Author |
Topic  |
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
|
BOGI
Advanced Member

USA
6494 Posts
Member since 07/09/2002 |
|
Metalac
Starting Member
Croatia
59 Posts
Member since 05/07/2003 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Member since 21/05/2003 |
Posted - 20/07/2003 : 21:56:42
|
>Brinidisi je pomalo hladan, bas me zanima sto ti kazes na to.
Brindisi gets the job done. To je jedino sto je bitno. Svidja mi se tus njegov jako. Uostalom, on mi je jedini ostao oke od DD crtaca. Ambrosini fusa sve u sesnajst, od Casertana nisam nista vec dugo vidio, Saudelli je kao gost simpa, ali to nije ni blizu njegovih mogucnosti, neki koje sam volio kao klinac su se srozali (onaj sto je crtao "Ruzicaste zeceve" na primjer), Montanari/Grassani su tiha jeza, ali podnosljivi. Tko je jos ostao? Roi? Oke, nisam ga nikad volio, ali danas ga vise postujem jer i sam crtam pa mi je tesko ponekad kritizirati. 
Ali ja sam ti slabo Dylana pratio u zadnjih par godina.
Prica je skroz dobra zbog likova koji su dobro napisani. Moram priznati da sam mislio da ce bit los jer ga nije Sclavi pisao.
Moja najdraza epizoda je "Dugacki pozdrav" (pogotovo flashback dijelovi), ali i "Dok vas smrt ne rastavi" mi je jako draga. Tamo sam i zavolio Brindisija. Jel' ima kakve sanse da nasi objave onaj noviji specijal (isto Brindisijev) koji se veze na "Dok vas smrt..."?
B. |
Edited by - Bob on 20/07/2003 21:58:59 |
 |
|
Thunderbolt
Senior Member

Croatia
2333 Posts
Member since 22/12/2002 |
Posted - 20/07/2003 : 23:36:00
|
quote: Originally posted by Metalac
Meni se nije svidao ni Skener!Dosadna je radnja!
Ha!Za mene,jedan od najdosadnijih Dylana!Nisan ima zivce ni procitat ga 2. put kad san isa ispocetka igrat Dylane.
__________ Mind trics dont work on me,only money. |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 21/07/2003 : 05:49:31
|
quote:
Jel' ima kakve sanse da nasi objave onaj noviji specijal (isto Brindisijev) koji se veze na "Dok vas smrt..."?
Mislis na DD200? Bice objavljen ali za... 6-7 godina. Ako ne bude nekih nepredvidjenih problema 
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 21/07/2003 : 05:51:38
|
A "Dok vas smrt ne rastavi" je, naravno, jedna od najboljih epizoda. Mozda i emocionalno najnabijenija.
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
shareef
Junior Member

Saudi Arabia
412 Posts
Member since 06/01/2003 |
Posted - 21/07/2003 : 10:49:16
|
baš sam prije par dana izracuno da ce talijanski DD za ovaj mjesec kod nas izac za nešto manje od 15 godina ako ludens u meduvremenu ne propadne ili pocne izdavati DD svakih 6 mjeseci.znaci da ce djeca koja se još nisu ni rodila onda imat 15 godina.ja mislim da je to ipak malo previše,npr. kad bi poceli izdavat DD svaki mjesec nebi izgledalo tako strašno.
...when hell is full,the dead will walk the earth... |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 21/07/2003 : 13:45:36
|
Kako covece za 15 godina?!
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 21/07/2003 : 13:55:54
|
quote: Originally posted by BOGI
pa bilo kako , samo ne jedna epizoda "Ubice" a druga "Ubica"
Some motherfuckers are always trying to ski up hill.
A opet, bas tako je u HR izdanju - Ubojice, pa Ubojica. A nesto slicno je i u originalu, samo sto je kod njih petica Uccisori sto je italijanski za ubice, dok je dnanaeska Killer, po engleskom. Dosta Italijani preuzimaju te engleske reci...
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 21/07/2003 : 14:00:21
|
quote: Originally posted by shareef
baš sam prije par dana izracuno da ce talijanski DD za ovaj mjesec kod nas izac za nešto manje od 15 godina ako ludens u meduvremenu ne propadne ili pocne izdavati DD svakih 6 mjeseci.znaci da ce djeca koja se još nisu ni rodila onda imat 15 godina.ja mislim da je to ipak malo previše,npr. kad bi poceli izdavat DD svaki mjesec nebi izgledalo tako strašno.
...when hell is full,the dead will walk the earth...
Evo ja dobijem racunicu od 9 godina i jos malo vise. Sad je pitanje ko je bolji matematicar :-))
 |
|
shareef
Junior Member

Saudi Arabia
412 Posts
Member since 06/01/2003 |
Posted - 21/07/2003 : 17:42:45
|
da,ljepo sam se sjebo.sad sam ponovo racuno i stvarno 9 godina. ali ipak,da izlaze svaki mjesec,bilo bi duplo manje!!
...when hell is full,the dead will walk the earth... |
 |
|
Metalac
Starting Member
Croatia
59 Posts
Member since 05/07/2003 |
Posted - 21/07/2003 : 22:34:51
|
Ma to je totalna banana!Ja sam baš bio u Italiji i tamo sam vidio ogromnog Nevera!Tek sam tad skužio da moram naucit(pod hitno)talijanski! |
 |
|
Hannibal
Average Member

Croatia
780 Posts
Member since 30/05/2002 |
Posted - 22/07/2003 : 01:43:01
|
Epizoda je skroz OK. Po cemu je los?
"Zvacu decu. Decoooooooooo, oooooooooooo. Buši, hehehehe. Buši, hehehehe. Buši, hehehehe. |
 |
|
doktor78
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
366 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 30/07/2003 : 23:00:40
|
"Emet" je jedna od najboljih epizoda DD.Tu su mi još i "Oci zla" (ne znam kako se zove u reprintu,to je original br.8),onda "Ponor","Prokleti dan","Dama u crnom"... |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 31/07/2003 : 00:17:02
|
evo nam i doktora... :-)
ja sam jednom racunao i došao do frapantnog podatka o 9 godina...
ma zar je bitno je li rijec o 9 ili 15 godina...
ocaj
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! When there's no more room in hell, the dead will walk the earth. Those who filmed it were devoured alive by cannibals! |
 |
|
thorgal
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
15 Posts
Member since 18/09/2002 |
Posted - 31/07/2003 : 02:28:02
|
"emet" mi je u najbolju ruku sasvim prosjecna epizoda (mozda i zato sto mi se utroba okrece za 360 stepeni svaki put kad vidim neku od DD epizoda koje su radili montanari i grassani - cisti uzas. brindisi je za njih izmislio crtanje stripova) s druge strani, cak ni ova dvojica diletanata mi nisu uspjela pokvariti odlicni (sve zasluge autorskom dvojcu) "prokleti dan", koji,iako ne savrsen, je jedan od najinteresantnijih 'jednostavnhih' DD-ova za razliku od "emeta", "dok vas smrt ne rastavi" je ubjedljivo medju 5 najboljih DD-ova (i to bez klasicnih horor elemenata - mada horora -onog svakidasnjeg, ljudski-glupog, sclavi-eskog ima i na pretek) sto se tice "granice", mislim da je sasvim solidan uradak. crtez nije nista posebno (ali i dalje miljama bolji od - da, pogadjate koga), ali radnja je sasvim pristojna (iako vjerovatno do bola isfurana - stavi par ljudi koji se ne poznaju u neko misteriozno ograniceno okruzenje i pusti ih da pricaju o svojim najstrasnijim problemima - da, toga smo vec cesce imali). ali, hej, chiaverotti nije sclavi, i nikada to nece ni biti.
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 31/07/2003 : 05:56:36
|
Ja se sad i ne secam zasto se ta epizoda zvala "Emet", premda se radnje dobro secam. Bila je to jedna od boljih Dilanovih epizoda. Tacnije, medju tim prvim epizodama nije bilo nijedne lose. Pored toga, kad sam ga citao, tad jos nisam gledao "Terminatora", a kad sam kasnije gledao "Terminatora", prvo sam gledao drugi deo, pa tek onda prvi tako da mi poznavanje radnje iz "Emeta" nije nimalo pokvarilo uzivanje u filmu
Inace, kad su crtaci u pitanju, meni je Brindisi najbolji uz Stana i Roi-ja |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 31/07/2003 : 13:15:08
|
quote: Originally posted by Bob
>Brinidisi je pomalo hladan, bas me zanima sto ti kazes na to.
Brindisi gets the job done. To je jedino sto je bitno. Svidja mi se tus njegov jako. Uostalom, on mi je jedini ostao oke od DD crtaca. Ambrosini fusa sve u sesnajst, od Casertana nisam nista vec dugo vidio, Saudelli je kao gost simpa, ali to nije ni blizu njegovih mogucnosti, neki koje sam volio kao klinac su se srozali (onaj sto je crtao "Ruzicaste zeceve" na primjer), Montanari/Grassani su tiha jeza, ali podnosljivi. Tko je jos ostao? Roi? Oke, nisam ga nikad volio, ali danas ga vise postujem jer i sam crtam pa mi je tesko ponekad kritizirati. 
Dobro, uglavnom se slazemo. M&G su koma, Saudelliju je DD ocito samo brza lova, nevjerojatno kako taj covjek moze dobro crtati kad hoce, Casertano je standardno dobar i dalje, tu i tamo iskoci gore ili dole u odnosu na standard ali u principu jako korektno. Mari mi je uvijek bio drag, jos otkad sam vidio njegov prvi NN, ali u Dylanu se pokvario (iako je on oduvijek htio crtati Dylana i NN mu je bio prisilna stanica na putu). Istina, ima par dobrih epizoda ali i par losijih. Sad ne znam jel ga to tjeraju da crta brze zbog rokova ili slicno, ali ne svidja mi se ono sto vidim u zadnje vrijeme (tj. ne svidja mi se toliko kao prije). Roi je Roi, il ga volis ili ne. Meni je Stano jako drag, ali on premalo radi nazalost. Prespor. I lijen Ambrosini ima svoj serijal i naravno da tamo daje najbolje od sebe. Preporucam Napoleona svima, jedan jako zanimljiv strip, ne bi covjek rekao da je to Bonelli.
quote:
Ali ja sam ti slabo Dylana pratio u zadnjih par godina.
Prica je skroz dobra zbog likova koji su dobro napisani. Moram priznati da sam mislio da ce bit los jer ga nije Sclavi pisao.
Da, ovaj specijalac ima dobre likove i to je ono sto ga drzi, uz dopadljiv crtez.
quote:
Moja najdraza epizoda je "Dugacki pozdrav" (pogotovo flashback dijelovi), ali i "Dok vas smrt ne rastavi" mi je jako draga. Tamo sam i zavolio Brindisija. Jel' ima kakve sanse da nasi objave onaj noviji specijal (isto Brindisijev) koji se veze na "Dok vas smrt..."?
Dugacki pozdrav je jedan od najljepsih, da. I "smrt..." naravno. Samo ne znam da postoji neki novi specijal koji se veze na "Dok nas smrt ne nastavi"... Mislis mozda na broj 200!?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 31/07/2003 : 13:52:35
|
ja ne znam koji je vama davo
M&G su najbolji crtaci
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! When there's no more room in hell, the dead will walk the earth. Those who filmed it were devoured alive by cannibals! |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 31/07/2003 : 15:13:01
|
quote: Originally posted by zeljko
ja ne znam koji je vama davo
M&G su najbolji crtaci
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! When there's no more room in hell, the dead will walk the earth. Those who filmed it were devoured alive by cannibals!
slazem se! I za mene su najbolji!
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
rudi
New Member

Slovenia
270 Posts
Member since 09/06/2002 |
Posted - 31/07/2003 : 19:05:44
|
Meni je jedan od boljih DD Schreken aus dem all od Sclavi & Brindisi u orginalu je to DD br. 61. Stvarno dobra prica koja ti da misliti. I Johnny Freak je vrlo dobro zasnovan strip. Bazira na nekom starom filmu u kojem su glumili stvarni patuljaci. |
 |
|
rudi
New Member

Slovenia
270 Posts
Member since 09/06/2002 |
|
Topic  |
|