forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Bi li pritisnuli gumb?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

xilrion
Advanced Member

Croatia
3030 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 06/03/2014 : 19:42:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:
Originally posted by xilrion

previše se nateže ova tema u smjeru da se traže opravdanja, smišljaju okolnosti i isprike kako bi se stisnuo gumb. ne, ovdje se radi o cinjenici da iz cistog mira stisneš gumb koji ti donosi hrpu love, a petero ljudi ode u vjecna lovišta. tko to može uciniti bez grižnje savjesti i živjeti sretno do kraja života? nitko sa imalo mozga. amen.

Nema tu amen, nije to crno bijelo, nista se ovdje ne podrazumjeva..budi hrabar i zagrebi ispod povrsine, mozda se i sam iznenadis gusarskoj skrinji sa prokletim blagom..

moje stajalište u ovom slucaju je jasno kao dan. nema nikakvih slojeva ni površina. znaci, iz cistog mira samo da bi se obogatio na brz nacin ne bih pritisnuo nikakav gumb za nikakve pare ovog svijeta i da zbog toga samo jedan covjek ostane bez malog prsta. to ti jamcim svojim životom. (neka dramaticna muzika u pozadini)
a drugo je stvar preživljavanja u nekoj situaciji u kojoj mi je ugrožen goli život. to je neka druga prica u kojoj je sve moguce.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 06/03/2014 : 20:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:

quote:

previše se nateže ova tema u smjeru da se traže opravdanja, smišljaju okolnosti i isprike kako bi se stisnuo gumb. ne, ovdje se radi o cinjenici da iz cistog mira stisneš gumb koji ti donosi hrpu love, a petero ljudi ode u vjecna lovišta. tko to može uciniti bez grižnje savjesti i živjeti sretno do kraja života? nitko sa imalo mozga. amen.

Nema tu amen, nije to crno bijelo, nista se ovdje ne podrazumjeva..budi hrabar i zagrebi ispod povrsine, mozda se i sam iznenadis gusarskoj skrinji sa prokletim blagom..

moje stajalište u ovom slucaju je jasno kao dan. nema nikakvih slojeva ni površina. znaci, iz cistog mira samo da bi se obogatio na brz nacin ne bih pritisnuo nikakav gumb za nikakve pare ovog svijeta i da zbog toga samo jedan covjek ostane bez malog prsta. to ti jamcim svojim životom. (neka dramaticna muzika u pozadini)
a drugo je stvar preživljavanja u nekoj situaciji u kojoj mi je ugrožen goli život. to je neka druga prica u kojoj je sve moguce.

To je sarmantno i romanticno, ali sumnjam da je nagor otvorio ovaj poll sa mogucnoscu samo dva odgovora, ili percepciji samo crnog i bijelog..ima tu i istinskih boja.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10853 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 06/03/2014 : 20:08:20  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
Svijet je sarena lopta.....

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 06/03/2014 : 20:10:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by emirem

Svijet je sarena lopta.....

Upravo tako..a uz to se i okrece

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/03/2014 : 20:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

To je sarmantno i romanticno, ali sumnjam da je nagor otvorio ovaj poll sa mogucnoscu samo dva odgovora, ili percepciji samo crnog i bijelog..ima tu i istinskih boja.

Nema tu nikakvih "istinskih boja" (koji bi kurac uopce bile "istinske boje", valjda oni šareni miševi koji izmile u pijanstvu???), samo crnilo, mrkli mrak, tušta i tma u glavama i srcima.

Logicno, kad je glavna životna maksima da je najvažniji pun novcanik.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/03/2014 : 20:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Da,potrošacko društvu u punom zamahu.
ništa nije bitno osim šarenih papirica.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 06/03/2014 : 21:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:
Originally posted by Amos

quote:

Amen, brate!
U sridu.

amen

na postavljeno pitanje ce osoba s malo dobrote i savjesti bez vecih problema reci ne
druga stvar je kad su ljudi pod prisilom, kad im o tom potezu ovisi glava na ramenu, ili život nekog bliskog, kada je rat pa se zlu odupru samo istinski pravednici, koji ce radije ugroziti svoj život, nego ubiti nedužnog
ne znam da li sam takav, niti bih volio saznati
ali za pare ne bih mogao ubiti nikoga

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6313 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 06/03/2014 : 22:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Da, upravo zato je i ponudio ogroman raspon mogucih odgovora...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 06/03/2014 : 22:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Navigatori drona pritišcu redovno za daleko manji iznos.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 06/03/2014 : 22:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Pretisnuti taj gumb nije u redu i ne možeš to nikako moralno opravdati, ali još uvijek mislim, da bi ga vecina pretisnula. Oke, malo sam zacinio sa onim »spasiti dragu nam osobu«, ali i bez toga…

Pitanje je interesantno iz tog psihološkog kuta. Da je pitanje u pollu »Bi li hladnokrvno ubili za milijun evra«, normalno da nitko ovdje ne bi za ozbiljno »zaokružio« DA. Kao nismo ubojice...

Normalno, ubio si u jednom i drugom slucaju, ali ovdje se radi o tom jebenom gumbu i toj hladnoj, distanciranoj akciji-reakciji. U tome je kvaka. To su te fore psihologije, drankijevih linkova, stanfordskog eksperimenta, milgramovog eksperimenta i slicnih, koje pojašnjavaju puno grozota kroz povijest…

One židovske jadnike u koncentracijskim logorima drugog svjetskog rata nisu streljali stražari, jer to ima kao »poguban ucinak na psihu vojnika«… ali pretisnuti gumb odnosno odpratiti kolone, tisuce, milijun Židova od vagona do palionice »nije toliki problem«…

Užasno ružno zvuci ovako hladno to analizirati, ali mišljenja sam da bi vecina pretisnula jer su samo ljudi...
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

954 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 06/03/2014 : 23:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message
Ako cemo donekle biti objektivni-malo je takvih danas koji brinu za druge,osim najbliže obitelji,a i toga je sve manje. Bez obzira na bilo kakve novce. PRIMJER- citamo najnovije vijesti i vidimo neku saobracajku sa mrtvima,ili neki drugi slican slucaj sa istim završetkom. A onda citamo dalje i vidimo da je to u mjestu koje nam je poznato. A SADA-neka digne dva prsta onaj koji tada prvo ne pomisli-samo neka nije netko moj... Pa kad se vidi da nije nitko od poznanika-onako usput se procita do kraja-pomisli se-šteta i sl. i tuci dalje. Zakljucak izvedite sami. Onako usput- jel kome poznato koliko Srdan Mladan ima poklonika? Neprovjereno-jako puno...
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3030 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 06/03/2014 : 23:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
quote:
Originally posted by nagor

Užasno ružno zvuci ovako hladno to analizirati, ali mišljenja sam da bi vecina pretisnula jer su samo ljudi...

volio bih vjerovati da upravo zbog tog razloga ne bi pritisnuli...

Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 07/03/2014 : 05:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message
Ali, u cemu je problem upucati par/sto/tisuca ljudi, što ne misle isto što i vi?
Vera? Mišljenje? Ubedenje?

Piši propalo!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/03/2014 : 09:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
bez obzira što sam u duši mizantrop, i što o nemam neko narocito lijepo mišljenje o ljudskoj rasi, ja se još uvijek ne mogu primorati i naci ijedan validan razlog zašto bi pritisnuo dugme i uzeo lovu. dapace, kao radikalnom ljevicaru, sama premisa uvodnog pitanja je toliko ljigavo kapitalisticka i neoliberalna, da sam jednostavno automatski izabrao opciju NE. nije li nagorovo pitanje upravo simbolika današnjeg divljackog, neobuzdanog, potrošackog društva gdje netko tamo na vrhu, dapace i doslovce, pritišce dugmad zgrtajuci bezobrazne sume novca, dok s druge strane u tom procesu mnogi ljudski životi moraju biti uništeni?

znaci, nema tu nikakve dvojbe, nikakve sumnje... od mene, u ovom topiku, jasno NE.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3030 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 07/03/2014 : 14:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 07/03/2014 : 16:20:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message

Edited by - mr murdoc on 07/03/2014 16:23:10
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 07/03/2014 : 19:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:

Svaka cast na tolikoij samokriticnosti i iskrenosti!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 07/03/2014 : 19:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Takav sam po cijelom tijelu

Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 07/03/2014 : 20:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message
da
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

954 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 07/03/2014 : 22:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message
Baš zanimljiva nemoralna ponuda. Možda sam jedan od rijetkih koji negleda sve kroz novac,jer sam zadovoljan ako imam dovoljno u novcaniku za normalan život (citaj-budala),pa me nije posebno impresionirala cifra,cak i da je pet milja u pitanju. Zato nastojim u ovom pitanju sagledati sami cin,a ne korist,pa dodem do zakljucka da u svakom covjeku cuci potencijalni ubica,bilo da je iz ovog ili onog razloga...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/03/2014 : 22:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by zlatko900

Baš zanimljiva nemoralna ponuda. Možda sam jedan od rijetkih koji negleda sve kroz novac,jer sam zadovoljan ako imam dovoljno u novcaniku za normalan život (citaj-budala),pa me nije posebno impresionirala cifra,cak i da je pet milja u pitanju. Zato nastojim u ovom pitanju sagledati sami cin,a ne korist,pa dodem do zakljucka da u svakom covjeku cuci potencijalni ubica,bilo da je iz ovog ili onog razloga...

pa si tek sad to skužija?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/03/2014 : 22:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

Cifra uopce ne igra ulogu. Da je 100 milijardi eura u pitanju, sasvim je svejedno...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

954 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 07/03/2014 : 22:58:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

pa si tek sad to skužija?

A kao-ti si skužio??? Pa pogledaj od ovo nekolicine ljudi koji su se javili koliko njih negira da bi to napravilo,a da pogledaju u dubinu svoje duše-iznenadili bi se. U svakom slucaju-poprilicno ljigav cin,pa nek misli ko šta hoce.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 08/03/2014 : 00:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Tako da bi povijest generalno bila ista i s nekim drugim "hitlerom", "staljinom", "titom", "miloševicem", "tudmanom" itd.

možeš li dokazati kavu poveznicu ima tudman sa hitlerom, staljinom, titom i miloševicem
apsolutno nikakvu
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12120 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/03/2014 : 00:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message
Nikad ne bih pritisnuo! Kakva ludost, nema veze sto ljude ne poznajes ali bilo ciji zivot oduzeti za bilo koju makar ludacku svotu novca je potpuna glupost!
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000