forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magični Vetar topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 14/11/2009 : 12:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam i ja par brojeva Magičnog vjetra. Nažalost, nije mi se dopao. Ne bih znao da navedem neki konkretan razlog, jednostavno nema stvari koje bi me zainteresovale... Ni glavni zaplet sa Hoganom mi nije zanimljiv. Najbolje epizode koje sam do sada čitao su mi 'Lady Charity' i 'Đavolova leva ruka'.

I tih par pročitanih epizoda sam kupio zatošto ste svi hvalili ovog junaka. A evo, sada čujem da su najnoviji brojevi loši i da je serijal posrnuo. Prolazna je zemaljska slava, a to izgleda važi i za Magičnog...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/11/2009 : 12:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl
A evo, sada čujem da su najnoviji brojevi loši i da je serijal posrnuo. Prolazna je zemaljska slava, a to izgleda važi i za Magičnog...

A sta to vremenom nije sve loshije i loshije . Nove (ove u zadnjih 20 godina) bonelli serijale treba ograniciti na 60tak brojeva, dekretom.

Edited by - kasper on 14/11/2009 12:50:03
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 14/11/2009 : 12:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
A evo, sada čujem da su najnoviji brojevi loši i da je serijal posrnuo. Prolazna je zemaljska slava, a to izgleda važi i za Magičnog...

A sta to vremenom nije sve loshije i loshije . Bonelli serijale treba ograniciti na 60tak brojeva, dekretom.

Trebalo bi ih malo bolje isplanirati.
Jecimo, jedan isplanirani serijal od stotinu brojeva.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/11/2009 : 12:55:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Trebalo bi ih malo bolje isplanirati.
Jecimo, jedan isplanirani serijal od stotinu brojeva.

To bi (mozda) mogli samo Nollita ili Berardi. Jedan vise ne pise, a drugi ne verujem da ce ista pocinjati.

Edited by - kasper on 14/11/2009 12:59:32
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 14/11/2009 : 20:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Jao, Magični, kamo si pao?
Nikako da pročitam zadnje 4 knjige.
Živa dosada.
Razmišljam čak da ga prestanem kupovati.

I ovo konačno potvrđuje da je samo ZAGOR vječan!
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 14/11/2009 : 20:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Jao, Magični, kamo si pao?
Nikako da pročitam zadnje 4 knjige.
Živa dosada.
Razmišljam čak da ga prestanem kupovati.

I ovo konačno potvrđuje da je samo ZAGOR vječan!

Tex je jedino vjecan.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 14/11/2009 : 21:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Tex je jedino vječno dosadan.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/11/2009 : 22:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
(iako nije istina ni blizu, pogotovo spram zagoru)

btw gdje si pao (kamo ides, ali gdje si bio)

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 14/11/2009 : 23:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

(iako nije istina ni blizu, pogotovo spram zagoru)

btw gdje si pao (kamo ides, ali gdje si bio)

Ma da, te zamjenice mi nisu jača strana.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 19/11/2009 : 23:41:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Jedan može biti slučajnost, ali trojica teško.

@Kasper zna šta govori. @Windwalker je uvijek imao riječi hvale za Magičnog. @Mpavina ownam na cod4. "Neki" drugi šute i praktički ne reagiraju na ove izjave. Tako da je i tu velika, velika vjerojatnost da ova trojica govore istinu.

Ja sam stao na broju 40. Znači "silazak u maelstrom" počinje nakon toga, tj. kad u igru uđu ove političke igrice i spletkice? U čemu je konkretno problem? Puno priče, ljudi u kravatama, a malo akcije? Zapleti koji ne vode nikamo? Ili jednostavno loše realizirane priče? ...?

Mislim, mene je najviše od svega, kod MV-a privlačila ta pesudo-povijesna pozadina, lokalne političke prilike, načini na koje su špekulatni eksploatirali Divlji zapad... Volim povijest i to... Tako da me baš zanima, je li vam smetaju baš ove stvari, ili je problem ipak drukčiji?

Po vašem tonu, stićem utisak kako se serijal pretvorio u jedno ogromno teško sranje! Želite reći da nije loše, nego da je ogavno? Pa jel to moguće? Znači one "dobre" ocjene s UBC-a su bezveze?

U svakom slučaju, ja pritišćem kočnicu. MV je sada na čekanju. Nema šanse da bacam pare na loš HC s trendom da postane još lošiji. Preostaje mi da pratim vaše (renomirane) izjave. Kao drugo, imam skenove (koji mi se baš i ne čitaju). Kao treće, da nekako posudim par knjiga u onoj posranoj splitskoj knjižnici (@jaki mi je kaza način). Čisto da prije odustajanja steknem vlastiti dojam. Da dobro ste čuli - odustajanje - i to kažem ja koji ima avatar od MV i koji sam oblipija cijeli profil s nekim MV slikama! Ukoliko se nastavak serijala pokaže kao sranje koje nema smisla pratiti (pogotovo ne kao HC), prekinit ću i na taj način barem zadržati dobre uspomene na prvih 40 brojeva. Mada mi pada još jedna gadna ideja, da u nastupu bijesa prodam i tih 13 knjiga (samo moram čekati da se rasprodaju prvi brojevi, pa da nabijem cijene na aukcijama).

Interesantno kako tek sad čitam loše stvari o MV-u, dok se sve ove godine mudro šutilo.

Kako bilo, neću se zaletit, već ću pričekat još neko vrijeme prije nego pritisnem obarač.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29353 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/11/2009 : 23:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ala, koja drama. MV, po meni, vrijedi kupovati do broja 100. Pad postoji, ali do broja 100 to sve skupa itekako drzi vodu i ima dosta odlicnih epizoda, poslije postane malo dosadnije. U svakom slučaju, procitajte pa donesite odluku (zato postoje knjiznice!), a ne odlučujte unaprijed.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 19/11/2009 : 23:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ala, koja drama. MV, po meni, vrijedi kupovati do broja 100. Pad postoji, ali do broja 100 to sve skupa itekako drzi vodu i ima dosta odlicnih epizoda, poslije postane malo dosadnije. U svakom slučaju, procitajte pa donesite odluku (zato postoje knjiznice!), a ne odlučujte unaprijed.

Evo, Markose, ovaj post mi je već ublažio gorčinu. Vidjet ćemo još. Neću sad opet pitati kakav je to drukčiji stil MV-a poslije ovoga što sam ja čitao, ali ako možeš reći kakve su po tebi one priče oko #100, kad počne rat (?) (LBHorn?)? I još me zanima ona epizoda na čijoj se naslovnici bore 2 MV-a?

A što se tiče knjižnica, u Splitu je jadno što se tiče Libellusa. Baš sam se nekidan vidio s Jakijem i Columbom i ako sam ga dobro razumio, Jaki kaže da mogu platiti 5kn i da će onda poslati knjigu iz, šta ja znam, Zadra, Zagreba...

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29353 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/11/2009 : 00:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
LBHorn je, a i vecina tih pseudo-povijesnih priča, po meni, puno priče oko ničega. Ajde, ok, mozda lekcija iz povijesti, jer je Manfredi sve to dobro proučio i posložio, ali nekako, nema tu onog "šušta i gušta" kao prije. Evo, sad da me pitaš šta se desilo u tih 5 epizoda oko LBH, nemam pojma točno. Mislim da je neko bitan umro, kao. A više se ne sjećam. Ludi konj, mozda? Ne znam, nisam siguran. Sve se kao nešto događa, neka drama, neka akcija, neki sukobi, ali sve to nekako više nije toliko bitno, više ti nije stalo do junaka, jer se previše stvari razvlači i manfredi se vrti kao mačak oko vruće kaše kad je riječ o daljnjem razjašnjavanju Neda i njegove priče. Npr. nikad nije do kraja otkrio priču o njegovoj prošlosti, pa onda taj neki nedefiniran odnos sa Hoganom, pa onda to njegovo odmetništvo zbog kojeg je morao pobjeći u Kanadu... ne znam. Postao mi je neuvjerljiv. Taj sa 2 MV-a na coveru je mjesto gdje me izgubio. Rekao sam si da neću kupiti još jednog bonellija gdje se glavni junak bori sa svojim dvojnikom (mada je ovdje ponešto drugačija priča, ali svejedno). I onda više ne kupujem:) Ali kupit ću kad izadje Libellusovo izdanje, ako ništa drugo, onda zbog Goranovog covera:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 20/11/2009 : 00:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Kužim, previše okolišanja, bez pravog poentiranja. Ko žvakaća guma.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 20/11/2009 : 09:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno
U svakom slučaju, ja pritišćem kočnicu. MV je sada na čekanju. Nema šanse da bacam pare na loš HC s trendom da postane još lošiji. Preostaje mi da pratim vaše (renomirane) izjave. Kao drugo, imam skenove (koji mi se baš i ne čitaju). Kao treće, da nekako posudim par knjiga u onoj posranoj splitskoj knjižnici (@jaki mi je kaza način). Čisto da prije odustajanja steknem vlastiti dojam. Da dobro ste čuli - odustajanje - i to kažem ja koji ima avatar od MV i koji sam oblipija cijeli profil s nekim MV slikama! Ukoliko se nastavak serijala pokaže kao sranje koje nema smisla pratiti (pogotovo ne kao HC), prekinit ću i na taj način barem zadržati dobre uspomene na prvih 40 brojeva. Mada mi pada još jedna gadna ideja, da u nastupu bijesa prodam i tih 13 knjiga (samo moram čekati da se rasprodaju prvi brojevi, pa da nabijem cijene na aukcijama).

E kad ovo dočekasmo...
Vrati se najboljem Bonelijevom junaku - Zagoru (zaposjeo me profesor-inz, lol)!

Edited by - Mhejl on 20/11/2009 09:31:25
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/11/2009 : 10:05:23  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Mada mi pada još jedna gadna ideja, da u nastupu bijesa prodam i tih 13 knjiga (samo moram čekati da se rasprodaju prvi brojevi, pa da nabijem cijene na aukcijama).

A jbt. isto, apsolutno isto. Kada sam se ratosiljo tih loshih knjiga, moj gnev se stisao . Nesto slicno ko sa Dilan Dogom. Kako mi se ogadio vremenom sam zaboravio da je tu ista valjao. I tek da sam iscistio te otrove u sebi, ponovo sam nabavio stare, neprevazidjene epizode. I sada mi je DD cista uzivancija, nema veze sto se cita vec nesto davno procitano , bitno je da se uopste i moze citati.
Nego, ovo za MV. Zadnjih meseci sam u nekom haousu, rado bih razglabo o tom problemu nasiroko i naveliko... mozda za jedno dve nedelje. A i ljudima sam pre obecao destrukciju Toninellija , koja ce mogu reci biti dosta surova i grdna.
Samo cu ovo reci za MV josh.. te epizode posle 40 me opterecuju. Tesko pratim besciljnu radnju, glupa politicka desavanja, moralnu ispravnost gospodina Poa, a teksta ima koliko volis. I naravno najvece zlo koje je ijedan strip ikada video -> Dick Carra alias Henrija Taska. Moracu da revidiram svoje komentare prema Nizziju. Taj covek jeste da pise teske gluposti, al em ne opterecuju, em se strip lako cita.

Edited by - kasper on 20/11/2009 10:14:55
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4339 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 20/11/2009 : 10:54:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
meni je prvih 60 odlicno..jedino mi se nije dopala zadnja tura od 61 do 72..samo mi se tu dopala epizoda stotinu pusaka.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 20/11/2009 : 16:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Ja ću i dalje rado kupovati MV radi Frisende, samo poslje 100 kad on ode,hmm... bit će gadno

Ali nema teorije da stanem sa kupnjom do kraja! Ili prodati? nema šanse. Pa bit će do stotke (a i poslije) sigurno dobrih epizoda,majku mu

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/11/2009 : 16:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Mada mi pada još jedna gadna ideja, da u nastupu bijesa prodam i tih 13 knjiga (samo moram čekati da se rasprodaju prvi brojevi, pa da nabijem cijene na aukcijama).

A i ljudima sam pre obecao destrukciju Toninellija , koja ce mogu reci biti dosta surova i grdna.

Ajde baš će mi biti drago da polemiziam s tobom o tome
Inače, meni je Tonnineli, uz par iznimaka, izvrstan, a njegov Zagor je Zagor moje mladosti. I mladosti mnogih drugih

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 20/11/2009 : 18:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
Imam prvih 16 knjiga i mogu samo reći ODLIČNO! Manfredi odlično vodi radnju na više strana, a i crtači su odlični(pogotovo Frisenda i Parlov). Zbilja ne vidim razloga za dramu koja se stvara ovdje od nekih ljudi i toliko pljuvanja po meni osobno jednom od najboljih Bonellijevih junaka.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/11/2009 : 22:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bardho
Zbilja ne vidim razloga za dramu koja se stvara ovdje od nekih ljudi i toliko pljuvanja po meni osobno jednom od najboljih Bonellijevih junaka.

Cuj... medju prvima sam ga podrzao, medju prvima sam ga velicao, obozavao. Red je da ga prvi nacmem suprotno. Da se razumemo, epizode 30-39 mozda su nesto najbolje sto Bonelli ima... eto.

Edited by - kasper on 20/11/2009 23:53:51
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 20/11/2009 : 23:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message  Reply with Quote
Da se i ja malo uključim u raspravu.
Ne mogu se složiti da se serijal srozao, bar ne u epizodama iz Libellusovih izdanja. Zaista je ˝kvaliteta˝ malo opala u Libellusovim knjigama 17-20, ali i u toj turi mi je epizoda Blato jako dobra.
Ova tura (21-24) mi je jako dobra. Ne baš kao ona od 13-16, ali jako dobra. Meni se obično sviđaju epizode izvan kontinuiteta. U ovoj turi jako dobro mi je legla epizoda Sadistički lov.
Ne znam kakav je serijal nakon ovih zadnjih Libellusovih knjiga, to ću ocjeniti nakon što ih Libellus objavi.
Ne cjenim uopće do mišljenja Talijana na Bonellijevom sajtu, a i nisam uopće pesimističan da bi serijal toliko pao. Još uvijek je to savršeno (u 80% slučajeva) nacrtan strip, s jednim ozbiljnim i vrlo dobrim scenarijem.
Mislim da je kico rekao da je to najbolji Bonelli, a ja volim ponavljati tu krilaticu.

I´m too old for this shit.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 21/11/2009 : 00:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Ima par jako dobrih epizoda do brojeva 30-40 (Čovjek bez lica, Hoganova neman...), ali kako se stvari razvijaju, izgleda da je to bio i najveći doseg serijala. A serijal koji ima najveći doseg u samo 5-6 izvanrednih epizoda (u dosadašnjih 60, koiko san pročita) ja sigurno ne bih nazvao najboljim Bonelli serijalom. Ma ni blizu toga, jer već se i sada primjeti da Manfredi previše okoliša i na kraju od svega toga ne ispadne ništa, kao što kaže Markos.

Čak sad i odgađam nabavku knjiga 21-24 jer su me 17-20 poprilično razočarale. Mislim da ću rađe uzeti neki Tex gigant.
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 21/11/2009 : 07:56:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

Ima par jako dobrih epizoda do brojeva 30-40 (Čovjek bez lica, Hoganova neman...), ali kako se stvari razvijaju, izgleda da je to bio i najveći doseg serijala. A serijal koji ima najveći doseg u samo 5-6 izvanrednih epizoda (u dosadašnjih 60, koiko san pročita) ja sigurno ne bih nazvao najboljim Bonelli serijalom. Ma ni blizu toga, jer već se i sada primjeti da Manfredi previše okoliša i na kraju od svega toga ne ispadne ništa, kao što kaže Markos.

Čak sad i odgađam nabavku knjiga 21-24 jer su me 17-20 poprilično razočarale. Mislim da ću rađe uzeti neki Tex gigant.

Uopće se ne slažem sa tobom jer su meni Osvajači(45), Bitka na rijeci(46) i Plaćeni ubojice(47) recimo izvanredne epizode tako da otpada (po meni) da ima samo 5-6 izvanrednih epizode. I ne vidim sa čime to Manfredi okoliša do br. 48?
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 21/11/2009 : 16:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Pa okoliša sa tom Nedovom prošlošću jer ako se ne varam već je reka da je Ned ima 5-6 različitih zanimanja prije gubitka pamćenja. Malo previše, zar ne? Dobije se dojam da ni sam ne zna što bi s time. Zatim se previše pretjeruje sa tim političkim igricama, Custerom, Ludim konjem i tako. Naglasak je bio na horror - western a sad nema nijedno od toga. Samo se izmjenjuju politika i indijanske epizode koje su već istrošene. Također i Poe postaje naporan, još i više zbog toga što dobiva sve veću i veću ulogu.
A ta epizoda o kojoj govoriš, skoro pa da se i ne sićan što se tu događalo što znači da i nije ostavila neki veliki dojam na mene. Nije bilo ni akcije ni nekih upečatljivijih događaja.
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000