Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Pajini antikviteti
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/draw-donald-duck-4.jpg)
Serbia
118 Posts
Member since 04/04/2008 |
Posted - 01/12/2009 : 17:20:40
|
Oko kriterijuma ocuvanosti stripova, da se pojedinci ne bi pravili nevesti![](icon_smile_tongue.gif)
Strip na aukcijama Pajinih Antikviteta se ocenjuje strozije nego sto bi vecina ljudi ocenila, male grupe nezadovljnika se nadju bilo gde, ma sta da se ucini, ali to je standard i lako se resi ako su ljudi razumni, a ionako se jako retko desava, cemu u prilog govori saradnja sa preko 300 ljudi i realizacija od skoro 4000 predmeta gde nije bilo problema.
Ipak da svedemo nesporazume na minimum evo po kom kriterijumu ocenjumeo strip i sta NE UVAZAVAMO kao manu (nismo do sada, a necemo ni od sada), a kome to ne odgovara, naravno uvazavamo i to.
1) Stamparski lose lepljene stripove-jer ako pre otvaranja i citanja, odlicno ocuvan strip, pocne prilikom citanja da se raspada usled vremenom sasusenog lepka, ili svojevremeno nedovoljno stavljenog lepka, ili nekvalitetnog lepka, tada ispadanje listova nije rang ocuvanosti, vec proizvodni feler. Nase zelje su jedno ali realnost je drugo, pa da se neki ne prave naivni, ovo je na zalost realnost kod mnogih starijih edicija. Meni licno se desavalo X puta u mojim licnim kolekcijama (Sloba ovde :) ) da kada pokusam da otvorim neki stariji strip koji do tada nikada nije ni citan ni otvaran i pogledam u njemu nesto, cujem blago krckanje, sto je dobro poznati zvuk i upozorenje, sta sledi ako nastavim da otvaram i listam strip.
Ovo su posebno poznate pojave kod Otkrica Sveta poslednjih brojeva, M.Almanaha od 60do130, ZS 300do500 i poslednjih brojeva, LMS neki medju prvih 100, posebno serija od 20 do 50, 300 do 500, poslednji brojevi, Asteriksovi Zabavnici prvih dvadesetak, Biser Sampioni, pa cak i u nekim novijim edicijama, Horus, poneki Ludensi, Komunin Korto Malteze itd.
2) izbledele naslovnice, sto je cest slucaj usled skidanja boje, posebno primer kod nekih SD i prvih Ludensa, jer su tako radjeni i nema veze sa ocuvanoscu
3) Stamparske greske unutar stripa
4) Visak papira na pojedinim stranama u stripu
5) Minimalna zacepljenja na hrbatu pojedinih stripova koja takodje nemaju veze sa ocuvanoscu, vec sa nozem u stamparijama, poseban primer je Alan Ford, kome su vrh i dno hrbata na mnogim brojevima standarno cepnuti jos pre nego su na kioske stigli. Slicno je sa Denisom...
6) Neravnine, nabori, smezuranost na hrbatima koje deluju kao da je zguzvan, sto je u stvari bio standard sa mnogim edicijama zbog loseg papira i nacina lepljenja.
7) Takodje vrlo osetljiva stvar je koliko kome smetaju neke ludosti koje ljudi ucine na odlicno ocuvanim stripovima, kao sto je da na glanc strip lupe pecat/stambilj, potpis, ili ih "ojacaju" selotejpom i sl. U tim slucajevima, mi ocenjujemo realnu ocuvanost stripa, a u napomeni naglasimo neku od navedenih i slicnih mana, pa neka svako udari minus po svom kriterijumu. Jer ne vrednuje svako isto svaku falinku, a neko ne uvazava nikakvu . Meni licno selotejp daje ocenu nula kada ga vidim na stripu, dok nekima vise smeta neciji potpis, itd.
Ima tu jos stvari, ali sustina je da SVE sto je MANA stamparije, izdavaca i slicno, a ne zaista ocuvanosti, se ne uzima u obzir oko ocene.
Naravno svako je slobodan da za svaki predmet i pored opisa, ocene i slike, postavi koliko god jos zeli pitanja na mail, ili PM oko nekih pojedinosti koje mu mogu pasti na pamet.
|
Edited by - Pajini antikviteti on 03/02/2010 04:22:56
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/avatar2(3).jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 02/12/2009 : 07:59:55
|
pa stvarno nakon godinja traženja tih deset dana stvarno je kap koja preliva čašu![](icon_smile_big.gif) mogu reći da mi vrijeme nikad nije igralo većinu domaćih stvari nabavio sam od slobe - i jednom kad znam da je to sigurno kod njega vrijeme mi ne igra više ulogu (čak ga zlorabim da mi skladišti for free, nemojte mu to reći )dok to ne dodje u mene - tako da vrijeme postaje (i ostaje ) faktor jedino u uzrećici vrijeme je novac - a tog jeli nikad dosta....
|
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
bihac-una
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/Zlatan Midzic.jpg)
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 02/02/2010 : 17:44:21
|
[quote]Originally posted by Pajini antikviteti
Strip na aukcijama Pajinih Antikviteta se ocenjuje strozije nego sto bi vecina ljudi ocenila
Svaka vama cast djecaci![](icon_smile_big.gif) Ko bi vama rekao nesto i dao primjedbu da vasi stripovi nisu dobro ocijenjeni, u tom momentu je pijan ili nesto sa njim nije u redu. Daleko najbolje ocjenjivanje na citavom sajtu(moje misljenje),vjerujem i vecine drugih![](icon_smile_wink.gif) |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/dzimi.jpg)
1957 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 02/02/2010 : 23:35:59
|
quote: Originally posted by bihac-una
Strip na aukcijama Pajinih Antikviteta se ocenjuje strozije nego sto bi vecina ljudi ocenila
Svaka vama cast djecaci![](icon_smile_big.gif) Ko bi vama rekao nesto i dao primjedbu da vasi stripovi nisu dobro ocijenjeni, u tom momentu je pijan ili nesto sa njim nije u redu. Daleko najbolje ocjenjivanje na citavom sajtu(moje misljenje),vjerujem i vecine drugih![](icon_smile_wink.gif)
Zaista mi je drago da se to primećuje, iako ja više nisam deo tog ocenjivanja. A ako ti kažem da u 'Pajinim antikvitetima' su do sada tri čoveka davala ocene (Sloba, Miško i ja), a da je taj kriterijum očigledno ujednačen, onda dolazimo do toga da je moguće napraviti nekakav univerzalni kriteijum. Pa možda i nije loša ona ideja da po uzoru na američke kolege izglasamo šta je to 'mint', a šta 'near mint' ili, šta je to 'glancer', a šta '4,7'. :) |
http://kamenje.blogspot.com/ https://stalker.rs/
https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
|
|
Pajini antikviteti
New Member
![](icon_star_gold.gif)
Serbia
118 Posts
Posted - 03/02/2010 : 05:33:31
|
quote: Originally posted by morti
Kada se otvara neki strip pri čemu se čuje poznato krckanje kao nagovještaj početka kraja toga stripa kao cjeline, tada se taj strip ne stavlja u prodaju niti ga se uopće može ocijeniti (odličan??????) , a još je apsurdnije to pripisati tiskarskoj grešci!
Otvaranje ovog topika svakako nije namera da se gotovo dve godine kvalitetnog rada, po oceni kupaca, hiljade realizovanih predmeta sa zadovoljnim kupcima, degradira i urusi pripremom za svesnom prevarom, obavijenom u vise nego jadan pokusaj opravdanja u navedenim kriterijumima.
Kako je vec navedeno, ne tretiraju svi istu manu podjednako, zato i sluzi ovo sto je ovde navedeno. Da se ne bi nametali niciji kriterijumi, vec svako po svome neka bira. To je na kraju receno, da ce biti navedeno sve sto je mana, strip ocenjen, bez uzimanja u obzir za smanjenje ocene nekih od ovih kriterijuma, a onda svako neka odluci da li mu se nesto dopada ili ne.
I pored toga ostavljena je i opcija da svako slobodno pita sta zeli. JA NE ZNAM STA VISE OD TOGA MOZE DA SE UCINI DA BI SE BILO MAKSIMALNO FER PREMA KUPCIMA. AKO POSTOJI JOS NEKI PREDLOG, VRLO RADO CU I DA GA SASLUSAM I USVOJIM I PRIMENIM.
Vecina i to ogromna vecina, je pored sarene ponude, najzadovoljnija upravo kriterijumom ocenjivanja ocuvanosti koji mi primenjujemo, kako u pogledu ocena, tako i u propratnim opisima stvari, felera koji se ne mogu videti na slici. Svaku sitnicu smo navodili.
Takodje kada se oceni na hiljade stripova, ponegde je moralo doci do nekog sitnijeg i nenamernog propusta. Medjutim u tim situacijama, nikada se nije postavljalo pitanje da se novac vrati, nadomesti steta drugim stripom, a postojeci koji nije zadovoljavao da se zadrzi.
Tako je bilo do sada, i tako ce biti i ubuduce, sem kod nekih bas neosnovanih lupanja.
Da napomenem da je kako nama, tako i svim drugim prodavcima, ne jednom naneta steta od strane malog broja nekorektnih kupaca, ali to su ipak sporadicne stvari i nije smak sveta, desava se.
NEDOVOLJNO PAZLJIVO CITANJE TEKSTA, obavezno povlaci izvlacenje pojedinih reci iz konteksta, a to svakako nije u redu. Previse godina rada u svetu stripa je iza mene, a i ljubavi prema stripu, da bih bilo koga zeleo da ostetim. Niti sam takva osoba, niti imam potrebe za takvim sitnopilicarskim radnjama, koje licno prezirem vise od svega. Zato je jako lose pisati bilo sta o namerama i ljudima koji se licno ne poznaju dobro, jer je vrlo cesto evidentna subjektivna frustracija koja govori, a ne argument. Tumacenje bilo koje recenice i namere na najgori nacin.
Vezano za recenicu oko koje se izgradila citava filozofija koja je predstavljena kao fantasticno zapazanje, a odmah zatim i raskrinkavanje (vec sam ranije pisao o Alan Moore-ovim Nadziracima i o nasim balkanskim raskrinkavacima) zlikovaca od strane cestitih postenjacina. Jedina istina je da pocetak recenice pod stavkom jedan, nije potpuno jasno preciziran, ali sada je to ispravljeno. Naravno da se odnosi na strip koji se nije vec raspao. I ako bolje obraris paznju na tekst, videces da kada je bilo reci o "dobro poznatom zvuku" se vrlo jasno odnosilo na stripove koji nisu za prodaju, vec licne, gde je zbog toga usledilo razocaranje, te da se to moze desiti svakome, jer je to vise nego ucestala pojava kod mnogih stripova, a najvise kod onih koje sam naveo. Podrazumeva se da strip koji se od citanja vec raspao, da ili nece ni biti stavljen na aukciju, ili ce biti naglaseno. Ko ozbiljan zeli da prikriva bilo kakve podatke. Koliko treba biti glup da bi se mislilo da sa takvim pristupom mozes dugo opstati na trzistu i koliko se treba biti glup( ili pun mrznje prema...) da se pomisli da ce neko ko vec ima odredjenu reputaciju, upravo to raditi, nakon sto ju je izgradio? I to niko nije pripisao stamparskoj gresci, niti to pise bilo gde u tekstu. Ovakvu glupost jos nisam cuo. To je greska prilikom uveza i izdrade, te je kriva stamparija u kojoj se i taj deo radio, ili izdavac koji je to dozvolio.
Strip koji nije citan, koji jeste odlicno ocuvan i koji pocne eventualno da se raspada kada neko pocne da ga cita, ne moze biti tretiran startno kao lose ocuvan.
SVAKA MANA CE BITI NAGLASENA, A SVAKI SLUCAJAN PROPUST NADOMESTEN.
Ovaj topik sluzi upravo tome da se navede koje stvari se jesu desavale u izradama, a koje se kasnije dese zbog losih izrada, ili proteklog vremena, upravo da se nesporazumi dovedu na minimum i ocekivanja u realnost.
Opet ponavljam, kakve ocene dajemo, to se do sada pokazalo u vise hiljada slucajeva, najcesce slabije nego sto je to zaista, prihvatamo svaku opravdanu sugestiju i nadomescujemo svaki eventualni propust. Slikamo uvek pod istim uglom, sa istim blicem i sa istim aparatom.
Video sam da se mnoge prevare rade, ali obostrano i kod kupaca i kod prodavaca, te ne treba sagledavati samo iz svoje perspektive. Bas zbog toga i razumem ozlojedjenost kod nekih, cesto ima opravdanja, ali ona treba da bude usmerena direktno na one koji se jesu bavili nepostenim radnjama i koji jesu ostetili kupca, ali ne, taknuvsi u njegove paranoje i zlonamernost, vec zaista u realnost. |
Edited by - Pajini antikviteti on 03/02/2010 05:40:11 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/NN_007_KL-2-1.jpg)
Croatia
4758 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 03/02/2010 : 09:04:09
|
E,da. Ja imam jedno pitanje:Na vašim aukcijama piše da hrvatski kupci strip koji kod vas kupe mogu preuzeti u Libellusu, da li to znači da ga šaljete toj strip-knjižari? |
Go kneel and weep
|
|
Pajini antikviteti
New Member
![](icon_star_gold.gif)
Serbia
118 Posts
Posted - 03/02/2010 : 11:57:33
|
quote: Originally posted by drogsy
E,da. Ja imam jedno pitanje:Na vašim aukcijama piše da hrvatski kupci strip koji kod vas kupe mogu preuzeti u Libellusu, da li to znači da ga šaljete toj strip-knjižari?
Tako je. Mi saljemo do Libellusa, najcesce u roku od 7 do 15 dana po isteku aukcija i tamo se preuzima. Takodje i ako nisi iz Zagreba, moze i da ti se posalje iz ZG u bilo koji grad u HR.![](icon_smile_wink.gif) |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/pre1.gif)
Western Samoa
7337 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 03/02/2010 : 12:14:13
|
Upravo mi je sestra preuzela Superbook 2 u Libellusu.
Hvala ti puno na fino pakiranoj i neoštećenoj knjizi.
Sve 5 i nadam se da ćemo i dalje surađivati. |
|
Pajini antikviteti
New Member
![](icon_star_gold.gif)
Serbia
118 Posts
Posted - 03/02/2010 : 12:40:03
|
Hvala tebi, drago mi je da si zadovoljan.
Hvala i svima ostalima koje smo zamolili da budu brzi, koliko je moguce, ovoga puta( inace je nevazno za koliko ce se stripovi preuzeti, bez zurbe i pritiska, sve opusteno ) |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 03/02/2010 : 15:00:42
|
Javio mi se neki član iz Amerike u vezi Nepobedivi/Okružen mrtvima kompleta, a kako ja ne šaljem u inozemstvo, uputio sam ga na tebe (jer sam vidio da prodaješ taj komplet). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
giant
Average Member
![](avatars/detroit.gif)
Slovenia
899 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 03/02/2010 : 17:17:29
|
quote: Originally posted by morti
Kada se otvara neki strip pri čemu se čuje poznato krckanje kao nagovještaj početka kraja toga stripa kao cjeline, tada se taj strip ne stavlja u prodaju niti ga se uopće može ocijeniti (odličan??????) , a još je apsurdnije to pripisati tiskarskoj grešci! Strip koji se raspao ili raspadao nije nikada ni mogao stići do kioska jer je to roba s greškom! Može se govoriti o načinu uvezivanja, spajanja ili lijepljenja od kojih je lijepljenje nekvalitetnim ljepilom zasigurno najnespretnije rješenje jer su se baš, suprotno gornjim tvrdnjama, nakon određenog vremena baš ti stripovi počeli raspadati nakon brojnih čitanja pri kojima se sam strip "odlično" očuvao! Dakle, ne može se raditi o "tiskarskom feleru"! Imao sam sreću kupovati stripove ranih sedamdesetih godina i svi stripovi su u kioske dolazili u izvrsnom stanju za razliku od AF Klasik gdje možete naići i na uudubljenja od tragova traka u koje su ovi stripovi skupno uvezivani zbog transporta. LMS i ZS putovali su vlakom i imali VIP tretman! Radikalno oštećeni strip tj. strip koji se raspao može na aukcije ali pod uvjetom da je to i specificirano, pa ako netko ima vremena i volje......što je pohvalno! Međutim, sugerirati nekome da je strip odličan ali se raspao zbog tiskarske greške je još jedna u nizu besmislica koju su nam stručnjaci za davanje strip ekspertize podarili, a u smislu delikatnih kriterija kojima treba pribjeći kako bi kupac bio asolutno zadovoljan a prodavač osoba od alata, zanata i formata. Od 2006. godine kupujem stripove na aukcijama i sada mi je žao da nisam svima koji su me namjerno prevarili (kut slike, osvjetljenje opis, ocjena) dao negativan komentar. Žalosno je što spomenuta situacija postaje standard i ovaj topic upravo i doživljavam kao traktat o najavljenom "nenamjernom" odstupanju od korektnih kriterija zbog, Bože moj, krivice pok. Mitra Miloševića ili Sretena Draškovića! Ne želim i neću biti odvjetnik ono malo poštenih prodavača - u navedenom smislu - ali moram spomenuti da ih je bilo i više do pred neko vrijeme, a onda ih je prestalo biti sram "ragama" od stripova davati visoke ocjene, a sada vidim da je došlo vrijeme da se sve to loše i sistematizira, klasificira i legalizira.
Vrlo dobro napisano...i sam dijelim isto mišljenje, ali s razlikom, da Pajine ili Pijane antikve ovde izuzimam iz kontexta...ako uzmemo u obzir, da su oni JEDINI od prodavača, osim Ratka, koji su na internet dali javno obaveštenje, KAKO i NA KOJI NAČIN oni ucenjuju stripova na licitacijama (koje su javne)treba ih samo pozdraviti.Inače uvijek imaju kod aukcija ispisano: možete sva dodatna pitanja poslati mejlom...ili slično. Dakle, ne samo slika i opis, nego i mogućnost dodatnih informacija o predmetu, koji nas interesira....to je, dragi moji kolege sa foruma (i aukcija) jedan veliki znak, da su se "Pijani" latili posla ozbiljnije nego oni, koji namjerno stave ispiljene slike u PS-u samo zato, da bi prevarili nekog radi novca i prodali krš. Inače sam mišljenja, da bi nam Morti, pošto ima iskustva sa kupnjom starih LMS/ZS trebao staviti još koji fakt o kvaliteti stripova i napisati ga ovde, da ga pročitaju neozbiljni prodavači i prevaranti, zbog kojih se topik "Aukcije - Traži se ta i ta..." gomili nekoristnim štivom. |
Invincible shield |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/NN_007_KL-2-1.jpg)
Croatia
4758 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 03/02/2010 : 21:01:16
|
quote: Originally posted by Pajini antikviteti
quote: Originally posted by drogsy
E,da. Ja imam jedno pitanje:Na vašim aukcijama piše da hrvatski kupci strip koji kod vas kupe mogu preuzeti u Libellusu, da li to znači da ga šaljete toj strip-knjižari?
Tako je. Mi saljemo do Libellusa, najcesce u roku od 7 do 15 dana po isteku aukcija i tamo se preuzima. Takodje i ako nisi iz Zagreba, moze i da ti se posalje iz ZG u bilo koji grad u HR.![](icon_smile_wink.gif)
A kako će ovi iz Libellusa znati da smo mi ti koji su osvojili aukciju? |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 03/02/2010 21:01:34 |
|
hua
Average Member
![](AvatarUpload/Peeping Tom - poster.jpg)
Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 03/02/2010 : 21:42:49
|
![](http://www.stripovi.com/AucImages/9817964_hr1.jpg) Prodajem ovaj strip kao GLANCER, a znam da je sklon raspadanju, kao i 99% svih "Falsifikatora" čim su se pojavili na kioscima. To nisam hteo da napominjem u toj aukciji.
Kad bih ja prodavao bilo koji drugi strip, za koji znam da je sklon raspadanju, ne bih to pominjao. Podrazmevao bih da to kupac zna. Ne verujem da prodavač mleka govori mušteriji: „Ako ne stavite na hladno, pokvariće vam se mleko“. Pretpostavljam da stripadžija (kupac) od ranije zna kakvog je proizvodnog kvaliteta koji strip. Velikom grupom stripova mora se rukovati na odgovarajući način. Kao i sa devojkama. Ko zna zna. ![](icon_smile_cool.gif) Evo primer stripa koji hoće da „pukne“ na 88.strani još od pre 14 godina (kad sam ga nabavio), ali ja mu ne dozvoljavam da se to desi. Jednostavno mu ne širim korice previše i strip neće pući po sredini i „izgubiti nevinost“ ![](icon_smile_big.gif)
![](http://img707.imageshack.us/img707/7154/nedammudapuknehehe.jpg)
Znam da je u štampariji nesrazmerno lepljen kao i njegovi „vršnjaci“. Imao sam i drugi primerak istog stripa i isto je bio u stanju pred pucanje. Jednostavno, mora nežno sa njima. Pola stripova Zlatne serije 300-400 krcka kod neke stranice. Ali ja to smatram glancerima ako spolja izgledaju glanc. Da svakom stripu tražim gde "krcka" i da razmišljam gde će prvo pući ako mu neko nesikusan "raširi noge" 180 stepeni bilo bi previše. Kad ga budem prodavao jednostavno ću staviti sledeću sliku i napisati „Ocena 5“:
![](http://img691.imageshack.us/img691/8804/prikazzaaukcije.jpg) Ok, priznajem, hteo sam i da se pohvalim stripom. ![](icon_zagor.gif) ![](icon_smile_evil.gif) ![](icon_smile_cool.gif) ![](icon_smile_dead.gif) |
Edited by - hua on 03/02/2010 22:14:10 |
|
bihac-una
Average Member
![](AvatarUpload/Zlatan Midzic.jpg)
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 03/02/2010 : 21:50:47
|
Imas li takvih na prodaju??? Djelimo isto misljenje![](icon_smile.gif) Ovi sto pricaju o necem sto se kontrira sa ovom tvojom tezom,ako zele da se toga drze,nebi trebali nikad strip kupiti na aukciji(prema slici i necijem"glanc"),vec samo u zivo,znaci iz ruke u ruku. Ne kontam neke stvari???Ako sam toliki cjepidlaka i"nosim i potreban mi mikroskop"da bih ocijenio i na kraju(teskom mukom se odlucio i kupio strip),pitam se,kako mogu tad kupiti stripna aukciji samo prema slici i necijem"ocjena-glanc".Nema logike,cudno i smijesno vise |
|
Pajini antikviteti
New Member
![](icon_star_gold.gif)
Serbia
118 Posts
Posted - 04/02/2010 : 00:19:40
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Javio mi se neki član iz Amerike u vezi Nepobedivi/Okružen mrtvima kompleta, a kako ja ne šaljem u inozemstvo, uputio sam ga na tebe (jer sam vidio da prodaješ taj komplet).
Vazi, hvala ti. Neka licitira postojecu aukciju, jer nemam vise kompleta. Neko je trazio prva dva broja putem maila, da li je to on? Pojedinacno ih nemam, bar ne prva dva.
I kako znam da valjano pratis SF, da te priupitam, da li je kod vas izdavan Gene Wolfe, serijali knjiga novog i dugog sunca? |
|
Pajini antikviteti
New Member
![](icon_star_gold.gif)
Serbia
118 Posts
Posted - 04/02/2010 : 00:23:32
|
quote: Originally posted by drogsy A kako će ovi iz Libellusa znati da smo mi ti koji su osvojili aukciju?
Ne brini, to je vec odavno ustaljena sema. Samo odes i kazes svoj nick pod kojim si osvojio odredjenu aukciju kod Pajinih Antikviteta. |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 04/02/2010 : 16:30:00
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Javio mi se neki član iz Amerike u vezi Nepobedivi/Okružen mrtvima kompleta, a kako ja ne šaljem u inozemstvo, uputio sam ga na tebe (jer sam vidio da prodaješ taj komplet).
Vazi, hvala ti. Neka licitira postojecu aukciju, jer nemam vise kompleta. Neko je trazio prva dva broja putem maila, da li je to on? Pojedinacno ih nemam, bar ne prva dva.
I kako znam da valjano pratis SF, da te priupitam, da li je kod vas izdavan Gene Wolfe, serijali knjiga novog i dugog sunca?
Da to je on. Trebaju mu prva dva, ali ako ne može, spreman je kupiti čitav komplet (tako kaže).
Knjiga novog sunca (5 knjiga) ima samo ono jedno staro izdanje -izdavač Polaris (Jugoslavija). Knjiga dugog sunca (4 knjige) ima 2 izdanja. Tadođer to staro Polarisovo i novo hrvatsko HC izdanje (izdavač Izvori). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 04/02/2010 16:30:35 |
|
il cattivo
Average Member
![](AvatarUpload/leev.JPG)
Croatia
862 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 05/02/2010 : 17:33:31
|
Hvala i svima ostalima koje smo zamolili da budu brzi, koliko je moguce, ovoga puta( inace je nevazno za koliko ce se stripovi preuzeti, bez zurbe i pritiska, sve opusteno )
Ja isto moram pohvaliti Pajine antikvitete na kvaliteti stripova i samoj usluzi, s nadom da će i dalje biti nevažno kad se stripovi podignu (naravno u normalnim granicama)![](icon_smile_big.gif) Kod mene je uvijek kriza taman tu negdje početkom mjeseca ![](icon_smile_cool.gif) |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
hua
Average Member
![](AvatarUpload/Peeping Tom - poster.jpg)
Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 05/02/2010 : 18:41:55
|
Imas li takvih na prodaju???
Ima takih jos, ali ne prodaju mi se u skorije vreme ![](icon_zagor.gif) ![](icon_zagor.gif) ![](icon_zagor.gif) ![](icon_zagor.gif)
Djelimo isto misljenje![](icon_smile.gif) Ovi sto pricaju o necem sto se kontrira sa ovom tvojom tezom,ako zele da se toga drze,nebi trebali nikad strip kupiti na aukciji(prema slici i necijem"glanc"),vec samo u zivo,znaci iz ruke u ruku. Ne kontam neke stvari???Ako sam toliki cjepidlaka i"nosim i potreban mi mikroskop"da bih ocijenio i na kraju(teskom mukom se odlucio i kupio strip),pitam se,kako mogu tad kupiti stripna aukciji samo prema slici i necijem"ocjena-glanc".Nema logike,cudno i smijesno vise
Razumem ja potpuno "ove sto pricaju" . Ja sam glancator "najbolesniji" :) Znam da ima prodavaca (doziveo sam) koji, precute neke stvari kao da to nije bitno, slikaju mutno, ostave Smoki ili neke druge mrvice u stripu, zanemare hemijsku olovku unutar stripa, ne naglase da je strip zalepljen lepkom u sredini, ne pomenu da je strip lepljen selotejpom,... Nisam ih kritikovao komentarima jer su mali novci u pitanju, jednostavno ne kupujem kod njih vise. A Paja Antikvar je uvek korektno ocenjivao, cak me razmazio . Kod njega najradije kupujem i zbog poverenja i zbog dostupnosti. |
|
profesor-inz
Advanced Member
![](avatars/seilah.gif)
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
TomDar
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/TD_avatar.gif)
Slovenia
488 Posts
Member since 05/11/2003 |
Posted - 09/02/2010 : 14:02:53
|
Hvala i svima ostalima koje smo zamolili da budu brzi, koliko je moguce, ovoga puta( inace je nevazno za koliko ce se stripovi preuzeti, bez zurbe i pritiska, sve opusteno )
Opusteno preuzeti stripovi u knjižari Libellus u ZG. Bas sam ja zbog molbe da budemo brzi, mislio, da nisam koji put kasnio za preuzimanje :)
Evo javna preporuka svima. Kupio strip, koji je lociran u BG a kroz par dana dobivam ga skoro pred prag u ZG (ja sam pored LJ, pa mi je zato skoro pred prag :)) Tako da im je to veliki plus, a o očuvanosti nema potrebe, nisam još imao primedbi na Pajine Antikvitete! Ujedno hvala i SK Libellus i Mystere (Stanko) za preuzimanje stripova!
Pozdrav! |
Moje aukcije: Pocetna od 1kn (brez rezerve) TomDar official topic: Topic u vezi mojih aukcija
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Pajini antikviteti
New Member
![](icon_star_gold.gif)
Serbia
118 Posts
Posted - 03/03/2010 : 20:45:23
|
quote: Originally posted by supermark
pitanje: sto znaci da su "korice izlizane na par mesta"?
Verovatno mislis na onog Ken Parkera. Na njemu se skinula boja u donjem i gornjem delu hrbta, na jednoj manjoj povrsini. |
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Pajini antikviteti
New Member
![](icon_star_gold.gif)
Serbia
118 Posts
Posted - 04/03/2010 : 00:02:08
|
quote: Originally posted by supermark
zapravo mislim na potočiće
To kod njih je nesto zeznuto na koricama u samoj stampariji, ali ne znam kako to da opisem. Nekako na nekim povrsinama i prednje i zadnje korice, ima delova koji nisu glatki, kao da je strip bio prignjecen necim teskim, pa onda izvucen ispog toga, a da ne pomeras drugi predmet koji ga pritiska. I onda ostanu tragovi od trenja. Nista sto sprecava citanje, niti sto vizuelno preterano narusava estetiku, ali ipak nije kako treba. |
|
Nightrock 01
Starting Member
![](AvatarUpload/canary3(1).jpg)
44 Posts
Member since 02/02/2010 |
Posted - 08/03/2010 : 17:49:35
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
Svaka vama cast djecaci![](icon_smile_big.gif) Ko bi vama rekao nesto i dao primjedbu da vasi stripovi nisu dobro ocijenjeni, u tom momentu je pijan ili nesto sa njim nije u redu. Daleko najbolje ocjenjivanje na citavom sajtu(moje misljenje),vjerujem i vecine drugih![](icon_smile_wink.gif)
Zaista mi je drago da se to primećuje, iako ja više nisam deo tog ocenjivanja. A ako ti kažem da u 'Pajinim antikvitetima' su do sada tri čoveka davala ocene (Sloba, Miško i ja), a da je taj kriterijum očigledno ujednačen, onda dolazimo do toga da je moguće napraviti nekakav univerzalni kriteijum. Pa možda i nije loša ona ideja da po uzoru na američke kolege izglasamo šta je to 'mint', a šta 'near mint' ili, šta je to 'glancer', a šta '4,7'. :)
Kada se spominje Američki način ocjenjivanja zašto se ne uvede sistem ocjenjivanja od 1 do 10(time se izbjegava ocjenjivanje npr.4+, 4.4 ili 5- što u konačnici znači da kod pojedinaca za isti strip može ispasti sasvim različita ocjena)! |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
|
|