica.
Gladni ste? Sanader vam je ukrao. Nemate posla? Sanader vam je uzeo. Jedina je to mantra grupe podobnih nesposobnjakovica okupljenih oko Milanovica.
I jest nam Sanader ukrao, no problem je što su Milanovici i Linici vlast osvojili obecanjima o rastu standarda i pricama o idealima. Ako nemate rješenja, niste se trebali ni kandidirati.
Obecanja nisu samo slogani
Ideali nisu krmelji koje operete prije odlaska na Markov trg da vam se kolege ne bi rugale, principi imaju više slova od pocetnih PR.
Od brige za radnike ostala je samo briga za mentora i gazdu Todorica. Obecanja su zgažena, zaboravljena s prvom kišom koja je oprala jumbo plakate na kojima su bila ispisana.
No, ima nas koji pamtimo obecanja i ocekujemo da ih ispunite. Ili se maknite. Sjecamo se recimo onog "U plusu tri place, a ne u minusu da ti se place". Minus doduše planiraju ukinuti, što bi bilo u redu da prije toga nisu ukinuli plus.
Svi oni skupa pogriješili su u jednom. Ljudima možeš uzeti puno, ali nikad im nemoj uzeti sve. A ovi su nam uzeli sve: bivše vlasti uzele su nam novac i firme, a ova vlast zadnju nadu. Kad covjek nema ništa, nema ništa ni za izgubiti. Krast ce piletinu, za pocetak. Na vašem mjestu ja bih im pustio.
Na piletinu možete staviti plombe, ali kad narod nece moci ni do piletine - nema plombe koja ce zaštititi vas.
Strasno..vrijeme je za bakljadu ..
citam danas je reagiralo drustvo za zastitu potrosaca, i glede ovih plombi ustvrdilo da nisu dopustene na svjeze pakiranim mesnim proizvodima iz higijenskih, ja bih rekla i estetskih razloga. Smiju se koristiti samo za tvrda pakiranja, boce..
Ne vjerujem da ce netko biti kaznjen zbog krsenja pravilnika o drzanju namirnica. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 27/02/2013 : 20:08:30
|
quote: Originally posted by mladjo
Hajde se sada svi fino vratiti na temu, jel' može?
tema nije problem nije problem ni to sto pojedinci vredjaju, ali vratite i one pojedince koji su "vredjali" u nekim drugim topicima ovdje mislim direktno na dsormaza |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 27/02/2013 : 20:09:58
|
quote: Originally posted by Kruger
tema nije problem nije problem ni to sto pojedinci vredjaju, ali vratite i one pojedince koji su "vredjali" u nekim drugim topicima ovdje mislim direktno na dsormaza
Moze, ali pod uslovom da uzmes dva plasta sena. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 27/02/2013 : 20:11:23
|
O.K.
nisam odmah primjetio ali vidim da ste izbacili kikiya, ajde vratite ga, vratite dsormaza i stvar rijesena ja se necu petljati u ovaj topic, ali vrati te ih i to je to |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 27/02/2013 : 20:12:15
|
quote: Originally posted by Jasko
tema nije problem nije problem ni to sto pojedinci vredjaju, ali vratite i one pojedince koji su "vredjali" u nekim drugim topicima ovdje mislim direktno na dsormaza
Moze, ali pod uslovom da uzmes dva plasta sena.
svakako, bas sam glup pa zaboravim sjeno |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 27/02/2013 : 20:14:27
|
mr murdock
moguce je da se ja djelomicno kosim s pravilima foruma jer tvoje trolanje pokusavam povratiti na temu topica, dakle moguce, mada mislim da se ne kosim s pravilima foruma jer najlakse je u nemogucnosti argumenata potraziti spas u pravilima, ti se ponavlljas svojim qvotiranjemi, ili kako bi rekla ona osoba sto me optuzuje da prepricavam, prepricavas se, sad se postavlja pitanje zasto osoba koja mene optuzuje da prepricavam ne optuzuje tebe da prepricavas, ali ... to je ionako nebitno kao sto je nebitna i osoba koja mene optuzuje za prepricavanje
Kao sto vec rekoh , ti nisi ovdje da diskutiras , vec da trolas...sve ostalo je samo isprazno blablablabla,..jebote, kao da ti je netko ukrao omiljenu igracku..pa sad postas kao placipicka |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 27/02/2013 : 20:17:33
|
O.K.
nisam odmah primjetio ali vidim da ste izbacili kikiya, ajde vratite ga, vratite dsormaza i stvar rijesena ja se necu petljati u ovaj topic, ali vrati te ih i to je to
Ah , to je dakle cilj..vratiti dsormaza...mozda kada si kupi traktor. Daj molim te ..toliko si providan.. Molim te da se udaljis sa ove teme, jer tvoj cilj nije bio sudjelovanje na istoj vec provokacija i bijes zbog bana dsormaza..ahhh. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/02/2013 : 21:03:18
|
mr murdoc nije problem
problem je kiky on je barem tri puta prekrsio pravila foruma velka031 se nadoveza na kikijave razmisljanja nevezano uz temu ali se trenutno nije javio, prekrsio je pravila foruma ali mu se mozda moze trenutno oprostiti osim ako u drugom javljanju ne bude bezobrazan
po cemu je kiky problem? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Posted - 27/02/2013 : 21:04:22
|
quote: Originally posted by lwood
kakve nerede? misliš da je ovo stadion?
nije stadion, ali kiky se uvelike uneredio
po pravilima ovog foruma to znaci ban
ako uopce ima osoba koji bi se htjela pridrzavati pravila
opet se igraš moderatora? stavicu ja poll pa nek vidimo šta forum misli |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 27/02/2013 : 22:35:16
|
mr murdock
ti nisi moderator da imas tu mogucnost udaljavati ljude s topica sami si zagadjujes topic i dozvoljavas trolanje, pa u cemu bi trebao biti problem |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Posted - 27/02/2013 : 22:58:47
|
mr murdock
ti nisi moderator da imas tu mogucnost udaljavati ljude s topica sami si zagadjujes topic i dozvoljavas trolanje, pa u cemu bi trebao biti problem
otkricu ti veliku tajnu; problem je u tebi |
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 28/02/2013 : 20:46:42
|
mr murdock
ti nisi moderator da imas tu mogucnost udaljavati ljude s topica sami si zagadjujes topic i dozvoljavas trolanje, pa u cemu bi trebao biti problem
Kao sto je kolega vec rekao ..Problem je u tebi. Kiky..moju podrsku uvijek imas i nisi nista lose rekao...dapace, spomenuo si okorjelog kriminalca i retardiranog krivoustog nadr povjesnicara za cije nebuloze danas mnogi ispastaju... dsormaz je sa svojom izjavom direktno i namjerno omalovazio, uvrijedio i ponizio veliki broj ljudi i vecinom civila koji su bili izlozeni exodusu . Razmisli o tome dok glancas svoju nacisticku podmornicu Typ IX B ..
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 13/03/2013 : 17:46:20
|
Novi horror na isti topic...
Jebote, zar je ovako nesto moguce
quote: NAKON što je Index upoznao javnost s najnovijom u nizu devastacija srca Makarske Rivijere, koja je od prve asocijacije na krasne plaže i cisto more, brzo i sigurno postala sinonim za apartmanizaciju i betonizaciju, pošasti koje haraju velikim dijelu naše obale, svi citatelji ovog portala mogu "uživati" u pogledu na nešto što je posljednje desetljece makarska posebnost, kada je u pitanju "uljepšavanje" prirodnih ljepota.
Osim moroskoka, koji poput napuknute kanalizacijske cijevi "krasi" ulaz u gradsku luku, to su zemljom, gradevinskim materijalom i oštrim, s gradilišta doveženim kamenjima, "dohranjene" plaže. Tamo gdje ste se do jucer mogli bezbrižno kupati na najljepšem žalu hrvatskog Jadrana, sada strše žice iz srušenih zidova, komadi betona i slicne divote.
Treba napomenuti kako je takvo "dohranjivanje" plaža i stvaranje zemljanih "zlatnih ratova", bitno narušilo morsku i podmorsku floru i faunu. Ništa cudno da na dnu i moru zamucenom materijalom iz zemljanih iskopa i sa gradilišta, više nema vrsta koje su tu oduvijek obitavale.
Posljednja u nizu ovakvih akcija upravo se dogada u Makarskoj: Nasipanje priobalnog zašticenog pojasa park šume Osejava, koja se nalazi u samom gradu, tocnije na ulazu u gradsku luku. Radovi su u punom jeku, kako nam javljaju citatelji, koji su poslali fotografije u galeriji, "kamion prati kamion", kako bi se zemljanim iskopima plaža stvorila gdje je nikad nije bilo, odnosno bio je jako mali i uski pojas žala, koji je nestao kada je na tom mjestu izgraden hotel i proširen obližnji disko-klub. Osim toga, na mjestu koje su zapasali bageri, dalje prema istoku, oduvijek su bile stijene, na kojima su se kupale generacije Makarana i njihovih gostiju.
Hrvatski zakoni, koji nalažu zaštitu užeg priobalnog pojasa 50 metara prema kopnu i isto toliko prema moru, ovdje malo znace, tocnije izigrani su skupljanjem potpisa za peticiju za "Povratak plaže na Osejavi", koje kako smo vec napisali, tamo nikad nije bilo. Štoviše, ispred hotela "Osejava" koji se nalazi na istoimenom lokalitetu, uvijek je stajao znak zabrane kupanja.
Gradani Makarske koji nam se javljaju, govore kako se cijela akcija izvodi upravo zbog vlasnika hotela Osejava, koji hotel želi prodati, što bi mu dakako, bilo puno lakše s plažom ispred objekta.
Medutim, na toj lokaciji plaža je "nemoguca", zato što je ispred mjesta koje se nasipa "pad u crnilo, prva tramuntana i zemlja koju su nasuli otici ce kao da ju je usisivac povukao."
Sve i da je ovakva "plaža" na tom mjestu održiva, cinjenica je da je ovakvim nasipanjem zatrovan dobar dio obale, jer tamo gdje u moru padne zemlja, tlo je "zatrovano": Nema više života za ribu, prije svega za na tom mjestu ceste lignje, rakove.
Ono što je najapsurdnije, sve ovo odvija se pred nosom makarskih gradskih otaca, gradskih vijecnika, Lucke kapetanije, djelatnika Parka prirode Biokovo. Ali, nitko se ne oglašava. Osim gradana i gradanki koji su nam poslali fotografije još jednog makarskog "morocida".
Pogledajte i ostale fotke sa linka .
http://www.index.hr/vijesti/clanak/makarska-sokirana-morocidom-novi-dokazi-gradjenja-plaze-zemljom-ispred-parksume/667211.aspx |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 13/03/2013 : 18:44:12
|
A znaju plakati na sav glas i urlikati kad koji bosanac pišne u moru,cudi me jedino nacin na koji su to otkrili...Valjda silni dalmatinski dušebrižnici drže bosanca za harbiju kad ude u more i po opipu zakljucuju kad je mokrio (u mokrom)...Ili je u pitanju cista pakost i zloba... |
Wtf?
|
|
|
Topic |
|
|
|