Ne radi se o novcu , vec o principu..u oba slucaja..DA .
Baš me zanima šta bi rekao kad bi saznao da je za smrt tvoga djeteta (koje je umrlo pred tvojim ocima) odgovoran neki Ho Lee Fuk iz Malezije koji je isto dobio mogucnost da pritisne na gumb i naravno, kao ti, rekao da, hocu, jer mi treba novi Ferrari i Playstation ...
Kako? Kažeš, da nisi znao, da mogu i ostali pritisnuti gumb? E, pa šteta ...
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
volio bi vidit te junacine koji ovdje batrljaju da bi pritisnuli gumb...ajte junacine..koliko je nepravde na svijetu..izadite iz svoje sobe i krenite u akciju..samo pazite da vas mama ne uhvati kako opet laprdate po forumu..opet cete u kutu na kukuruzu klecat..push the button...aha
evo jednog masovnog odgovora na ovu temu onih koji bi uz dobru cugu napravili festu da mogu kliknuti gumbic, dva, tri ..jer je njima to zabavno. Ja osjecam mucninu, stvarnu, kao sto je stvaran neciji uzitak spaliti ritualno na lomaci majku i dijete, pa makar to bile i lutke, ali s kakvom paznjom ih je netko izradivao znajuci im namjenu.
Za covjecanstvo nema spasa niti rjesenja.
Karnevali su u ovim krajevima najcešce bili kanal koji je nekim duhovitim gradanima služio za iskazivanje svojeg mišljenja o vlastima. No, osim što nemaju svi smisla za humor, ovogodišnje manifestacije spaljivanja krnja, fašnika, pustova i Jovana (da, u Vodicama od osamostaljenja Hrvatske spaljuju Jovana kojemu svake godine promijene tek prezime) pokazale su da su neki od organizatora jednostavno glupi, zli i zreli za umobolnicu.
Najbizarnija lomaca zabilježena je u Selcu, gdje su organizatori ove godine odlucili spaliti - majku i dijete. Ne prvi par iz parka, nego su ga pomno birali. Pa su odlucili da ce na vatru ici majka koja u narucju drži gay-dijete. Hm, nije dovoljno, kažiprstom se pocešao po celu vrhovni um Selca zadužen za osmišljavanje ovogodišnjeg pusta. Pa se domislio da dijete treba biti zaceto umjetnom oplodnjom ne bi li bolje gorjelo.
a možda ova varijanta: stisnuo bih, uzeo pare i pomogao sirotinji i spasio stotine života. a onih 5 ko jebe, nisu imali srece šalim se naravno. ovako u šali možemo razmatrati svakojake opcije ali kladim se da nijedan clan ovog foruma ne bi ni dvije sekunde razmišljao i ne bi stisnuo gumb. right?
a možda ova varijanta: stisnuo bih, uzeo pare i pomogao sirotinji i spasio stotine života. a onih 5 ko jebe, nisu imali srece šalim se naravno. ovako u šali možemo razmatrati svakojake opcije ali kladim se da nijedan clan ovog foruma ne bi ni dvije sekunde razmišljao i ne bi stisnuo gumb. right?
Ja isto tako mislim, ovi koji su sigurni u svoju odlucnost, mislim da vecina njih nebi stisnula gumb, iako...Svakakvih ljudi ima.
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
evo jednog masovnog odgovora na ovu temu onih koji bi uz dobru cugu napravili festu da mogu kliknuti gumbic, dva, tri ..jer je njima to zabavno. Ja osjecam mucninu, stvarnu, kao sto je stvaran neciji uzitak spaliti ritualno na lomaci majku i dijete, pa makar to bile i lutke, ali s kakvom paznjom ih je netko izradivao znajuci im namjenu.
Za covjecanstvo nema spasa niti rjesenja.
Karnevali su u ovim krajevima najcešce bili kanal koji je nekim duhovitim gradanima služio za iskazivanje svojeg mišljenja o vlastima. No, osim što nemaju svi smisla za humor, ovogodišnje manifestacije spaljivanja krnja, fašnika, pustova i Jovana (da, u Vodicama od osamostaljenja Hrvatske spaljuju Jovana kojemu svake godine promijene tek prezime) pokazale su da su neki od organizatora jednostavno glupi, zli i zreli za umobolnicu.
Najbizarnija lomaca zabilježena je u Selcu, gdje su organizatori ove godine odlucili spaliti - majku i dijete. Ne prvi par iz parka, nego su ga pomno birali. Pa su odlucili da ce na vatru ici majka koja u narucju drži gay-dijete. Hm, nije dovoljno, kažiprstom se pocešao po celu vrhovni um Selca zadužen za osmišljavanje ovogodišnjeg pusta. Pa se domislio da dijete treba biti zaceto umjetnom oplodnjom ne bi li bolje gorjelo.
Baš me zanima šta bi rekao kad bi saznao da je za smrt tvoga djeteta (koje je umrlo pred tvojim ocima) odgovoran neki Ho Lee Fuk iz Malezije koji je isto dobio mogucnost da pritisne na gumb i naravno, kao ti, rekao da, hocu, jer mi treba novi Ferrari i Playstation ...
Moralni proljev, ali dobar scenario za film ..
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Moralni proljev, ali dobar scenario za film ..
i definitivno u taj film treba ubaciti gay dijete iz epruvete.
Mislim da Nagor želi reci da bi od nas vecine koji smo napisali da ne bismo pritisnuli to dugme, polovina laže ili vara samog sebe... To je vec zanimljivo pitanje. Ipak je jedna stvar teoretisati o tome, a druga da te netko stvarno stavi pred to dugme i kraj njega izbroji milijun evra.
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Mislim da Nagor želi reci da bi od nas vecine koji smo napisali da ne bismo pritisnuli to dugme, polovina laže ili vara samog sebe... To je vec zanimljivo pitanje. Ipak je jedna stvar teoretisati o tome, a druga da te netko stvarno stavi pred to dugme i kraj njega izbroji milijun evra.
ja tvrdim da kad bi upravo stali pred gumb i pred hrpu para da bi tek tada bilo jasno koliko je to besmisleno i koliko su ti novci bezvrijedni.
Protuargument druge strane je da bi se recimo Drugi svjetski rat izbjegao da nije bilo Hitlera (naravno da ne bi, jer bi se našao netko drugi na njegovom mjestu), da Gulaga i cistki u Sovjetskom savezu ne bi bilo da nije bilo Staljina (sasvim sigurno bi bilo, možda u manjoj mjeri ali bi, jer bi se u onim okolnostima i društvenom sistemu kao i umjesto Hitlera našao netko drugi), i sve u tom smislu.
da nije bilo tite mnogi ne bi patili, ali naravno ako cemo razmišljati tvojom logikom netko sasvim drugi bi im prouzrocio patnju ima u tvojem razmišljanju nešto, mada je moguce kako se netko sasvim drugi u zlodjelima koja su napravili hitler, staljin i drug tito ne bi baš tako dobro snašli kao ovi spomenuti moguce je kako je to dosta detaljno planirano i kako su se spomenute osobe dosta dobro uklopila u cinjenju zla, ali možda neke sasvim druge osobe na njihovim mjestima ne bi znali tako dobro ciniti zlo drugima kao ovi spomenuti
Svi koje navodiš, kao i mnogi drugi, su se u odredenim vremenima pojavili jer su politicke i socijalne okolnosti u odredenim društvima bile takve da su se jednostavno morali pojaviti.
Ne nužno oni, zapravo poimence uopce ne oni, nego takav profil osoba koje su "savršeno" odgovarale potrebama trenutka.
A to su u pravilu "mesije", tipovi koji nude brza i laka rješenja, bolji život i rješavanje problema preko noci, populisti koji jašu na nezadovoljstvu postojecim stanjem i koriste zavodljivost i povodljivost masa.
Ili s druge strane revolucionari (i "revolucionari"), oni koji su spremni staviti glavu na kocku i koja barem inicijalno vode ispravni i plemeniti porivi, ma u što se isti naknadno izrodili, i porili i ljudi.
Tako da bi povijest generalno bila ista i s nekim drugim "hitlerom", "staljinom", "titom", "miloševicem", "tudmanom" itd.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Meni tu nedostaje akcije. Zapeli ste na gumbu i milionu i kukumigalele. Strip junaci su mastovitiji od vas. Zar bas nitko ne bi pokusao riskirati svoj vlastiti zivot i posmicati ove s milionom i nalogom da ubijete. I tako ne spasiti ovih 5 nego i tko zna koliko jos ostalih naloga po 5. Tko ne moze ubiti, kako ce spasiti?
Da je ova tema otvorena krajem 80-ih vjerojatno bi 99% odgovorilo NE. Pa se u meduvremenu neki i predomislili... Kako se sve pomalo kuha na globalnom nivou možda nece trebat dugo da se svi skupa iskušamo-možemo li ili ne-i to po onoj uzrecici BOLJE JA NJEGA NEGO ON MENE. Daj bože da griješim...
Rat je nešto sasvim drugo, posebno stanje kad kroz nišan gledaš neprijatelja i znaš da moraš ti njega, ili ce on tebe, borba za goli život i opstanak.
No ovdje je rijec o necem drugom, o svjesnoj odluci da pritisneš gumb i pobiješ petero ljudi (to što ih ne poznaješ nimalo ne mijenja na stvari, kako i bi), i još za to "zaradiš" milijun.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
previše se nateže ova tema u smjeru da se traže opravdanja, smišljaju okolnosti i isprike kako bi se stisnuo gumb. ne, ovdje se radi o cinjenici da iz cistog mira stisneš gumb koji ti donosi hrpu love, a petero ljudi ode u vjecna lovišta. tko to može uciniti bez grižnje savjesti i živjeti sretno do kraja života? nitko sa imalo mozga. amen.
Da je ova tema otvorena krajem 80-ih vjerojatno bi 99% odgovorilo NE. Pa se u meduvremenu neki i predomislili... Kako se sve pomalo kuha na globalnom nivou možda nece trebat dugo da se svi skupa iskušamo-možemo li ili ne-i to po onoj uzrecici BOLJE JA NJEGA NEGO ON MENE. Daj bože da griješim...
Rat je nešto sasvim drugo, posebno stanje kad kroz nišan gledaš neprijatelja i znaš da moraš ti njega, ili ce on tebe, borba za goli život i opstanak.
No ovdje je rijec o necem drugom, o svjesnoj odluci da pritisneš gumb i pobiješ petero ljudi (to što ih ne poznaješ nimalo ne mijenja na stvari, kako i bi), i još za to "zaradiš" milijun.
Mentalni sklop ulazenja u duboke i mracne vode je manje vise uvijek isti..zlatko900 je po meni napisao jedan od kljucnih postova na ovom topicu . Odluke , a pogotovo ovakvog tipa su za ljudsku rasu oduvijek bile izazov..
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
previše se nateže ova tema u smjeru da se traže opravdanja, smišljaju okolnosti i isprike kako bi se stisnuo gumb. ne, ovdje se radi o cinjenici da iz cistog mira stisneš gumb koji ti donosi hrpu love, a petero ljudi ode u vjecna lovišta. tko to može uciniti bez grižnje savjesti i živjeti sretno do kraja života? nitko sa imalo mozga. amen.
Nema tu amen, nije to crno bijelo, nista se ovdje ne podrazumjeva..budi hrabar i zagrebi ispod povrsine, mozda se i sam iznenadis gusarskoj skrinji sa prokletim blagom..
Amen, brate! U sridu.
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.