forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 249

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/02/2010 : 21:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ajde, baš me zanima kako su ti se svidjele.
Meni "Ljudi bez ičega" nikako nisu sjeli. Odustao sam negdje nakon prve trećine.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 23/02/2010 : 21:41:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Meni "Ljudi bez ičega" nikako nisu sjeli. Odustao sam negdje nakon prve trećine.

Oh, oh, evo jednog razloga više da prvo pročitam tu.

.
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 24/02/2010 : 16:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
"Kratka istorija bezmalo svachega" - Bil Brajson -ovo je ubjedljivo najbolji vodich kroz nauku.Na takav jednostavan nachin je sve to opisano,ali knjiga jednostavno ostavlja bez txt-a.I postavlja mnoga pitanja..Chovjek je prilikom jednog leta preko okena gledavshi odsjaj mjesechine od more shvatio da nishta ne zna o zemlji i naukama i odluchio posvetiti slijedeche 4 godine hardcore istrazhivanju.Mozhe se smatrati i nauchnim sinopsisom sa chesto komichnim komentarima.

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.

Edited by - SnotMan on 24/02/2010 16:21:40
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 24/02/2010 : 16:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
^^^^^pomalo me zivciraju te knjige tipa: kratka istorija nauke, krtaka istorija filozofije, kratka istorija matematike zalivean u oblandu popularnog stiva.
lepse mi da zgrabim larusovu matematicku enciklopediju i saznam sve o kvadratnom korenu :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 24/02/2010 : 16:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
U sushtini chovjek je htio da sebe obrazuje,mozhda zaraditi koji dinar od silnog znanja i napisati neku vrstu priruchnika,vodicha kroz nauku.S druge strane sa obzirom na zhivotni tempo ovakve pisane rijechi su trazhene.

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 24/02/2010 : 17:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
Enivejz...ne znam jel vec netko napisao ovdje, no nedavno su iz tiska tri nova SF-a na hrvatskom prijevodu. Jest doduse da nisu bas najsvjezija rosica al covjeka veseli. Odabrao Đel....Milivoj Solar

Uglavnom, objavljeni su 1. Kurt Vonnegut: Cradle for the cat (Kolijevka za macu), 2. J.G. Ballard: The drowned world (Potopljeni svijet) i Pohl&Kornbluth: The space merchants (Svemirski trgovci)

Izdavac EPH/Liber....

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 24/02/2010 : 19:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Napisao sam, također sam vidio da je urednik u predgovoru prvoj knjizi napisao nešto tipa "SF je trivijalna literatura, Svemirski trgovci mogu proći, iako su polutrivijala, a ove druge dvije zapravo nisu SF" ili nešto tako.

.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 24/02/2010 : 23:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
ne znam, i ja sam to citao po forumima al jos nisam stigao ni otvorit knjige premda mi leze tu. Al Solarova vidjenja su stvari za diskusiju, ne znam je li ih modificirao, al cim se prihvatio uredjivanja biblioteke vjerojatno stoji na drugoj poziciji nego prije trideset godina....

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41110 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/02/2010 : 16:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
http://www.laguna.rs/index.php?m=vesti&vest=481

Vidim neki izbor za nekakve trailere, zar se sprema film???

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 27/02/2010 : 16:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Meni su se "Ljudi" baš svidjeli. Ako budeš imao vremena i volje, probaj opet, prva trećina je ipak najdosadnija. Ove dvije druge su mnogo bolje

.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/02/2010 : 19:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam napokon i "Na rubu Zaduzbine".
Simpaticna je, nije d ami se nije svidela, ali....okrece se negde drugde. U kontekstu Zaduzbine, dakle, nije nista posebno. Knjiga kao knjiga mi je veoma lepo legla.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17904 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/02/2010 : 19:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
to je debela knjiga bas imas vremena... ja sam to u srednjoj citao...
sjecam se samo nekoliko rečenica :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 27/02/2010 : 19:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Koja bi bila opća ocjena serijala o Fondaciji (Zadružbini, Zakladi)?

A neki dobar oneshot ili maksimalno trilogija (a ne 10-logija) za preporučiti?
Vremenska odiseja?

.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/02/2010 : 20:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Larry Niven:Prsten i Inžinjeri Prstena. Vidim da to još nitko nije spomenuo ovdje, a rječ je o remek - djelu. Kapija od Frederica Pola...Vremenska odiseja je dobra, a prvi nastavak je odličan.

P.S.
Ajde, probat ću još jednom ljude..baš davidim

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 27/02/2010 : 20:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Trenutno:

@sawitch: Dosta je dobra "Slapovi spasenja", citaj slobodno ako te zanima
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41110 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/02/2010 : 20:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Zapisao... Sad citam Cetvrti Kenedi od Puza... Ali ovih dana sam u skripcu sa vremenom pa slabo ide... Imam jos dosta da procitam knjiga... Mislim da cu prestati da kupujem dok ne procitam ove sto imam..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/02/2010 : 21:05:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

to je debela knjiga bas imas vremena... ja sam to u srednjoj citao...
sjecam se samo nekoliko rečenica :D

gle, od kuce do faksa, i nazad, putujem jednom u nedelju ili dve dana, po cetiri sata u jednom smeru, pa onda u autobusu sljustim po pola knjige. dok sam u mestu, i nemam puno vremena, ne daju studije

ja recenice slabo pamtim, meni su price bitne. i naravno, ono sto knjiga izvuce iz mene. ali zato najvise citam, i knjige i stripove, a i filmove gledam.
zbog prica.
zato je SF Bogom dan

quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

Koja bi bila opća ocjena serijala o Fondaciji (Zadružbini, Zakladi)?

A neki dobar oneshot ili maksimalno trilogija (a ne 10-logija) za preporučiti?
Vremenska odiseja?

Imas one shotova od Asimova - The fantastic voyage, The Gods themselves, Nightfall (koji je ovde bio jednom preporucen, ako se ne varam, vope), Nemesis.
Imas od Klarka Kraj detinjstva
....
ne mogu sad da se osvrcem, mrzi me

ja bih Zaduzbinu (za sada) ocenio jednom velikom 8,5 ocenom!!!!

Danas sam listao malo one knjige koje nije Asimov napisao, pitam se da li icemu valjaju....

Go to Top of Page

psycho
New Member

212 Posts

Member since 12/08/2009

Posted - 27/02/2010 : 22:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send psycho a Private Message  Reply with Quote
Meni je Nemesis odlično legao, jest da sam je čitao kao mlađi (sada mi je 33), nije neko remek delo ali se meni jako dopao."Kraj detinjstva", hm , bolji je naslov nego li knjiga.Nešto nalik na mešavinu "Dana nezavisnosti" i "Rat svetova"Ipak možda se nekome i sviđa.Vremensku Odiseju ti apsolutno preporučujem, jako zanimljivo delo, Oko Vremena (prva knjiga) jako zanimljiva priča, dok je druga (Oluja Sa Sunca) mozda na početku malo i monotona, sve dok se ne počne događati .......ono što i treba.Jako pitko pisan i dobar serijal.Ako pročitaš i ne svidi ti se, unapred izvinjenje.A "Zadužbina" tu negde između 8-9.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/02/2010 : 23:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
da li je Laguna izdala treci deo sage "Oko vremena"

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17904 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 28/02/2010 : 00:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
sad sam poceo skupljati one knjige iz edicije supernova one minijature
ima finoh stvari dosta kvalitetnih naslova

jel igdje drugo izasla knjiga Ka spuštanju noći od Klarka? osim u ediciji supernova

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

psycho
New Member

212 Posts

Member since 12/08/2009

Posted - 28/02/2010 : 00:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send psycho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Da li misliš na tzv. "Vremensku Odiseju"?
Ona ima samo dva dela, "Oko Vremena" i "Oluja sa Sunca".Ove dve knjige je izdala Laguna.Ili si možda mislio na neke druge naslove?
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9561 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/02/2010 : 00:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by psycho

quote:

Ona ima samo dva dela, "Oko Vremena" i "Oluja sa Sunca".Ove dve knjige je izdala Laguna.Ili si možda mislio na neke druge naslove?

Vremenska odiseja ima 3 dijela
U hrvatskoj su ih izdali "Izvori"
1. Oko vremena
2. Oluja sa sunca
3. Prvorođeni

Meni su te knjige predobre...pogotovo 3 gdje je i samo finale cijele priče o prvorođenima, i što oni hoće od zemljana(oči, monoliti???)

:)

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

psycho
New Member

212 Posts

Member since 12/08/2009

Posted - 28/02/2010 : 00:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send psycho a Private Message  Reply with Quote
Odlično, znači predstoji mi prava poslastica sa završnim delom.U svakom slučaju hvala na informaciji.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/02/2010 : 12:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by psycho

quote:

kreten, ne "Vremensku odiseju" sam mislio
ima tri dela zapravo, treci deo bi trebao da se zove "Prvorodjeni".
pe se pitam da li se Laguna udostojila, ili jos ceka

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/02/2010 : 12:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
sorry, ne videh da je drug Deers odgovorio

Go to Top of Page
Page: of 249  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000