Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 29/07/2014 : 08:00:20
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
quote: Originally posted by DeeCay
Svaki vegeterijanac je po definiciji dobar covjek; svaki od njih voli životinje...
Ne samo vegetarijanci! Moj stari recimo ne da voli nego jednostavno obožava svinje, tuke / purice, mladu janjad (osobito kad utihne ), telad, a ni pilici mu nisu mrski, o govedima da ni ne govorim. I ja dijelim njegovu ljubav prema životinjama, pa su to po definiciji vec dva dobra covjeka.
I moj. Drži trenutno i zeceve koje mazi i pazi i hrani samo travom. Meso im je mehko ko putar, prekljuce dokazano. Inace je mesar. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/07/2014 : 08:06:14
|
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by ŠAŠ
prema dobroti
autor se nije izrazio u kojem smislu
pa prema ovom forumu. Amos je bio dosta puta izbacen iako je Amos prema Bibliji lik koji se bori protiv nepravde i protiv potlacenih. ali neki pojedinci ne cijene njegovu borbu.
Dobrota je vrlo relativan pojam. Ako netko smatra da je biblija velika laž i izvor svega zla, Amos za njega nije dobar vec upravo suprotno. Nepravda je takoder vrlo relativan pojam. Za nekog je necija nepravda baš pravda i obratno. A borba protiv potlacenih mi takoder zvuci kao nešto nevaljalo. Nekako bi bilo logicnije da se pravednici bore protiv tlacitelja, a ne protiv potlacenih, ali kao što rekoh, sve je to relativno... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 29/07/2014 08:07:40 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 29/07/2014 : 08:06:26
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by DeeCay
Svaki vegeterijanac je po definiciji dobar covjek; svaki od njih voli životinje...
Ne samo vegetarijanci! Moj stari recimo ne da voli nego jednostavno obožava svinje, tuke / purice, mladu janjad (osobito kad utihne ), telad, a ni pilici mu nisu mrski, o govedima da ni ne govorim. I ja dijelim njegovu ljubav prema životinjama, pa su to po definiciji vec dva dobra covjeka.
I moj. Drži trenutno i zeceve koje mazi i pazi i hrani samo travom. Meso im je mehko ko putar, prekljuce dokazano. Inace je mesar.
Vidiš, i mesari su po definiciji dobri ljudi, oni jako vole životinje.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/07/2014 : 08:11:02
|
quote: Originally posted by teller
intelektualna umska kapaciteta mi je još najglupija opcija za odabrat...znaci trebam poštivat susjeda doktora znanosti filozofije,astronomije i blablabla koji kod kuce premlacuje ženu i cipelari kucnu mace a trebam sa prezirom gledati na susjeda Jožu sa 6 razreda osnovne škole koji radi od zore do mraka u štali i svaki od 20 kravica zna ime...i navece brižljivo se stisne ka ženici Marici...iako je ta umorna od cjelodnevnog rada na polju.... mislim..znam da je primer iz rokava potegnut ali da baš umske kapacitete i sposobnosti moraju bit mjerilo?...meni ne... odabrao sam opciju-koliko voli životinje...jer ko ne voli životinje ne voli ni ljude...stara ljudska mudrost i još važi.
Slažem se. Ovi što vode i državu i cijeli svijet u pm su uglavnom inteligentni ljudi. Ne bih to nikako stavio kao mjerilo po kojem cjenim ljude... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/07/2014 : 08:18:41
|
Osobno: Izgled mi je manje više nepovratno otišao s godinama. Društveni i materijalni status su mi na dnu. Vjera : ateist Nacionaliste i domoljube prezirem, svakako nisam jedan od njih. Umni kapacitet prosjecan i u opadanju. Životinje ne volim. Mislim, volim ih jesti. Nogomet mi sve manje znaci, skoro ništa. Spolno opredeljenje - ja podržavam homoseksualce i sve vidove spolne i ostalih sloboda. Društveno nisam angažiran niti aktivan nimalo. Više cak i ne pijem (evo vec skoro 10 godina). Stripova imam sve manje i manje, zbog nedostatka prostora.
Po ovome i nisam baš neki izdanak ljudskog bica (bar prema kiky kriterijima). No,popravit cu se valjda jednom. Valja bit uporan... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 29/07/2014 : 08:34:12
|
Sve ovo nabrojano znaci da ulaziš u krizu srednjih godina, ništa strašno jer hoce to naici. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 29/07/2014 : 09:37:18
|
ŠAŠ naravno moguce je da se moje i tvoje dobro ne moraju poklopiti, ali ipak postoje neki kriteriji koji oznacavaju što je dobro ili moralno. Amosa sam spomenuo u smislu foruma. mada ljudi mogu na forumu/netu izgledati drugacije nego u živo. neki ljudi smatraju iskrenost dobrom vrlinom jer bi iskrena osoba trebala govoriti istinu, ponekad je to tocno ali ponekad ne mora biti tako. a što se tice lwooda on ti je spam na ovom forumu, ne bi trebalo obracati preveliku pozornost na njega, voli cesto biti “ loncu poklopac “. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 29/07/2014 : 09:44:48
|
prema dobroti
pa prema ovom forumu. Amos je bio dosta puta izbacen iako je Amos prema Bibliji lik koji se bori protiv nepravde i protiv potlacenih. ali neki pojedinci ne cijene njegovu borbu.
Dobrota je vrlo relativan pojam. Ako netko smatra da je biblija velika laž i izvor svega zla, Amos za njega nije dobar vec upravo suprotno. Nepravda je takoder vrlo relativan pojam. Za nekog je necija nepravda baš pravda i obratno. A borba protiv potlacenih mi takoder zvuci kao nešto nevaljalo. Nekako bi bilo logicnije da se pravednici bore protiv tlacitelja, a ne protiv potlacenih, ali kao što rekoh, sve je to relativno...
dobro u brzini sam krivo napisao. Amos je u Bibliji borac protiv nepravde i zaštitnik potlacenih. vidi se da baš nisi citao Bibliju. novi svjetski poredak želi nametnuti neki novi moral i pravdu, mada i oni svoje ideje crpe iz Biblije samo ih preoblikuju prema svojim željama i potrebama. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 29/07/2014 : 09:50:34
|
Dobrota je vrlo relativan pojam. Ako netko smatra da je biblija velika laž i izvor svega zla, Amos za njega nije dobar vec upravo suprotno. Nepravda je takoder vrlo relativan pojam.
upravo novi svjetski poredak i želi relativizirati ono bitno i nametnuti svoje naume postoje odredeni kriteriji koji kažu što je dobro a što loše. što se tice Biblije neki ljudi su davno u prošlosti na svojoj koži osjetili što je to pravda i nepravda pa to zapisali. ni danas se pravda od nepravde ne razlikuje od one prije 5 – 6 tisuca godina |
|
|
ŠAŠ
Average Member
658 Posts
Member since 13/10/2013 |
Posted - 29/07/2014 : 09:58:52
|
ŠAŠ naravno moguce je da se moje i tvoje dobro ne moraju poklopiti, ali ipak postoje neki kriteriji koji oznacavaju što je dobro ili moralno. Amosa sam spomenuo u smislu foruma. mada ljudi mogu na forumu/netu izgledati drugacije nego u živo. neki ljudi smatraju iskrenost dobrom vrlinom jer bi iskrena osoba trebala govoriti istinu, ponekad je to tocno ali ponekad ne mora biti tako. a što se tice lwooda on ti je spam na ovom forumu, ne bi trebalo obracati preveliku pozornost na njega, voli cesto biti “ loncu poklopac “.
ne postoje kriteriji koji bi oznacavali moral za sve.on je društveno i povijesno uvjetovan i mijenja se kroz vrijeme,sredinu itd.potoje raliciti morali ali ni jedan nije opcevažeci.dakle moral nije ''zapisan u zvijezdanama'' vec je odreden vlastitim sudom |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 29/07/2014 : 10:24:22
|
na taj nacin nastaje anarhija, bezvlašce i kaos. ja mislim kako je zla osoba prije pet tisuca godina jednako zla kao što je zla i osoba u današnje vrijeme. ako se zlo nije promijenilo u tih 5 - 6 tisuca godina onda se ni dobro nije promijenilo u tih nekoliko tisuca godina. evolucionisti i darvinovci su nam nametnuli ucenje kako je zemlja stara nekoliko milijuna godina, ali po najnovijim istraživanjima nije starija od 10 000 godina. problem je brz gubitak zemljinog magnetskog polja, darvinovcima ce biti teško to sakriti covjecanstvu. |
|
|
ŠAŠ
Average Member
658 Posts
Posted - 29/07/2014 : 10:49:18
|
ne nastaje.ovdje govorim samo o unutarnjem ,vlastitom moralu koji je odreden unutarnjom savješcu + okolinom pojedinca.provodenje zakona je sasvim druga prica.njega kuju oni koji ga i provode cisto u svoju korist.i anarhija ne znaci nužno odmah i kaos.ova dva termina nerijetko se spominju jedno uz drugo nažalost samo iz razloga jer osoba koja zagovara takav stav jako malo informirana i/ili poistovjecuje je sa pankom ili sl. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 29/07/2014 : 10:56:09
|
evolucionisti nas uvjeravaju kako je zemlja stara oko 4,6 milijardi godina, a za to nemaju nikakvih cvrstih dokaza. jacina magnetskog polja se mjeri od 1835 godine i od onda do danas dosta slabi. kreacionisti su proucavanjem slabljenja zemljinog magnetskog polja izracunali da zemlja nije starija od 10 000 godina. to potvrduje istinitost Biblije. možda ova istraživanja i nisu tocna ali što ako jesu?
ovo sam napisao za one koji ne vjeruju u Bibliju.
necu vas sigurno uvjeravati u istinitost Biblije jer tko hoce vjerovati taj ce vjerovati tko nece njegova volja. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 29/07/2014 : 10:58:47
|
zato što nastankom anarhije teško je kontrolirati mase i grupacije. anarhija se možda može primjeniti na manje skupine ljudi, ali na velike skupine ljudi ne |
|
|
ŠAŠ
Average Member
658 Posts
Posted - 29/07/2014 : 11:10:15
|
ok,ali nesmiješ ni zanemraivat ni dokaze koji idu u prilog evoluciji cisto iz razloga jer ih je ,ajmo reci,mnogo vise.
anarhija je u današnjem modernom svijetu nemoguca,tj da,onda bi slika bila poprilicno kaoticna.ovo sto sam pisao odnosilo se na eru prije pocetka civilizacije,dakle na ~95% povijesti covjecanstva kada je jedini drustevni ustroj bila anarhija. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 29/07/2014 : 11:13:33
|
ah zakoni. naravno da ih pišu oni koji te zakone žele iskoristiti u svoju korist, zakoni su toliko komplicirani da se ponekad neke situacije mogu tumaciti ovako ili onako. vec sam spomenuo jednoj drugoj osobi jeffreya epstinea covjeka koji je podvodio maloljetnice vrlo mocni ljudima. vjerojatno je nekom stao na žulj pa se stvorilo odjednom pedesetak tuži protiv njega od strane tih podvodenih maloljetnica, njegovi odvjetnici su uspjeli gotovo sve slucaja dovesti do novcane nagodbe osim dva slucaja gdje oštecene osobe ipak traže pravdu, ali pitanje hoce li je dobiti jer sve ovisi o volji mocnika. zakoni su da se poštuju ali i da se krše, samo ne može svaki obicni smrtnik kršiti zakone, to mogu samo pojedinci ako cemo gledati društveni status nas kao pojedinaca onda pravda nije jednaka za sve. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 29/07/2014 : 11:23:33
|
ako su kreacionisti u pravu onda to doba anarhije nije ni postojalo. možda evolucionisti imaju manje dokaza od kreacionista ( ja sam naveo samo primjer magnetskog polja, postoje i geološki dokazi i neki drugi ), ali manje bitno. recimo da su evolucionisti u pravu i da je to doba postojalo bilo je okrutno, a opet postojao je red i odredena pravila u tim manjim skupinama ljudi. recimo danas još jedino malobrojni indiosi u južnoj americi, neka plemena u africi i aboridžini žive na taj stari nacin koji spominješ ili sam u krivu |
|
|
ŠAŠ
Average Member
658 Posts
Posted - 29/07/2014 : 11:45:07
|
da,po kreacionstickom videnju ništa od toga nije postojalo jer je zemlja stara desetak tisuca godina.dokaza u prilog evolucije stvarno ima mnogo,al ok .red i pravila kod primitivnih ljudi nastali su pocetkom civiliziranja odnosno pojavom poljoprivrede.dakle kada je covjek prestao bit lovac sakupljac i poceo razvjat poljoprivrednu kulturu ,poceli su se javljati prvi znakovi neharmonicnosti društvenih skupina.nastaje podjela rada,kojeg do tada nije bilo .gubi se društvena fleksibilnost i zajednicke aktivnosti koje su nekad jednako važile za oba spola, gubi se jer nastaje spolna specijalizacija.dakle muškarci idu u lov,žene preraduju bilje.itd itd.naporan rad,spolna nejednakost,ratovi i sl.nesugalsice su neke od izravnih specificnih posljedica razoja poljoprivrede.tu polako nastaju zakoni... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/07/2014 : 12:13:12
|
prema dobroti
Dobrota je vrlo relativan pojam. Ako netko smatra da je biblija velika laž i izvor svega zla, Amos za njega nije dobar vec upravo suprotno. Nepravda je takoder vrlo relativan pojam. Za nekog je necija nepravda baš pravda i obratno. A borba protiv potlacenih mi takoder zvuci kao nešto nevaljalo. Nekako bi bilo logicnije da se pravednici bore protiv tlacitelja, a ne protiv potlacenih, ali kao što rekoh, sve je to relativno...
dobro u brzini sam krivo napisao. Amos je u Bibliji borac protiv nepravde i zaštitnik potlacenih. vidi se da baš nisi citao Bibliju. novi svjetski poredak želi nametnuti neki novi moral i pravdu, mada i oni svoje ideje crpe iz Biblije samo ih preoblikuju prema svojim željama i potrebama.
Po cemu se to vidi? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47311 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 29/07/2014 : 13:47:16
|
da,po kreacionstickom videnju ništa od toga nije postojalo jer je zemlja stara desetak tisuca godina.dokaza u prilog evolucije stvarno ima mnogo,al ok .red i pravila kod primitivnih ljudi nastali su pocetkom civiliziranja odnosno pojavom poljoprivrede.dakle kada je covjek prestao bit lovac sakupljac i poceo razvjat poljoprivrednu kulturu ,poceli su se javljati prvi znakovi neharmonicnosti društvenih skupina.nastaje podjela rada,kojeg do tada nije bilo .gubi se društvena fleksibilnost i zajednicke aktivnosti koje su nekad jednako važile za oba spola, gubi se jer nastaje spolna specijalizacija.dakle muškarci idu u lov,žene preraduju bilje.itd itd.naporan rad,spolna nejednakost,ratovi i sl.nesugalsice su neke od izravnih specificnih posljedica razoja poljoprivrede.tu polako nastaju zakoni...
da. a sukladno daljnem razvoju stajacih poljoprivrednih društava razvijaju se civilizacije i nastaju organizirane religije.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 29/07/2014 : 13:59:45
|
quote: Originally posted by teller
intelektualna umska kapaciteta mi je još najglupija opcija za odabrat...znaci trebam poštivat susjeda doktora znanosti filozofije,astronomije i blablabla koji kod kuce premlacuje ženu i cipelari kucnu mace a trebam sa prezirom gledati na susjeda Jožu sa 6 razreda osnovne škole koji radi od zore do mraka u štali i svaki od 20 kravica zna ime...i navece brižljivo se stisne ka ženici Marici...iako je ta umorna od cjelodnevnog rada na polju.... mislim..znam da je primer iz rokava potegnut ali da baš umske kapacitete i sposobnosti moraju bit mjerilo?...meni ne... odabrao sam opciju-koliko voli životinje...jer ko ne voli životinje ne voli ni ljude...stara ljudska mudrost i još važi.
Slažem se. Ovi što vode i državu i cijeli svijet u pm su uglavnom inteligentni ljudi. Ne bih to nikako stavio kao mjerilo po kojem cjenim ljude...
Problem je u tome što teller stupanj formalnog obrazovanja izjednacava s razinom inteligencije, iako to jedno s drugim ne mora imati nikakve veze. Postoje smetlari kojima je IQ 160, kao i doktori znanosti kojima je IQ nešto veci od broja cipele.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
ŠAŠ
Average Member
658 Posts
Posted - 29/07/2014 : 14:15:14
|
quote: Originally posted by lwood
da,po kreacionstickom videnju ništa od toga nije postojalo jer je zemlja stara desetak tisuca godina.dokaza u prilog evolucije stvarno ima mnogo,al ok .red i pravila kod primitivnih ljudi nastali su pocetkom civiliziranja odnosno pojavom poljoprivrede.dakle kada je covjek prestao bit lovac sakupljac i poceo razvjat poljoprivrednu kulturu ,poceli su se javljati prvi znakovi neharmonicnosti društvenih skupina.nastaje podjela rada,kojeg do tada nije bilo .gubi se društvena fleksibilnost i zajednicke aktivnosti koje su nekad jednako važile za oba spola, gubi se jer nastaje spolna specijalizacija.dakle muškarci idu u lov,žene preraduju bilje.itd itd.naporan rad,spolna nejednakost,ratovi i sl.nesugalsice su neke od izravnih specificnih posljedica razoja poljoprivrede.tu polako nastaju zakoni...
da. a sukladno daljnem razvoju stajacih poljoprivrednih društava razvijaju se civilizacije i nastaju organizirane religije.
da,ali prije religije pojavile su se puno znacajnije prekretnice:jezik,umjetnost,tehnologija i pojam vremena kao prvi kulturalni namet. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 29/07/2014 : 14:17:22
|
Problem je u tome što teller stupanj formalnog obrazovanja izjednacava s razinom inteligencije, iako to jedno s drugim ne mora imati nikakve veze. Postoje smetlari kojima je IQ 160, kao i doktori znanosti kojima je IQ nešto veci od broja cipele.
Apsolutno se slazem s tobom..za mene je inteligencija snalazenje u nepoznatom kao i pravilna primjena onog naucenog..i znati stvari stavljati u pravi kontekst u datoj situaciji.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47311 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 29/07/2014 : 14:18:55
|
quote: Originally posted by lwood
da,ali prije religije pojavile su se puno znacajnije prekretnice:jezik,umjetnost,tehnologija i pojam vremena kao prvi kulturalni namet.
naravno,ali mislia san na organizirane religije. šamanizam,narodne religije i tabui postoje davno prije organiziranih religija. a jezik je vjerovatno najznacajnija stavka u razvoju covika. cak se i kreacionisti znaju izražavat |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 29/07/2014 : 14:22:36
|
Nisam glasao. Kriteriji iz polla mi ne odgovaraju, jer je to kiky isjeckao do besmisla. Ovako postavljen poll više govori o tome kroz koje prizme on gleda ljude.
Covjeka cijenim ako je Covjek. Diploma, lova, moc, rasa, politika, vjera, starost, broj cipela, spol ili boja kose pri tom nemaju puno utjecaja.
|
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Topic |
|