forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 249

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 02/02/2010 : 22:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
lwoode, pa ti si cjelogodišnji turistički promotor Dalmacije i otoka?

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/02/2010 : 22:22:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by il cattivo

lwoode, pa ti si cjelogodišnji turistički promotor Dalmacije i otoka?

hehe,naravno ipak je to najlipša regija
i druge imaju lipih stvari ali Dalmacija je Dalmacija

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/02/2010 : 22:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
a vjerovatno nisi zna za ovu knjigu:

JOŠKO BELAMARIĆ
Freud u Splitu

Zagreb, 2006.
Format: 20×14 cm, 115 str.
Uvez: broširani
Cijena: 200,00 kn
ISBN 953-6310-63-5

Knjiga Freud u Splitu Joška Belamarića rijetko je zanimljiva priča o Freudu, Gradu i jednoj kući na splitskoj Rivi, koju su, ne jednom, željeli srušiti.

Spomen na splitski boravak Sigmund Freud donosi u svom znamenitom djelu Tumačenje snova - u poglavlju «O građi i izvorima snova», objavljenoj s naznakom godine 1899, iako je autor inzistirao na tome da na izdanju stoji 1900. godina, smatrajući je knjigom stoljeća , kako i navodi u poglavlju «Infantilno kao izvor sna».

Valja dodati da je Dalmacija fin-de-sieclea turistička destinacija u modi. Izaslanstvo austrijskih arhitekata i inženjera u nekoliko godina tri puta posjećuje Split. Najugledniji bečki povjesničari umjetnosti i arheolozi dolaze u ovaj grad kao u štafeti. Francuzi E. Maury u knjizi Aux portes de l'Orient (Paris, 1896), Charles Diehl i Emile Bertaux pišu neke od najsugestivnijih stranica o Splitu. Maury na primjer piše: „Kada bi trebalo u Europi naći najprikladniju pozornicu da se prijatelju probudi osjećaj povijesti, ja bih ga, bez oklijevanja, doveo u Split.

Knjiga je bogato ilustrirana i ima opsežan sažetak na engleskom jeziku.

Edited by - lwood on 02/02/2010 22:30:37
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/02/2010 : 22:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
OTAC PSIHOANALIZE NA RIVI Sigmund Freud će u Splitu dobiti spomen-pločuFreud je u jesen 1898. godine boravio u Splitu i odsjeo u Neomaurskoj kući na rivi, na kojoj će biti i postavljena spomen-ploča.

Poglavarstvo grada Splita na današnjoj je sjednici podržalo inicijativu Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture i odlučilo da se utemeljitelju psihoanalize Sigmundu Freudu postavi spomen-ploča na, tzv. Neomaurskoj kući na rivi.

Freud je, naime, u jesen 1898. godine boravio u Splitu i odsjeo upravo u toj kući. Njegov tadašnji boravak u Splitu i Dalmaciji, kako je naveo podnositelj inicijative, duboko se usjekao u njegovu svijest i podsvijest te se na to u više navrata vraćao u svojim knjigama.

Spomen-ploča Sigmundu Freudu već je napravljena, a njezinu izradu financirao je današnji vlasnik kuće na rivi u kojoj je Freud boravio.

On se također obvezao financirati i postavljanje ploče i njezino održavanje.

Konačnu odluku o tome donijet će Gradsko vijeće na svojoj sjednici .

Edited by - lwood on 02/02/2010 22:30:55
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/02/2010 : 22:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
imaš ovde par razglednica iz tog vrimena ako te zanima
http://www.tonaspalato.com/Stari_Split/

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/02/2010 : 23:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by Mr. Bushido
Tj. osim azijskih filmova.

hehe
tako nekako, makar ću kurosawu valjda pogledati. mislim, nešto i jesam, ali kao što ti je već poznato, ne pašu mi istočnjaci. ili me jednostavno sada (i sljedećih 10 godina ne zanimaju). čak me ni japanski horori (iz doba dok sam ludovao za hororom) nisu privlačili. pogledao sam ih nekoliko, vidio dva-tri solidno dobra, a ostatak dosadan. više me zanima iranski film nego dalekoistočni;)

Dobri su Iranci. Obitelj Makhmalbaf, Jafar Panahi, Abbas Kiarostami... Shvaćam zašto ih voliš, stil im je vrlo sličan onom europskih redatelja.

Inače, nemoj da te geografija ili kulturološki kontekst sputavaju pri gledanju filmova. Možeš se ugodno iznenaditi.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 03/02/2010 : 00:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Nisam znao za knjigu, niti da je Freud bio u nas, pardon u Splita :)
A stare razglednice me zanimaju itekako, ja sam veliki nostalgičar za prošlim vremenima pa sakupljam sve što me "vraća" (i stripove,da ).
Imam jedno stotinjak starih razglednica mog rodnog grada...

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 03/02/2010 : 12:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
samo da prijavim da je konacno kupljen hiperion! :D
pocetak nudi uobicajenu premisu, zasada nista spektakularno, na polovici sam svestenikove price. ipak, jedva cekam da nastavim s citanjem.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 03/02/2010 : 12:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

samo da prijavim da je konacno kupljen hiperion! :D
pocetak nudi uobicajenu premisu, zasada nista spektakularno, na polovici sam svestenikove price. ipak, jedva cekam da nastavim s citanjem.

Bio je i red da se netko vrati na SF, nek si psiholozi otvore svoju temu

.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 03/02/2010 : 13:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ja nikako da nastavim sa Hiperionom, procitao samo prvi deo
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/02/2010 : 17:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A stare razglednice me zanimaju itekako, ja sam veliki nostalgičar za prošlim vremenima pa sakupljam sve što me "vraća" (i stripove,da ).

skupljaš razglednice? meni je to dosadno.
mislin da je zanimljivo kad imaš tako svoj rodni grad pa vidiš koliko se prominilo .to je ok.nisu mi jasni oni šta skupljaju razglednice svega i svačega.al dobro ima svak neke svoje mušice.imaš šta Splita prije 1979.?
ja ne skupljan ali da mi se koja svidi možda bi i uzeja.

Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 03/02/2010 : 17:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

skupljaš razglednice? meni je to dosadno.
mislin da je zanimljivo kad imaš tako svoj rodni grad pa vidiš koliko se prominilo .to je ok.nisu mi jasni oni šta skupljaju razglednice svega i svačega.al dobro ima svak neke svoje mušice.imaš šta Splita prije 1979.?
ja ne skupljan ali da mi se koja svidi možda bi i uzeja.

Ma kakav Split, tko je taj Split?
Ne skupljam doslovno razglednice, već ih imam u digitalnom formatu što sam uspio skupiti po netu kroz godine:)
I to samo mog bajkovitog grada.

Ali zato imam susjeda, vrata do, koji ima trenutno oko 16000 razglednica, pa kad si popijemo pokoju sam osuđen na pregledavanje novopridošlih u kolekciju.
Sad si me podsjetio na naš prvi susret...
Uselio se ja u stan i pozvao me on na rakijicu već dobrano "pod dudom", i tako se to oteglo, razglednica na razglednicu, rakija na rakiju,a ja nikako da pobjegnem.I veli on "ajde reci još jedan grad pa si slobodan"..i velim ja - Stockholm.
-Stockholm???Pa ja sam živio u Stockholmu godinu dana...
I donese jedno 400 razglednica
Tako sam upoznao susjeda Srećka (61 godina tada, rastavljen već 11, može da jebe u 18 poza, može cugati 5 dana bez prestanka i može prebiti svakog mladića od 25 godina).Evo i dan danas nakon 4 godine se nije promijenio, jedino je morao napraviti novi ormar za razglednice...

Ako nekoga zanima, nemojte me tjerati da idem kod njega to slikati jer tko zna koliko će potrajati

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/02/2010 : 17:30:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
znači taj lik se puca samo razglednicama .
ja znan jednog šta skuplja sve i svašta.baš odlipija
ma meni je to ko što rekoh dosadno.
markice,novčići i sl.
zanimljivo mi je pogledat tako kad neko ima ali da bi skuplja nema šanse.
a koju razglednicu ST koja bi mi se svidila bi volija imat.
koji si ti gradić inače?

Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 03/02/2010 : 17:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
Da, razglednicama, alkoholom i visokim C-om :)
Ja inače potekao iz Ogulina...
Sad smo već zabrazdili u totalni offtopic, očekujmo bijes moderatora i odlazak u svaštaru za kolekcionare :)

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 04/02/2010 : 20:49:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
@Vejder
Izvini što nisam ranije odgoviro, ali sam imao dosta posla. U stvari, nastaviću raspravu o ''Zadužbini'' sutra, kada ću se moći fino koncentrisati. I hvala na pohvalama, uljepšale su mi dan! Sutra nastavljamo sa međusobnim komplimentima...

Ostavljam novu poruku radi jednog jednostavnog pitanja koje me jako zanima: kakva je knjiga ''Preobražaj'' od Franca Kafke?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/02/2010 : 21:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

@Vejder
Izvini što nisam ranije odgoviro, ali sam imao dosta posla. U stvari, nastaviću raspravu o ''Zadužbini'' sutra, kada ću se moći fino koncentrisati. I hvala na pohvalama, uljepšale su mi dan! Sutra nastavljamo sa međusobnim komplimentima...

samo napred care, ako nesto znam, to je kako je kad si zauzet

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 04/02/2010 : 21:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Remek djelo malo smara.
Ja sam stisao zube (i to dvaput). Šta se mora, nije teško...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/02/2010 : 00:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Remek djelo malo smara.

Eto mene uskoro sa Usponom Endymiona
Užas koliko sam posla imal. Al za dan-dva se vraćam forumu.
Složili smo prostor za izložbe likovnih umjetnika u mjesnoj zajednici. Nadam se i kojoj stripovskoj izložbi uskoro...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 05/02/2010 : 07:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Ostavljam novu poruku radi jednog jednostavnog pitanja koje me jako zanima: kakva je knjiga ''Preobražaj'' od Franca Kafke?

Odlična. Imao si referencu na tu knjigu u nekom od nedavnih DD Superbuk-ova.

...
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 05/02/2010 : 09:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Remek djelo malo smara.

Ili moze biti da se nema vremena za sve knjige
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 05/02/2010 : 11:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Kupio pet knjiga od Božića, pročitao samo onu Gandovu, najkraću
Nema se vremena...

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/02/2010 : 11:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

Nema se vremena...

bloody movies

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 05/02/2010 : 11:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

Nema se vremena...

bloody movies

prioriteti se moraju znat

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 05/02/2010 : 14:09:26  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

Nema se vremena...

bloody movies

prioriteti se moraju znat

Jel ima nešto što nisi pogledao, a da nije balkansko?

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 05/02/2010 : 14:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
To me često pitaju u zadnje vrijeme. Il buono, il brutto, il cattivo nisam nikad pogledao. Da li valja?

Go to Top of Page
Page: of 249  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.52 seconds. Snitz Forums 2000