forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 243

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 04/12/2009 : 13:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
A zaboravio sam da dodam njegov izuzetan prevodilački rad koji takođe možete propratiti na sajtu koji sam gore naveo.

...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/12/2009 : 14:11:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Koja od ove dve gore je Skrobonja?

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 04/12/2009 14:11:44
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/12/2009 : 14:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

ma, vole oni SF, ali onako geekovski if u take my meaning

vise vole horror, znas, to je sada inn

ali kad udjes u komik shop, ima citav jedan odeljak sa SF fantasy horror knjizevnoscu, sta god ti zatreba. i sto je najgore od svega, te su knjige najjeftinije za nabaviti u ovoj obecanoj zemlji
i da....sve je na engleskom, tako da....nije narocito bogata lokalna produkcija
mozda i jeste, ali nije mainstream u svakom slucaju

Ajde nabaci pokoje ime, pa da nadjem nešto(sa engleskim prijevodom, naravno)

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/12/2009 : 23:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
aj das mi malo vremena da se raspitam, OK evo, oticicu sutra do radnje, pa cu malo da se raspitam

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 05/12/2009 : 00:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Jel' neko čitao knjige Antonija Horovitza? Imam jednu njegovu knjigu na engleskom (Kingfisher books). U pitanju je zbirka legendi i mitova raznih naroda (Grendel, Nornangest, Piramis i Tizba...), veoma zabavna i dobra knjiga!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/12/2009 : 01:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

aj das mi malo vremena da se raspitam, OK evo, oticicu sutra do radnje, pa cu malo da se raspitam

bravo!Svaka čast na trudu
Imaš ćevape kad se vidimo

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/12/2009 : 10:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dan Simmons:Pad Hyperiona
Izvori, ZF biblioteka, urednik Damir Mikuličić.
Prijevod:Marko Mikuličić
501 str.

Moguće budućnosti čovječanstva toliko su prisutne kroz razne medije(knjige, stripovi, filmovi...) da čovjek, barem u grubim crtama, misli da je već sve vidio. Od onih utopijskih(ekstremno rijetkih) pa do apokaliptičnih, uvijek se pojavljuju, više ili manje, određene pattern variables, koje pokazuju da su zapravo određeni problemi u budućnosti skoro pa sigurna činjenica.
I onda se pojavi Hyperion.
Kao što je sam planet nepredvidljiva konstanta u TehnoSrži i SveStvari, kao što se beskrajne cyberpunk ravnine datasvere i megasfere bore sa svojim prirodnim Bogom, tako i Hyperion predstavlja potpuni odmak od svega viđenog ili uglavnom od svega viđenog.
Ova knjiga je remek-djelo.
Postoje takve knjige, ali ih je vrlo mali broj.Uglavnom,Hyperion završava naglo, naprasito, ne riješavajući apsolutno ništa i prepušta svome nastavku, ovoj knjizi, da se nadamo razumjeti nebrojeno mnogo pitanja koja vise u zraku, a poneki i na stablu Shrike. Jednostavno je nevjerojatna ta kompleksnost koja se može mjeriti jedino sa Neuromancerom, a na svaki dobiveni odgovor slijedi barem jedno novo pitanje.Čitam ovu knjigu po drugi put i jednako sam oduševljen kao i prije sedam godina kada sam je prvi put primio u ruke.
Onima koji nisu čitali - neću Vam otkriti ništa više. Čitajte. Saznajte. Mučite se.

Uživajte.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 05/12/2009 : 11:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Jel' neko čitao knjige Antonija Horovitza? Imam jednu njegovu knjigu na engleskom (Kingfisher books). U pitanju je zbirka legendi i mitova raznih naroda (Grendel, Nornangest, Piramis i Tizba...), veoma zabavna i dobra knjiga!

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 05/12/2009 : 15:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Mhejl, imam ja tu na hrvatskom.

Najljepši svjetski mitovi i legende - priredio Antony Horowitz.

Ilustirirao Tim Stevens.

Naklada Uliks, Rijeka, 2005.

Jako dobra knjiga, više puta pročitana

Edit: našao stranicu izdavača i sliku

Stavljeno je pod "Knjige za djecu". Budale, nemaju pojma.

http://www.naklada-uliks.com/knjige_za_djecu.htm

.

Edited by - Rock.Bob Rock on 05/12/2009 15:34:47
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 05/12/2009 : 15:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Knjiga za djecu?! Pih...
Jesu li zadržali iste ilustracije?
A ima li neko ovu njegovu knjigu (volio bih da je nekako nabavim):

Edited by - Mhejl on 05/12/2009 15:40:04
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 05/12/2009 : 16:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Mislim da jesu prave, jer je ilustrator Tim Stevens.

.
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 06/12/2009 : 12:34:47  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

501 str.

Moguće budućnosti čovječanstva toliko su prisutne kroz razne medije(knjige, stripovi, filmovi...) da čovjek, barem u grubim crtama, misli da je već sve vidio. Od onih utopijskih(ekstremno rijetkih) pa do apokaliptičnih, uvijek se pojavljuju, više ili manje, određene pattern variables, koje pokazuju da su zapravo određeni problemi u budućnosti skoro pa sigurna činjenica.
Kao što je sam planet nepredvidljiva konstanta u TehnoSrži i SveStvari, kao što se beskrajne cyberpunk ravnine datasvere i megasfere bore sa svojim prirodnim Bogom, tako i Hyperion predstavlja potpuni odmak od svega viđenog ili uglavnom od svega viđenog.
Postoje takve knjige, ali ih je vrlo mali broj.Uglavnom,Hyperion završava naglo, naprasito, ne riješavajući apsolutno ništa i prepušta svome nastavku, ovoj knjizi, da se nadamo razumjeti nebrojeno mnogo pitanja koja vise u zraku, a poneki i na stablu Shrike. Jednostavno je nevjerojatna ta kompleksnost koja se može mjeriti jedino sa Neuromancerom, a na svaki dobiveni odgovor slijedi barem jedno novo pitanje.Čitam ovu knjigu po drugi put i jednako sam oduševljen kao i prije sedam godina kada sam je prvi put primio u ruke.
Onima koji nisu čitali - neću Vam otkriti ništa više. Čitajte. Saznajte. Mučite se.

Uživajte.

Nastavci ovog serijala su knjige Endimion i Uspon Endimiona. Tu se na kraju objasnjavaju mnoge stvari vezane za Srajka i sve druge nedoumice. Zaista remek delo.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/12/2009 : 13:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sta da ti kazem....nije bas da sam ih zasluzio, no, kakav bih ja to gost iz inostranstva bio kad bih odbio ovakvo gostoprimstvo.

Gle, bio ja juce u striparnici, malo razgledao knjige, i pitam tipa koji radi tamo da li ima norveskog SF/fantasy eventualno horror stvaralastva koje je prevodjeno na engleski. On kaze da nema koliko je njemu poznato ali c da proveri u kompjuteru, sa kolegama, itd.... Vrati se on nakon nekog vremena, i kaze da ih moze nabrojati na prste jedne ruke, ali niko se ne prevodi na engleski. Jedino kaze ima jedan, koji je vise fantasy, nije SF. Ja pitam, pa dobro, daj da vidim, on mi pokaze knjige Justajna Gordera (Jostein Gaarder/ Sofijin svet, Kci direktora cirkusa....) Reko, neka hvala, njega imamo i na sopstvenim jezicima Tako da....sorry, oni su vise konzumenti nego producenti

Nego pri istoj poseti, vidim ja na polici fenomenalno izdanje Bozanske komedije na engleskom, sa ilustracijama Gustava Dorea, sjajna stampa, povez (HC), niska cena, tako da nisam mogao da odolim da ne uzmem.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/12/2009 : 14:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Sta da ti kazem....nije bas da sam ih zasluzio, no, kakav bih ja to gost iz inostranstva bio kad bih odbio ovakvo gostoprimstvo.

Gle, bio ja juce u striparnici, malo razgledao knjige, i pitam tipa koji radi tamo da li ima norveskog SF/fantasy eventualno horror stvaralastva koje je prevodjeno na engleski. On kaze da nema koliko je njemu poznato ali c da proveri u kompjuteru, sa kolegama, itd.... Vrati se on nakon nekog vremena, i kaze da ih moze nabrojati na prste jedne ruke, ali niko se ne prevodi na engleski. Jedino kaze ima jedan, koji je vise fantasy, nije SF. Ja pitam, pa dobro, daj da vidim, on mi pokaze knjige Justajna Gordera (Jostein Gaarder/ Sofijin svet, Kci direktora cirkusa....) Reko, neka hvala, njega imamo i na sopstvenim jezicima Tako da....sorry, oni su vise konzumenti nego producenti

Nego pri istoj poseti, vidim ja na polici fenomenalno izdanje Bozanske komedije na engleskom, sa ilustracijama Gustava Dorea, sjajna stampa, povez (HC), niska cena, tako da nisam mogao da odolim da ne uzmem.

Ma dobro, dali su nam norvežani a-ha, i to je dosta

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/12/2009 : 14:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by regar

quote:

501 str.

Uživajte.

Nastavci ovog serijala su knjige Endimion i Uspon Endimiona. Tu se na kraju objasnjavaju mnoge stvari vezane za Srajka i sve druge nedoumice. Zaista remek delo.

Hvala, znam, čitao sam ih još tamo negdje 97/98 kad su ih Izvori izdali.Al sad krećem ponovno i njih naravno. Iskreno, ne sjećam se baš svega, tako da će biti veći užitak vratiti se u taj svemir

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17846 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 06/12/2009 : 14:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
toliko knjiga a tako malo vremena

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/12/2009 : 15:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Istina

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 06/12/2009 : 21:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Donesite mi glavu Dražesnog Princa
Godina:1996.
Bibilioteka:Alien SF, Zagrebačka Naklada

Najlakše bi prvo bilo postati samo tekst sa službene stranice:
U srednjem su vijeku ljudi vjerovali da kraj milenija označava i kraj svijeta. Bili su u pravu. Kraj svijeta nastupa s krajem milenija samo što to nitko ne primjećuje osim sila Dobra i Zla koje se svakih tisuću godina, bore za prevlast nad Svemirom.

Donesite mi glavu Dražesnog Princa je priča o nastojanjima Azzija Elbuba da osvoji nagradu za zasluge u borbi Zlih sila koja se dodjeljuje na kraju svakog milenija onima koji su ostavili najupečatljiviji trag u preuređenju svijeta.

Jedno lagano, čitko, smiješno i zabavno djelce, koje ni ne očekuje biti nešto dubokoumno. Odlična satira, puno referenci na klasične bajke i klasične mitove. Nemam baš sad vremena/volje za napisati nešto više: u svakom slučaju preporuka - cijena 50 kuna, neznam ima li toga još (izdanje 1996.) - ja sam kupio zadnji primjerak u Svijetu knjige, ali u gradu imaju još dva Svijeta knjige, ali i Algoritam, Profil, Ljevak... puno knjižara

Ima i nastavaka, koje ću nabaviti, ali ipak imam neke stvari na višem mjestu - Vodič kroz galaksiju za autostopere 3. i 4. dio (ja budala kupio 5. umjesto 3., a sad više nema love ), Elric 1 i 2, Borges... ima toga

.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17846 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 06/12/2009 : 23:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
baš ga neki dan kupih :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/12/2009 : 00:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ma dobro, dali su nam norvežani a-ha, i to je dosta

quote:
Originally posted by zeljko

toliko knjiga a tako malo vremena

quote:

Istina

jos nam samo i norveski SF fali

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 07/12/2009 : 10:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote

Prije svega - sjajna knjiga. Ovoga puta Pol se bavi tematikom višestrukog povećanja
koeficijenta inteligencije na Zemlji i kakav uticaj ta manifestacija ima na društvo
i nauku u cjelini. Priča polazi od pretpostavke da se Sunčev sistem od perioda Krede
do momenta naracije kretao u inhibitorskom polju koje je sprečavalo razvijanje punog
kapaciteta neurona u mozgu time što je umanjivalo električnu provodljivost istih.
Kako je ljudska civilizacija reagovala na sve to - prvo haos, pa polako hvatanje uzdi
da bi se čovječanstvo na kraju podijelilo na dvije grane: hiperinteligentne koji će napustiti
Zemlju u potrazi za višim ciljevima i normalno inteligentne koji će ostati na Zemlji. Ovo
je poprilično uprošćen prikaz u cilju da vas namamim da pročitate ovo odlično djelo.
Jedina mana je što knjiga nije dovoljno obimna da bi se priča raširila (oko 200 strana), a
vjerujte da ima prostora za to. Na netu sam našao podatak da je razlog tome bio pritisak
izdavača da se knjiga što prije napiše, kratki rokovi i tako to.

...

Edited by - vope on 07/12/2009 10:40:04
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/12/2009 : 16:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Samo napred Vope!
Ovo uvijek prvo pročitam kada otvorim svaštaru

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 07/12/2009 16:31:18
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17846 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/12/2009 : 17:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
eh to imam :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/12/2009 : 17:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

razumemo se potpuno

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 07/12/2009 : 19:24:47  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:

Samo napred Vope!

Od tebe očekujem da predstaviš bar neku knjigu ili zbirku priča hrvatskog SF-a u bliskoj budućnosti. Hvali toga a ja ću na svoja nejaka pleća preuzeti SF s ove strane Drine.

...
Go to Top of Page
Page: of 243  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.62 seconds. Snitz Forums 2000