ajde da ti se pohvalim kupio sam Marxovu Bijedu filozofije (napokon našao! ---čak ima posveta "Bjelovar 1947.") usput sam vidio Vranickog i Misaoni razvitak Karla Marxa... pa sam uzeo po prihvatljivoj cijeni od 40kn i last but not least, također dugo traženu Rusconijevu Kritičku teoriju društva!!!
ja imam u Glavni radovi Marxa i Engelsa to ti je crvena! knjižurina od 1000 stranica, a teži tonu. izgleda upravo masivno kao što je komunistički pokret nekada bio;)
inače, posudio sam u knjižnici Čovjek i njegovi simboli (jung i ostali) fantastična knjiga, ekstremno skupa a nikada je nema u ponudi. tj, reče mi tip u antikvarjatu da čim je dobe, stavljaju u izog i ona odlazi dok si rekao seks. nju ganjam također (premda sam je čitao već par puta iz knjižnice) a otežavajuća je okolnost što košta para (više nego marx i ekipa; njih možeš uzeti tucet za istu lovu)
Ma da,pod uticajem zapada,Marx je komunistichko smeche koje treba uchi u svaku kuchu da bi na kraju dijeca brisala guz u nedostatku toalet papira.Fuck moi.Jung mi se u pochetku dopao,chak me i zacharao svojom mitomanijom.Kasnijim istrazhivanjem sam utvrdio da dubiozna psihoanalitichka preseravanja mozhesh primjeniti u jednoj tachki koju stavish na papir iz dosade,metode inovativne,neki bi se usudili rechi sektashke,nemaju mi dovoljan shmek da bi ga nastavio istrazhivati.No,mozhe se ispostaviti da grijeshim...
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Originally posted by SnotMan Jung mi se u pochetku dopao,chak me i zacharao svojom
pazi, ni ja ne volim pretjerano junga. čak mi se nije dalo ni pročitati do kraja njegovu Psihologija i alkemija. ali ovo o čemu pričam je nešto drugo. nešto izvrsno. vjerujem da bi ti se svidjelo jer ima odličnih finti. a većinu ionako nije napisao jung nego njegovi suradnici ili prijatelji (makar polazeći od njega) u svakom slučaju, unutra imaš fantastičnih tumačenja, čak nezaobilaznih, poput primjerice mita Ljepotica i zvijer itsl.
Koliko sam upoznat sa njegovim radom doshao sam do zakljuchka da chim krochish u njegove analize i upoznash princip rada,te posjedujesh predznanje i analitichki duh,poprilichno su svi njegovi ogledi(osim onih koje nisam imao prilike istrazhiti/prochitati)neshto shto bi danas u sitcomu jednostavno bilo rijesheno rechenicom;Dude u have sick imagination.:D Kao shto rekoh,nisam sve prouchio tako da chu poslushati tvoju sugestiju.:)
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Lynch dere guzove.Palo mi je sada na pamet jedna pricha koju mi je prijatelj,inache producent,prichao za Hichkoka.Navodno su uzeli neki ''likovi'' i matematichki razradili svo njegovo rezhiranje da bi snimili film na isti nachin.Snimili i ne bi isto,valjda human factor:D
ako ikada toliko poludiš (kao mi čitači) uzmi si njegove odlomke o otuđenom radu - meni je to životni svjetonazor: radni odnos je breme bijelog čovjeka (i crnog) s tim da sam ja uvijek tako razmišljao a onda sam vidio da je Marx to već uklopio u teoriju (pa ne moram ja;)