Author |
Topic |
Oki
Advanced Member
Croatia
5319 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 28/07/2014 : 21:09:57
|
quote: Originally posted by trolodtroje
quote: Originally posted by Obi-wan
Po onome koliko je covjek tolerantan, spreman za pomoc i suživot sa bližnjim svojima. Sve što si ti naveo mi je nevažno.
i ja isto...
Nisam odmah vidio Obijev post,ali to je to.. |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 28/07/2014 : 21:11:22
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Fali tu još nekoliko opcija ali od ponudenog ja biram ljudski odnos prema životinjama, onaj tko maltretira i muci životinje ne može biti bolji niti prema drugim ljudima - dokazano mnogo puta.
postoje ljubitelji životinja, koji nebi ni mrava zgazili...ali im ubijat ljude ne predstavlja problem |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5319 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 28/07/2014 : 21:12:11
|
quote: Originally posted by kiky
Po onome koliko je covjek tolerantan, spreman za pomoc i suživot sa bližnjim svojima. Sve što si ti naveo mi je nevažno.
evo još jednog pametnjakovica koji nije pomislio da ovo o cemu ti sada pricaš prakticki pokriva opcija "prema društvenom angažmanu, aktivizmu".
Da,ali ova opcija više vuce na nešto što je vezano s politikom... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47311 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 28/07/2014 : 21:14:57
|
evo još jednog pametnjakovica koji nije pomislio da ovo o cemu ti sada pricaš prakticki pokriva opcija "prema društvenom angažmanu, aktivizmu".
to više pari na razne udruge za obranu kojecega ,ono u smislu da im se voda pravi pametan a u stvari sviraju q |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 28/07/2014 : 21:18:25
|
quote: Originally posted by KRAS
Fali tu još nekoliko opcija ali od ponudenog ja biram ljudski odnos prema životinjama, onaj tko maltretira i muci životinje ne može biti bolji niti prema drugim ljudima - dokazano mnogo puta.
postoje ljubitelji životinja, koji nebi ni mrava zgazili...ali im ubijat ljude ne predstavlja problem
Istina, ali to su vec stvarno rijetki slucajevi dok s druge strane onaj tko zlostavlje životinje gotovo sigurno to radi i ljudima. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10284 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
zlatko900
Average Member
949 Posts
Member since 28/01/2012 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 28/07/2014 : 22:29:58
|
quote: Originally posted by ŠAŠ
prema dobroti
autor se nije izrazio u kojem smislu
pa prema ovom forumu. Amos je bio dosta puta izbacen iako je Amos prema Bibliji lik koji se bori protiv nepravde i protiv potlacenih. ali neki pojedinci ne cijene njegovu borbu.
na primjer, autor je mogao ovo isto pitanje postaviti za 14godišnje prostitutke koje su to prisiljene biti. da li i njih mogu krasiti Amosove kvalitete, trebale bi, ali teško da ce se one za takvo što odluciti, gazit ce preko “ leševa “ ne bi li isplivale na površinu. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 28/07/2014 : 22:36:55
|
quote: Originally posted by Windwalker
Prema tome koliko stripova imaju u kolekciji.
Manje od 1000 HC-a u kolekciji -> nit te ne doživljavam.
Onda nemaš puno prijatelja |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 28/07/2014 : 22:42:48
|
quote: Originally posted by zlatko900
Po iskrenosti. Kako da imam posla s nekim ako taj stalno laže i ne drži obecanje.
Cista istina ali mene cesto trefi takav feler da naletim upravo na takve. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 28/07/2014 : 22:44:54
|
quote: Originally posted by Kruger
prema dobroti
pa prema ovom forumu. Amos je bio dosta puta izbacen iako je Amos prema Bibliji lik koji se bori protiv nepravde i protiv potlacenih. ali neki pojedinci ne cijene njegovu borbu.
na primjer, autor je mogao ovo isto pitanje postaviti za 14godišnje prostitutke koje su to prisiljene biti. da li i njih mogu krasiti Amosove kvalitete, trebale bi, ali teško da ce se one za takvo što odluciti, gazit ce preko “ leševa “ ne bi li isplivale na površinu.
Ajd molim te pošalji mi na pm ako imaš kakav info za te 14godišnjakinje. Tražim pa nikako naci. Hvala. |
always progressive, never conventional! |
Edited by - fikus on 28/07/2014 22:46:35 |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 28/07/2014 : 22:56:33
|
quote: Originally posted by fikus
prema dobroti
na primjer, autor je mogao ovo isto pitanje postaviti za 14godišnje prostitutke koje su to prisiljene biti. da li i njih mogu krasiti Amosove kvalitete, trebale bi, ali teško da ce se one za takvo što odluciti, gazit ce preko “ leševa “ ne bi li isplivale na površinu.
Ajd molim te pošalji mi na pm ako imaš kakav info za te 14godišnjakinje. Tražim pa nikako naci. Hvala.
probaj doci do Jeffreya Epsteina ( mada su ga ipak uspjeli slanciti, ocito se zamjerio nekom mocniku) on je uveseljavao maloljetnicama mnoge svjetske mocnike. zar bi to trebalo biti nešto cudno? pretpostavljam da nemaš tu platežnu moc koju imaju svjetski mocnici pa bi se u svojoj potrazi za tim trebao uputiti u poznate destinacije tog tipa: cuba, tajland i africa |
|
|
ŠAŠ
Average Member
658 Posts
Member since 13/10/2013 |
Posted - 28/07/2014 : 22:57:13
|
prema dobroti
sorry,nisam previse upoznnat s amosovim slucajem.ipak, to sto je on izbacen nije nikakva mjera ,isto kao sto ni borba za nepravdu nije.ta borba moze biti usmjerena po tvojem videnju u sasvim krivom smjeru.tu se stajalista razilaze pa dobrota gubi univerzalnu vrijednost.
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 28/07/2014 : 23:07:26
|
prema dobroti
sorry,nisam previse upoznnat s amosovim slucajem.ipak, to sto je on izbacen nije nikakva mjera ,isto kao sto ni borba za nepravdu nije.ta borba moze biti usmjerena po tvojem videnju u sasvim krivom smjeru.tu se stajalista razilaze pa dobrota gubi univerzalnu vrijednost.
Amos svakako ne gubi univerzalnu vrijednost, jer samim cinom što se bori protiv nepravde i zalaže za potlacene nikako u toj svojoj borbi ne može izgubiti nikakav smisao pa ni univerzalni
mislim u vezi ovog forumskog slucaja na forumaša Amosa. |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 28/07/2014 : 23:12:43
|
Prema ovome forumu,ima nas dobrih,a ima vas i svakakvih Ovaj,ljude ne mozes cijeniti ako ih ne poznajes,imas nekakva iskustva,bar minimalno.Sve ostalo je bezpredmetno ili procjena.Ima nekih ljudi koji s necim odaju vanjski dio,ali unutra su susta suprotnost.Tema je svakako preobuhvatna i tesko je odrediti konkretno jednu stvar,ali jedna od tih je svakako iskrenost i sve sto ide uz nju. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 28/07/2014 : 23:14:26
|
quote: Originally posted by Oki
quote: Originally posted by trolodtroje
i ja isto...
Nisam odmah vidio Obijev post,ali to je to..
Da,da svakako,to potpisujem uz prethodni post. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25542 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 28/07/2014 : 23:18:50
|
Ne cenim ih, ili samo par njih. A nijedan od ponudenih kriterijuma mi nije važan. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19023 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/07/2014 : 23:21:30
|
intelektualna umska kapaciteta mi je još najglupija opcija za odabrat...znaci trebam poštivat susjeda doktora znanosti filozofije,astronomije i blablabla koji kod kuce premlacuje ženu i cipelari kucnu mace a trebam sa prezirom gledati na susjeda Jožu sa 6 razreda osnovne škole koji radi od zore do mraka u štali i svaki od 20 kravica zna ime...i navece brižljivo se stisne ka ženici Marici...iako je ta umorna od cjelodnevnog rada na polju.... mislim..znam da je primer iz rokava potegnut ali da baš umske kapacitete i sposobnosti moraju bit mjerilo?...meni ne... odabrao sam opciju-koliko voli životinje...jer ko ne voli životinje ne voli ni ljude...stara ljudska mudrost i još važi. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19023 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/07/2014 : 23:27:59
|
quote: Originally posted by KRAS
postoje ljubitelji životinja, koji nebi ni mrava zgazili...ali im ubijat ljude ne predstavlja problem
e to ti skoro da ne vjerujem....nisam nešto zapazio da je puno ljubitelja i zaštitnika životinja prešlo u ubice...
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
ŠAŠ
Average Member
658 Posts
Posted - 28/07/2014 : 23:49:00
|
@kruger Amos ne gubi nista.nema on nikave veze.htio sam naglasit da je ta dobrota subjektivne prirode.to odma povlaci i pitanje morala koji jednako tako nije objektivan vec drustvom,sredinom uvjetovan.dakle ,moje dobro ne znacu nuzno i tvoje dobro. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/07/2014 : 23:57:25
|
Svaki vegeterijanac je po definiciji dobar covjek; svaki od njih voli životinje... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47311 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 29/07/2014 : 00:03:21
|
quote: Originally posted by DeeCay
Svaki vegeterijanac je po definiciji dobar covjek; svaki od njih voli životinje...
Hitler |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
ŠAŠ
Average Member
658 Posts
Posted - 29/07/2014 : 00:12:33
|
quote: Originally posted by lwood
@kruger Amos ne gubi nista.nema on nikave veze.htio sam naglasit da je ta dobrota subjektivne prirode.to odma povlaci i pitanje morala koji jednako tako nije objektivan vec drustvom,sredinom uvjetovan.dakle ,moje dobro ne znacu nuzno i tvoje dobro.
amos borac za pravdu
Di sam ja to spomenuo?iz cega si ti to iscitao? |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 29/07/2014 : 07:54:23
|
quote: Originally posted by DeeCay
Svaki vegeterijanac je po definiciji dobar covjek; svaki od njih voli životinje...
Ne samo vegetarijanci! Moj stari recimo ne da voli nego jednostavno obožava svinje, tuke / purice, mladu janjad (osobito kad utihne ), telad, a ni pilici mu nisu mrski, o govedima da ni ne govorim. I ja dijelim njegovu ljubav prema životinjama, pa su to po definiciji vec dva dobra covjeka.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 29/07/2014 : 07:56:42
|
Pa dobro ako si na to mislio. No meni opet društveni angažman i aktivizam vuku na nešto drugo od onoga što sam ja zamislio. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Topic |
|