Author |
Topic |
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 28/02/2010 : 14:12:44
|
quote: Originally posted by Rock.Bob Rock
Vremenska Odiseja, jeli potrebno predznanje iz Odiseja u svemiru?
Nije. Premda možda tematski povezana sa samom Odisejom u svemiru, može se bez problema čitati zasebno. Uživaj! |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 28/02/2010 : 17:29:42
|
Miroslav Krlezha-Veliki meshtar sviju hulja |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Posted - 28/02/2010 : 18:17:01
|
quote: Originally posted by zeljko
jel igdje drugo izasla knjiga Ka spuštanju noći od Klarka? osim u ediciji supernova
To mu je prva objavljena knjiga uopšte. U Kentauru je izašla "Grad i zvezde" što predstavlja dorađenu varijentu "Ka spuštanju noći" + u Polarisu Klark/Benford "Spram spuštanja noći" - varijacija na original. |
... |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Posted - 28/02/2010 : 18:21:13
|
quote: Originally posted by psycho
"Kraj detinjstva", hm , bolji je naslov nego li knjiga.Nešto nalik na mešavinu "Dana nezavisnosti" i "Rat svetova"Ipak možda se nekome i sviđa.
Po mom mišljenju njegova najbolja knjiga i jedna od najboljih u žanru uopšte. U toj knjizi je doveo cilju jednu od ideja koja se protezala u njegovim knjigama - krajnju evoluciju čovjeka ka bestjesnoj inteligenciji, nesputanoj fizičkim tijelom i fizičkim zakonima. Fenomenalan koncept. Ovo gore navedeno poređenje je totalni promašaj i eventualni čitaoci slobodno navalite na ovo remek-djelo SF-a. |
... |
|
|
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 28/02/2010 : 18:21:56
|
quote: Originally posted by vope
quote: Originally posted by Malicius
novo u izdanju Izvora:
Cardov Govornik za mrtve http://izvori.com/knjiga.php?id=441
A baš sam ga skinuo na engleskom i počeo da pripremam tekst za štampanje, ali sad neću!!! Ima li đe u Makarskoj da se kupe Izvorova izdanja?
mislim da ima, ali moram najprije provjeriti. ako ti nije zurba za kupovinu, mozemo u petom mjesecu za vrijeme MaFesta (vjerovatno ces doci) obici sve knjizare.
inace, ja njihova izdanja kupujem tako da u vrijednosnom pismu saljem novac a oni meni salju postom, tako da ni tebi to nebi bio problem. obojica smo iz druge drzave pa pretpostavljam da bi na taj nacin rijesio problem kupovine. a najbolje bi ti bilo da iz kontaktiras. |
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 28/02/2010 : 19:03:04
|
Nemam puno vremena za čitanje, ali sam uspjeo da pročitam kratku priču Franca Kafke, ''U kažnjeničkoj koloniji'' (u izdanju VČ nedavno je objavljena strip adaptacija). Vrlo maštovito, da. Kafka je očito uživao u pisanju monologa poremećenih umova. |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Posted - 28/02/2010 : 20:51:29
|
Malicius: Planiram da dođem (samo da ne ureknem, znaju obaveze da udare podmuklo s leđa), pa se vidimo.
Mhejl: Knjigu ne čitah ali je strip odličan, volim iščašeno-perverzno-filozofske stvari...
Inače, za vikend pročitah tri sjajne knjižice iz edicije Mali polaris:
Den Simons, SIROČIĆI HELIKSA Priča smještena u post-hiperionovsko vrijeme i prati sjeme-brod sa ljudima u potrazi za naseljivim svijetom. Lijepa priča o međurasnoj toleranciji i o brizi za svaki oblik života u kosmosu. Život prije svega, ma u kom obliku bio! Kako je daleka ova poruka u vremenu u kom živimo...
Frederik Pol, DEČAK KOJI JE ŽELEO DA ŽIVI ZAUVEK Svojevrsno finale sage o kapijskim putovanjima, sjajno ispredena priča koja u prvom dijelu teče uporedo sa originalnom trilogijom da bi se u zadnjem dijelu glavni junaci zaputili u središte galaksije, u crnu rupu ukoju su pobjegli Hiči...
Ursula Legvin, STARA MUZIKA I ROBINJE Priča iz Hainskog ciklusa, prati mobila Ekumena na robovlasničkoj planeti, gdje su gospodari crne a robovi uglavnom bijele boje kože. Rat između slobodnih i oslobođenih je u toku... Počinje da me nervira ovaj njen konstantan i iritirajući feminizam u knjigama. |
... |
Edited by - vope on 28/02/2010 20:55:01 |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Posted - 28/02/2010 : 21:05:04
|
quote: Originally posted by mladjo
Larry Niven:Prsten i Inžinjeri Prstena. Vidim da to još nitko nije spomenuo ovdje, a rječ je o remek - djelu. Kapija od Frederica Pola...Vremenska odiseja je dobra, a prvi nastavak je odličan.
P.S. Ajde, probat ću još jednom ljude..baš davidim
Rock.Bob Rock: Ovo gore obavezno. Kapija je trilogija (Kentaur/Polaris): - Kapija - S one strane plavog obzorja događanja - Susret sa Hičijima
Serijal Uzdizanje Dejvida Brina (Polaris) - Ponirač u sunce - Podizanje zvjezdane plime - Rat uzdizanja Nastavak je trilogija Oluja uzdizanja: - Blistavi sprud - Obala beskraja - Nebeski doseg
Udri da sve pršti!! |
... |
|
|
Rock.Bob Rock
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 01/03/2010 : 19:22:39
|
quote: Originally posted by Mhejl
Nemam puno vremena za čitanje, ali sam uspjeo da pročitam kratku priču Franca Kafke, ''U kažnjeničkoj koloniji'' (u izdanju VČ nedavno je objavljena strip adaptacija). Vrlo maštovito, da. Kafka je očito uživao u pisanju monologa poremećenih umova.
Mhejl, izgleda da nam se ukusi poklapaju, i ja sam oduševljen Kafkom, započinjem sa čitanjem njegovog dela, malo pre mi je stigao KAFKA ZA POČETNIKE, ne znam da li si imao prilike da dođeš u posed te strip-knjige tako da kažem, cena 6 evra, takođe stigao Zamak 10 evra, kvalitetno Hc izdanje. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 01/03/2010 : 19:28:52
|
quote: Originally posted by profesor-inz
....malo pre mi je stigao KAFKA ZA POČETNIKE....
ovo me odusevljava |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 01/03/2010 : 19:31:51
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
ovo me odusevljava
Pa šta je smešno, ne znam da li si imao prilike da čitaš nešto iz te edicije za početnike, ali je odlično urađeno... |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 01/03/2010 : 19:32:36
|
Kafka je dobar,obozhavam njegove kratke priche.Nisam vidio ''Kafka za pochetnike'' ali ako imalo mozga imash ne bi ti trebao. |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 01/03/2010 : 19:36:46
|
ovo me odusevljava
Pa šta je smešno, ne znam da li si imao prilike da čitaš nešto iz te edicije za početnike, ali je odlično urađeno...
pa nisam, da budem iskren. obicno ne dozvoljavam da me predrasude vode, ali cu se u ovom slucaju prepustiti. ako dodjem do toga da mi treba vodic za pisce, i slicni naslovi, najblizem izdavacu cu da posaljem pismo sa predlogom da uz svaku knjigu objavi i uputstvo za upotrebu. realno, profesore, sad si me stvarno razocarao. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 01/03/2010 : 19:40:50
|
Nije to loše, jednostavno te uvede u neku materiju na lakši način... A vidim da nisi ni video kako ta edicija izgleda... |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 01/03/2010 : 19:42:26
|
Nije to loše, jednostavno te uvede u neku materiju na lakši način... A vidim da nisi ni video kako ta edicija izgleda...
pa da, rekoh ti da nisam. imas link neki mozda |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 01/03/2010 : 19:44:02
|
quote: Originally posted by SnotMan
Kafka je dobar,obozhavam njegove kratke priche.Nisam vidio ''Kafka za pochetnike'' ali ako imalo mozga imash ne bi ti trebao.
Ne razumeš ti ništa jer i ne znaš o čemu se radi, da si ikada video tu ediciju ne bi pričao tako... |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 01/03/2010 : 19:53:06
|
Nije to loše, jednostavno te uvede u neku materiju na lakši način... A vidim da nisi ni video kako ta edicija izgleda...
pa da, rekoh ti da nisam. imas link neki mozda
nemam link, potraži samo po naslovu, imaš i Frojda, Ničea,Ajnštajna i ostale, po 170 stranica stripa sa malo tekstualnog priloga... |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 01/03/2010 : 21:24:06
|
quote: Originally posted by Mhejl
Nemam puno vremena za čitanje, ali sam uspjeo da pročitam kratku priču Franca Kafke, ''U kažnjeničkoj koloniji'' (u izdanju VČ nedavno je objavljena strip adaptacija). Vrlo maštovito, da. Kafka je očito uživao u pisanju monologa poremećenih umova.
Mhejl, izgleda da nam se ukusi poklapaju, i ja sam oduševljen Kafkom, započinjem sa čitanjem njegovog dela, malo pre mi je stigao KAFKA ZA POČETNIKE, ne znam da li si imao prilike da dođeš u posed te strip-knjige tako da kažem, cena 6 evra, takođe stigao Zamak 10 evra, kvalitetno Hc izdanje.
Nažalost, nemam tu knjigu. Uzeo sam knjižicu od nekih 500-tinak strana, sabrane Kafkine priče... Ubacili su i ''Preobražaj'', zanimljivo. Sutra uzimam ''Proces'', pa ako imaš kakvih napomena u tumačenju dijela, volio bih da ih čujem. Kafkine priče su prilično teške za tumačenje, da. |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 02/03/2010 : 12:53:54
|
quote: Originally posted by SnotMan
Kafka je dobar,obozhavam njegove kratke priche.Nisam vidio ''Kafka za pochetnike'' ali ako imalo mozga imash ne bi ti trebao.
Ne razumeš ti ništa jer i ne znaš o čemu se radi, da si ikada video tu ediciju ne bi pričao tako...
Htio sam rechi da nije potreban priruchnik za Kafku da bi poznavao. |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
Topic |
|