Author |
Topic  |
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 02/02/2010 : 17:14:41
|
ja sam dobio na poklon chitavu seriju friends na kasetama,pregledao,serija koja je pozhenjala toliki uspjeh jer bi svi da imaju prijatelje s kojima mogu sve,idila chista,ja u svom stanu nemam tv-a,samo books of knjiga:D |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 02/02/2010 : 17:18:22
|
quote: Originally posted by SnotMan
ja sam dobio na poklon chitavu seriju friends na kasetama,pregledao,serija koja je pozhenjala toliki uspjeh jer bi svi da imaju prijatelje s kojima mogu sve,idila chista,ja u svom stanu nemam tv-a,samo books of knjiga:D
ja to ne mogu gledat koliko su dosadni  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 02/02/2010 : 17:18:43
|
quote: Originally posted by SnotMan samo books of knjiga:D
jel si praviš ultimativnu biblioteku? posljednjih godina dosta obilazim antikvarijate i uzimam probrane (i povoljne;) naslove tako sad već imam respektabilnu kolekciju (koja mi je draža od kolekcije DD-a) |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 02/02/2010 : 17:29:05
|
Što bi vi preporučili nekome tko je oduvijek volio filozofiju, psihologiju i sociologiju, samo ih se nikako nije ulovio kako spada.Probao sam se uloviti davno,pa krenuo i odustao, odlučio si dati pauzu do daljnjeg jer nikako nisam uspijevao kanalizirati tok misli na ono što čitam.Odnosno čitam, pa skužim da su mi misli sasvim drugdje, odnosno da se ne mogu usredotočiti u potpunosti... S čim početi, baš me zanima vaše mišljenje? Nekako sam i tada bio razmišljanja, da se najprije trebam opskrbiti medikamentima ;-) |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Posted - 02/02/2010 : 17:33:59
|
quote: Originally posted by stinky
quote: Originally posted by SnotMan samo books of knjiga:D
jel si praviš ultimativnu biblioteku? posljednjih godina dosta obilazim antikvarijate i uzimam probrane (i povoljne;) naslove tako sad već imam respektabilnu kolekciju (koja mi je draža od kolekcije DD-a)
Naravno,stanem pored svakog lika koji na ulici prodaje bilo kakav papir sa slovima i kupim.Kolekcija raste konstantno. |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Posted - 02/02/2010 : 17:35:22
|
quote: Originally posted by il cattivo
Što bi vi preporučili nekome tko je oduvijek volio filozofiju, psihologiju i sociologiju, samo ih se nikako nije ulovio kako spada.Probao sam se uloviti davno,pa krenuo i odustao, odlučio si dati pauzu do daljnjeg jer nikako nisam uspijevao kanalizirati tok misli na ono što čitam.Odnosno čitam, pa skužim da su mi misli sasvim drugdje, odnosno da se ne mogu usredotočiti u potpunosti... S čim početi, baš me zanima vaše mišljenje? Nekako sam i tada bio razmišljanja, da se najprije trebam opskrbiti medikamentima ;-)
Pochni sa Bertrand Russelovom filozofijom zapada,to che ti dati ''kratak'' pregled i uvid u historiju filozofije pa odaberi shta ti se svidi i prouchavaj:) |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Posted - 02/02/2010 : 17:36:59
|
Ima je nachi u izdanju slobodne dalmacije,tu sam nabavio svoj primjerak;) |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Posted - 02/02/2010 : 17:38:22
|
quote: Originally posted by lwood
ja sam dobio na poklon chitavu seriju friends na kasetama,pregledao,serija koja je pozhenjala toliki uspjeh jer bi svi da imaju prijatelje s kojima mogu sve,idila chista,ja u svom stanu nemam tv-a,samo books of knjiga:D
ja to ne mogu gledat koliko su dosadni 
Hmm.Ukus.Mada,mislim da su bitange i princeze(ruku na srce pogledao sam 3-4 eizode i prichao sa ljudima koji to prate)se ne razlikuju od frienda chak je i humor jeftiniji..no... |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Posted - 02/02/2010 : 17:45:47
|
Što bi vi preporučili nekome tko je oduvijek volio filozofiju, psihologiju i sociologiju, samo ih se nikako nije ulovio kako spada.Probao sam se uloviti davno,pa krenuo i odustao, odlučio si dati pauzu do daljnjeg jer nikako nisam uspijevao kanalizirati tok misli na ono što čitam.Odnosno čitam, pa skužim da su mi misli sasvim drugdje, odnosno da se ne mogu usredotočiti u potpunosti... S čim početi, baš me zanima vaše mišljenje? Nekako sam i tada bio razmišljanja, da se najprije trebam opskrbiti medikamentima ;-)
Pochni sa Bertrand Russelovom filozofijom zapada,to che ti dati ''kratak'' pregled i uvid u historiju filozofije pa odaberi shta ti se svidi i prouchavaj:)
Zahvaljujem, oj ti jedan od dvojice kojima se misli kao zvijeri kote i mistično šuljaju sjenama ;-) |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 02/02/2010 : 17:51:45
|
quote: Originally posted by lwood
ja to ne mogu gledat koliko su dosadni 
Hmm.Ukus.Mada,mislim da su bitange i princeze(ruku na srce pogledao sam 3-4 eizode i prichao sa ljudima koji to prate)se ne razlikuju od frienda chak je i humor jeftiniji..no...
da buden iskren slabo gledan tv.pogledan dnevnik da vidin koja sranja su se dogodila i ko je završija na ispitivanju( ) a od serija pogledan Seinfelda i onu posli njega delitti imperfetti. šta ide od nedavno.nije nešto al eto da ubijen vrime. Dosje x i OZ su mi bile dobre serije koje san pratija. i znan pogledat na RAI-u Porta a porta ako je dobra tema. a filmove tu i tamo ako naletin na neki šta mi paše ili uzmen u videoteci ,iako rjetko. nekad pogledan nešto iz svoje zbirke i to je to |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 02/02/2010 : 18:18:59
|
pogledao sam cijelu svjetsku kinematografiju pa krećem ispočetka.
Tj. osim azijskih filmova. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 02/02/2010 : 18:52:13
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido Tj. osim azijskih filmova.
hehe tako nekako, makar ću kurosawu valjda pogledati. mislim, nešto i jesam, ali kao što ti je već poznato, ne pašu mi istočnjaci. ili me jednostavno sada (i sljedećih 10 godina ne zanimaju). čak me ni japanski horori (iz doba dok sam ludovao za hororom) nisu privlačili. pogledao sam ih nekoliko, vidio dva-tri solidno dobra, a ostatak dosadan. više me zanima iranski film nego dalekoistočni;) |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 02/02/2010 : 19:02:19
|
ja bih ti drugačije rekao od kolege fromovca snotmana preskači te preglede povijesti filozofije (makar nije loša bertrandova mudrost zapada + jeftina je, 30kn u profilu;) i odi direktno u pojedina djela.
za početak, kao pitkije štivo bez nekih terminoloških i mukotrpnih kantovsko-hegelovskih egzibicija, uzmi upravo Fromma (preporučam anatomiju ljudske destruktivnosti)
pa Le Bona - Psihologija naroda gomila revolucija
žižeka - sublimni objekt ideologije i pervertitov vodič kroz film
marcuse - Eros i civilizacija
freud - budućnost jedne iluzije
nietzsche - zaratustra
ili totalno lajt ali poluzanimljivo: G.Ritzer, Mcdonaldizacija društva |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Posted - 02/02/2010 : 20:37:13
|
ja bih ti drugačije rekao od kolege fromovca snotmana preskači te preglede povijesti filozofije (makar nije loša bertrandova mudrost zapada + jeftina je, 30kn u profilu;) i odi direktno u pojedina djela.
za početak, kao pitkije štivo bez nekih terminoloških i mukotrpnih kantovsko-hegelovskih egzibicija, uzmi upravo Fromma (preporučam anatomiju ljudske destruktivnosti)
nietzsche - zaratustra
ili totalno lajt ali poluzanimljivo: G.Ritzer, Mcdonaldizacija društva
Baš sam na Frommu tada stao (Bijeg od slobode), odnosno uzeo pauzu.Zaratustre sam pročitao 70%, Budućnost jedne iluzije oko 40 %... Nisam se filozofije ulovio jedno 6 godina,a cijeli moj život je jedan veliki bućkuriš filozofije i psihoanalize; najprije sebe a onda okoline...nekako ste me vas dvojica opet privukli... |
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4240 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 02/02/2010 : 21:07:24
|
Prvo, ako mogu konstatirat, moraš nekako svoj život srediti, probaj možda sa jogom, lagano opuštanje, lagano štivo koje tebi odgovara, ništa na silu pa će doći i filozofi na red. Ja sam još prije 20 godina čitao i Hegela i Kanta i Ničea i Šopenhauera (Genealogija morala-sjajno djelo), Kastanedu itd., pa dođe rat sve ode u tri pičke materine, pa ponovo sve iz početka, no najvažnije je da imaš smiren život, ako nema toga nema ni koncentracije. Nemoj šta zamjeriti, ako sam bio možda malo otvoreniji i slobodniji. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 02/02/2010 : 21:09:04
|
quote: Originally posted by il cattivo ...nekako ste me vas dvojica opet privukli...
tim bolje budemo osnovali klub i filozofirali se na čajankama |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Posted - 02/02/2010 : 21:38:55
|
quote: Originally posted by all_ba
Prvo, ako mogu konstatirat, moraš nekako svoj život srediti, probaj možda sa jogom, lagano opuštanje, lagano štivo koje tebi odgovara, ništa na silu pa će doći i filozofi na red. Ja sam još prije 20 godina čitao i Hegela i Kanta i Ničea i Šopenhauera (Genealogija morala-sjajno djelo), Kastanedu itd., pa dođe rat sve ode u tri pičke materine, pa ponovo sve iz početka, no najvažnije je da imaš smiren život, ako nema toga nema ni koncentracije. Nemoj šta zamjeriti, ako sam bio možda malo otvoreniji i slobodniji.
Ma nema frke, dobro ciljaš a još bolje pogađaš... U tome i leži moj najveći problem, ja non stop "plovim", ja se teško zadržavam na jednoj stvari, ja sam kao bumbar koji hoće oprašiti svaki cvijet na livadi...uzmem jedan strip, pa me poveznice odvedu na net, pa sa neta odem na neku knjigu, pa se idem učlaniti u klub speleologa, pa me evo već sa ruksakom na leđima idem u Nizozemsku brojati tulipane, u sljedećoj sceni sam već kod neke djevojke, divim se njezinim nožnim prstima i pronicljivosti njena uma, nakon toga sam već na hokeju i gledam kako uklizavam u predvorje Esplanade na festival vina s propusnicom, dok mi još uvijek u ušima odzvanja : "ne vraćaj se kući, ne budi lud, ne vraćaj se kući; ne postoji put" I tako dalje :) No, opet je to puno manjeg obima nego prije, pa sam na časak pomislio kako bi bilo dobro opet probati.. Hvala na savjetu ;-) |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Posted - 02/02/2010 : 21:39:37
|
quote: Originally posted by il cattivo ...nekako ste me vas dvojica opet privukli...
tim bolje budemo osnovali klub i filozofirali se na čajankama
Blagodarim.Nemojte samo posijediti od čekanja na mene ;-) |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 02/02/2010 : 21:48:37
|
nema što, živopisan si lik ovo što si opisao je školski primjer opsesivca (koji stalno odlaže;))) šalu na stranu, fino se opusti, uzmi nešto što ti je drago, preporučam žensku prije filozofije;) i odite na izlet u zagorje, stubake, kumrovec i tako to. malo motanja po svježem zraku, pojesti nešto dobro, popiti pivce za živce. poslije na kupke ili bazen (voda opušta, voda uvijek smiruje) taj scenarij. kasnije iz toga dolazi smirenje, snaga, prelazak na razvoj u svim smislima, čitanje i glad za daljnjim napretkom |
 |
|
d.r.p
Senior Member

1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
Posted - 02/02/2010 : 21:53:29
|
Kome je do malo drugačijeg pogleda na svijet i čovjeka preporučujem knjigu "U potrazi za čudesnim" P D Uspenskog,ruskog matematičara,filozofa i mistika. Tople preporuke! |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 02/02/2010 : 22:00:26
|
nema što, živopisan si lik ovo što si opisao je školski primjer opsesivca (koji stalno odlaže;))) šalu na stranu, fino se opusti, uzmi nešto što ti je drago, preporučam žensku prije filozofije;) i odite na izlet u zagorje, stubake, kumrovec i tako to. malo motanja po svježem zraku, pojesti nešto dobro, popiti pivce za živce. poslije na kupke ili bazen (voda opušta, voda uvijek smiruje) taj scenarij. kasnije iz toga dolazi smirenje, snaga, prelazak na razvoj u svim smislima, čitanje i glad za daljnjim napretkom
ma bolje da ode na izlet u Dalmaciju  izaberu neki mali otočič,usrid lita,kad deru vručine, plivanje i zajebancija  neće ni sam virovat koliko će bit opušten  Zagorje mi je više jesensko /prolitna šema |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 02/02/2010 : 22:04:03
|
Ma nema frke, dobro ciljaš a još bolje pogađaš... U tome i leži moj najveći problem, ja non stop "plovim", ja se teško zadržavam na jednoj stvari, ja sam kao bumbar koji hoće oprašiti svaki cvijet na livadi...uzmem jedan strip, pa me poveznice odvedu na net, pa sa neta odem na neku knjigu, pa se idem učlaniti u klub speleologa, pa me evo već sa ruksakom na leđima idem u Nizozemsku brojati tulipane, u sljedećoj sceni sam već kod neke djevojke, divim se njezinim nožnim prstima i pronicljivosti njena uma, nakon toga sam već na hokeju i gledam kako uklizavam u predvorje Esplanade na festival vina s propusnicom, dok mi još uvijek u ušima odzvanja : "ne vraćaj se kući, ne budi lud, ne vraćaj se kući; ne postoji put" I tako dalje :) No, opet je to puno manjeg obima nego prije, pa sam na časak pomislio kako bi bilo dobro opet probati.. Hvala na savjetu ;-) [/quote]
evo vidiš da pogađaš svoju bit,možda bi ti odgovarala navigacija? upišeš višu pomorsku,moš polagat i ispite,odeš na neki brod,oploviš svit ,usput zaradiš i novaca. i vidiš sve i svašta.doduše danas ne moš baš svuda izać vanka ali opet, takvo iskustvo bi ti vjerovatno odgovaralo |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 02/02/2010 : 22:07:12
|
quote: Originally posted by all_ba
Prvo, ako mogu konstatirat, moraš nekako svoj život srediti, probaj možda sa jogom, lagano opuštanje, lagano štivo koje tebi odgovara, ništa na silu pa će doći i filozofi na red. Ja sam još prije 20 godina čitao i Hegela i Kanta i Ničea i Šopenhauera (Genealogija morala-sjajno djelo), Kastanedu itd., pa dođe rat sve ode u tri pičke materine, pa ponovo sve iz početka, no najvažnije je da imaš smiren život, ako nema toga nema ni koncentracije. Nemoj šta zamjeriti, ako sam bio možda malo otvoreniji i slobodniji.
ma kakva joga,rjetko se ko nađe u tome,bolje nek se uvati plivanja ako ima mogućnosti. ako ne,neka kupi boxačku vriću i mlati  inače ok razmišljaš |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 02/02/2010 : 22:08:47
|
nietzsche - zaratustra
ili totalno lajt ali poluzanimljivo: G.Ritzer, Mcdonaldizacija društva
ovo je solidno štivo,ove druge nisan čita |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Posted - 02/02/2010 : 22:14:29
|
nema što, živopisan si lik ovo što si opisao je školski primjer opsesivca (koji stalno odlaže;))) šalu na stranu, fino se opusti, uzmi nešto što ti je drago, preporučam žensku prije filozofije;) i odite na izlet u zagorje, stubake, kumrovec i tako to. malo motanja po svježem zraku, pojesti nešto dobro, popiti pivce za živce. poslije na kupke ili bazen (voda opušta, voda uvijek smiruje) taj scenarij. kasnije iz toga dolazi smirenje, snaga, prelazak na razvoj u svim smislima, čitanje i glad za daljnjim napretkom
Sa opsesivcem si pogodio...ja mislim da ću na samrtnoj postelji umrijeti ne zbog toga zbog čega i jesam u postelji, već od razmišljanja što sve nisam stigao (i koga) :) A u vezi tvog prijedloga za opuštanje...problem je što sam trenutno u fazi "ne želim s jednom,a fizički ne mogu sa svima" ;) Treba mi rokovnik barem, ako ne i tajnica... Hvala i tebi na savjetu stinky! P.S. Ne dižite ruke od mene, mene se isplati čekati :)) |
 |
|
Topic  |
|
|
|