Author |
Topic |
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 15/05/2007 : 22:46:35
|
quote: Originally posted by mifugo
talicni tom je daleko najgluplje ime... tom nema veze ni s cim, a šta znaci talicni nema pojma niko izvan srbije i možda bosne...
Mda, ali na jeziku na koji je prevedeno zvuci odlicno - sto je i bila poenta.
Jebi ga, idealno bi bilo ostatati koliko-toliko veran originalu (zadrzati zvuk i znacenje), a opet upotrebiti neku univerzalnu (znaci latinsku) konstrukciju. Stoga predlazem: Lukrativni Luka. |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 15/05/2007 : 23:05:12
|
A jesu li vama ludi nazivi nekih prijeratnih ZS i LMS epizoda tipa "Ciko pecaroš", "Karson nema srece" itd?
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 15/05/2007 : 23:20:12
|
talicni tom je daleko najgluplje ime... tom nema veze ni s cim, a šta znaci talicni nema pojma niko izvan srbije i možda bosne...
moš ti govorit šta oš al on je za mene uvik bija i bit ce jedan jedinstveni talicni tom i njegov nerazdvojni drug džoli damper - za ovog drugog nisam siguran jesam li pogodija
sve ovisi o vrimenu kad si bil decec il curetak lucky luke aj kako tako al paško patak nikako |
|
|
wiskey
Senior Member
Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Member since 24/02/2006 |
Posted - 16/05/2007 : 00:13:56
|
Talicni Tom je super! Kak ne znaš kaj znaci biti talican? |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 16/05/2007 : 00:15:52
|
quote: Originally posted by Toninho
moš ti govorit šta oš al on je za mene uvik bija i bit ce jedan jedinstveni talicni tom i njegov nerazdvojni drug džoli damper - za ovog drugog nisam siguran jesam li pogodija
sve ovisi o vrimenu kad si bil decec il curetak lucky luke aj kako tako al paško patak nikako
To stari! Koji Paško . Kad se nekaj radi od pocetka, i kad zvuci nekak izvorno i šašavo, onda je ok. Ali sve su revizije dosad bile drekec. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17147 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 16/05/2007 : 12:45:57
|
quote: Originally posted by zlatkob
Talicni Tom je super! Kak ne znaš kaj znaci biti talican?
Talicni Tom lijepo zvuci u našem jeziku, mnogo bolje nego da su ostavili Laki Luk (ovako bi bilo u srpskom prevodu). |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/05/2007 : 22:25:23
|
I Srecko Munja je bolje od toga.
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 19/05/2007 : 11:49:37
|
quote: Originally posted by marlowe
Talicni Tom je verovatno jedno od najboljih prevodnih resenja licnih imena u stripu na srpskom jeziku IKADA.
na srpskom možda, ali to je nametnuto kao "rešenje" za citavu Jugu, a bome kod nas niko nema pojma šta bi to tribalo znacit...
quote: Originally posted by Toninho moš ti govorit šta oš al on je za mene uvik bija i bit ce jedan jedinstveni talicni tom
to samo govori da su ljudi priviknu i na najgluplje prijevode... dakako, taj je prijevod glup za Hrvatsku, za Srbiju nije...
cuo sam na forumu prije godinu dana, ali nikad nisan cuja da to iko kaže uživo... ja nisan nikad ka klinac zna koji je to dava, i to u Jugi, a moš mislit kako bi to današnja dica kužila... |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 19/05/2007 : 12:19:53
|
quote: Originally posted by marlowe
Talicni Tom je verovatno jedno od najboljih prevodnih resenja licnih imena u stripu na srpskom jeziku IKADA.
na srpskom možda, ali to je nametnuto kao "rešenje" za citavu Jugu, a bome kod nas niko nema pojma šta bi to tribalo znacit...
quote: Originally posted by Toninho moš ti govorit šta oš al on je za mene uvik bija i bit ce jedan jedinstveni talicni tom
to samo govori da su ljudi priviknu i na najgluplje prijevode... dakako, taj je prijevod glup za Hrvatsku, za Srbiju nije...
cuo sam na forumu prije godinu dana, ali nikad nisan cuja da to iko kaže uživo... ja nisan nikad ka klinac zna koji je to dava, i to u Jugi, a moš mislit kako bi to današnja dica kužila...
Ma zezam se . Kad sam bio mali pojma nisam imao, ali je zvucalo ok. Nisam rašclanjivao tu rijec baš kao niti mnoge druge koje ti zvuce dobro a koriste se negdje u interesnim sferama. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 19/05/2007 : 21:47:58
|
A sta je to RZ BRZOTRZ, cuo sam nesto o tome, ali da li je i to bio naziv za Talicnog Toma ili Srecka Munju ?
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 20/05/2007 : 00:51:30
|
quote: Originally posted by srdjandj
A sta je to RZ BRZOTRZ, cuo sam nesto o tome, ali da li je i to bio naziv za Talicnog Toma ili Srecka Munju ?
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Ne. Jesi li gledao crtic o kaubojima Konju i Magarcu. Jedan se zvao Rz Brzotrz a drugi Babaloo |
|
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 20/05/2007 : 13:19:03
|
quote: Originally posted by HC
šta se nije zvao At Strašnomlat
Pa to je isti lik. Znaš ono "Duško Dugouško" = "Zekoslav Mrkva". Ja sam koristio oba naziva. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17147 Posts
Posted - 21/05/2007 : 15:14:31
|
Pa to je isti lik. Znaš ono "Duško Dugouško" = "Zekoslav Mrkva". Ja sam koristio oba naziva.
To Zekoslav Mrkva je uzasno glup naziv! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 21/05/2007 : 15:17:17
|
quote: Originally posted by delboj
Pa to je isti lik. Znaš ono "Duško Dugouško" = "Zekoslav Mrkva". Ja sam koristio oba naziva.
To Zekoslav Mrkva je uzasno glup naziv!
pa meni je bolje zekoslav mrkva, ali to je vjerojatno iz razloga sto sam se navikao na to ime... |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 21/05/2007 : 16:28:09
|
Stvarno glupo zvuci Zekoslav Mrkva :)))
Zekoslav Mrkva? On veli: "Eeee (onako kroz nos), kaj te muci, njofra?" |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 21/05/2007 : 17:09:59
|
Stvarno glupo zvuci Zekoslav Mrkva :)))
Zekoslav Mrkva? On veli: "Eeee (onako kroz nos), kaj te muci, njofra?"
..a Duško Dugouško isto kroz nos kaže : Šefe, koji ti je vrag?
|
|
wanton
New Member
Serbia
262 Posts
Member since 24/02/2004 |
Posted - 24/05/2007 : 23:02:48
|
talicni, teško za razumeti ako nikad niste culi za boginju taliju ono što te prati u odrastanju ti je "najnormalnije" i "najprihvatljivije"
srdane hoceš li možda da prodaš te crtane romane s talicnim, godinama ih jurim |
|
|
wanton
New Member
Serbia
262 Posts
Member since 24/02/2004 |
Posted - 24/05/2007 : 23:05:10
|
još nešto, obeliks stalno vuca stecke znate li šta je stecak i daliste baš sigurni da ih francuzi imaju pod tim imenom ili je tu "komesar" bio inventivan na vama dopadljiv nacin |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 24/05/2007 : 23:22:43
|
quote: Originally posted by wanton
talicni, teško za razumeti ako nikad niste culi za boginju taliju ono što te prati u odrastanju ti je "najnormalnije" i "najprihvatljivije"
srdane hoceš li možda da prodaš te crtane romane s talicnim, godinama ih jurim
ne, oni su deo porodicne kolekcije
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17147 Posts
Posted - 25/05/2007 : 09:59:00
|
još nešto, obeliks stalno vuca stecke znate li šta je stecak i daliste baš sigurni da ih francuzi imaju pod tim imenom ili je tu "komesar" bio inventivan na vama dopadljiv nacin
Nije baš u svim izadnjima prevodeno da je Obeliks nosio stecke nego menhire. Znam šta su stecci, vjerovatno je prevodilac došao na ideju da je bolje da upotrijebi domacu rijec koja oznacava nešto uslovno receno slicno, nego neku za koju mnogi ne bi znali šta znaci. |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 25/05/2007 : 10:48:09
|
srdane hoceš li možda da prodaš te crtane romane s talicnim, godinama ih jurim
Daj, daj, ne nasmijavaj Koje boginje i poznavanje grcke (i grcko-rimske) mitologije sa 5 godina i u kasnijem periodu bratstva i jedinstva, barem kod vecine drugova i drugarica. I zašto? Ne moraš poznavati "Isusa", "Boga", "Isusa Boga", i sl., da bi ih koristio kao poštapalicu u govoru. A za to te nitko ne pita "zašto", "što", i sl. |
|
|
Topic |
|