Author |
Topic  |
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 14/02/2010 : 10:36:44
|
quote: Originally posted by mladjo

Moram priznati da me knjiga razočarala. Stigao sam do pola i odustao. Kuntz ovdje nije na nivou. Šteta
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
Posted - 14/02/2010 : 10:50:03
|
quote: Originally posted by sawitch
Al' usraste topic sa filozofijom i SF-om... Jeeeebote...
"Procitao sam knjigu tu i tu, preporucujem je zbog toga i toga, ne preporucujem zbog tog i to.." ali ne, mora se baljezgati bezveze... Otvorite SF topic i Filozofija topic i brslajte na te teme koliko hocete, ovde ste ugusili nas obicne ljubitelje knjiga koji ne tezimo sveznanju i ne "tragamo za istinom" vec citamo knjige zbog dobre zabave...
Želiš reći da SF nije književnost i da ne spada u topic o knjigama 
|
. |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41096 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 14/02/2010 : 12:04:50
|
Imrahile, ja sam kupio od njega Zvezda mora i jos nisam poceo da citam.. Stoji tako dosta knjiga.. Javi utisak kad procitas, ranije nisam citao O Konora... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/02/2010 : 12:06:17
|
"Procitao sam knjigu tu i tu, preporucujem je zbog toga i toga, ne preporucujem zbog tog i to.." ali ne, mora se baljezgati bezveze... Otvorite SF topic i Filozofija topic i brslajte na te teme koliko hocete, ovde ste ugusili nas obicne ljubitelje knjiga koji ne tezimo sveznanju i ne "tragamo za istinom" vec citamo knjige zbog dobre zabave...
Topic je dobar, ima recenzija, mišljenja, rasprava...za svakog ponešto. Ima sf-a, filozofije, horrora... Ako netko raspravlja o temi koja te ne zanima - ha, pa jednostavno to ne čitaš i okačiš nešto o čemu ti želiš pričati. Netko se javi, komentira i to je to. Za svakog ponešto. |
|
Edited by - mladjo on 14/02/2010 12:08:15 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/02/2010 : 12:07:04
|
Imrahile, ja sam kupio od njega Zvezda mora i jos nisam poceo da citam.. Stoji tako dosta knjiga.. Javi utisak kad procitas, ranije nisam citao O Konora...
Kakva je Zvezda mora? Nisam je čitao... |
|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 14/02/2010 : 12:36:44
|
brate sawicu, ne kapiram te uopste. covek je lepo otvorio temu vezanu za sve o knjigama, i napisao je lepo - recenzije, misljenja, razgovori. mislim, ako ti trebaju samo preporuke, najlakse je samo otvoriti temu - Preporuke & co.
Uostalom, svih 45 strana teme su od pocetka do kraja imale isti izgled, tek je u zadnjih desetak strana pocelo da ti smeta, ne znam zasto.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 14/02/2010 : 12:36:58
|
Shta je chudno u raspravljanju ''Mi obichni ljubitelji knjiga''-shta to znachi? |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 14/02/2010 : 12:45:58
|
Imrahile, ja sam kupio od njega Zvezda mora i jos nisam poceo da citam.. Stoji tako dosta knjiga.. Javi utisak kad procitas, ranije nisam citao O Konora...
Hah, meni stoji jedno 20ak knjiga za citanje  Odlicna je Zvezda Mora Imas i Trgovac od njega, potpuno drugaciji fazon od ove dve, a i meni omiljena O'Konorova  |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41096 Posts
Posted - 14/02/2010 : 13:04:40
|
Ja imam cudan obicaj da procitam sve sto se napise na topicu koji me zanima, pa me jako smori rasprava od 10 stranica o SF edicijama, ili o razmisljanjima srednjovekovnih filozofa... Ali vidim da vecini ne smeta, pa sibajte.. Ovo je samo moje misljenje i jos par forumasa.. A samo ne znam zasto je tesko otvoriti topic "Filozofija" i razbiti se tamo od price o Niceu, Jungu i ostalima... Ili SF topic... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 14/02/2010 : 13:45:20
|
shodno cinjenici da ovaj topic prevashodno cine diskusije o SF delima, a u poslednjih deset dana su se otvorile i diskusije o filozofiji, psihologiji i srodnim temama, kad bi svako otvorio svoj topic, ova ovde bi prakticno izumrla, koliko momentalno. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/02/2010 : 14:08:19
|
Zapravo, ovaj se topic baš nedavno otvorio prema svim žanrovima.Ljudi pišu, razmjenjuju mišljenja, recenziraju o svemu, tako da ne stoji da je samo o sf-u. Nadam se da će takvih rasprava biti još više. A, ponovo kažem, ako se neka raprava nekome ne čita - pa neka započne svoju. Sigurno će se naći ljudi koji će imati što za reći.Evo, trenutno teče rasprava o filozofiji paralelno sa raspravom o sf-u. Bilo je svih žanrova prije u raspravi, također. A cilj mi je, pored što boljeg osvrta na domaći sf, svako malo postaviti i poneko pitanje za raspravu, poput "Koja Vam je omiljena knjiga" isl., tako da za svakoga bude po nešto. Inače, u 45 strana topica nije bilo nikakvih svađa i previranja(da ne ureknem, ptu, ptu, ptu...). Lijepo je što kulturno pričamo, svaka čast svima |
|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 14/02/2010 : 14:15:37
|
quote: Originally posted by mladjo
Zapravo, ovaj se topic baš nedavno otvorio prema svim žanrovima.Ljudi pišu, razmjenjuju mišljenja, recenziraju o svemu, tako da ne stoji da je samo o sf-u. Nadam se da će takvih rasprava biti još više.
ma ne, htedoh reci da do pre mesec dana, i manje, niko nije ni otvorio temu osim nas nekoliko koji smo se nasli da volimo SF, pa cak iako je neko dosao i rekao "u bre, ovde se samo o SF prica", lepo mu je bilo receno da moze o svemu, nego da smo trenutno nas nekoliko u tom fazonu. dakle, nekakva zatvorena zajednica. uostalom, kad se i drug Mhejl prikljucio, u nekoliko navrata je stavio osvrte na sjajane knjige koje uopste sa SFom veze nemaju. (Andric, Mihajlovic, pa i Kafka pre par dana....) Dakle, moze, samo ko hoce
quote: Lijepo je što kulturno pričamo, svaka čast svima
pa onaj ko cita knjige, on je kulturan   |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 14/02/2010 : 14:59:56
|
The Death of Bunny Munro by Nick Cave
Knjiga mracna kao autorova dusa . Drugi roman ovoga svestranog genijalca (prvi je bio davne 1989 "And the Ass Saw the Angel) otvara nam jedan jedinstveni pogled u konfiguraciju slomljenih dusa . Buduci da sam veliki obozavatelj ovoga covjeka , necu trosti suvisne rijeci , vec su samo reci ..kapa dolje mr Cave . Pisanje je "bloody messy buisnes " , a napisati ovakav roman je kao poroditi lubenicu.
 |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 14/02/2010 : 15:07:15
|
Podlegao sam trendu..no knjiga je puuuno zanimljivija i komplexnija nego sto sam ocekivao. Koristenje svih svjetskih jezika, filigranski i goli humor pomjesan sa povjesnim cinjenicama i teorijama cine ovu knjigu vrijednom citanja .
2012--Brian D" Amato
 |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17902 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 14/02/2010 : 15:17:26
|

ovo sam pročitao nedavno... solidna knjiga tvrdih korica :D o drustvu u kojemu je jedna planeta = jedan zanat... govori se najviše o zanatu vojnika koji nemaju nikakve druge kvalifikacije pa se citava planeta prodaje kao vojska i ratuju za one koji vise plate... ima tu filozofije trabunjanja o ratu i miru... nego nisam o tome htio pisati nego iskazati svoje zgrazavanje knjiga je ako se dobro sjecam izdata sredinom devedesetih... kada net nije bio rasprostranjen... izdavači nisu naveli da je SAMO originalna priča koju sam sinoć pročitao u SIRIUSU broj 6 dobila nagradu HUGO... a ovo je TREĆA knjiga iz serijala od recimo 5-6 knjiga i nikakva nagrada nije dodijeljena... stvarno bezobrazno reklamiranje i podvaljivanje :D
eto  inace originalna priča je super... govori o matičnom svijetu = Zemlji i njihovom običaju da se sin galaktičkog cara mora oženiti ženom sa zemlje kako bi se sačuvala izvorna ljudskost careve loze jer pod uticajem raznih planeta ljudi evoluiraju i gube svoja ljudska svojstva... kako sam shvatio zemlja se cuva u nekom obliku srednje tehnološke razvijenosti... polja šume konji krčme... a spominju se i pištolji Zovi ga gospodarem: carska i čuvarska porodica su 300 godina u kakvom ugovoru tradicijskom u kojem carevog sina muškarac iz zemaljske porodice mora čuvati tijekom njegovog boravka na zemlji dok traži suprugu :D ali je fora što zapravo ne čuva carevog sina nego :D... morat ćete pročitati... pravo zanimljivo |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
Posted - 14/02/2010 : 15:18:16
|
Darko Macan: Stripocentrik

Ej, ukoričene kolumne Darka Macana o stripu. Zar treba nešto više reći? Svakako nabaviti ako naiđete, nećete požaliti.  |
. |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 14/02/2010 : 15:43:23
|
@LordVader89 ''Pozitronski čovjek'' - eh, koliko sam to tražio... Care!  
Što se tiče Savićevih argumenata, Mlađo je sve rekao. Ima ovde mijesta za sve: i za SF, i za psihologiju, i za trilere i još stotinu drugih žanrova. Druga je stvar što je nekoliko SF manijaka kao što smo mi dominiralo temom eonima... |
Edited by - Mhejl on 14/02/2010 15:48:14 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17902 Posts
Posted - 14/02/2010 : 16:13:39
|
pozitronski čovjek? jel to čovjek od 200 godina :D od Asimova onaj robot što lagano postaje čovjek nadodajući dijelove tokom generacija dok je bio u jednoj porodici.. ima i film s r vilijamsom :D |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41096 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/02/2010 : 16:24:35
|
    a ča si se naidija?   pa ni mene SF ne zanima pa mi nimalo ne smeta da ljudi pišu o tome. topic je o knjigama,znači nebitno je koji žanr je u pitanju |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 14/02/2010 : 16:32:37
|
Murdock, 2012, jel' to kao film? Tacnije, jel' film radjen po toj knjizi?
nije, ova knjiga je nesto sasvim drugacije . |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17902 Posts
Posted - 14/02/2010 : 16:38:43
|
ovo dokazuje koliko je SF superioran žanr u smislu fanatičnosti sljedbenika i ljubitelja tog vida ljudskog stvaralaštva
|
 |
|
Topic  |
|