forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 U Sloveniji radnici umjesto plate dobili paket CK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17832 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/03/2013 : 16:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
kod nas se to kaže bolje džaba sjedit nego džaba radit

problem je kad nastane situacija da se ljudi lome od posla a para nema
dok drugi ništa ne rade a lova tece li tece

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 11/03/2013 : 17:52:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
(svaki smajlic ovdje je premalo)
Ja
sam
opet
plakala
od
smijeha!
I jedva dode sebi.

Kras, nemas li mozda na fejsu stranicu - Fictional Character, poput one
"Bozice juric", na koju si me vec podsjetio?

-Jesi li stvaran?
-Moze li netko dokazati da postojis?
-kako mogu kupiti pol janjeta od tebe, u skrinju bih stavila? (cijelo mi ne stane)

(sad kuzim sve ljude na forumu koji su zbunjeni mojom pojavom. )

~ Prvo suputnik onda put ~

Edited by - Just_Charlie on 11/03/2013 17:55:17
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/03/2013 : 17:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Kras je fiktivni coban, nesto kao rambo amadeus

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 11/03/2013 : 18:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
kad smo kod fiktivnog..jedan me netom zatvoreni topic neodoljivo podsjetio na .. skoro sam se zgubila u naraciji i radnji

a mozda Kras i ima sve te ovce, pa se ogrebem za kvalitetno domace (??)janje(premda vise ne znam u kojoj drzavi boravi sva ta janjad )

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47310 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/03/2013 : 22:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

ako misli uništit zapad morace nabavit bar još 10 000 000 ovaca

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 11/03/2013 : 23:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Malo skrecem sa ove zabavne rasprave na zadnje dvije stranice!

Htio sam samo napisati koju informaciju o Hrvatskom mirovinskom sustavu u odnosu na neke druge zemlje, u ovom slucaju i Slovenije. Poznato je da je trenutni omjer zaposlenih u HR u odnosu na umirovljenike 1.18 : 1.
Što je ravno katastrofi i što nam svima garantira mizerne penzije jednoga dana, ako to uopce i doživimo. U Sloveniji je taj omjer npr 2 : 1 u korist radnika. Ne znam sad tocne brojke, ali ako zaposlimo sve nezaposlene u cijeloj Hrvatskoj i postanemo jedina zemlja na svijetu bez nezaposlenih i još uvezemo radne snage cca 400000 ljudi (da, dobro ste procitali, blizu pola milijuna) dostici cemo Sloveniju.

Naravno da je to utopija. Umrijet cemo sa mizernim penzijama u rukama osim ako se ne dogode kakva cuda:

Cudo 1 - država se obogati i pobrine se za napacen narod

Cudo 2 - promijeni se svijest skoro svih ljudi u pozitivnom smislu na cijelome svijetu

Cudo 3 - dolaze vanzemaljci i uvode blagostanje na kugli zemaljskoj

Primjera radi negdje sam procitao da Nizozemska i npr Irska imaju omjer 3 : 1

Isto tako sam procitao da Njemacka ima omjer 6 : 1 , šest radnika na jednog umirovljenika. I kada je u krizi zadnjih godina prijetilo da ce omjer pasti ispod 6, na 5.9 : 1 ili 5.8 : 1 Angela Merkel je odmah dignula uzbunu i donesene su poticajne mjere za zapošljavanje.

Znaci, da bi jednoga dana imali penzije kao Njemci, morali bi zaposliti sve svoje nezaposlene s burze i još pola Kine!
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 12/03/2013 : 00:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
dcopic, ja se nadam 2.cudu, video si koliko malo ih je bilo na 4.ustanku, nadam se da zbog lošeg vremena, inace smo "gotofi" :)
Tu mislim i na druge narode

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 12/03/2013 00:14:23
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47310 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/03/2013 : 01:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Tutta

U Njemackoj je omjer 4 : 1. Njemacka populacija je sve starija i starija. 2035.godine svaki treci stanovnik ce imati +65 godina. Djece se premalo radja. Cifra nataliteta je 1,36. Njemacka ako zeli zadrzati standard koji sad ima,mora godisnje 200000 kvalificirani radnika iz inozemstva privuci u zemlju.

to je fertilitet

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 12/03/2013 : 07:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
@Tutta

To da je omjer u Njemackoj 6 : 1 sam procitao u novinama, znaci kriva informacija. Znaci, omjer je 4 : 1, tu se vidi ekonomska moc neke zemlje; naše Balkanske zemlje mogu samo sanjati o tome.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 12/03/2013 : 08:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
Fikus care:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 12/03/2013 : 09:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
fikus, da citiram aljošu iz vecernje škole:

"tribalo bi sve te penzice potamanit, srušit velebit i zabetonirati njihove ostatke u najvecoj rivi na svitu"
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17832 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 12/03/2013 : 09:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/03/2013 : 10:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

a još 4,2 motor, audi,.....stvarno je kriza.....
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/03/2013 : 10:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

naravno da je, drukcije bi bio A8 6.3 FSI quattro

:D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10284 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/03/2013 : 11:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by fikus

Naši vodeci intelektualci problem gledaju ovako: umirovljenici nisu djelatni faktori društva, što dovodi do dokonosti i nekvalitetnog života i raznih nastranosti kao što su potreba za centralnim grijanjem, elektricnom energijom, tekucom vodom, egzoticnim delicijama poput mesa pa cak i telefona, što je logicni produkt dokonog nacina življenja. Zar je 1500 kn malo? Iz ciste potrebe za svakodnevnim bakanalijama normalno da je da su postali nezasitni. Svakodnevni obrok postao je navika - poput droge. Pa još meso. A svaka neumjerenost, kao što je znano, uzima gorak danak, kratkotrajna naslada završava neizljecivom ovisnošcu.
Uzmimo s druge strane aktivnog i uzornog hrvatskog djelatnika - radnika sa peteroclanom obitelji i mjesecnim brutto dohotkom i do 500 eura (!!), koji zajedno sa obitelji vodi bogat, kvalitetan i zdrav život, ne oskudjeva mnogo hranom, obucen je i obuven te nade dovoljno sredstava da zadovolji široke kulturne potrebe i, naravno, podmiri sve gradanske pristojbe propisane zakonom. Komparirajuci s njim, jedan prosjecni umirovljenik koji ne hrani nikoga osim sebe, i sigurno ima financijske zalihe stecene u prošlom jednoumlju (skrivene u carapi), namece nam se zakljucak da pred sobom imamo jednog galantnog playboya, pripadnika jet - seta. Povecavajuci standard tim probisvjetima punimo vrecu bez dna. Zamislimo samo kakve bi posljedice proizvelo povecanje mirovine od 5%. Naprotiv, smanjenjem mirovina, ili, zašto ne, njihovim ukidanjem, povecao bi se državni budžet, a razularene gomile svele u red. Po nekim proracunima, umirovljeniku od 60 kg dostatna je mirovina od 150 kn mjesecno. Ako u prosjeku umirovljenik od umirovljenja do prirodne smrti živi 20 godina, on ce gubeci 2 kg godišnje sasvim lijepo proživjeti sa tih 150 kn. To je ipak 36 000 kn (!!!) u 20 godina. A to nije malen novac. Nadalje, ukidanjem i rušenjem prenocišta za beskucnike te javnih kuhinja dolazimo do prijeko potrebnih zemljišta za izgradnju rekreacionih centara, parkirališta, parkova i restorana. Na taj nacin takoder bi smo uštedjeli i na pružanju zdravstvene zaštite neradnicima, tj. dobili bi smo sloj celicnih ljudi koji su kadri izdržati izuzetne klimatske oscilacije dok bi oni slabiji zakonom prirodne selekcije izumrli. Doduše niti za jednima nema neke konkretne potrebe, ali u datim situacijama mogu poslužiti u šire svrhe. Kakva je opasnost od bad blue boysa i torcide, minornih grupacija maksimalno medijski eksponiranih, pored stvarnog zla iz našeg susjedstva; cijeloj vojsci ''neprimjetnih'' staraca ili boema spremnih na sve kada je u pitanju slastan kontejner.
Jeste li se ikada zapitali; što promatra starica na prozoru kad se vracate kuci?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/03/2013 : 12:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

naravno da je, drukcije bi bio A8 6.3 FSI quattro

:D

pred tem (krizo) je verjetno vozil Bugatija....tako da ima prav....kriza je....
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17832 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 12/03/2013 : 17:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
to znaci da nema 2 auta da nema kucu da ne ljetuje izvan Eu i tako to

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/03/2013 : 18:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

ili da ti loše placaš, pa ljudima nije u interesu....koliko ti placaš ove cobane?
Da li im placaš i lijecnicki pregled?
Placaš li malicu, putne troškove,...?
Placaš li im zdravstveno osiguranje,mirovinski fond,...?
Davaš Božicnicu,13.platu,proviziju na ostvareni dobitak,regres,...?

Možda je problem u tome, da teško nadeš radnika?

Danas je teško naci radnika u nekim zemljama tipa Slovenija i Hrvatska jer ljudima (radnicima) je pun kurac izkorištavanja, i rada za džabe kod nekih takozvanih "nepismenih" a i ("pismeni" nisu ništa bolji) poduzetnika....koji ne davaju platu kako treba. Možda je u tome problem i ne u tome jer netko ne želi da radi besplatno ili za sicu.....

Inace svaka cast ako si se tako snašao sa tim životinjama....samo nije mi jasno kako možeš to tek tako prodavati svugdje (Hrvatska, Srbija, Bih,Makedonija,....ili koje si vec sve zemlje nabrojio), mislim na meso ili prodavaš životinje ili šta? Mislim zašto svi ovi od tebe kupuju a ne od nekog domacina npr....Po cemu si ti bolji od ostalih?
Ili tu stupa na scenu MITO o kojemu si se hvalio?

problem je kao što sam vec rekao- KNMS- i obecanjima od pre dvajes godina, da ce hrvatska živjeti od turizma, samo da pare prestanu odlazit u beograd...

steko se utisak da je dosta biti HRVAT i da ti jevec samim time bogom dan lagodan život- ako pogledaš šta nam je sve obecavano nikako se dukcije nemože zakljucit

problem je bahatost

problem je što se uništava seljaka- bilo da je to poljoprivrednik ili coban ili zanatlija- to je danas sramota bit. to još samo glupi bosanci rade

bolje je bit ekonomista na zavodu neego radit fasade

mi svoje cobane placamo 500 eura mjesecno plus hrana, pice, cigarete... i na kraju godine dobiju za trud nagradu u vidu ovaca ili novaca- kako ko želi

a sad na ovo drugo- janjce što se rode u hrvatskoj prodajem po jadranskoj obali- u elitnim hotelima i restoranima- kako sam se tu uglavio je druga prica ali ukratko- naucila me ljubav života moga- ona me uclanila u hdz, naucila kako se riješit konkurencije, upoznala sa pravim ljudima na pravim položajima...

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/03/2013 : 18:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

(svaki smajlic ovdje je premalo)
Ja
sam
opet
plakala
od
smijeha!
I jedva dode sebi.

Kras, nemas li mozda na fejsu stranicu - Fictional Character, poput one
"Bozice juric", na koju si me vec podsjetio?

-Jesi li stvaran?
-Moze li netko dokazati da postojis?
-kako mogu kupiti pol janjeta od tebe, u skrinju bih stavila? (cijelo mi ne stane)

(sad kuzim sve ljude na forumu koji su zbunjeni mojom pojavom. )

stvaran nego šta, evo napiso sam vec di mi je stožer i svako je dobrodošo da dode da me vidi i da mi se divi...

evo ti ako mi dodeš, dacu ti cijelo janje i sve ostalo što ide uz to...sve samo božje dobrote, još te sleduju priglavci i gunj to ko pride da ne nazebeš

cak cu te impresionirat tako što cu svoje najumiljatije janje priklat tebi na cast, a vjeruj mi, tako radosno ko što ja umijem da prikoljem janje to drugi cobani nikad uspjeli nebi izvest- drhti im ruka i jednostavno im fali taj žar u ocima prilikom filigranskog rada nožem koji me tako autenticno KRASi ...

Edited by - KRAS on 12/03/2013 18:38:39
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/03/2013 : 18:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

vama alkoholicarima ionako je sve fikcija...

evo i tebe zovem u svoj stožer, sledeci put kad kreneš u liku slobodno stani u plaški

ima za poist i polokat šta poželiš

Edited by - KRAS on 12/03/2013 18:39:06
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/03/2013 : 18:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS
a vjeruj mi, tako radosno ko što ja umijem da prikoljem janje to drugi cobani nikad uspjeli nebi izvest- drhti im ruka i jednostavno im fali taj žar u ocima prilikom filigranskog rada nožem koji me tako autenticno KRASi ...

da li mu (janju) prides sa onom svojom... JEBO BI JA TEBE MALA MISLI MALO O TOME

?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/03/2013 : 18:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

quote:
a vjeruj mi, tako radosno ko što ja umijem da prikoljem janje to drugi cobani nikad uspjeli nebi izvest- drhti im ruka i jednostavno im fali taj žar u ocima prilikom filigranskog rada nožem koji me tako autenticno KRASi ...

da li mu (janju) prides sa onom svojom... JEBO BI JA TEBE MALA MISLI MALO O TOME

?

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/03/2013 : 18:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by dcopic

Isto tako sam procitao da Njemacka ima omjer 6 : 1 , šest radnika na jednog umirovljenika. I kada je u krizi zadnjih godina prijetilo da ce omjer pasti ispod 6, na 5.9 : 1 ili 5.8 : 1 Angela Merkel je odmah dignula uzbunu i donesene su poticajne mjere za zapošljavanje.

Znaci, da bi jednoga dana imali penzije kao Njemci, morali bi zaposliti sve svoje nezaposlene s burze i još pola Kine!

a u hrvatskoj na jednog radnika koji izgleda ko kunta kinte- pogrbljen i sakat- na zgurenim ledima nosi 5 neradnika...

Edited by - KRAS on 12/03/2013 19:59:14
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/03/2013 : 18:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

kad smo kod fiktivnog..jedan me netom zatvoreni topic neodoljivo podsjetio na .. skoro sam se zgubila u naraciji i radnji

a mozda Kras i ima sve te ovce, pa se ogrebem za kvalitetno domace (??)janje(premda vise ne znam u kojoj drzavi boravi sva ta janjad )

domace je najbolje, ono što vi kupujete u lidlu i slicnim trgovinama za sirotinju ja svojim kerovima nebi dao da jedu, vidio sam ja po zapadu na životinjskim koncetracionim logorima šta se radi od božjeg blaga, to je sve bolesno i degenerisano... pobogu cak vam i krepaline uvaljivaju, a ja vjerujem da niko od vas nijne hijena...zato rade idi i kupujte meso od lokalnog seljaka nego po tim trgovina...

ja ne priznajem nikave države- u bosni imam malo ovaca tek toliko da se nade, glavne jedinice su mi u plaškom i grubišnom polju

u bosni imam ranc, evo ako me posjetite vodit cu vas u bosnu da vidite moj arsenal koji sam prikupio ima tu sjajnih komada oružja

recimo 'andžar mog navrdida 'ajduka sa kojim je izvadio crijeva bega travnickog kajmekamluka

ima kubura mog cukundida sa kojom je okino austrougarskog soldata jer je mislio da je došo vrag med narod

imam i tandžaru mog pradida sa kojom je služio u casnoj straži kralja aleksandra

tu je neprikosnoveni garonja sa kojim je moj did pokosio šest esesovaca iz cuvene divizije princ eugen

moj caca je pak dužio Tula Tokarev 7, 65 mm, orginal ruski, a to su dužili samo opasni momci

a ja cu vam milostiva, dat u ruke da probate moju milosnu PRANGIJU sa kojom sam ko maloljetan stao na branik domovine- kad moja prangija opali i kad osjetite tu moc i eruptivnu efektivu barutnog punjenja-ima da vam još sedam dana oko ušiju zuje leptirici- kakav tri D kino i ostali bakraci- ovo je pravi adrenalin

Edited by - KRAS on 12/03/2013 20:00:20
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 12/03/2013 : 19:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:

vama alkoholicarima ionako je sve fikcija...

evo i tebe zovem u svoj stožer, sledeci put kad kreneš u liku slobodno stani u plaški

ima za poist i polokat šta poželiš

Totalno pizdim za tvojim drustvom , a posto sam slavonac..preferiram odojke
Janjetina je ok, no vise kotiram ka svinji nego ka ovci

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000