forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 249

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 21:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by stinky

i ima dobru bradu

ma nekoć san mislija nešto pročitat od dotičnog ,čisto da vidin koliko je teorija različita od primijenjenih praksi .

Puno

i mislija san

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 21:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

ako ikada toliko poludiš (kao mi čitači) uzmi si njegove odlomke o otuđenom radu - meni je to životni svjetonazor: radni odnos je breme bijelog čovjeka (i crnog)
s tim da sam ja uvijek tako razmišljao a onda sam vidio da je Marx to već uklopio u teoriju (pa ne moram ja;)

ali gle u čemu je problem .nije li sam pokušaj primjene takvih ideja
te njihova nemogućnost svela samu tu ideju na čistu utopiju?
a radni odnos je breme u svakom slučaju

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 22:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

je, pa tako danas više nitko ni ne priča o 'ozbiljenju čovjeka' u marksističkom smislu. dana je i ljevica pragmatično i vulgarno kapitalistička.

s druge strane, baš je zato se sve skupa pretvara u jednu bljutavu kašu tuposti
ionako samo sanjari pokreću svijet
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Sva srecha pa sam pushach

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 22:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

je, pa tako danas više nitko ni ne priča o 'ozbiljenju čovjeka' u marksističkom smislu. dana je i ljevica pragmatično i vulgarno kapitalistička.

to stoji.sve je danas komercijal.
ali s druge strane nekad si ima goleme tvornice u kojima je radila masa ljudi po 12,14,16 čak i 18 sati dnevno.
danas to nemaš
danas je radništvo podjeljenije nego prije 150 godina.
teže ih je organizirat i ljudi su individualniji(možda je bolje reć da svak ima neke svoje bolesne svjetove)
tehnologija je prigazila čovika .
opet triba sagledat povijesni aspekt nastanka u odnosu na trenutnu situaciju

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 22:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
[
ali s druge strane nekad si ima goleme tvornice u kojima je radila masa ljudi po 12,14,16 čak i 18 sati dnevno.

upravo je marx pisao protiv tog mrcvarenja

quote:
teže ih je organizirat i ljudi su individualniji

to ti se samo čini
kolega frommovac Snotman bi ti rekao kako ti ljudi nisu nipošto individualniji nego izgubljeniji i uniformniji (vidi mas-šouve kao Big Brother i ostale standardne oblike = sve je to toliko uniformno da se pitaš postoje li još ljudi ili su to sklepani roboti iz matrice)
sve je to jedna inertna tupost općeg svjetonazora: isti oblici upražnjavanja zabave, ista razmišljanja, novi auto, novi mobitel, ista moda, isto sve
isto papagajsko ponavljanje "vidi novu epizodu P.Barbato kak je dobra" = vidi kikyja.
jedini još živući ljudi su traperi i gorštaci
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

to stoji.sve je danas komercijal.
danas to nemaš
danas je radništvo podjeljenije nego prije 150 godina.
teže ih je organizirat i ljudi su individualniji(možda je bolje reć da svak ima neke svoje bolesne svjetove)
tehnologija je prigazila čovika .
opet triba sagledat povijesni aspekt nastanka u odnosu na trenutnu situaciju

haahahah,shto me nasmija,nemash istina ali shta je sa chovjekom,podrjeno je sve mashini u kojoj chovjek kao isprdak objekta se koprca da bi na kraju nestao sa nikakvom spoznajom,degenerik vlastitog drushtva u kome uz pomoch konformizma uspjeva da opstane prividno zhiv.Man je postao funkcija sredstava koje je osmislio da mu olakshaju rad.Produktivnosti nema ni u malom noktu chovjechanstva.Ajde mi reci shta je to tezhe organizirati?

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 22:29:27  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
nisan te najbolje razumija?

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 22:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa o tome ti govorim
o dosadnome, o nekreativnome, o ne-osobama
o robovima
o simulakrima
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

šta je teže organizirat? pa npr štrajkove.

no comment

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 22:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
[

quote:

to ti se samo čini
kolega frommovac Snotman bi ti rekao kako ti ljudi nisu nipošto individualniji nego izgubljeniji i uniformniji (vidi mas-šouve kao Big Brother i ostale standardne oblike = sve je to toliko uniformno da se pitaš postoje li još ljudi ili su to sklepani roboti iz matrice)
sve je to jedna inertna tupost općeg svjetonazora: isti oblici upražnjavanja zabave, ista razmišljanja, novi auto, novi mobitel, ista moda, isto sve
isto papagajsko ponavljanje "vidi novu epizodu P.Barbato kak je dobra" = vidi kikyja.

možda se nisan dobro izrazija.mislija san reč da se ljudi manje druže.manje su zajedno.puno manje ih boli kita za druge ljude.
zatvaraju se u sebe ,igraju pc/playstation,gledaju pig brother itd
ali kreću se u manjim čoporima.
manje se "nađu" baš zato šta je zabava postala jeftina i dostupna-
kruva i igara

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 22:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SnotMan

quote:

no comment

šta no koment? jel ti mene zajebavaš ili šta?

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

no comment

šta no koment? jel ti mene zajebavaš ili šta?

bash sam shvatio da ti mene zajebavash,shtrajkovi se uvijek deshavaju,nemoguchnost ostvarenja pojedinish shtrajkachkih grupa je neinformiranost o moguchnostima koje imaju,mah da ne kenjam puno,sindikalne grupe su ga uvijek pushile,laichki recheno.Pa ti shtrajkaj

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:46:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
[

quote:

to ti se samo čini

možda se nisan dobro izrazija.mislija san reč da se ljudi manje druže.manje su zajedno.puno manje ih boli kita za druge ljude.
zatvaraju se u sebe ,igraju pc/playstation,gledaju pig brother itd
ali kreću se u manjim čoporima.
manje se "nađu" baš zato šta je zabava postala jeftina i dostupna-
kruva i igara

fascinantna mi je chinjenica da vechina ljudi koji pricha o ovim stvarima kao da nisu svijesna da su i oni humanoide,neshto kao da se deshava drugima dok ti iz sigurne stolice possmatrash vrli nam svijet...tuzhno(nishta lichno)

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 22:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
fascinantna mi je chinjenica da vechina ljudi koji pricha o ovim stvarima kao da nisu svijesna da su i oni humanoide,neshto kao da se deshava drugima dok ti iz sigurne stolice possmatrash vrli nam svijet...tuzhno(nishta lichno)

quote:

zašto je to tužno? to je tvoj zaključak.kakva bi po tebi tribala bit situacija da to ne bude tužno?

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 22:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

moguće
ali ja uvijek uračunam sebe u račun
iako nitko ne može biti izmješten iz svijeta, pa ni ja, izazivam te da dođeš promatrati i snimati radio-emisiju o POSLJEDNJEM ČOVJEKU
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 23:00:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

zašto je to tužno? to je tvoj zaključak.kakva bi po tebi tribala bit situacija da to ne bude tužno?

koji si ti king,zar sam rekao da je to tvoje mishljenje?Pishem opchenito o kojekakvim kriticharima drushtva koji su,jednostavno recheno,samo nezadovoljni stanjem okruzhenja a ne rade nishta da pospjeshuju,ukoliko su sigurni u svoje stavove ''boljega svijeta'' lichni mikrokozmos.
pala mi je napamaet sada izjava by nitzheeeeeee;Kada si najsigurniji u svoju tvrdnju budi ponosan na nju,jako lijepa prigoda za glupost

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 23:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:

to ti se samo čini

Ti si već nebrojeno odredio položaj muškarca, žene, rasa, pedera i sl... upravo po općeprihvačenom pravilu. Kome se ti izruguješ? Pa ti si opći svjetonazor!
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 23:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

moguće
ali ja uvijek uračunam sebe u račun
iako nitko ne može biti izmješten iz svijeta, pa ni ja, izazivam te da dođeš promatrati i snimati radio-emisiju o POSLJEDNJEM ČOVJEKU

chudno i to kako valjda i sushtina chovjeka pokushava da se pobuni,poput adolescenta pred autoritetom,svojih afekata koji su ga doveli u stanje da razmishlja o kraju svega(jednom sam u razgovoru sa prijateljom doshao do zakljuchka kako je moguche da zbog urodjene istrazhivachke prirode nemamo kutka za otkriti na Zemlji pa se sve cheka na fiju-briju u space,mada to je pricha za sebe).Kako bilo interesuje me projekat

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 23:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

pala mi je napamaet sada izjava by nitzheeeeeee;Kada si najsigurniji u svoju tvrdnju budi ponosan na nju,jako lijepa prigoda za glupost

ma nietzsche je kralj koji se zajebava
to je isti nietzsche koji je pisao u inat svima kako se filozofira čekićem
isti nietzsce koji je kazao da je dijalektičar ruglo
isti nietzsche koji je rekao da ono što treba dokazivati ne vrijedi ništa
nietzsche zna da svi pravi autoriteti generaliziraju
zato ja tako krasno generaliziram
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 23:12:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

Ti si već nebrojeno odredio položaj muškarca, žene, rasa, pedera i sl... upravo po općeprihvačenom pravilu. Kome se ti izruguješ? Pa ti si opći svjetonazor!

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 23:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

upravo,ako je istina aksiom......

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41096 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/02/2010 : 05:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Al' usraste topic sa filozofijom i SF-om... Jeeeebote...

"Procitao sam knjigu tu i tu, preporucujem je zbog toga i toga, ne preporucujem zbog tog i to.." ali ne, mora se baljezgati bezveze... Otvorite SF topic i Filozofija topic i brslajte na te teme koliko hocete, ovde ste ugusili nas obicne ljubitelje knjiga koji ne tezimo sveznanju i ne "tragamo za istinom" vec citamo knjige zbog dobre zabave...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 14/02/2010 : 09:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa opusti se, budi običan, čitaj radi zabave i ne tragaj za istinom čak ni ovdje. zašto misliš da ovaj topic ima neku istinu? istinu običnih ljubitelja knjige? tko bi ga znao - istina je u dubini
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 14/02/2010 : 09:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Zapravo, beskrajna ljubav je jedina istina a sve ostalo je iluzija... tako barem kaže naslov jedne knjige Davida Ickea.
Koju ću si opet uskoro posuditi i ponovno pročitati.
Go to Top of Page
Page: of 249  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.84 seconds. Snitz Forums 2000