Author |
Topic  |
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 29/06/2014 : 14:12:29
|
quote: Originally posted by Jasko
quote: Originally posted by mladjo
Dosta s politikom. Prvo i posljednje upozorenje. Slijedeci post koji bude imao veze s politikom rezultirati ce udaljavanjem njegovog autora s topica.
Ispravio bih te terminološki. Ovde nije rec o politici, nego o društvu, istoriji i geografiji.
Uostalom, ti si postavio pitanje, te ne znam kakve si odgovore ocekivao.
Bas tako..ma pocea je srati zbog ovog zagrizene Jugoslavencie..to sam namjerno napisa..zna sam da ce pocet srat.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16536 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 29/06/2014 : 14:13:24
|
quote: Originally posted by brni
quote: Originally posted by Caleb
Pre bih rekao, samo zagrizeni nacionalisti (verujem da su bili u manjini) su navijali za svoje nacionalne drzave, dok su oni obicni, neoptereceni ljudi navijali za Jugu.
Dobro nebitno..mozda je taj termin malo pregrub zagrizeni J. vise se provlaci kroz raznorazne medije pa sam to nesvjesno napisa..uglavnom sam tija povuc paralelu sa te dvi drzave zasto neko ne navija za V. Britaniju niti je ne zeli..a Jugoslavija kao reprezentacija je imala siromasnu podrsku na svakom prvenstvu..jer za razliku od kosarke di su igrali samo najbolji u nog. reprezentaciji su pravo prvenstva imali podobni..
Ne secam se tog vremena, ali po pricama slutim da je vecina navijala za Jugoslaviju, kazem, samo oni teski nacionalisti su sve gledali kroz tu prizmu. Pazi, kada su u Boru mnogi navijali za Hajduk, pa i moj cale, iako je Partizanovac (verovatno i zbog Bore Djordevica kome i danas ne moze da oprosti sto nije otisao na JNA). Svugde imas i ovakavih i onakvih. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 29/06/2014 14:15:14 |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 29/06/2014 : 14:18:08
|
Ne secam se tog vremena, ali po pricama slutim da je vecina navijala za Jugoslaviju, kazem, samo oni teski nacionalisti su sve gledali kroz tu prizmu. Pazi, kada su u Boru mnogi navijali za Hajduk, pa i moj cale, iako je Partizanovac. Svugde imas i ovakavih i onakvih. [/green]
Ma razumin sta pricas..paralela je bila nespretna iako kad pogledas njima gori nogomet je vise od religije tako da se mozda ne mogu ni vuc..
Pa ja navijam za Partizan kad igra kontra Cibone.. |
Edited by - brni on 29/06/2014 14:19:51 |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16536 Posts
Posted - 29/06/2014 : 14:19:54
|
Ne secam se tog vremena, ali po pricama slutim da je vecina navijala za Jugoslaviju, kazem, samo oni teski nacionalisti su sve gledali kroz tu prizmu. Pazi, kada su u Boru mnogi navijali za Hajduk, pa i moj cale, iako je Partizanovac. Svugde imas i ovakavih i onakvih.
Ma razumin sta pricas..paralela je bila nespretna iako kad pogledas njima gori nogomet je vise od religije tako da se mozda ne mogu ni vuc..
 Znam da nisi nista lose ni mislio kada si pisao. Bitno je da se moze ragovarati normalno. Ne znam sto neki skacu odma'.[/green] |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16536 Posts
Posted - 29/06/2014 : 14:24:06
|
Pa ja navijam za Partizan kad igra kontra Cibone..
Prica mi cale, kada je Bora trebalo da promeni klub, pricalo se da ce u Partizan, ali je dosla neka Splicanka koja je trebalo da ga "nagovori" da predje u Solit... i covek od dole. 
Ja isto sipmatisem Hajduk kao klub, dok o navijacima ne mogu da mislim lepo, dok god su onakva skandiranja na tribinama. Naravno, nisu svi navijaci takvi, ali, jbg, manjinja ostavlja ruzan utisak. |
|
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 29/06/2014 : 14:24:54
|
Znam da nisi nista lose ni mislio kada si pisao. Bitno je da se moze ragovarati normalno. Ne znam sto neki skacu odma'.
Pa ne znam ni ja..sta, idemo temu obradit do kraja..nitko se ne vrida ode, na ovom forumu je problem sta obicno zbog nekih padobranca koji upadnu u neciji razovor priti se banovima i onda padaju svakave rici itd itd..pa ako ja i ti ili Jasko sad imamo raspravu, pa ona mora imat svoj pocetak razmjenu razmisljanja i onda nekakav zakljucak pa mozda i mijenjanje necije percepcije nekog dogadaja ili teme ako je bila pogresna odnosno ako ta osoba shvati da je to tako kao ja sad..ali ne ajmo udri kamenjem.. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47523 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 29/06/2014 : 14:27:34
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by D.J.
Bravo Kolumbija! Sad vidim zasto lwood stalno navija za njih. A bome i radi one male iz publike s onom klaunskom kapom, koju su nekoliko puta pokazaali u publici.
Bravo James! Zvijezda je rodena. Moja suradnica s posla iz Kolumbije kaze da za njega misle da ce biti najveci kolumbijski igrac ikad, bolji od Valderrame.
uuuffffffffff!!!!!!!!!! Ono je prekrasna djevojka!!!!!!!!!!!!!!Potpuna!!!! Kako je samo koketirala sa kamerom a imala je prekrasan osmijeh (bijeli ravni zubi,prekrasne ustnice,...mljac mljac !!!!). Nadam se da cemo još cuti nešto o njoj, slicno kao što smo culi o onoj navijacici Paraguaya prije cetiri godine (Larisse Riquelme), samo što mi je ova par puta bolja,....Mislim Larissa Riquelme je ipak "mala kujica" dok ova izgleda kao "djevojka iz susjedstva"!
Sigurno ce lwood nešto "iskopati" o njoj i staviti neke linkove, fotografije ovdje.....
ako šta naden po portalima stavicu,iako sumnjan |
narocito na one koji su uspješni. |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16536 Posts
Posted - 29/06/2014 : 14:28:48
|
Znam da nisi nista lose ni mislio kada si pisao. Bitno je da se moze ragovarati normalno. Ne znam sto neki skacu odma'.
Pa ne znam ni ja..sta, idemo temu obradit do kraja..nitko se ne vrida ode, na ovom forumu je problem sta obicno zbog nekih padobranca koji upadnu u neciji razovor priti se banovima i onda padaju svakave rici itd itd..pa ako ja i ti ili Jasko sad imamo raspravu, pa ona mora imat svoj pocetak razmjenu razmisljanja i onda nekakav zakljucak pa mozda i mijenjanje necije percepcije nekog dogadaja ili teme ako je bila pogresna odnosno ako ta osoba shvati da je to tako kao ja sad..ali ne ajmo udri kamenjem..
 Ovde nije ni bilo raprave, obicna razmena misljenja. |
|
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 29/06/2014 : 14:29:08
|
Prica mi cale, kada je Bora trebalo da promeni klub, pricalo se da ce u Partizan, ali je dosla neka Splicanka koja je trebalo da ga "nagovori" da predje u Solit... i covek od dole. 
Ja isto sipmatisem Hajduk kao klub, dok o navijacima ne mogu da mislim lepo, dok god su onakva skandiranja na tribinama. Naravno, nisu svi navijaci takvi, ali, jbg, manjinja ostavlja ruzan utisak.
Lepi Bora je bia igracina..dosta zenskih je imalo presudne uloge oce li koji igrac Hajduka ostat ili otica..Slavisa Zungul je radi zenske otisa iz kluba i to mislim prije kraja sezone..
Zakon mase je zajeban..vidia sam ljude za koje nikad ne bi reka da su u stanju radit neke stvari kako izvode svasta na tribini tipa bacanje banana ili povika u vezi ubijanja i klanja itd. a ljudi inace bolji od kruva sta mi kazemo i ne bi mrava zgazili.. |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47523 Posts
Posted - 29/06/2014 : 14:31:52
|
Zato sta Škot smatra da je prvenstveno Škot, Irac se smatra Ircem a Welšanin Welšaninom i nogometna reprezentacija je nesto sta simbolizira upravo tu pripadnost..a za Jugoslaviju je bila ista stvar, samo su zagrizene Jugoslavencine navijale za nju sta se nogometa tice..
glupo je uopce i usporedivat te dvi države. Škoti ,Englezi ,Irci,sj.Irci i Welšani imaju svoje reprezentacije vec priko 100 godina. i ovo da su samo zagriženi navijali za yu je glupost. ljudi su živili u toj državi pa su za nju i navijali ,više ili manje. s klubovima je potpuno druga stvar ,samo par ljudi znan da je onda simpatiziralo neki klub osin Hajduka. |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 29/06/2014 : 14:34:51
|
quote: Originally posted by lwood
glupo je uopce i usporedivat te dvi države. Škoti ,Englezi ,Irci,sj.Irci i Welšani imaju svoje reprezentacije vec priko 100 godina. i ovo da su samo zagriženi navijali za yu je glupost. ljudi su živili u toj državi pa su za nju i navijali ,više ili manje. s klubovima je potpuno druga stvar ,samo par ljudi znan da je onda simpatiziralo neki klub osin Hajduka.
Da ovo je vec stvar tradicije koja se postuje..mozda bi tako bilo i u Jugi da su reprezentacije imale svoje pocetke puno prije samog nastanka drzave..ovako se sve svodilo na pripadnost klubu a za repku je valjda navija to sta kazes vise ili manje ko je zivia u drzavi i pratia to.. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 29/06/2014 : 14:37:56
|
Yuga je navedena samo kao primjer savezne države. Mogao sam tako i Cehoslovacku navesti. A vi ste se odmah primili rasprave. Uglavnom, djelomican odgovor sam dobio.
I držite se teme. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47523 Posts
Posted - 29/06/2014 : 14:41:15
|
pa uvik triba gledat neke lokalne razmjere. i mexico,usa,brazil,venezuela su isto savezne države. i opet je drukcija šema nego sa uk. drukciji povijesni razvoj |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19876 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 29/06/2014 : 14:44:15
|
Stvar je u tome da su na pocetku, s obzirom da je nogomet nastao na otoku, najvise igrali Englezi protiv Skota i Velsana jer nisu imali s kime. Tako je ostalo do danasnjeg dana. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 29/06/2014 : 14:46:16
|
Da ali su jednonacionalne države. Velika Britanija je (ovako napamet) jedina savezna višenacionalna država koja ima reprezentacije sastavljene od federalnih jedinica.
Mislim, to mi je oduvijek bilo zanimljivo. Ali da, vjerojatno je rijec o velikom povijesnom kontinuitetu kojeg se nijedna od federfalnih jedinica nije htjela odreci.
A netko je rekao da na Olimpijadi nastupaju kao VB? Hm, zanimljivo.
Uglavnom, danas navijam za Nizozemce. Makar su mi i Meksikanci ok 
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 29/06/2014 : 14:47:45
|
quote: Originally posted by mladjo
A netko je rekao da na Olimpijadi nastupaju kao VB? Hm, zanimljivo.
Da, bili su na proslim OI..ali nitko nije tia igrat od ovih poznatih igraca..mislim samo Giggs ako me pamcenje sluzi..iako praksa je bila na OI da se igra sa amaterskim sastavima, mislim da su ovo bile prve di su profi igraci mogli igrat sta se V.B tice..
http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Britain_Olympic_football_team |
Edited by - brni on 29/06/2014 14:52:33 |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 29/06/2014 : 15:00:05
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
@brni Pusti glupe price, jedan današnji "hrvatina" je plaka isprid mene kad smo ispali na penale od Argentine.
Zecic?
 |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8217 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 29/06/2014 : 15:17:14
|
kad ste vec kod juge i italije 90te, ja sam tada bio u domu na savi bilo je tamo par imocana i hercegovaca, koji su prvih par utakmica (kolumbija, njemacka) dosta glasno navijali protiv juge, ali kad je juga prošla, pa piksi deklasira španjolce, tada su se pogubili, ili su cak i oni bili za tadašnje naše i nije istina da tada ljudi nisu bili uz reprezentaciju, ja takve nisam nikad vidio (osim te 90te, kad je sve vec puklo), a i bilo bi glupo kad su igrali i hrvati i srbi i bosanci neko rece da je tada bilo više hajdukovaca u reprezentaciji nego sada naravno, sigurno je bilo nekakve politicke korektnosti, da budu svi zastupljeni, pa je bilo i nezadovoljnih, ali da se ljudima fuckalo za reprezentaciju, ili da su navijali protiv nje, toga nije bilo |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8217 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 29/06/2014 : 15:20:06
|
inace, kolumbija bi mogla do finala, strašni su
što se tice urugvaja, ne vjerujem da bi ih prošli i sa suarezom, koji po meni nije zaslužio ovoliku kaznu on ocito ima psihickih problema, a kažnjavati nekoga zbog bolesti, to je po meni diskriminacija |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8950 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 29/06/2014 : 15:48:47
|
Mislim da trenutno više hrvata navija protiv Hrvatske nego što je jugosalvena navijalo protiv juge... :P |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10546 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 29/06/2014 : 15:52:11
|
quote: Originally posted by Tonto
Mislim da trenutno više hrvata navija protiv Hrvatske nego što je jugosalvena navijalo protiv juge... :P
 |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7362 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 29/06/2014 : 16:38:14
|
quote: Originally posted by Tonto
Mislim da trenutno više hrvata navija protiv Hrvatske nego što je jugosalvena navijalo protiv juge... :P
To ti je tipicni balkanski mentalitet. Koliko sam pratio kavlifikacije za SP, vjerujem da su se isto tako i Srbi postavljali samo da Mihajlovic ode s klupe koliko im je bio iritantan. |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 29/06/2014 : 16:44:47
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
@brni Pusti glupe price, jedan današnji "hrvatina" je plaka isprid mene kad smo ispali na penale od Argentine.
Zecic?

|
 |
|
Topic  |
|