Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6250 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 29/09/2009 : 11:52:45
|
Ovo čekanje se baš odužilo,jer ovih godina XIII je dosta redovito izlazila,2-3 na godinu, a sad mislim da više od godinu dana ništa.Zadnjih par epizoda je bilo lošijih,ali svejedno me žarko zanima kako je završio legendarni XIII,major Jones i ostala ekipa. Ali ako ipak dočekamo taj zadnji broj(ne vjerujem dok ne vidim),ipak skidam kapu Marketprintu,u poplavi prvih brojeva danas nije mala stvar završiti serijal od 19 pojedinačnih albuma. |
Bond.James Bond. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6250 Posts
Posted - 16/11/2009 : 13:20:09
|
Eto stiglo se do kraja.Ova posljednja epizoda ipak nije nešto spektakularno,ali mislim da dobro zaokružuje serijal te istovremeno ostavlja odškrinuta vrata za nastavak.Iako je kvalitet serijala dosta pao u zadnjih 10-ak brojeva,što po scenarijo što po crtežu,ipak se po meni radi o jednom stvarno kvalitetnom stripu i jednom od vrhunaca BD produkcije.Osobno,obožavam XIII.
Svaka čast Marketprintu što je u dosta kratkom periodu izgurao kompletan serijal,sa odličnim razmjerom cijena/kvaliteta.Malo je izdavača koji se mogu time pohvaliti. |
Bond.James Bond. |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2514 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 16/11/2009 : 14:18:23
|
Kako to sve izgleda vizuelno na polici? (dvoumim se između Bookglobe-a i MP-a)... S jedne strane, vjerujem da je bolji prevod, imaš čitav serijal, sve naslovnice... a sa druge nije u boji... Opet ovamo - ko zna kad će, i hoće li Hrvati izgurati do kraja... |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 16/11/2009 : 14:39:46
|
quote: Originally posted by Aco
Svaka čast Marketprintu što je u dosta kratkom periodu izgurao kompletan serijal,sa odličnim razmjerom cijena/kvaliteta.Malo je izdavača koji se mogu time pohvaliti.
Kako bre dosta kratak period? Kakav crni kvalitet? O cemu se ovde radi? |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8743 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 16/11/2009 : 16:03:45
|
quote: Originally posted by kasper
Svaka čast Marketprintu što je u dosta kratkom periodu izgurao kompletan serijal,sa odličnim razmjerom cijena/kvaliteta.Malo je izdavača koji se mogu time pohvaliti.
Kako bre dosta kratak period? Kakav crni kvalitet? O cemu se ovde radi?
Povez je dobar, jeste sc, ali listovi ne otpadaju. Dizajn je dobar. Papir je kvalitetan. Otisak je dobar. Prevod je vrlo solidan. Za takvo izdanje -cb/sc, cena nije visoka, ni najmanje.
Period izlaženja, dosta kraći nego u Francuskoj od prvog do poslednjeg albuma. Ritmom koji tržište može da prihvati, tj da prodaja prethodnih izdanja pokriva finansiranje narednih. |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Posted - 16/11/2009 : 16:54:55
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by kasper
Kako bre dosta kratak period? Kakav crni kvalitet? O cemu se ovde radi?
Povez je dobar, jeste sc, ali listovi ne otpadaju. Dizajn je dobar. Papir je kvalitetan. Otisak je dobar. Prevod je vrlo solidan. Za takvo izdanje -cb/sc, cena nije visoka, ni najmanje.
Period izlaženja, dosta kraći nego u Francuskoj od prvog do poslednjeg albuma. Ritmom koji tržište može da prihvati, tj da prodaja prethodnih izdanja pokriva finansiranje narednih.
Dosta kratak period = Spageti Brothers (Fibra) Dobar kvalitet != c/b... sablaznuh se kada vide pre nekih 6 godina kako to zaista izgleda u boji i tu sam prestao da uzimam ove nashe. Dizajn - ne vidim nista spec.
Ovo je u svakom slucaju solidno izdanje, miljama daleko od neces sto ce biti zabelezno na ovim prostorima. Ja bih pre nazvao ovo dobro otaljanim poslom. O prevodu ne bih. Ne secam se vise sta, gde i kako. Al siguran sam da su i kod prevoda otaljavali posao, dok kod koloraca nisu. Neka 4 broja koja sam imao naslagane na policama su mi izgledala smesno. Makar meni..... |
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2443 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 16/11/2009 : 20:18:49
|
quote: Originally posted by kasper vide pre nekih 6 godina kako to zaista izgleda u boji i tu sam prestao da uzimam ove nashe.
Bookglobe izdanja u koloru izgledaju grozno (vrlo loše boje). |
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
Edited by - BiDi on 16/11/2009 20:19:31 |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Posted - 16/11/2009 : 21:42:18
|
quote: Originally posted by BiDi
quote: Originally posted by kasper vide pre nekih 6 godina kako to zaista izgleda u boji i tu sam prestao da uzimam ove nashe.
Bookglobe izdanja u koloru izgledaju grozno (vrlo loše boje).
Kad koriste kamiondzijski papir. Stoga to moze biti samo bolje osrednje izdanje. Meni XIII nije bog zna kakav strip. Dobar je, al ne koliko i vecini. Stoga da bih dao pare ocu i neki kvalitet stripa, da ga imam sto je solidan i sto je LEP |
Edited by - kasper on 16/11/2009 23:41:42 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/11/2009 : 09:58:48
|
meni je i loša boja bolja od nikakve,dakle dileme nema,uzimam Bookglobove integrale. Imao sam i sve Marketprintove Komanče, ali kad su stigla 2 kolorisana Integrala, to nije za usporedbu.Ako je strip original u coloru ima da bude i u kad se izdaje u drugim zemljama. To je ko da bi netko izdavao crno-bjelog Asterixa.Nekad je to moglo proć, danas ne. Dobro je da ima i crno-bijelo koje je u pravilu jeftinije ali ja B/D albume vidim samo u boji.A da je u BG bolji papir, opet bi bio skuplji integral pa je to krug koji se zatvara.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Posted - 17/11/2009 : 10:31:42
|
quote: Originally posted by teller
meni je i loša boja bolja od nikakve,dakle dileme nema,uzimam Bookglobove integrale. Imao sam i sve Marketprintove Komanče, ali kad su stigla 2 kolorisana Integrala, to nije za usporedbu.Ako je strip original u coloru ima da bude i u kad se izdaje u drugim zemljama.
Apsolutno. Sve drugacije je muljanje. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6250 Posts
Posted - 17/11/2009 : 16:34:43
|
quote: Originally posted by Tornadomaster
Kako to sve izgleda vizuelno na polici? (dvoumim se između Bookglobe-a i MP-a)... S jedne strane, vjerujem da je bolji prevod, imaš čitav serijal, sve naslovnice... a sa druge nije u boji... Opet ovamo - ko zna kad će, i hoće li Hrvati izgurati do kraja...
Pa na polici i ne izgleda baš dojmljivo jer ipak je to meki SC,ali meni osobno ne smeta.Da ne ispada da stajem na stranu jednog od pomenutih izdavača,meni osobno se papir koji je Bookglobe upotrijebio za svoje integrale ne sviđa pa sam sasvim zadovoljan sa MP verzijom - ali to je kao što rekoh subjektivno. |
Bond.James Bond. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6250 Posts
Posted - 17/11/2009 : 16:42:29
|
@kasper
Evo alexts ti je odgovorio umjesto mene.S obzirom na to koliko koštaju,MP albumi jesu kvalitetni,mada bih ,naravno,isto kao i ti,volio da je to još bolje odrađeno,ali u životu ipak treba biti skroman kod nekih stvari;-)).Ne bih uspoređivao sa Spagetti bros,jer tamo se ipak radi o integralima,a uz to, izdavač je Fibra,što opet nije za usporedbu.MP je izdavao XIII u pojedinačnim albumima,završio ga je samo godinu dana nakon što je serijal završen u Francuskoj.Osobno se ne sjećam da li je ikad neki izdavač izdao kompletan serijal od 19 albuma u pojedinačnim albumima(pada mi napamet opet MP sa Boa-Morijem,tu je slična priča). Svi albumi su iste forme,prijevod je solidan,tisak također..u biti nema neke velike zamjerke sa moje strane. |
Bond.James Bond. |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Posted - 17/11/2009 : 17:23:34
|
@Aco
Ne mozemo se sloziti i eto. Meni licno Marketprint je bio veoma dobar dok je izdavao sasvim dobrog Petra Pana, Ratnike Akbara, Tornjeve. Tu sam imao i dobar prevod i kvalitet i boju i cenu :). I to je to . Na zalost Astera su prekinuli, verovatno bih i njega skupljao. Na njihovu XIII, na Bookglobovu XIII ne pristajem. Ne gubim ja, ne gube oni.. posteno . |
Edited by - kasper on 17/11/2009 17:24:14 |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6250 Posts
Posted - 17/11/2009 : 17:28:58
|
Ma nema frke,sve 5.Gledaj,nitko sretniji od mene da je npr. Fibra izdala XIII ,jer to bi bilo perfektno izdanje,ali u situaciji u kakvoj jesmo,MP je ipak solidan (za mene).I kad već spominješ Ratnike,boja u prvom albumu je očajna (kasnije je sasvim ok) a ni prijevod mi se ne čini najboljim kroz cijeli serijal,ali slažem se da se radi o super stripu;-)) |
Bond.James Bond. |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Posted - 17/11/2009 : 17:32:01
|
Ma nema frke,sve 5.Gledaj,nitko sretniji od mene da je npr. Fibra izdala XIII ,jer to bi bilo perfektno izdanje,ali u situaciji u kakvoj jesmo,MP je ipak solidan (za mene).I kad već spominješ Ratnike,boja u prvom albumu je očajna (kasnije je sasvim ok) a ni prijevod mi se ne čini najboljim kroz cijeli serijal,ali slažem se da se radi o super stripu;-))
Pa to je ono sto sam naveo gore... ti serijali su mi EXTRA tako da cutim i trpim i lazem sve da je malo bolje nego sto jeste. Petar Pan 1 je sve samo ne dobar odradjen strip sto se uveza tice.. moze tu stosta zameriti... trpim.. trpim.. dok ne puknem . Secam se.. nekad davno.. dok sam citao Komancu.. da me na nekom broju zabolela glava.. al to trpeti necu. |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 07/06/2010 : 08:08:22
|
Stara vijest: novi scenarist: Yves Sente Nova vijest: novi crtač umjesto Vancea: Youri Jigounov - Rus koji je do sada crtao Alphu, odličan crtač.
Uz "XIII Mystery", biće novih XIII još neko vrijeme, pitanje je da li i kod nas, ali ako se strpimo da 2013, eto njih i u Cinebooku. |
www.stripgen.com |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 05/03/2011 : 16:33:35
|
Odvojio sam nekoliko večeri da pročitam XIII-cu u "cugu". Deluje bolje, nego kada sam čitao broj po broj pa zaboravljao dosta stvari, pa ponavljao gradivo, ali sve to u blagoj konfuziji. Odjedanput deluje dosta bolje. Ovako: definitivno meni lično najbolji akciono-špijunski-krimi serijal.Kome se sviđa moj ukus apsolutna preporuka.BG albumi su mi skroz korektni, vidim da su neki pljuvali po štampi,boji ili nečem trećem, ali meni su ono odlični.Milenin prevod je dobar, samo ne znam odakle joj ono Faraonov miš za Mangusta, to mi malo smeta.MP izdanja su korektna, ali kod ovog stripa pravi ugođaj je ipak u boji. Prvih osam epizoda su mi genijalne,sledeća dva broja (avantura u Kosta Verde) pad u priči, ali ipak i dalje baš zanimljivo. Tri srebrna sata (br.11) opet na vrhunskom nivou, a i 12. broj jako zanimljiv ali se ovde polako naslućuje komercijalizacija serijala.OD 13. do poslednjeg broja, serijal jako zanimljiv, ali ne na nivou one genijalnosti sa početka.Ima tu jeftinih rešenja,ponavljanja i evidentne namere da se iz ovog serijala izvuče maksimalna dobit, ali sve je to na jednom visokom nivou za ipak dugačak serijal koji je povezan od prvog do poslednjeg kadra.Trebalo je sve to ukomponovati, toliko likova i događaja, kroz 19 albuma i ne izgubiti na dinamici priče, a ona vas zaista drži do poslednje sličice. Zanima me samo Vaše mišljenje, šta je Irina Svetlanova šapnula Džesiki Martin ??? Ko stoji iza poslednjeg naručenog ubistva ? Aktuelni predsednik ? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 05/03/2011 16:35:47 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27118 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 05/03/2011 : 17:25:36
|
04/03 Radovati se XIII 20 Jedan od događaja 2011 fiksnih povratak XIII sa dvadeseti album. Autori su više Williama Vance i Jeana Van Hamme . Dinamični duo Youri Jigounov ( Alfa ) i Yves Sente ( Thorgal, Blake i Mortimer, vratar ,...) sada traje počasti. Volumen 20 se očekuje 18. studenog 2011. Vrlo malo o sadržaju objavljeni u gore prikolice, koje predstavljaju ključni momenti iz serije citati. Više od "Može li se živjeti bez prošlosti?" i "On je pronašao svoj identitet leđa, ali ne i svoju memoriju", te neće. http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#AdelaarsRome
|
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 05/03/2011 17:43:03 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12948 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 06/03/2011 : 22:33:48
|
quote: Originally posted by jaki
04/03 Radovati se XIII 20 Jedan od događaja 2011 fiksnih povratak XIII sa dvadeseti album. Autori su više Williama Vance i Jeana Van Hamme . Dinamični duo Youri Jigounov ( Alfa ) i Yves Sente ( Thorgal, Blake i Mortimer, vratar ,...) sada traje počasti. Volumen 20 se očekuje 18. studenog 2011. Vrlo malo o sadržaju objavljeni u gore prikolice, koje predstavljaju ključni momenti iz serije citati. Više od "Može li se živjeti bez prošlosti?" i "On je pronašao svoj identitet leđa, ali ne i svoju memoriju", te neće. http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#AdelaarsRome
Znači, 20. album bi trebao zaokružiti cijeli serijal? I koliki posao radi William Vance, s obzirom da više ne može crtati? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27118 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12948 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 07/03/2011 : 00:30:08
|
quote: Originally posted by jaki
Pa Vance ga ne radi već Yigounov i Sente.
Aha, onda ni Van Hamme nema veze s time? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27118 Posts
|
Dr. Zistis
Advanced Member