forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 243

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/12/2009 : 13:41:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Izvrsno izgleda.
Imaš to u elektronskom obliku da mi pošalješ?

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/12/2009 : 13:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

A , ponavljam,Bladerunner mi je jedan od omiljenih filmova - imam ga u dve verzije....

samo u 2! auuuu, nisi dobar, anto

ako neko ima elektronsku verziju stripa, kao sto mladjo rece, neka se ne ustrucava da posalje i mojoj malenkosti

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/12/2009 : 15:09:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
evo i tizera na 48 strana

http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://www.brmovie.com/Comic/blade_runner_comic_p45.jpg&imgrefurl=http://www.brmovie.com/Comic/BR_Comic_P45.htm&usg=__kGBIyln-vXuq9n02uxFsifxWIC0=&h=760&w=513&sz=109&hl=hr&start=2&tbnid=3mViqrTq-jPzFM:&tbnh=142&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Dblade%2Brunner%2Bcomic%26gbv%3D2%26hl%3Dhr%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-GB:official%26sa%3DG

kak se ono ove dugačke adrese smanjuju stalno zaboravim...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 14/12/2009 : 21:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Izvrsno izgleda.

Pokušao sam da ti pošaljem preko yahoo-a ali su veliki fajlovi (od 13 do 22 Mbajta) pa ne dozvoljava atačment. Neki predlog?

...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/12/2009 : 21:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
megaupload
i slicni mediji

ili ako koristis Outlook express, mislim da moze preko 10 megabajta.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/12/2009 : 11:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Čitam Anđelovu igru od C. R. Zafona... Nije SF, no uspješno koketira s nadnaravnim, na nekom nevinom nivu fantazije. Kao Angel Heart s Rourkom, samo ne toliko brutalno niti unutar horor žanra.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 15/12/2009 : 15:26:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Čitam Anđelovu igru od C. R. Zafona... Nije SF, no uspješno koketira s nadnaravnim, na nekom nevinom nivu fantazije. Kao Angel Heart s Rourkom, samo ne toliko brutalno niti unutar horor žanra.

Ne trebaš se ispričavati ako nije SF, to je i pohvalno, poanta topica je ionako književnost općenito!

.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/12/2009 : 15:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

quote:

Izvrsno izgleda.

Pokušao sam da ti pošaljem preko yahoo-a ali su veliki fajlovi (od 13 do 22 Mbajta) pa ne dozvoljava atačment. Neki predlog?

http://jumbo.iskon.hr/

Ajd probaj prek ovog.
Moraš jednu po jednu, čini mi se.
moj mail je dmladjenovic@gmail.com

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/12/2009 : 16:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock
Ne trebaš se ispričavati ako nije SF, to je i pohvalno, poanta topica je ionako književnost općenito!

Zapravo sam to napisao da bih distancirao svoj post od ostalih u zadnje vrijeme koji su usmjereni na SF, a ne zato što se osjećam kao uljez. No hvala, sada se već osjećam sigurnije i prihvaćenije!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 15/12/2009 : 17:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote

Za SF fanove Rat svjetova je nezaobilazni klasik. Za ljubitelje zabavnog štiva vrhunski triler. Za ljubitelje horrora prilika za malo buu-buu. A za pronicavog čitatelja - sve to i još koješta drugo.

Roman o ksenofobiji? Slutnja propasti britanskoga carstva? Roman o najezdi prekomorskih Yankeeja koji će Britaniji oteti primat? Strah od crvenih? Izraz zle savjesti jedne povlaštene nacije koja za to uzalud traži opravdanje? Strah u nesigurnost jednog po definiciji sigurnog svijeta? Poigravanje s nesigurnošću jednog staleža zasićenog sigurnošću? Rat između Marsa i Zemlje ili između vrlog novog i vrlog starog svijeta?

Kao kod svih vrhunskih djela svjetske književnosti, sve je to istina i ništa od toga nije istina. Da kaleidoskop Rata svjetova nikad ne dosadi bez obzira koliko ga puta okrenuli.

Jednom riječju klasik! Odlična knjiga, zanimljiva, iako davno napisana (što su velika djela, zar ne?) - meni je mnogo bolja od Verneovih knjiga (pripadaju približno istom periodu) - nema puno tehničkih opisa, samo napeto pripovjedanje, tako da sam knjigu doslovno slistio u jednom danu (dobro, to uvijek napravim, osim ako je baš škart ). U svakom slučaju debela preporuka, čak za kupiti, jer cijena je mizerna (meke korice, ZG naklada, 220 stranica - samo 30 kuna!

.
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 15/12/2009 : 17:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
opet ja bilo mi je glupo napisati jedan post za dvije knjige, pa zato dva zaredom.

Brodovi bi povremeno nestajali u hipersvemiru, uzaludne žrtve luksuznog putovanja brzinom većom od svjetlosti. No sad je jedan brod pronađen u stanju tako užasnom da bi se i najhladnokrvnijima ledila krv u žilama.
Sretniji s broda bili su mrtvi, drugi pak, tijela izvrnutih iznutra prema van i pretvoreni u jezivu grotesku ljudskih bića. I još su bili živi.
Degradirani kepetan Kurt Varl izabran je da vodi samoubilačku misiju koja bi otkrila uzroke ovih katastrofa. Neprijatelj je nepoznat - i jedini način da Varl razriješi tajnu je da sam bude mamac!

Eh... ipak malo glupava knjiga. Najgore mi je objašnjenje na kraju o tome tko je napravio te jezive groteske ljudskih bića. No, inače, atmosfera je prava horror - brod putuje svemirom, a događaju se brzi napadi na posadu. Nitko nezna tko je sljedeći.

edit: za bibliofile - Bibliografski podaci

Biblioteka Nexus
E.C. Tubb: Zvjezdana smrt
Zagrebačka naklada, 2007.

.

Edited by - Rock.Bob Rock on 15/12/2009 17:39:52
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/12/2009 : 19:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Eh da, biblioteka Nexus...
Na žalost, mnogo njihovih knjiga ne doseže potrebnu granicu kvalitete.
Ali imaju i oni par bisera:Vijenac od zvijezda, Pet raketa...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 15/12/2009 : 20:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Bravo Bobe, odlučnim koracima po zvjezdanim stazama SF-a! Ova druga knjiga mi
je potpuno nepoznata ali ideju sam već susreo na nekom filmu prije par godina.
A sad malo ja:

Priče:

Pol Anderson - Vulkanov oganj
Priča o ljubavi koju ni smrt ne može pobijediti. Sve dok ima mašina...

Robert Silverberg - Mnogoliki
Ljudi sa višestrukim ličnostima u sebi i normalna cura koja pokušava da to bude. Blah...

Džek Mekdevit - Tajanstvena poruka
O čemu sanjaju svi naučnici u SETI projektu? O poruci druge inteligentne rase iz
komšiluka. E ovu poruku su malo zaturili a zašto... Čitajte!

R.A. Laferti - Zlatna vrata
Pojma nemam šta će ova priča u ovoj knjizi i SF-u uopšte. Toliko o tome.

Đžek Dan - "Šemi" naslepo
Viruelna hazardna igra, nalik ajncu ali su ulog organi igrača. Koketiranje
sa sajber-pankom.

Pet Marfi - Na ostrvima
Unutrašnja borba naučnika da ubije prijatelja-dječaka ne bi li osvojio priznanje za
otkrivanje nove ribo-čojekolike vrste.

Pet Kedigen - Samrtnik
Opet nešto nalik sajber-panku, vršljanje po mozgovima umrlih umjetnika ne bi li se
došlo do nenapisanih umjetničkih djela.

Den Simons - Uteha lešinara
Odlična priča koja je prerasla u trodjelnu knjigu istog naziva a bavi se ljudima sa
mentalnim moćima kadrim da se hrane mentalnom energijom i da podvrgavaju ljude svojoj
volji.

Vernor Vindž - Dragi kamen
Bliski susret treće vrste sa dramatičnim krajem. Ništa novo...

Kim Stenli Robinson - Crni vazduh
Priča pobožnog dječaka u vremenu napada španske Armade na Englesku, vjerujući
ljudi će naći nešto u ovoj knjizi, ostali, sem dosade, sumnjam.

Dejvid Brin - Kristalne kugle
Ideja vodilja ove priče je da su nastanjivi zvjezdani sistemi sa inteligentnim
živortom okruženi kristalnim kuglama da bi se život sačuvao od svih mogućih napasti
iz svemira a uništiva je samo iznutra. Dostigavši određeni stepen tehnološkog napretka
ljudi se otiskuju moćnim zvjezdanim brodom i nehotice razbijaju kuglu iznutra (tad je
i otkrivena) kad poćinje čovjekov put ka zvijezdama. Čini mi se da je priča inspirisana
srednjevjekovnim vjerovanjima nekih astronoma da se na "kraju" neba nalaze baš takve
nepremostive kristalne kugle.
Najbolja priča u ovoj siromašnoj zbirci.

Artur Klark - Nevolje sa domorocima
Satirično-komična priča o prvom kontaktu, inresantna priča.

Sve u svemu i pored obilja jakih imena SF svijeta poprilično malokrvna antologija.
Svega par priča zaslužuje pažnju dok je ostatak za zaborav.

...
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 15/12/2009 : 20:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bravo Bobe, odlučnim koracima po zvjezdanim stazama SF-a! Ova druga knjiga mi
je potpuno nepoznata ali ideju sam već susreo na nekom filmu prije par godina.

Ide se, ide laganim korakom. Sad će vrijeme. Sad je vrijeme zaključivanja ocjena, a onda do 15. frei

Inače, ova druga ima i nastavak, od 120 kuna?

http://tinyurl.com/zvjezdana-nastavak

Piše da imaju 48 primjeraka na skladištu. Valjda je bio tiraž 50

.

Edited by - Rock.Bob Rock on 18/12/2009 10:31:54
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/12/2009 : 20:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Vope, jel ova Klarkova sa domorocima ona kad im zemljani ševe žene, a ovi se samo smiju? Ako je, ta je uz "Besmrtnog barda od Asimova jedna od najboljih kratkih priča ikad.

Bobe, bravo za tekst, samo napred!

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 15/12/2009 : 20:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vope, jel ova Klarkova sa domorocima ona kad im zemljani ševe žene, a ovi se samo smiju? Ako je, ta je uz "Besmrtnog barda od Asimova jedna od najboljih kratkih priča ikad.

Ma jok, ovi "marsovci" su pali na britaniju i poslali su dva čovjekolika maskirana bića da uspostave prvi kontakt a prije toga su se edukovali samo zemaljskom televizijom, a engleski naučili sa BBC-ija sve sa akcentom. Simpatična zajebancija.

...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/12/2009 : 21:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma jok, ovi "marsovci" su pali na britaniju i poslali su dva čovjekolika maskirana bića da uspostave prvi kontakt a prije toga su se edukovali samo zemaljskom televizijom, a engleski naučili sa BBC-ija sve sa akcentom. Simpatična zajebancija.

Eh, tu nisam čitao. Inače ova moja se temelji na premisi da su ljudi jedine "životinje" koje pokazuju zube (prilikom smijanja) kao znak dobre volje/zabave, dok sve ostale životinje pokazuju zube dok - reže. Dakle prijete. I tako naši došli, počeli se zajebavat, tulumarit, shevit, a ovi se samo "smiju". Dok nisu skužili da to nije smijeh i da ovi imaju laserske pištolje, prošla baba...

A "Besmrtni bard" je priča o čovjeku koji može pozvati i materijalizirati duhove umrlih ljudi. I tako on priča jedan dan svome prijatelju, Šekspirologu, da je pozvao i materijalizirao samog barda, te da je ovaj jedno vrijeme bio kod njega, čak je i išao na predavanja iz Šekspirologije kod tog njegovog prijatelja, ali je onda naglo odlučio vratiti se u duhovni svijet. "Zašto?" - pita prijatelj."Rušio si ga na ispitu" - odgovara ovaj

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21463 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/12/2009 : 23:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Mihael Ende - Momo
Knjiga je navodno za decu, ali taj ko ju je tako klasifikovao opasno se prevario! Odlična knjiga.
A još bolja je Endeova knjiga Beskrajna priča ( da ne bude zabune, bolja je od filma milijardu puta), nešto fenomenalno.
Pokušavam da nađem njegov roman Ogledalo u ogledalu, da li je čitao neko ovo ?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17846 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/12/2009 : 09:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ja sam čitao Momo

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21463 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/12/2009 : 09:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Kako ti se dopala knjiga?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17846 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/12/2009 : 10:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
pa dobro čitao sam prije deset godina
nesto se ne sjecam ali znam da sam uživao... isto kao u beskrajnoj priči
moglo bi se to ponoviti :D

ma to za djecu... to obicno ljudi koji pojma nemaju rade s knjigama... koliko se stvari u tim "za djecu" provuce sto nije za djecu...
isto kao što su simsoni za djecu

koliko $$$ su u BG polarisove knjige koje su izlazile od 1992 do 1998 recimo

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 16/12/2009 : 11:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Delo koje bih ja preporucio je knjiga "Havaji" koju je napisao americki knjizevnik Dzejms Micener. Fascinantno stivo,koje obradjuje istoriju ovih ostrva od vremena njihovog stvaranja,preko doseljavanja Polinezana,kolonizacije belaca i drugih naroda tokom 19. i 20.veka. Akcenat je stavljen na dolazak belih misionara,poslatih da izvrse pokrstavanje domorodaca,sudaru dveju kultura,sudbine porodica koje se od misionarskih polako pretvaraju u trgovacke,dolazak kineza,japanaca,pripajanje ostrva SAD,etc.
Knjiga koja ce vam pomoci da docarate istoriju jednog dalekog sveta...Moja iskrena preporuka! Pozdrav od Pravednog!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17846 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/12/2009 : 11:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
jel iko čitao saul belova
čitav život imam njegov komplet djela a nikad nisam čitao od njega knjige

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/12/2009 : 14:51:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

jel iko čitao saul belova
čitav život imam njegov komplet djela a nikad nisam čitao od njega knjige

Pročitao sam polovicu njegove knjige Herzog, ali me udavio strujom svijesti glavnog lika i beskrajnim opisivanjima. Pazi ovo, radi se o krizi srednjih godina Židova Herzoga... Jednog dana ću valjda pročitati do kraja. Očito ne padam na nobelovce i pulitzerovce. Zapravo se i malo toga dešava. Za izdržljive!

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 16/12/2009 : 15:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

ma to za djecu... to obicno ljudi koji pojma nemaju rade s knjigama... koliko se stvari u tim "za djecu" provuce sto nije za djecu...
isto kao što su simsoni za djecu

Ne postoje knjige za djecu i knjige za odrasle. Svaka je knjiga, ako je dobra, zanimljiva i djeci i odraslima (iako ima literature koja posebno obrađuje probleme mladih, pa to ne čitaju stariji, ali ima i knjiga o penzićima koje ne čitaju mladi )

.
Go to Top of Page
Page: of 243  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.52 seconds. Snitz Forums 2000